Pro začátek akustiku nebo elektriku?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Re: Pro začátek akustiku nebo elektriku?

Příspěvek od viwalda »

mimamo píše:tak ta spanela je taky dobrych 25 let stara. :D dneska bych to asi resil nejakou elektroakustikou a malym kombickem.
To si raději kup elektriku a hrůzostrašnou imitaci akustické kytary, když už potřebuješ aby ti to...asi...řvalo..
..Né, souhlas s Nerem...hovadina..
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
mimamo
last.fm: mimaaamo

Příspěvek od mimamo »

tak ja nerekl, ze to tak mam nebo ze to budu mit. svoji prvni kytaru mam za sebou, jen me onehda napadlo, ze kdybych to mel udelat znovu, tak bych to mozna udelal takhle. jsem jeste porad zacatecnik, nedavam rady, spis jen premyslim nahlas. :) tak sory;)
Schopný tvoří, neschopný poučuje.
Georg Bernard Shaw
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Ač mám ve spoustě věcí ..řekněme... dost netradiční přístup, tak tady souhlasím s Nerem, že k elektroakustice je kombo na doma zbytečné, protože ho ta kytara stejně přeřve....
Dneska jsem tady hrál normálně na elektriku přes počítač a stejně ty struny nasucho byly moc nahlas, že mě to docela rušilo - naštěstí u elektriky to docela dobře eliminujou sluchátka...
Jinak tímto zdravím do zaječic (u bicích se to stihlo zamknout dřív :D )
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Jiriczekvejrost

Elektrika a Akustika

Příspěvek od Jiriczekvejrost »

Prosím poraďte chci umět hrát na akustiku a na elektriku. Na prvním místě je u mě ale elektrika na tu to chci fak rozjet na plno a na akustiku bych chtěl hrát jen třeba u táboráku pár písniček. Takže nevím jestli mám začít na akustiku a až pak na elektriku, jenže mám srach abych se ze začátku na te akustice hrozně nenudil. Takže mě zájímá když začnu rovnou na elektriku jestli je potom velký rozdíl naučit se něco na akustiku když na ni nebudu hrát tak moc jako na elektriku. Doufám že mi někdo aspoň trochu rozumí a porádí mí, díky moc všem.
Alternátor

Re: Elektrika a Akustika

Příspěvek od Alternátor »

Podle mě je úplně jedno, na čem začneš. Já začínal s akustikou a postupně jsem se prokousal k elektrice. S akustikou jsem se nikdy nenudil, vždycky jsem ji tahal na všemožný venkovní/hospodský akce a je to pořád fajn, elektrika je zas něco trochu jinýho. Z jednoho hlediska mi přijde výhodnější začínat na akustice a to jsou prsty. Když si zvykneš na větší tah strun z akustiky, tak se ti na elektriku bude hrát podstatně snáz.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Jiriczekvejrost

Jo něco na tom bude ale stějně se pořád nemůžu rozhodnout s čím začít, přece jenom chci hrozně tu elektriku, a později hrát v kapele. Na akustiku sem teď půl roku doma něco sám brnkal no ale teď sem si koupil tu elektriku a chci začít chodit do kytarových lekcí, no a právě si říkám jestli mám pokračovat ještě nejakou dobu v té akustice a nebo rovnou skočit na elektriku.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Tak nejlepší bude hrát na obě. Kytara jako kytara. Jestli se zvuk zesiluje v ozvučným prostoru nebo v zesilovači je snad jedno, ne? Pořád je to kytara, akorát na elektriku se budeš muset naučit víc tlumit nehrající struny, aby znělo jen to, co má.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Taky bych to viděl jako J.J.
A hlavně míň přemýšlet nad hloupostmi a víc cvičit :)
Pokud chceš hrát primárně na elektriku, choď k učiteli na elektriku, u táboráku pak zahraješ i na akustiku, pokud se jí budeš alespoň občas věnovat.
Jiriczekvejrost

takže říkáte že můžu tak nějak cvičit na obe zaráz . To sem přesně potřeboval slyšet jestli to fakt de tak je to super. Víte zařizuju si těď práve učitele a mám možnost u obou kytar. takže to asi udělám tak, že k učiteli budu chodit na elektriku a doma budu vcičit nejenom na elektriku ale i na akustiku, jde to ne
Jiriczekvejrost

akorát mi trochu nesedí hra prstů a na akustice se vlastně více méně hraje prsty , ne trsátkem, právě to bych chtěl taky umět, protože si myslím, že na elektrice se nenaučím hrát tak dobře prsty jako kdybych chodil na lekce akustiky. Nebo se pletu?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Hra prsty pravé ruky (vybrnkávání) mi nepřijde až tak náročná, aby se to člověk nedokázal naučit sám.
Ještě dotaz. Nějak zatím předpokládám, že máš na mysli akustiku s kovovýma strunama (ne španělku). To by pak totiž byla jiná. Hra na španělku se od hry na elektriku už liší víc.
Abych se vrátil k tvému původnímu dotazu...pokud posloucháš hudbu, kde převažuje elektrická kytara, jdi do ní, pokud posloucháš folk, váhy se pak víc kloní k akustice. Rozhodnutí je na tobě.
Jiriczekvejrost

V tom případě je jasná volba elektrika. Díky moc za rady.
yansyc
last.fm: http://www.last.fm/user/yansyc

Příspěvek od yansyc »

Já jsem začal na akustiku. Důvodem byly finance a skutečnost, že s výběrem elektrické kytary je to ošemetnější. Kytaru mi vybral kamarád. Sice levnou, ale hraje za ty peníze fantasticky. Začátky byly těžké. Jsem dřevo, a i když jsem začal hrát již před mnoha lety, pořád hraju mizerně, ale hrozně rád. Teď plánuju elektriku. Alespoň vím, že mě to baví, takže už se nebudu bát, koupit klidně i dražší kytaru. Z mých zkušeností bych nerozhodným doporučil prvně akustickou kytaru. Na té akustice se člověk aspoň naučí hrát pomalu a čistě i pokud je to samouk.
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

podľa mňa lepšie začať na elektrike ak sú na to peniaze. 8) lepšie a ľahšie sa dá na elektrike naučiť.
This account don't exist longer.
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Hlavně přestaň přemýšlet a hraj:-)
MilanT

Příspěvek od MilanT »

ITIetalista píše:podľa mňa lepšie začať na elektrike ak sú na to peniaze.
Čo ak mám peniaze na varhany? Mám si ich kúpit? Tohle přeci není o penězích, ale o nátuře, zálibách, vkusu, schopnostech každého jednotlivce.
Chápu, že srovnáváš cenu akustiky s elektrikou, ale já znám akustiky, co jsou dražší než elektrická kytara.
Osobně bych do toho peníze netahal. A navíc jsou to podle mě rozdílné nástroje, jak třeba stavbou těla, strunami, zvukem, stylem hry, mobilitou
ITIetalista píše: lepšie a ľahšie sa dá na elektrike naučiť.
Tak to ti závidím. Já jsem se trápil i se zobcovou flétnou. Na starý kolena jsem se zbláznil a splnil si svůj klukovský sen a pořídil si elektrickou kytaru.
Chtěl jsem ovládnout tu nespoutanou sílu agresivní cirkulárky a bylo mi jedno, že pořád dokola opakuji tři stejné tóny. A hlavně když to bylo hodně nahlas. Připadal jsem si jako metalová hvězda kvůli které holkám vlhnou kalhotky. A postupem času jsem zjistil, že na tuhle kytaru se dá hrát i na čistý kanál a najednou jsem slyšel ty hrozný chyby a začalo mi to vrtat hlavou.
Ani nevím proč tohle píšu. Prostě, kdo chce hrát jen venku u ohně, ať si pořídí adekvátní nástroj. Kdo chce valit matalový kila, pořídí si elektrickou a třeba časem zjistí, že ta akustika není od věci.
hamanek

Příspěvek od hamanek »

Já tomu moc nerozumím, nejsou to náhodou stejné nástroje akustika / elektrika? A co myslíš, zadrnkáš si dřív u táboráku na akustiku a bude to za něco stát, nebo dřív budeš hrát v kapele a bude to trochu na úrovni? Pokud píšeš že máš akustiku i elektriku, tak já opravdu nerozumím tomu co řešíš...Tak snad hraj na obě ne?
Jiriczekvejrost

No jo jenže myslel jsem že se nemůžu naráz učit na oba dva.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

ITIetalista píše:podľa mňa lepšie začať na elektrike ak sú na to peniaze. 8) lepšie a ľahšie sa dá na elektrike naučiť.
Lepšie a ľahšie? Prosím o vysvětlení, hlavně toho "lepšie"... Nebo si zase chceš zahrávat s titulem Žvanila (a že tentokrát už to nebude na měsíc)...
Jiriczekvejrost píše:No jo jenže myslel jsem že se nemůžu naráz učit na oba dva.
Můžeš.

Téma sloučeno se starším stejným threadem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

nero: mám doma aj akustiku a elektriku a s osobnej skúsenosti som posúdil, že sa mi ľahšie hrá aj drží gitara keď nemá taký tlustý hmatník ako akustika aj telo elektriky neni tak široké a lepšie mi sadne na nohu keď sedím, a po stojačky si s akustikou ani neviem predstaviť hrať. Ak sa niekto rozhoduje hrať na gitare a je k tomu ešte aj mladý (8-15) tak je podľa mňa lepšie začať na elektrike. prečo? pozrite video nebudem písať to čo on hovorí a ja s ním súhlasim. :)

stačí nero? alebo chceš ešte niečo vysvetliť?
Naposledy upravil(a) ITIetalista dne 8.09.2012 13:23, celkem upraveno 2 x.
This account don't exist longer.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“