Uzavřená vs. polootevřená sluchátka (pro domácí aplikace)
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Uzavřená vs. polootevřená sluchátka (pro domácí aplikace)
Čočky mám, ale střídám to.
Tallicaman: Kossy znám, měl jsem možnost vyzkoušet mnoho modelů a ani jeden mi nesedl, protože všechny hrajou v basech a nižších středech a vyšší středy tam chybí. Aspoň mě.
Tallicaman: Kossy znám, měl jsem možnost vyzkoušet mnoho modelů a ani jeden mi nesedl, protože všechny hrajou v basech a nižších středech a vyšší středy tam chybí. Aspoň mě.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
tallicaman píše:no vidis, kossy vykuchane stredy nemaji (imho) a jen by sis stahl basy, pokud by ti vadily
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Tak přesně tohle znám taky. koupil jsem si Behringery HPS5000 nebo jak se to jmenuje s tím, že to bude třeba trochu lepší na poslech. Ale by jsem taky docela zklamán. Stejný problém. Mají poměrně dost na můj vkus agresivní výšky a chybí tomu basy. Nebo spíš ony tam jsou, ale to množství výšek je prostě přebije. A pak mám od Wohmy ty AKG 44 a ty jsou na tom o poznání lépe. Mají mnohem vyrovnanější zvuk. A ty už jsem schopen používat a být spokojený. I tak si, ale dokážu představit lepší sluchátka.(taky co by člověk chtěl za ty peníze.Nero píše:Tak mi přišly nakonec ty K77... A hraje to - no jako sluchátka za 800Klasický problém, vykuchanost na středech, nicméně to je ještě na úrovni řešitelné upravením EQ ve winampu -
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Hoj
Taky uvažuji o K77 a pak mě ještě napadly tyto - http://kytary.cz/samson-rh600-studiova- ... /HN094963/ Jde mi hlavně o poslech hudby z PC po večerech, popřípadě i hraní na kytaru (ale top je dnes velmi vedlejší...) Jinak cenový strop taky tak těch 1500 - 2 000, víc ne
Co říkáte na ty Samsony? 
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
V těhle cenových relací papírově moc rozdíly nebudou. Spíš si ty Samsony vygoogli a jestli nenajdeš nějaké vyloženě negativní recenze, tak bych to neřešil a klidně je vzal.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Re: Uzavřená vs. polootevřená sluchátka (pro domácí aplikace
Ahoj,
potřeboval bych koupit nějaký univerzální sluchátka, tedy na:
Domácí hraní na stage piano
Domácí hraní na kytaru přes počítač/kombo(Phones out)
Domácí recording(kytara, basa, zpěv, klávesy; bicí samplovaný) a zpracování nahrávky
Občasný poslech hudby/filmů v nočních hodinách, ale to je rozhodně prioritně daleko nejníže
Raději bych něco, skrze co je aspoň trochu slyšet, co se děje v okolí(tzn. aby mi někdo po třetím důrazném zaklepání nepřišel do pokoje a nemusel mi zaklepat na rameno abych si ho všimnul
), ale zase se bojím, jak to bude ovlivňovat zpěvovej mikrák a co bude snímat(používám NoiseGate kvuli brumu, takže bych dost možná odfiltroval i to...).
Mohli byste mi doporučit prosím nějaký vhodný typ, popř. rovnou i nějaký model? Zatím jsem nenašel topic, kde by někdo chtěl takhle širokospektrální užití
. Cena max 1500, spíš okolo 1000.
potřeboval bych koupit nějaký univerzální sluchátka, tedy na:
Domácí hraní na stage piano
Domácí hraní na kytaru přes počítač/kombo(Phones out)
Domácí recording(kytara, basa, zpěv, klávesy; bicí samplovaný) a zpracování nahrávky
Občasný poslech hudby/filmů v nočních hodinách, ale to je rozhodně prioritně daleko nejníže
Raději bych něco, skrze co je aspoň trochu slyšet, co se děje v okolí(tzn. aby mi někdo po třetím důrazném zaklepání nepřišel do pokoje a nemusel mi zaklepat na rameno abych si ho všimnul
Mohli byste mi doporučit prosím nějaký vhodný typ, popř. rovnou i nějaký model? Zatím jsem nenašel topic, kde by někdo chtěl takhle širokospektrální užití
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Nikdo nic?
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- Jens Ludwig
- Odborník
za tu cenu nejsou uplně špatný AKG K518...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Takže doporučuješ uzavřená?
A tyhle AKG jsou DJská, ne? Není to nevhodný pro recording a mixáž kvuli výrazné ekvalizaci?
A tyhle AKG jsou DJská, ne? Není to nevhodný pro recording a mixáž kvuli výrazné ekvalizaci?
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
Pred mikrofon radsi s uzavrenejma...
Ekvalizace je problem az v druhe rade, nakonec se da naposlouchat temer cokoliv...
Jestli mas jen tisicovku, nebude velkej vyber. Mozna zkus nejakou napodobeninu profi sluchatek...
Na mixaz nejsou vlastne vhodna zadna (normalni) sluchatka, udelas s nima jen cast prace. Na precteni nejakych detailu jsou fajn, ale jestli musis michat jen na sluchatka, bude to chtit nejakej procesor (nebo aspon softver), jinak budes mit vsechno mezi usima a na bednach to pak bude prekvapko...
Ekvalizace je problem az v druhe rade, nakonec se da naposlouchat temer cokoliv...
Jestli mas jen tisicovku, nebude velkej vyber. Mozna zkus nejakou napodobeninu profi sluchatek...
Na mixaz nejsou vlastne vhodna zadna (normalni) sluchatka, udelas s nima jen cast prace. Na precteni nejakych detailu jsou fajn, ale jestli musis michat jen na sluchatka, bude to chtit nejakej procesor (nebo aspon softver), jinak budes mit vsechno mezi usima a na bednach to pak bude prekvapko...
Tak já mám nějakej + set Logitech, což je asi nic moc, na druhou stranu bude stejně drtivá, ne-li absolutní, většina poslouchat moje výplody právě ze sluchátek nebo takovejchhle beden... Já jsem právě myslel, že sluchátka jsou na to vhodnější, protože tolik nebudou zkreslovat.
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
To je sice pravda, ale úvaha je to chybná....Asanoth píše:Tak já mám nějakej + set Logitech, což je asi nic moc, na druhou stranu bude stejně drtivá, ne-li absolutní, většina poslouchat moje výplody právě ze sluchátek nebo takovejchhle beden...
Představ si, že tvoje sluchátka budou mít díru kolem nějaký frekvence a ty to smícháš tak, že ti to zní dobře. Bude to znít dobře i lidem, co maj stejný sluchátka nebo aparáty, které mají na stejné frekvenci stejnou díru. Pak si to ale poslechne někdo na monitorech a uslyší tu frekvenci hlasitěji. Pak si to poslechne další člověk, který bude mít na reprosoustavě na této frekvenci naopak hrb a bude to tím pádem mít zesílené dvakrát - jednou od tebe díky tvojí díře v charakteristice sluchátek a jednou od vlastní bedny.
(Je to schválně trochu přehnané).
Například já mám domácí repráky od Geniusu a ty šíleně rezonují na nějakým Ačku na baskytaře. Kdybych podle nich míchal, tak nikdo další to Ačko neuslyší, protože bych tu frekvenci musel vyříznout.
Samozřejmě se to dá řešit tím, že si ty sluchátka/bedny pořádně naposloucháš a už víš, jak na nich co zní, pak se dá hodně poznat z frekvenčního analyzátoru a testovací poslechy na "všem co je doma" jsou taky skoro samozřejmost....
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Ja sem se (obecne) chtel takovejm uvaham o frekvencich vyhnout (ten problem stejne nema zadny reseni za rozumnou cenu), proto pisu:
To se bohuzel neda odsud posoudit (a nezalezi jen na tom, jestli mas nejakej (a jakej) logitech, ale celkove na poslechovym prostoru). Tim, co sem napsal, sem chtel jen rict, ze jen sluchatka nic zasadniho nevyresi. Musis si proste pomoct dostupnyma prostredkama, kdyz uz to chces delat a nemas penize. Sluchatka i bedynky si naposlouchas na naky podobny muzice (ovsem z profi studia), a tim nejakou predstavu (o tom, jak to ma znit) ziskas. Cast prace udelas na sluchatkach, a cast na bednach ... schvalne si neco na sluchatkach smichej, pak si to pust na bednach a presun se do nejaky bezny poslechovy vzdalenosti - uslysis jak se to zmeni. Zmeni se nejen obraz, ale i vetsinou pomery jednotlivych nastroju - to je to, co se na sluchatkach posuzuje blbe, protoze mas vsechno uprostred hlavy, blizko a jasne citelny (a neni to ciste jen problem poslechu na sluchatkach, podobne to clovek muze vnimat i na bednach, kdyz je pouziva urcitym zpusobem).Asanoth píše:Tak já mám nějakej + set Logitech, což je asi nic moc, na druhou stranu bude stejně drtivá, ne-li absolutní, většina poslouchat moje výplody právě ze sluchátek nebo takovejchhle beden... Já jsem právě myslel, že sluchátka jsou na to vhodnější, protože tolik nebudou zkreslovat.
Ale zaroven neni treba hazet flintu do zita, i s tim co mas (co bezne doma lidi u pocitace mivaji) se da pracovat. A jestli nemas ani trochu vhodny bedynky (napriklad mas 2w plastovej bazmek s minireprackama), da se s privrenejma ocima delat i na tech sluchatkach (na tech, co si chces poridit) - existuje par systemu (jde o simulace), co ti v tom dokazou pomoct - a myslim, ze sem videl i neco ve forme freeware pluginu. Tim (vsim, o cem sme tu mluvili) by se snad mel dat pokryt takovy ten zaklad pro male domaci michani, aby vysledek byl aspon priblizne podobny tomu, co sis na zacatku predstavoval....
Sluchátka, Výběr, Impedance, ... __Dotaz
Zdravím všechny, mám dodaz..
Ve sluchátkách ve spojení s kombem/kytarou obecně se úbec nevyznám.. mám kombo Laney LX65R .. hraje celkem slušně, ale na hraní po noci to s těma 60W fakt neni, bych se nedivil kdyby na mě po 5ti minutách někdo zavolal poldy
Vzadu je zdířka na 6,3 Jack s nápisem Head Phones (předpokládám že když tam zpojim sluchátka tak přestane hrát kombo a zvuk půjde přímo jen do sluchátek.. chápu správně?
)
Hlavně potřebuju pomoct s výběrem, chtěl bych nějáký ty sluchátka do 2000 Kč (když se najdou kvalitní tak vezmu klidně za 1000...).. původně sem přemejšlel že nejlepší budou uzavřený ale co sem slyšel tak tyhle levnější sou lepší polootevřený.. našel sem tohle (AKG K99) a tohle (AUDIO-TECHNICA ATH-M20x) - co si o tom myslíte? Nebráním se ani připomínkám ohledně toho kolik do toho chci nacpat peněz nebo jestli mi doporučíte úplně něco jinýho, budu rád za všechno
A ještě jeden dotaz - vím jak to je s impedancí u propojení např. komba/zesilovače s reproboxem.. hodně důležitá věc .. ale ani na tom mým kombu ani v návodu sem o impedanci ohledně sluchátek nenašel úbec nic .. a přitom se u některých sluchátek jako takových popisuje.. takže - je impedance u sluchátek irelevantní ? Nebo taky musí být přesná jinak se něco zesere a jenom sem hledal špatně?... Díky za všechny reakce
Ve sluchátkách ve spojení s kombem/kytarou obecně se úbec nevyznám.. mám kombo Laney LX65R .. hraje celkem slušně, ale na hraní po noci to s těma 60W fakt neni, bych se nedivil kdyby na mě po 5ti minutách někdo zavolal poldy
Vzadu je zdířka na 6,3 Jack s nápisem Head Phones (předpokládám že když tam zpojim sluchátka tak přestane hrát kombo a zvuk půjde přímo jen do sluchátek.. chápu správně?
Hlavně potřebuju pomoct s výběrem, chtěl bych nějáký ty sluchátka do 2000 Kč (když se najdou kvalitní tak vezmu klidně za 1000...).. původně sem přemejšlel že nejlepší budou uzavřený ale co sem slyšel tak tyhle levnější sou lepší polootevřený.. našel sem tohle (AKG K99) a tohle (AUDIO-TECHNICA ATH-M20x) - co si o tom myslíte? Nebráním se ani připomínkám ohledně toho kolik do toho chci nacpat peněz nebo jestli mi doporučíte úplně něco jinýho, budu rád za všechno
A ještě jeden dotaz - vím jak to je s impedancí u propojení např. komba/zesilovače s reproboxem.. hodně důležitá věc .. ale ani na tom mým kombu ani v návodu sem o impedanci ohledně sluchátek nenašel úbec nic .. a přitom se u některých sluchátek jako takových popisuje.. takže - je impedance u sluchátek irelevantní ? Nebo taky musí být přesná jinak se něco zesere a jenom sem hledal špatně?... Díky za všechny reakce
Naposledy upravil(a) Caren dne 30.11.2014 5:04, celkem upraveno 1 x.
Cvičit a cvičit, o ničem jiným to není.. tak žádný výmluvy x)
Kytara: ESP LTD F-100FMKombo: LANEY LX65R
Sluchátka, Výběr, Impedance, ... __Dotaz
Dodatek:
..... Někdo mi i radil že si můžu koupit i přímo sluchátkovej zesilovač (+ taky sluchátka samozřejmě) a kombo tak v noci úbec nebudu používat ... ale přijde mi to jako kravina - kupovat zbytečně další věc, navíc míň kvalitní.. ke kombu mam přístup pořád tak se to podle mě úbec nevyplatí jestli to to kombo do těch sluchátek umí narvat taky... nebo se pletu?
..... Někdo mi i radil že si můžu koupit i přímo sluchátkovej zesilovač (+ taky sluchátka samozřejmě) a kombo tak v noci úbec nebudu používat ... ale přijde mi to jako kravina - kupovat zbytečně další věc, navíc míň kvalitní.. ke kombu mam přístup pořád tak se to podle mě úbec nevyplatí jestli to to kombo do těch sluchátek umí narvat taky... nebo se pletu?
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Na cviceni doma do sluchatek ted pouzivam multiefekt Zoom G1on. Pomer cena / kvalita zvuku jr opravdu vynikajici a ma primo vystup na sluchatka. Lampovy 50W kombo doma ani nezapinam.
Sluchatka pouzivam vetsinou polootevrena Koss UR40, mam sice jeste jedny uzavreny, ale ty maj tu nevyhodu, ze se v nich po chvili dost potej usi a jsou celkive min pohodlny. Zase ty uzavreny lip izolujou od okolniho hluku, takze kdybych chtel cvicit nebo poslouchat muziku treba v kovarne, tak budou lepsi.
Sluchatka pouzivam vetsinou polootevrena Koss UR40, mam sice jeste jedny uzavreny, ale ty maj tu nevyhodu, ze se v nich po chvili dost potej usi a jsou celkive min pohodlny. Zase ty uzavreny lip izolujou od okolniho hluku, takze kdybych chtel cvicit nebo poslouchat muziku treba v kovarne, tak budou lepsi.
Hraju výhradně na šrot.
Taky bych byl spíše pro multiefekt do sluchátek. Zoom je velice dobrý multiefekt, jen mi trochu víc šuměl při více efektech najednou nebo před hlavou.
K tomu kombu. Sám mám hlavu, do které můžu zapojit sluchátka. Jako není to špatné, ale se zvukem spokojený nebudeš, ať máš jakkoliv kvalitní sluchátka - zkoušeno na AKG K77 a Shure SE215. Tudíž prvně ten sluchátkový výstup zkus, ať zbytečně nevyhodíš peníze za drahá sluchátka. Jestli ti to bude vyhovovat, tak běž do nových sluchátek.
Na opravdu tiché hraní bych šel osobně zase buďto do zvukovky nebo bych si pořídil znovu Zoom G3 nebo něco od Line6.
K tomu kombu. Sám mám hlavu, do které můžu zapojit sluchátka. Jako není to špatné, ale se zvukem spokojený nebudeš, ať máš jakkoliv kvalitní sluchátka - zkoušeno na AKG K77 a Shure SE215. Tudíž prvně ten sluchátkový výstup zkus, ať zbytečně nevyhodíš peníze za drahá sluchátka. Jestli ti to bude vyhovovat, tak běž do nových sluchátek.
Na opravdu tiché hraní bych šel osobně zase buďto do zvukovky nebo bych si pořídil znovu Zoom G3 nebo něco od Line6.
Mám a používám jak AKG 44, tak i 77. Ty 77 hrajou o poznání lépe, jsou mi i pohodlnější a popravdě řečeno, stačí mi - je mi pětačtyřicet, uši jak netopýr už dávno nemám... Ty AKG 44 mám zapíchnuté ve cvičitku ke kytaře, ty 77 používám na všechno ostatní.
Když jsem je vybíral, zjistil jsem, že u uzavřených sluchátek většina výrobců předpokládá, že člověk má uši velké asi jako mýval, ty moje mají v kulatých ozvučnoicích obvykle velký problém s místem (a tak to je i u těch 44), pro delší použití jsou mi nepohodlné, ty 77 snesu na uších nonstop i šest hodin...
Když jsem je vybíral, zjistil jsem, že u uzavřených sluchátek většina výrobců předpokládá, že člověk má uši velké asi jako mýval, ty moje mají v kulatých ozvučnoicích obvykle velký problém s místem (a tak to je i u těch 44), pro delší použití jsou mi nepohodlné, ty 77 snesu na uších nonstop i šest hodin...
Díky za rady)
A chápu správně že impedanci tedy úbec nemusím řešit?
Ono tak jako tak si ty sluchátka budu muset koupit, tomu se nevyhnu - ať už to kopnu přez kombo nebo přes ten multiefekt Zoom.. jen je to zase dalších 1500 navíc takže sem už na víc než dvojnásobný ceněspeed8 píše: Tudíž prvně ten sluchátkový výstup zkus, ať zbytečně nevyhodíš peníze za drahá sluchátka.
ale když výstup z komba nebude stát za nic tak mi asi nic jinýho nezbyde takže dík, aspoň vim po čem se potom ohlížet))
A chápu správně že impedanci tedy úbec nemusím řešit?