Já si na basu vytvořil v létě tady toto. Rozměry cca 800x500x450 (trochu jsem to přehnal, mohlo to být kousek nižší a méně hluboké, zvukově by to nevadilo a líp by se to nosilo), osazení 2x Fane Sovereign 12-200. Se čtyřstunnou basou hraje tak akorát, mohlo by to být lepší, ale už jsem hrál přes mnohem horší (a dražší, i značkové). Výrobní cena asi 5500-6000 Kč úplně se vším včetně mořidla, lepidla a laku. Dala by se zajisté koupit tovární bedna, ale já chtěl, aby mi to "řezalo" s hlavou. Barvy trochu ujely do šedočerna, ve skutečnosti jsou mnohem teplejší (blbá fotka na telefon v zářivkách). Když tak přefotím. Materiál 15mm březová multiplex překližka, v rozích lišty 30x30, těmi jsou vyztuženy boky a zadní stěna (2x) a přední stěna (1x mezi repráky). Vše lepeno polyuretanovým lepidlem a šroubováno vruty. Rámeček na hadru je z lišt cca 28x40, v rozích lepeno s vloženým překližkovým rohem. Nepotažená, mořená a lakovaná bedna s "přiznanými" vruty je "umělecký záměr", stejně jako ta károvaná závěsovina na mřížce zepředu

Uvnitř je zadní stěna zatlumena přisponkovanou karimatkou, která je pak i s bočními stěnami ještě překrytá bublinkatou fólií.
Celé je to velice bytelné (bohužel i těžké), dalo by se to shazovat na padáku - a možná i bez něj, ale po dopadu do zastavěné oblasti by se to dalo označit jako zbraň hromadného ničení

Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.