Praskání struny

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Tadesco

Re: praskají mi struny

Příspěvek od Tadesco »

No on je zvláštní z mnoha důvodů, ale to by vydalo na knížku (dlouho a né moc zajímavou) :)
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

podľa mňa je to na tom kto bude hrať na tu gitaru a nie čo chce učiteľ. Mne sa osobne hralo na nylonkách zle. :lol: treba to asi vysvetliť učiteľovi... tiež neťahám nylonky na elektriku lebo to tak nekdo chce. :lol:
This account don't exist longer.
anmelden

Příspěvek od anmelden »

ITIetalista píše:tiež neťahám nylonky na elektriku lebo to tak nekdo chce.

se divím :lol: :lol:

sry za OT.
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

ITIetalista píše:tiež neťahám nylonky na elektriku lebo to tak nekdo chce. :lol:
To bys měl ale vyzkoušet, mají na elektrice fakt zajímavý zvuk, zejména při zkreslení.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Nero píše:
ITIetalista píše:tiež neťahám nylonky na elektriku lebo to tak nekdo chce. :lol:
To bys měl ale vyzkoušet, mají na elektrice fakt zajímavý zvuk, zejména při zkreslení.
ale fakt to raz skúsim len tak pre zábavu :lol: :mrgreen: :lol:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak to nasaď hodně mikrofonický snímače. ;)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
anmelden

Příspěvek od anmelden »

radši se na to vyser... :roll:
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

veď to tam nejdem dávať neboj to bola len sranda :lol:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ten zvuk by za to možná stál. Ale je tam holt pár problémů...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kuliman

Praskání struny

Příspěvek od Kuliman »

Zdravím, asi 4 měsíce zpátky jsem přesedlal na Elixír .012 a teď mi začala často praskat 3. struna, stačí rychle strunu podladit a praskne. 2 měsíce zpátky jsem jí nadladil asi o 0,7 tónu (omylem) a praskla, tak sem si řekl dobry, sem de*il, 3. je už obmotaná tak není tak ohebná, jenže teď jsem jenom rychle podladil a praskla, dneska se mi to stalo během 3 dnů podruhé a myslel sem, že vypěním, je problém v kytaře? (jediné co mě napadá je, že se ty vruty na struně zachytí o 0. pražec, protože když jsem používal GHS, která ji obmotanou neměla, tak se mi to nestávalo). Díky za postřehy, případně jaké struny by jste mi doporučili v cenové relaci 350Kč, které nemají obmotanou 3. strunu, ale jsou dobré na podladění?
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Nero
Rádce

Re: Praskání struny

Příspěvek od Nero »

Praská kde?

PetrPeter 1975 - 2008
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Přímo u ladící mechaniky, zbude jen kousíček namotané struny.
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak se podívej, jestli tam nemáš nějakou ostrou hranu a zabruš ji. A když promázneš nulťák tuhou, tak taky ničemu neuškodíš, pokud máš dojem, že se ti tam zadrhává struna.

PetrPeter 1975 - 2008
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Jako já právě nevím, bylo to jediny co mě napadlo, díky za rady, vyzkouším.

motorbreath

Praskání strun - už si nevím rady

Příspěvek od motorbreath »

Zdar lidi,
chtěl bych vás požádat o pomoc a radu, jak zabránit praskání strun, přesněji teda struny A. Struna mi vydrží od 4 do 10 hodi hraní !!! Hrajeme punkrock říznutý britishrockem a metalem, vše v kilech, tj A je nejvíce hraná struna. Vím že tady je spousta odkazů na téma praskání strun a věřte mi, že jsem je všechny přečetl a spustu rad vyzkoušel, ale problém je tu pořád. Hraju na Cort M600. Od novoty řeším problém s praskáním strun. Nejprve jsem si myslel, že je to trsátkem, tak jsem začal hrát měkčí, ted hraju na 0,73 :( problém pokračoval. Pak jsem začal řešit struny, skončil jsem u 12 tek hybridů od Ernie Ball - stále bez viditelného výsledku. Tak jsem začal řešit kobylky. Nejprve jsem vyměnil diamanty za rolny - zprvu to vypadalo nadějně, ale pak se to vrátilo do starých kolejí. Tak jsem se nakonec odhodlal a koupil grafitovou kobylku a vyměnil sadu za EB Cobalt a myslel si, že mám klid. Po odehrání jednoho koncertu cca 1,5 h, a dvou zkoušek cca 3,5 h tj dohromady 5 hodin!!! struna A opět praskla. A nepraská mi omotání, ale vždy vnitřní jádro, přesne na hraně kamenu. Po odmotání je vidět že vnitřní drát je od místa zlomu na každou stranu po délce 1mm tmavší. Už si fakt nevím rady. Poslední, co mně napadá je, že bych mohl mít agresivní pot, který tu strunu prostě načne a ona potom praskne (hraju s rukou položenou na kobylce nebo těsně před). Mohli by jste mi někdo poradit, co s tím, nebot třeba doporučit nějaké struny, které mají nerezové jádro, nebo nějakou povrchovou úpravu, ketrá by zabránila korozi? Nebo nějakou údržbu? Díky moc za každý smysluplný názor.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Praskání strun - už si nevím rady

Příspěvek od Hendrek »

motorbreath píše:Vím že tady je spousta odkazů na téma praskání strun...
A proto není důvod založit nové duplicitní vlákno. Sloučeno a přesunuto do správné sekce.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

motorbreath: Od chvíle, co mám na jedné kdysi tímto trpící kytaře (Cort EVL Z4) kobylku Wilkinson s rolnami, mi struna nepraskla. A už je to poměrně dlouho (možná dva roky?). Mezitím jsem přesedlal na Elixíry, kde se pot (mám hodně agresivní) k jádru struny stejně nedostane, protože jsou tlusté struny obalené teflonem. Tam tedy nemám s praskáním problémy.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

motorbreath

Bummer: díky, můžeš poslat nějaký odkaz na tu kobylku? A který typ těch strun hraješ? Četl jsem, že jsou trochu tvrdší než jiné struny ve stejné tloušťcě, je to pravda? Určitě do nich půjdu, za zkoušku to stojí, jen bych chtěl vybrat správně tloušťku.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

http://www.guitarfetish.com/Wilkinson-B ... p_866.html Tenhle, akorát v tmavém niklu. Ale stejně už jsem ten nikl na místě kde mívám ruku ohobloval na mosaz. :) Jen tě musím varovat, že mi na místo původní ToM kobylky neseděl úplně přesně. Ale nacpal jsem ho tam. Akorát se mi teď hůř manipuluje s dohmatem.

Mám ty 10-52 odsud: http://www.ebay.com/itm/271058319149?_t ... EBIDX%3AIT Tvrdší mi nepřijdou, spíš naopak.

motorbreath

Bummer, dík jak sviňa :D
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“