Epiphone Les Paul Special II

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
woro90-1

Re: Epiphone Les Paul Special II

Příspěvek od woro90-1 »

Tipoval bych ze spis nemas kloudne porovnani a drhne ti nulty prazec. Ale mozna ti krivdim a natrefili jste oba na vyjimecne kusy.
Dreamy

Příspěvek od Dreamy »

Kloudné srovnání mám protože na kytaru nehraju poprvé.Už tomu bude 20let.Podle toho co tu říkáte se mi to taky moc nezdá ty negativní reakce.Já si kytaru pořizoval protože kolega co ji má od bratra tak zní velmi dobře.ale možná se prodávají jiné kusy u nás a jiné v USA a možná dřív a teď.Nemohu porovnávat přesně tuhle kytaru ale oproti ostatním určitě jo.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Mozna je to skutecne nejaky stary korejsky kus (nevim zda se tam vyrabely i sp. II, ale ta moznost tu je), nicmene co jsem mel v ruce soucasne (rok zpatky) kusy, za moc nestaly a ty penize bych za ne nedal.
Mimochodem co je tem mechanikam?
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

LukeD píše:Já mám Special II už asi 4 měsíce a musím říct že je to super kytara za malý prachy.. konkretne na http://www.kytary.cz velmi levná.. :D doporučil bych ji asi pokročilým kytaristům kteří chtějí mít kvalitu za par korun.. :wink: a rozhodně na teto kytaře neprodelate.. Epiphone jako vždy odvedl slušnou praci.. 8)
:lol: :lol: :lol:
na jaké kytary si kdy v životě hrál?XDDD
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Dreamy

Příspěvek od Dreamy »

Nevím každopádně kytaru má známý už asi 8let tak pochybuji že se dají srovnávat s dnešní výrobou ale je to můj odhad.Jinak mechanikám není nic ale připadne mi že jdou až moc z lehka a nejdou ladit tak nějak postupně ale nic nic a najednou cvak a je to o kus dál.Ale je to můj dojem a naladit to taky jde :twisted:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

To zní spíš jako přidírající nultý pražec - zkus ho namazat. A tyhle mechaniky by měly mít nastavení odporu proti otáčení, ne?
Dreamy

Příspěvek od Dreamy »

Takže na kytaře jsem vyměnil snímače za Schaller Golden 50.A musím říct že je to změna opravdu znatelná a snímače mají perfektní dynamiku.Vím že řeknete že do téhle kytary je to škoda cpát ale měl jsem možnost sehnat za dobrý peníz a navíc původní jsem ještě asi za 300 prodal.Každopádně se snímače asi vyrovnají ceně kytary ale už se stalo a hraje jak má.
Marek0090

Příspěvek od Marek0090 »

LukeD píše:. Epiphone jako vždy odvedl slušnou praci.. 8)
:lol:
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Před týdnem jsme jí koupili jako první el.kytaru žákyni. Vybrala si ji podle tvaru a profilu krku. Chce se na ní učit hrát punk. Vybíral jsem z 5 kusů v Music City, rozdíly byly spíš ve zpracování než ve zvuku. Vyměnil jsem struny, přitáhl krk, zabrousil nedostatek na kameni, namazal sedlový pražec. Má přijatelné keramické snímače, dobře začištěné pražce, dlouhý tón ( i když tenčí ), šla velmi dobře seřídit na nízký dohmat, za 3100 Kč bychom těžko sehnali lepší kytaru. Překližka ( poučen z levných korejských Stratů z 90.let ) není o moc horší než "stavební" dřevo na levných kytarách, za to je stabilní a nástroj dost vydrží. Myslím, že kytara bude mezi mými žáky putovní, až se zlepší a našetří si na dobrý nástroj, pošle jí dál ve stejném stavu, jen u mechanik si nejsem jistý :wink:
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Ja bych tuhle kytaru vubec nezavrhoval, dobrych kusu je sice malo a ja hral jen na jeden jediny, ale ten opravdu usel. Cisty citelny zvuk, lepsi nez pritomne Washburny, AXLy, lepsi nez muj Bach SG, zpracovani v poradku. Nerikal bych sice, ze Epiphone vzdy odvadi slunou praci, ale zas neni nutne takhle hanit.
Mejla

Příspěvek od Mejla »

hrát punk na stagga, to je teprv punk :D
Mostoř

Epiphone Les Paul Special II

Příspěvek od Mostoř »

Zdar,chci se zeptat jestli by byla Epiphone Les Paul Special II dobrá kytara do začátku.Rozhoduju se mezi ní a Ibanez Grx 40 a nevím kterou bych si vybral.Víc se mi líbí samozřejmě ta Les Paulka,ale zajímal by mě váš názor. :wink:
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Raději ber tu Ibanezku, pokud nechceš raději zkusit bazar. Tu Epinu jsem měl v ruce a je to děsný kus dřeva.

Jinak je o ní něco napsáno tady elektricke-kytary/epiphone-les-paul-spe ... ecial%20II
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, já bych asi nebral ani jednu. Navíc LP vs GRX - ujasni si, co vlastně chceš.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bambas

Příspěvek od bambas »

Tuhle Epiphone sam mam, vymenil jsem na ni snimace za R.M. Pickups - konkretne jsem tam dal typy: F1 a F3 a zatim naprosta spokojenost. Dokonce strcila do kapsy Ibanezku (myslim, ze to byla tahle, ale asi o 2-3 litry drazsi: http://kytary.cz/ibanez-gax-30-bkn/HN129097/). Ja jsem s ni spokojenej. Samozrejme se poohlizim po lepsim, ale zatim staci a do zacatku urcite. Nicmene si to chce vyzkouset, lisi kus od kusu.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ty GAX jsou náhodou docela povedené nástroje na svou cenu, jedny z nejlepších Gio Ibanezek... Nějakých 5 let zpět jedna z nejpopulárnějších kytar za tyhle peníze :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
José

Příspěvek od José »

Můj názor je, že na stránkách http://hudebnibazar.cz/ najdeš do tří a půl tisíce, alespoň pět kytar, které budou hrát o mnoho lépe a bude se na ně hrát pohodlněji než tebou nastřelené kousky.
Apropos LP special II je největší parodie na LP co je k dostání...
A bazaru se neboj! Jen si vem s sebou někoho zkušenějšího... A pročti fórum! Uděláš si lepší typy na ty bazarovky...
bambas

Příspěvek od bambas »

Btw, ted se mne naskytla Ibanez GRG 170DX, nova...zrejme si ji nebudu nechavat, tak bych ji za 3500,- strelil. Mam ti dat vedet?
José píše:Můj názor je, že na stránkách http://hudebnibazar.cz/ najdeš do tří a půl tisíce, alespoň pět kytar, které budou hrát o mnoho lépe a bude se na ně hrát pohodlněji než tebou nastřelené kousky.
Apropos LP special II je největší parodie na LP co je k dostání...
A bazaru se neboj! Jen si vem s sebou někoho zkušenějšího... A pročti fórum! Uděláš si lepší typy na ty bazarovky...
Ano, souhlas, ze je to parodie na LP, ale byl jsem velice prekvapen, jak to za ty prachy hraje ;) Sice je to mahagonova preklizka, ale zvuk to vubec nema spatnej.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 11.06.2013 6:20, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny dva příspěvky. Používej funkci upravit.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Prosím sloučit s post611235.html?hilit=epiphone%20special%20II#p611235

Mám ji teď doma a jsem dost příjemně překvapen. Tělo je z masivu asi 3 ks mahagonu, žádná překližka. Kobylka a struník opravdu kvalitní (stejné jako na vyšších řadách Epi, pružinky drží na postech), elektronika též (velké poty, otevřený přepínač). Ladicí kolíky plechové otevřené, ale fungují OK. Ořech v pohodě, pražce trochu promačkané, bez ostrých konců. Jediný fail byl v loži krku, kde byla hromada pilin a nálepek.
http://img4.rajce.idnes.cz/d0403/8/8673 ... .jpg?ver=2
Hraje úplně v pohodě, že bych si ji i chtěl nechat. Prostě rezonuje. Hodně podobně jako Fokus FRS, přes šroubovaný krk má trošku plnější zvuk (náhodou mám na obou stejné snímače, ale i na sucho je Special II zvučnější).
Mít tohle jako první elektriku, nestěžuju si. Klidně i na vážné hraní. Podladěné je to pecka.
torchie!

Příspěvek od torchie! »

kmensik píše:Hraje úplně v pohodě, že bych si ji i chtěl nechat. Prostě rezonuje. Hodně podobně jako Fokus FRS, přes šroubovaný krk má trošku plnější zvuk (náhodou mám na obou stejné snímače, ale i na sucho je Special II zvučnější).
Není to spíš tím, že LP je tlustší? Já měl za to, že šroubovanej krk zvuk naopak ztenčuje...
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“