ikonický kytary

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
poz3n

Re: ikonický kytary

Příspěvek od poz3n »

Obrázek
Telecaster Jonny Greenwooda
KLÁVESY: Yamaha portable grand dgx 220
ELEKTRICKÁ KYTARA: Squier Fender Affinity Stratocaster
KOMBO: Fender Mustang II
langja

Příspěvek od langja »

Dva Gretscháci
Malcolm Young Duo Jet
Obrázek
A White Falcon Neila Younga
Obrázek
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Pro mě asi bude nejikoničtější kytara Iceman Darona Malakiana - první kytara, která i učarovala a navíc první skupina, kterou jsem byl posedlý řadu let a kvůli které jsem začal hrát na kytaru.
Obrázek
Dále Telecaster Eda O'Briena, se kterým hrál můj oblíbený živák A Wolf at the Door
Obrázek
A Jonnyho tele už tu bylo. Abysme měli Radiohead kompletní, tak mi učarovalo i SG Thoma Yorka
Obrázek a proto jsem jako novou kytaru prostě musel mít SG (když už jsem na nabídku LP v mé kategorii nenarazil).
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
A poslední 4 kousky Joea Perryho, nad kterýma slintám aktuálně. Ten Boneyard Les Paul je sice hnus, který by se mi normálně nelíbil, ale protože na něj Joe hrál tolik mých oblíbených živáků, prostě ho chci, znáte to...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Obrázek
ibanez K7...pro me nejuzasnejsi sedmistrunka
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Dost kontroverzní, milovaná i nenáviděná, ale stopro sem patří
Obrázek
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
huxd

Příspěvek od huxd »

"Dost kontroverzní, milovaná i nenáviděná, ale stopro sem patří"

Tento thread je kvíz ? :shock: nějak jsem nepobral kdo to je, za koho a na co hraje :oops:
Gibson LP Special SC TV Yellowsize=70, Ibanez ARX320, Ibanez AFJ91 JLF - Jet Blue Burst Flat, FURCH D21 SO, Gretsch G9126 ACE Guitalele Natural, CORT Earth 70-12 NS, Kombo Fender G-DEC + Footswitch Fender MS4, DAW Samplitude Se9, Cubase 4 essential, M-Audio ozone, In-tone Guitar pro....
Obrázek
Moleek

Příspěvek od Moleek »

huxd píše:"Dost kontroverzní, milovaná i nenáviděná, ale stopro sem patří"

Tento thread je kvíz ? :shock: nějak jsem nepobral kdo to je, za koho a na co hraje :oops:
Aj sorry.. Zapomněl jsem to tam napsat - Tohle je Delongova (Blink 182) verze Gibson ES
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

huxd píše: Tento thread je kvíz ? :shock: nějak jsem nepobral kdo to je, za koho a na co hraje :oops:
To sem nepobral u většiny kytar ... Tak nějak doufám, že kdybych sem hodil Rossiho a Parfittův telecaster, taky by většina osazenstva nevěděla, která bije.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

First Act Matta Pike (High on Fire / Sleep) - roztomilá "9-strunka"
Obrázek

Gibson DG-335 Dave Grohl (Foo Fighters / Nirvana / Them Crooked Vultures)
Obrázek

EGC Standard Series One Aaron Turner (ISIS / Mamiffer...)
Obrázek

Harmony H78 Dan Auerbach (The Black Keys)
Obrázek

Ovation Ultra-GP Joshua Homme (Kyuss / Queens of the Stone Age)
Obrázek

1958 Gretsch 6120 Poison Ivy (The Cramps)
Obrázek

Fender Jaguar 1965 Kurt Cobain (Nirvana)
Obrázek

... a tak dále.
dfyc

Příspěvek od dfyc »

Obrázek
huxd

Příspěvek od huxd »

Kdyby to někdo nevěděl, tak to je Radim Hladík xy Gibson :roll:
Gibson LP Special SC TV Yellowsize=70, Ibanez ARX320, Ibanez AFJ91 JLF - Jet Blue Burst Flat, FURCH D21 SO, Gretsch G9126 ACE Guitalele Natural, CORT Earth 70-12 NS, Kombo Fender G-DEC + Footswitch Fender MS4, DAW Samplitude Se9, Cubase 4 essential, M-Audio ozone, In-tone Guitar pro....
Obrázek
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Myslím, že toto téma je naprosto o hovně. Každý (včetně mě) si sem natláslá cokoli bez jakékoliv úsudku a zpětné vazby, takže tu budou vedle sebe běžné stocky i speciály, bez ohledu na to, čím by se daná kytara měla odlišovat od průměru. Pro mě téma na h***o, chcete-li vyzvihovat kytary které mají pár samolepek navíc. Howgh.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 22.10.2012 10:20, celkem upraveno 1 x.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Přestože howgh, tak mi systém nedovolí editovat. Myslím, že je jedno, zda kytaru vlastnil Radim Hladík či kdokoli jiný. Ze své kytary si tu ke svému obrazu musíte udělat každý sám, nebo k tomu přizvat povolané. Ale ikonické kytary se rozhodně nerodí s cenovou visačkou 50000 a víc.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 22.10.2012 12:11, celkem upraveno 5 x.
huxd

Příspěvek od huxd »

A abych jen neprudil :shock:
Tohle je kytara rozpoznatelná na první poslech, Peter Green ji Daroval!!! G.Moorovi, tady jsou podrobnosti http://garymoorerooms.web.fc2.com/MyRoo ... reeny.html
Obrázek
Tady je zvuk a všiměte si těch snímačů :!:

to Jester: Sem s těmi Status Quo :D
Obrázek
krade

Příspěvek od krade »

tak já se teda fořtovi omlouvám za tohle odlehčenější téma...máš naprostou pravdu, že je o hovně...příště už budu přispívat jen k tématům, která o hovně nejsou...jen mi vždycky prosim tě musíš napsat, která to jsou. díky
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
Fořt

Příspěvek od Fořt »

krade píše:tak já se teda fořtovi omlouvám za tohle odlehčenější téma...máš naprostou pravdu, že je o hovně...příště už budu přispívat jen k tématům, která o hovně nejsou...jen mi vždycky prosim tě musíš napsat, která to jsou. díky
To vůbec nemusíš, nemáš za co, já se dotčený necítím. Téma bylo započato určitě s dobrým úmyslem. Ale dál platí, co jsem řekl. Ať si každý sám nějakou ikonu pořídí, nebo si ji ze své kytary udělá. Ale musí vědět proč, že kytaru se stejnou značkou vlastní ten a ten, asi nestačí... Ale nakonec, někomu to stačí, takže proč to řešit, že?
Edit: Ty vážně tu postovanou kytaru - LP darovaný P. Greenem G. Mooreovi - poznáš? Když Ti dám vedle sebe 5 Mooreových nahrávek, třeba live, tak poznáš, že je to ona? BULLSHIT!!!!!!!!! Myslím, že byste to NIKDO nepoznal, ani kdyby hrál na stock Epiphone. U něho rozhodně ne!!! A za tím si stojím, cupujte si mě, jak chcete...
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Fořt: hned jak jsem tohle téma viděl, tak jsem si kladl otázku, co je to ikonická kytara? Co jí ikonickou dělá? Ale bral jsem to spíš jako záležitost vzhledu než zvuku.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja vubec nevim co resite ;) pro me je treba ta kytara co jsem postoval vyznamna proto, ze sehrala svou roli u nekolika zasadnich momentu v hudebni historii, dalsi rozmer tomu dodavaji nejake moje osobni prozitky. a je uplne jedno, jestli to je bily strat, jolana nebo treba kytara nakreslena na papire - proste to tak vnimam.

navic ktera temata zde nejsou o hovne? :))
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Kinx píše:ja vubec nevim co resite ;) pro me je treba ta kytara co jsem postoval vyznamna proto, ze sehrala svou roli u nekolika zasadnich momentu v hudebni historii, dalsi rozmer tomu dodavaji nejake moje osobni prozitky.
presne tak
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Kinx: o hovně nebude téma "O hovně", protože to uteče do OT :-)

Já jen řeším, že autor tématu mohl na začátku přesněji definovat o jakých kytarách to tu má být
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“