Jak na "Geddy Lee" zvuk do 15k za vše

Precission, Jazz, Modern, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Jak na "Geddy Lee" zvuk do 15k za vše

Příspěvek od Nero »

Pořád to není nejlepší. Porovnával jsem nahrávky z Reaperu a Audacity a Audacity tak nějak zkresluje při exportu zvuk.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

http://bedroomproducersblog.com/2011/01 ... emulation/

Poleze z tohodle použitelnej zvuk bez něčeho dalšího?(myslím principielně, ne kvalitativně)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Co ti brání si tu emulaci stáhnout a vyzkoušet ji?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Nemám basu ;)

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak ať si to stáhne basák...

PetrPeter 1975 - 2008
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Hej, Nero, jako admin bys neměl takhle spamovat! :D
Nikdo s tím zjevně zkušenost nemá, že?

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To není spam, jen snaha tě konečně donutit něco skutečně dělat namísto zbytečného filosofování, jaké to může být :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Takže spam a marná snaha k tomu :D :D Nicméně si vážím Tvé ohleduplnosti :D

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
hoppus

Příspěvek od hoppus »

Jestli můžu radit tak bych chtěl podotknout, že kvalita zvuku je docela závislá na schopnosti (technice) hráče, na strunách a na tom , jak je basa seřízená (samozřejmě je to více ale rámci úspor:)). Tím bych tedy začal, jsou to malé položky (ta první je vlastně "zadarmo":)) a pří Tvých cenových možnostech bych na ně bral ohled. Basu bych se raději snažil koupi použitou, nové nástroje v této cenové kategorii stojí většinou za hovn..O a vyhraný starší nástroj kterému klesna cena jenom proto, že už je hraný (což je vlastně výhoda, pokud je o něho dobře postáráno) je nejlepší volba (pokud teda v obchodu nebude něco super, což tady v ČR se moc nestává). Aparát to už je jiná. Uvažoval bych jestli obchod nebo použitý. Na base se toho pokazit moc nedá, pokud je stavba v pořádku tak jde většinou o "prkotiny". Aparát je více problematický takže bych to zvážil.
guitarman42

Příspěvek od guitarman42 »

Asanoth píše:Ahoj
očekáváme nového basáka, kterej bude kupovat kompletně nový vybavení. Zatim jsme nemluvili o ceně, každopádně bych rád basu, která je schopná táhnout hudbu, zatimco já si tam, jako jediná kytara, budu něco šmrdlat. Řekněme, že je schopen to zahrát, nicméně jde hodně i o ten zvuk, že. Když to bude takovej ten uprděnej zastřenej "hutně basovej zvuk", kterej plodí většina basáků klasickejch kapel(Harris), tak z tý basy v životě sólovej nástroj neuděláme. Hodně se mi líbí zvuk(aj všechno ostatní, ale řešíme zvuk), jakej má Geddy Lee z Rush, třeba v Riu s tím Precisionem(doufám, že je to fakt Precision :D ). Jako ukázku jsem plánoval Early Distant Warning právě z Ria, bohužel jsem takhle narychlo nenašel. Teď si nemůžu pustit zvuk, ale tohle snad bude taky nějak odpovídat:
http://www.youtube.com/watch?v=k7reXTabVlQ
http://www.youtube.com/watch?v=B3hJ5-ngUow
Ohledně nástroje jsem odpozoroval, že na to asi budou potřeba singly a javorovej krk a hmatník, nicméně ohledně těla nemám moc tucha. Úmyslně se neptám na konkrétní nástroje ale spíš na komponenty, neboť ještě neznám cenu.
Svoje tam taky koná jistě aparát, ale v basovejch aparátech se už vůbec nevyznám, takže budu rád za jakoukoliv radu(např. "bez lamp tak průraznej zvuk nidky nedostaneš", pro ukázku abstraktivity :) ).
Samozřejmě je mi jasný, že je to i v rukách, ale ty se jen tak nenahraděj, že :D
Tak abych to shrnul: Jakej druh/styl nástroje a aparátu+jiných věcí máme sehnat na zvuk Geddyho Lee?
no tak Ti chlape nevím, pokud by zatoužil kytarista mi určovat co si mám koupit za nářadí tak bych s ním asi vyběhl. Nestačilo by pouze říct ´´ hele woe, bylo by dobrý kdyby Ti to hrálo tak nějak jako Geddy Leemu, to by bylo fajn´´ ? JInak Geddy Lee hraje na JazzBass s BadAss II kobylkou , ten jeho původní je nějaká 70-ka asi z počátku sedmdesátých let, aparát většinou Trace Elliot (původní britskej), já kdybych chtěl svýho starýho Trace vyměnit tak asi jedině za MarkBass, ale to musí vědět každej sám na co se mu dobře hraje a na co má prachy.
guitarman42- Fenix Telecaster (Jap. r.v.1978, můj oblíbený) Squier Afinity series (Indonesie r.v.1998 mimo dřeva všechno jinak) Ibanez S320 (snímače PAF Joe) Fender Stratocaster 2006 Mex(snímače 57/62 U.S.A.), Precision Bass U.S.A. (r.v.1967) ap Crate U.S.A.box Laney 4x12, Trace Elliot na basu a spousta dalšího nářadí.např.ac.gtr.Ovation Academy (Korea 1988) Epiphone vintage (1975 Japan) Fender F75 (1978 Japan) Fender F85 (1974 asi Japan nebo U.S.A.) joooo a ještě basa Ibanez SR 905 Prestige (2004-5 Japan)
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“