DigiTech GSP1101

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Krizaak

Re: DigiTech GSP1101 + všechny rackové DigiTechy

Příspěvek od Krizaak »

Ted jsem se dostal do stadia, že snad nebudu muset řešit přepínání kanálů na hlavě, nechám zkreslenej kanál, kterej je ve smyčce a pro čistý kanály vypnu smyčku a použiju preamp v GSP...
Ještě se kouknu na tu ladičku, to, že je takhle pomalá mi přijde divný.

Feki, koukal jsem na Tvé stránky a vypadá to, že v midi ovládání už jsi kovaný - je nějaká stránka, která by úplnýmu začátečníkovi poradila, ať se nemusím ptát na každou blbost?
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Pravda je že čistej mi jede taky s GSP ale některé crunch v e-530 dokrmuji Screamem z GSP jako se to dělá klasicky s karbkou, navíc je vždy možnost všechny efekty zařadit před nebo za preamp a pokud jich je více i výběr seriového nebo paraelního zapojení.
U toho midi se s tím peru do dnes. V podstatě všechny programovací cesty jsou jen spouštěcí příkazy jedniček a nul kde vždy musíš zadat cestu k danému přístroji "Program change" Ostatní názvy jsou mezinárodně dané, záleží který výrobce je na co použije, jako u FCB - Value, Number jsou příkazy které se v určitém modu používají na programování něčeho jiného. Najsem sám kterej se s tím dost natrápil. Rozhodně jsem musel nastudovat základy a ta najdeš na WIKI - http://cs.wikipedia.org/wiki/Musical_In ... neral_MIDI
O progamování cest se nikde nedočteš , vše se děje přes ten základ - midi noty , takže je třeba si napřed nastudovat tento základ z wiki kde jsou i další odkazy. Kamarád GOOGLE neni sice perfektní překladač, ale když porozumíš jeho řeči, dá se to. Kromě tohoto ( musel jsem si to blejsknout :-) http://www.feki.hostuju.cz/imig/googlepreklad.jpg )
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Krizaak

Příspěvek od Krizaak »

Tak ten překlad je úchvatnej.

Jo, ten scream mi přišel taky použitelnej a na lehčí nakopnutí hlavy mi přišel dobrej.
Začnu si hrát se šlapkou a přiřazováním v x-editu a uvidím, jak mi to pujde.

Dík za infa
Krizaak

Příspěvek od Krizaak »

Zdravím, mám jeden dotaz.
GSP1101 má sekci Chorus/FX v které jsou většina modulačních efektů atd. Při editaci v X-editu mám možnost přiřadit CC pouze k této sekci a můžu ji vypínat a zapínat. Je ale nějaká možnost, abych nastavil a třeba CC pro flanger, CC pro oktáver atd., ale aby to bylo uloženo v jednom presetu?
Dík
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Ahoj, samozdřejmě že můžeš funkci vyp nebo zap, a také modulovat v daném efektu pedálem hodnotu kterou si vybereš:

vyber preset v GSP1101 >> 2 x EDIT
linx LFO samples >> EDIT
expresion links >> EDIT
1: NO CTRL NO LINK >> EDIT
ASSING CONTROLLER >> EDIT
VÝBĚR CONTROLERU A CC ( ten co jsi už navolil v global pro danou funkci - stejný musíš mít navolený na FCB1010 nebo jiném fotcontrooleru) >> 1 X BACK
sjedeš kolečkem na poslední řádku >> LINKED TO >> EDIT
( navolíš v FX danou funkci, nebo nebo z daného výběru jednotlivý úkol pro vybraný efekt >> BACK ´= HOTOVO
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Krizaak

Příspěvek od Krizaak »

Jo, takhle to jde, ale ani tam není možnost k jednomu presetu přiřadit více efektů ze sekce Chorus/FX. Myslel jsem, abych si udělal základní, třeba zkreslenej zvuk do presetu 5 a pomocí CC zapínal a vypínal (jako stompboxy) např. Oktaver, Flanger, Chorus atd.
Tím pádem je asi jediná možnost, a to ta, že si udělám 4 presety, první bude základní zvuk, další preset bude základní zvuk s Chorusem atd.
Je to tak správně?
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Nejde v jednom presetu navoleným v gsp přehazovat efekty za jiné, pouze je modulovat. Zkopíruj si několik stejných natavení presetů a v každém si změň efekt, jedním sešlapem pak změníš efekt. U stomboxu je mušíš napřed vymačkat a namačkat jinné, je to krok zpět. Toto lze u http://fractalaudio.com/p-axe-fx-ii-pre ... cessor.php
Krizaak

Příspěvek od Krizaak »

Na koncerty je preset mod ideální a rychlej, ale pokud člověk něco zkouší, tak si myslím, že příjemný být ve stompboxu modu. Ale jinak díky, potřeboval jsem se ujistit.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Asi nejlepší koncepce jak pro zkoušení, tak pro LIVE je opravdu ta, co umožňuje Axe-FX.
Tedy dá se říct takový digitální looper. To znamená, že si nastavím jednotlivé efekty, preampy dle gusta, a pak je v rámci presetu vyvlolám. Tedy především odpadá nutnost kopírovat presety a řešit hromadné úpravy, pokud se mi třeba zachce v těch hodně podobných presetech změnit jen nastavení preampu.

Ostatně na tu koncepci přešel nedávno i Petrucci skupiny-a-hudebnici/john-petrucci-t2374-60.html#p552020

Na druhou stranu je to jeden z mála důvodů, proč bych momentálně měnil GSP za Axe-Fx, a to je málo vzhledem k rozdílu v ceně.
Krizaak

Příspěvek od Krizaak »

Já už začínám přemýšlet ještě nad další úpravou a to za pomoci Rocktron Midi Raider. Na živý hraní s kapelou si udělám presety na všechny zvuky, co používám a to z GSP (je to rychlý, jednoduchý a hlavně na podiu nešlapu zelí).
Pak jsem koukal, že se dá za 6000 koupit Gmajor, na kterým bych si nastavil efekty seperátně, převážně modulační, které jsou schovány v sekci Chorus/FX v GSP. Tohle nastavení bych potom používal s jinou kapelou nebo ve zkušebně, když člověk experimentuje atd.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Pro mne je nenahraditelnost GSP v tom, že nemusím štelovat zvlášť zvuky pro domácí studio a do zkušebny. Jednoduše v hlavním menu mám možnost zapnout nebo vypnout simulaci reproduktoru pro všechny presety. Případně i přepínat mezi interním preampem (simulace GSP nadoma) a externím preampem (zesilovač ve zkušebně).

feki: Rád bych tu přenosnost vychytal domrtě. Šlo by nějak získat autentický impuls zvuk mého 1-kanálového zesilovače, který mám ve zkušebně, abych si ho mohl zapnout jako simulaci reproboxu doma? (zkreslení dělám obyčejně krabičkami, které mám přenosné, jde mi jen o větší autentičnost lampového konce a reproduktoru).
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Samozdřejmě, že jde, ale musíš si ho udělt sám, postupy na to jsou : http://www.instrumento.cz/clanky-clanek ... e-sir.html
Tak jsem se s tím natrápil.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Díky za článek. Takže ty sis už dělal "otisk aparátu"?
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Jasně, ale neni to tak dokonalé jak jsem si představoval, na tohle musí být čloěk opravdu znalý konvulence, takže používá převážně svojí databáti : http://www.feki.hostuju.cz/impuls/
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Díky moc.

Bad Cat tam není, tak bych zkusil Mathless Chieftain. Nevíš, jestli to je jen simulace boxu nebo box + koncový zesilovač?
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

To je úplně jedno, je to vytvořený impuls danného ampu, typu boxu a mic jakým se to snímalo, pak následují pozice jako poloha a úhel mic, což mají na výsledný zvuk asi největší vliv, proto se lepší vyzkoušet . Asi nejzdařilejší jsou catharsis, AC30_4x12, a Gold. Záleží cobudeš používat za amp. Já používám Pouliny a celkem zdařilý je original PoulinLecab. Krátká ukázka zde: http://feki99.wix.com/feki/apps/blog/ne ... uitar-song
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Dají se do GSP nahrávat impulsy?
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Samozdřejmě, 10 posledních, ale musíš mít verzi C63, a stahnout aplikaci s mustebeta, nebo Gril, všechny odkazy mám na webu v menu GSP1101 .
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

feki píše:Samozdřejmě, 10 posledních, ale musíš mít verzi C63, a stahnout aplikaci s mustebeta, nebo Gril, všechny odkazy mám na webu v menu GSP1101 .
10 posledních?
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Jasně, máš tam několik továrních, aposledních deset je pod stejným názvem USER, a ta můžeš měnit
http://mustbebeta.com/gsp1101/gsp1101%2 ... %20c63.pdf
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“