Jolana Kolor - Hotovo

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
kodl258

Re: Jolana Kolor

Příspěvek od kodl258 »

Bezmozek píše: Srážeč mě spíš zajímal z funkčního hlediska, esteticky mi nevadí ani jeden a krk je z alfy a tam byl ten ohnutej klinec, ale i na fotkách alfy mi to nepřijde moc košer.
...pokud máš namysli tento obrázek Alfy z jolaňáckých stránek, tak si všimni, že je z nějakého důvodu většina strun navinutá obráceně. Kdyby byly normálně, tak to tak blbě nevypadá.
Obrázek
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Tam je víc kytar namotanejch blbě, no asi sběratel a ne hráč.
Uvidim až jak to vyjde až dodělám tu hlavu, ďoury si tam navrtám kde budu chtít já.
Obrázek
Zespoda už je dýha, na vršku se pracuje, pak udělám ořech a podle toho se zařídím.
Ještě by se mi tam líbila bílá lemovka jako na těle, ale uvidim jak se bude dařit.
BTW: Tady to nějak divně zobrazuje, fotky hír: http://superstepa.rajce.idnes.cz/Jolana_Kolor
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

nechcem ti do toho rýpat ale tá dýha by bola pekná z nejakého očkovaného javoru ,mal som to na jednej gitke ,dobre to vypadá ,alebo u stolára by som vybral nejaku peknu ,taku exotickejšiu ,to ti dá aj satármo taký kusok :)
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

No nevim, spíš by na překližkový kytaře byl takovej top jak pěst na oko.
Každopádně bylo třeba řešit něco jinýho, byl to trochu oříšek, teda spíš ořech, ale dal jsem to 8)
Obrázek
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

to je hliník ? AL ? pekne si to spravil , ale bude nižší ten nulák ,či nie ? a podla mna si mal najprv spravit nulák a až potom robit drážky na struny ale nekritizujem iba sledujem jak ti to jde :|
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

To klidně kritizuj, je to moje první kytara, tak se rád nechám poučit.
Jj, ten ořech je takovej malej, alumíniovej, dolepit a dopasovat ho budu moct až dorazí pražce a ostatní bebechy protože z jolaňáckýho železa zůstane jen neckplate.
Tak si zatím hraju se dřevem:
Obrázek
Proti tomu jak ta hlava vypadala původně jsem docela spokojen 8)
Teď to bude chtít nějak zatmavit, jen aby zas moc nevylezla kresba dřeva, asi zkusim hypermangan a nějak to dopadne
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Ten ořech vypadá velice pěkně. Čím jsi prořezával ty drážky? Taky jsem měl v plánu udělat hliníkový pro jolanu, která leží kdesi v prachu u rodičů, ale neměl jsem čím tak tenkou drážku vytvořit.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

velice pekné ,hlavne ten binding . a ten nulák z hliníku , to by som tam nedával , hliník je moc makký ,nikto to nerobí z hliníku , robia sa z mosadze , alebo tvrdých kovov , overené su z umelej slonoviny http://shop.sollerguitars.com/index.php ... 2ocl3e61n2 ,nulák si naštuduj ,nech ti to nezlomí vaz ,osadenie nuláku je fakt doležité ,hlavne čo sa ladenia, drnčania , výška jednotlivých strún a rádius je tiež velmi doležitý ,jáj teraz kukam ,že tam máš ako nulák normálny pražec , čo tiež neni dobré riešenie ,pretože ked sa rozohníš a budeš vytahovat ,tak v tej drážke ti bude preskakovat struna , aspon mne preskakovala ked som tomu nakládal :) ja osobne keby som to prerábal by som ten posledný nultý pražec uplne zrušil a dal tam plastový nulák ako to maju dospelácke gitary ,ale to by bola celá tvoja robota v kýbly a musel ba si začat odznova aj s tou dýhou , :shock: inšpiroval by som sa fendrom alebo gibsonom alebo profi gitarou ,chi a neviem už kde som to čítal ale ževraj ten hmatník neni vobec palisander ale smrek nejako v čpavku máčaný a lisovaný ,neviem či aj na tejto ,a fakt ked sa chceš hrat tak poskladaj si nejaký telecaster alebo vyrob ,to je teprve zábava :D
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

mirostrat píše:..... a ten nulák z hliníku , to by som tam nedával , hliník je moc makký ,nikto to nerobí z hliníku , robia sa z mosadze , alebo tvrdých kovov , overené su z umelej slonoviny
co třeba danelectro?
http://www.thomann.de/cz/media_bdbmaxvi ... 65&small=1
lepší foto jsem momentálně nenašel
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

či to je čistý hliník to nevime ,či tam niečo neprskli na dotvrdenie a neni to zliatina to tiež nevieme ,ale hliník sa používa ako alernatíva k tvrdým kovom , ked chcú niečo odlahčit ,čo chceš odlahčovat na nuláku ? ináč titan vyzerá tiež ako hliník ked je vyleštený ,ale je úplne inde s tvrdostou , to danelektro može byt kludne titan , ale pochybujem pri cenách titanu , http://www.allparts.com/KTS-Titanium-Gu ... -s/392.htm ja osobne by som si hliník nedával ako nulák ,jedine nejaký letecký ,tvrdený tlakom , a všimni si ,že ked piluješ hliník tak tie piliny sú také vytrhance , skus s velkým pilníkom pilovat AL ,FE, mosadz ,tam si podla pilín spravíš názor čo je to za materiál, páli sa najčastejšie zo sliviek ,ale minule som pil figovicu ,tvorivosti sa medze nekladú :)
lathur

Příspěvek od lathur »

hellou... a jak vysvětlíš tohle? http://www.jolana.cz/wp-content/plugins ... +%28Rox%29
já mám třeba hliníkový nulák na gibsonu z roku 1947 origo. /je to ten za mnou na zdi/
Heleďte a není ta hlava s těma dírama dole schválně? Protože podle toho nuláku to vypadá, jako že ten původní majitel markýroval dvanáctistrunku zdvojeným e a h - původní kobylku od toho máš?...Lath...
proč to kupovat, když se to dá postavit
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

hi ... no za tridsat rokou som na dobrej gitare nulák z hliníku nevidel ,ale šak mohli sa na neco dávat , berem to jak konc atyp alebo nejaký pokus o niečo iné , a socíkovské gitary kolor není konštrukčný odrazový mostík nulákou , ked je to náhodou origo na tej fotke ,može to byt samodomorobo , já neviem ,písal som , že ja by som si to tam nedal :!: nech si to tam dá ked chce , ja by som dal z niečoho tvrdého aj s ebenu kludne ,alebo zvieracej kosti a keby som to prerábal , hlavne zrušil ten posledný pražec a tam osadil nulák ,to je podstatné ,ked prerábka originálu na niečo iné tak k lepšiemu overenému , svchálne kolko gitár v nejako velkom obchode má nulák z AL ? alebo u thomanna :?:
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Tak hliník to je docela slušnej, docela mi dalo zabrat to vysochat, takže úplný bláto to nebude, ale zkoušku HRC a trhací diagram fakt nemám, proti tomu plastu co tam byl to je i tak star trek.
Jinak drážky na struny jsou dělaný lupínkovou pilkou, to jde docela dobře, jen dát bacha aby člověk neujel a byto to rovně a pak je jen protáhnout smirkem na patřičnou šířku.

2Lath: JJ, tak nějak to asi bylo, ale kobylka byla původní jolaňácká jen pro 6strun, takže nevim co to bylo za pokus, každopádně mě bude stačit šest strun a i to je na mě někdy moc :mrgreen:
Jo a dík za ten post o hypermanganu, už je to napatlaný, vypadá to fakt slušně a hlavně se s tím dělá asi 100x líp jak s Dixolem, kterej mi počechral nervy a nakonec jsem ho musel z těla obrousit a dát si reparát :oops:

edit:/ 2mirostrat: Domádo ten ořech nebude, je tam víc kytar který to tak maj, i rubin bass apod.
Zase tak vážně to s tou přestavbou nemyslím, až se budu chtít vyblbnout, postavím si kytaru podle sebe, tohle je jen cvičnej kus, ale dík za podněty
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

tak držím palce , ja viem že ked si niekto takéto niečo prerába tak sa z toho teší ,ten kritický pohlad príde od druhého ,že toto si mohol spravit tak alebo tak , ja som už kopec vecí dojebal a vobec ma to netrápi ,to sa stáva ,nehovorím že ty to pokazíš :) pri takýchto robotách musí byt človek trocha MC Gryver ,ja sa o to snažím :D , potom daj foto jak to dopadlo
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Bezmozek píše:Tak hliník to je docela slušnej, docela mi dalo zabrat to vysochat, takže úplný bláto to nebude, ale zkoušku HRC a trhací diagram fakt nemám, proti tomu plastu co tam byl to je i tak star trek.
......
Vhodný materiál - hliníková slitina AlSiCu -
http://www.mahle.com/MAHLE/de/Products/ ... rn-engines
se dá získat z automobilových pístů. Ze šrotu v autoservisu se určitě něco najde.
:idea: :?:
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Ani jsem nečekal že ořech tu rozproudí takovou debatu. Mě se líbí a jestli se vykloktá, tak ten příští bude z pístu.
Mám to čerstvě naštětkovaný:
Obrázek
Když je to Kolor, tak barevná, ale ne zas moc, je to přeci jen dáma v letech.
Zezadu mořeno hypermanganem, předek je naředěnej Dixol 088 višňová červeň :mrgreen:
edit:/ Fotka vyměněna za lepší
Naposledy upravil(a) Bezmozek dne 13.10.2012 11:12, celkem upraveno 1 x.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

a mě se to líbí :wink: těšim se až to bude komplet
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

ty jo :!: tak toto je presne moja farba ,taká pekelná červená a ja ju mám rád v spojení s čiernou , aj superstrat čo mi robí teraz gitarár bude taký a ak možem napísat čo by som urobil , ja mám podobnú basu od Krajíčka a na krku je tá červeň potiahnutá až po hmatník , nevyzerá to dobre ,skús na krk aspon namalovat binding -lemování,ked už je aj na tele a hlave , bude to popiči vypadat ,ked tam nebude ,tak opticky tam bude niečo chýbat , alebo ked si trúfaš ,tak ho tam urob ,šak na tej hlave si to zvládol na 100% , aké budeš dávat pražce ? už si to robil ? a ešte by som išiel do nejakého lepšieho obchodu so šrobami a kupil nerezové alebo pochromované alebo také aké sa ti páčia šroby , su za pár centou ,nech tam aj niečo žiari ,pls daj aj foto zozadu to : kocour- ten píst je super nápad palec hore
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

V předchozím postu jsem vyměnil fotku, přeci jen na denním světle to víc odpovídá realitě a tady jsou záda:
Obrázek
S černou by ta barva byla dobrá jako redburst, ale tak na stratu nebo exploreru, ne na tomhle, ale kombinace by to byla fešná, to jo.
Jinak na binding na krku si fakt netroufám, jsem rád že jsem dal hlavu a tam jsem to měl usnadněný tím, že jsem jí celou dělal a hlavně je křivolaká, dělat to rovně na krku, to by nemuselo dopadnout dobře a vlastně Kolor má v originále lemovanej krk a že by mi to tam chybělo se říct nedá.
Zase to nemusí bejt barevný moc, jen jsem chtěl udělat matched head, klasická dřevěná hlava mi přijde taková nedodělaná, takhle to ladí s tělem.
Pražce jsem nedělal nikdy, stejně jako plno věcí na týhle kytaře, ale jsem bezmozek, né debil, tak to snad zvládnu.
Jo a chromový/černěný šroubky samo budou, přece tam nenahulim vruty do sádrokartonu :lol:
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

ale jsem bezmozek, né debil, :D pekne to robíš , šak ja len tak čo by sa dalo ,ked to už robíš , hlavná je chuť do roboty :) skus dat foto komplet hardware , a pražce už máš , ? ja mám najradšej vysoké , ,široké , tuším Dunlop mi dáva, tie vydržia na furt ,a dobre sa na nich hrá
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“