Sada pasiv bezbrumových singlů

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Asanoth

Re: Sada pasiv bezbrumových singlů

Příspěvek od Asanoth »

Hej, víš, že už ani nevim, jakou to mělo barvu? :D Ale bylo to něco světlejšího.
I tak, hůř než muj Cort by to hrát nemělo... ;)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Hm, chlapík mi nabíd Kinmany, tak jsem zajásal, ale chtěl za ně 5400,- :D Škoda...

edit 21.7. - testovány N3 na jiné kytaře, hraje to fakt na prd. Mají ale pěknej hi gain, není to humbucker(což je jakože dobře, kdyby to někdo nepochopil :D ), ale má to víc "backgroundu" než normální singl.

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Co znamená ten "background"?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Asi víc basů? Něco takového možná... ten zvuk zní plnější než u USA Std, ale zas mu chybí ta jiskra..

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Taky teď řeším koupi bezbrumového singlu a pořádně nevím, co vybrat. Měnit chci kobylkový snímač na Stratovi (American Standard).

Důvod: rád dělám takové prasečinky, že do sebe míchám overdrive s fuzzem - toto mi skvěle funguje u Jaguaru, jehož "singly" zdaleka tolik nebručí jako ty na Stratu a navíc má Jag prostě takový ostřejší zvuk a já mám rád, když to řve. Vůbec mi nejde o nějaký vintage nebo klasický zvuk. Rád bych dostal zvuk z toho jaguáru do strata.

... Takže chci snímač o velikosti singlu, který nebrumí, ale nechci, aby to znělo jako humbucker - kdysi jsem tam měl na zkoušku Seymour Duncan Hot Rails a ten mě fakt nebavil - pro mě strašně nudný zvuk, když už HB, tak aspoň pořádné uřvaný, třeba jako plecháče na SGčku...

Zatím jako favorita vidím Seymour Duncan SVR-1, ale kromě ofic. dem a spousty názorů jsem ho prakticky nikde nemohl poslechnout

Velmi se mi z různých videí líbí zvuk Fender Noiseless N3 a docela mě překvapil negativní názor od Asanotha... Každopádně jestli to zní takto, tak mi to příjde velice fajné http://www.youtube.com/watch?v=tH28Y0Ml1Rg navíc se mi ten snímač strašně líbí vzhledově (a to je určitě velký důvod ke koupi :mrgreen: ), ovšem nikde jsem neviděl je samostatně prodávat (N3)

Měli by jste nějaké další tipy nebo doporučení?
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

Regular John píše:Taky teď řeším koupi bezbrumového singlu a pořádně nevím, co vybrat. Měnit chci kobylkový snímač na Stratovi (American Standard).

Důvod: rád dělám takové prasečinky, že do sebe míchám overdrive s fuzzem - toto mi skvěle funguje u Jaguaru, jehož "singly" zdaleka tolik nebručí jako ty na Stratu a navíc má Jag prostě takový ostřejší zvuk a já mám rád, když to řve. Vůbec mi nejde o nějaký vintage nebo klasický zvuk. Rád bych dostal zvuk z toho jaguáru do strata.

... Takže chci snímač o velikosti singlu, který nebrumí, ale nechci, aby to znělo jako humbucker - kdysi jsem tam měl na zkoušku Seymour Duncan Hot Rails a ten mě fakt nebavil - pro mě strašně nudný zvuk, když už HB, tak aspoň pořádné uřvaný, třeba jako plecháče na SGčku...

Zatím jako favorita vidím Seymour Duncan SVR-1, ale kromě ofic. dem a spousty názorů jsem ho prakticky nikde nemohl poslechnout

Velmi se mi z různých videí líbí zvuk Fender Noiseless N3 a docela mě překvapil negativní názor od Asanotha... Každopádně jestli to zní takto, tak mi to příjde velice fajné http://www.youtube.com/watch?v=tH28Y0Ml1Rg navíc se mi ten snímač strašně líbí vzhledově (a to je určitě velký důvod ke koupi :mrgreen: ), ovšem nikde jsem neviděl je samostatně prodávat (N3)

Měli by jste nějaké další tipy nebo doporučení?

Ty N3 noiselessy jsou podle mě jen součástí American Deluxe stratocasterů.

Co zkusit hot noiseless nebo samarium/cobalt noiseless? Případně nějaké ostřejší Lace sensor? :)

Mám Vintage Noiseless Fender, ale na tohle, co chceš se trošku nehodí, jsou takové jemnější a moc bláznivých soundů jsem s nimi nenašteloval.
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Já už jsem si objednal ten Seymour Duncan SVR-1 Vintage rails, tak snad nebudu zklamaný. SCN jsem taky zvažoval, ale mě od Fenderů lákal hlavně ten N3, který se v Americe normálně prodává v krabičkách, ale v Evropě jakoby samostatně neexistoval :x
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“