Bad Cat
Pravidla fóra
Re: Bad Cat
Jo, tak jsem si o tom konečně něco přečetl a fakt to není digitál.
Je to spínaný zdroj. Což lépe vysvětluje ten ON/OFF switch. Spínané zdroje jsou zdrojem všelijakého rušení a to prostě někde může vadit.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Asi jsi chtěl říct, že to pracuje podobně jako spínaný zdroj, ne? Ale jak s tím souvisí ten on-off switch? Jako že když by byl někde problém s rušením, tak je možnost to zcela vyřadit?
Zesilovače třídy D se bežně používají pro Car Hi-Fi, ne? Proto ty malé rozměry při docela extrémních výkonech. A zes. tř. D je použit např. v EHX 22 Caliber a 44 Magnum, kde se zesilovač s výkonem 22 resp. 44 W ve tř. D vejde do běžné Hammond krabičky.
Jinak jako nápad mi to přijde docela dobrý. Možná tak trochu inspirace technologií Valve Reactor v modelingových kombech Vox? Ale ta myšlenka je asi mnohem starší - G. Moore a jiní přece zapojovali Marshally do série, tj. z výstupu z konce prvního odbočili signál pro vstup do preampu druhého (zbytek z 1. šel do nějaké umělé zátěže?). U toho Bad Catu se možná na vstup zes. tř. D taky jen odbočuje část signálu z lampového konce(?).
Zesilovače třídy D se bežně používají pro Car Hi-Fi, ne? Proto ty malé rozměry při docela extrémních výkonech. A zes. tř. D je použit např. v EHX 22 Caliber a 44 Magnum, kde se zesilovač s výkonem 22 resp. 44 W ve tř. D vejde do běžné Hammond krabičky.
Jinak jako nápad mi to přijde docela dobrý. Možná tak trochu inspirace technologií Valve Reactor v modelingových kombech Vox? Ale ta myšlenka je asi mnohem starší - G. Moore a jiní přece zapojovali Marshally do série, tj. z výstupu z konce prvního odbočili signál pro vstup do preampu druhého (zbytek z 1. šel do nějaké umělé zátěže?). U toho Bad Catu se možná na vstup zes. tř. D taky jen odbočuje část signálu z lampového konce(?).
Naposledy upravil(a) Fořt dne 24.08.2012 12:38, celkem upraveno 1 x.
Jo, tak podobně, no.
Však se v tom taky prd vyznám. Článek, který jsem četl a zesilovač třídy D je tam popsán: http://www.elweb.cz/clanky.php?clanek=109
Jasně, kvůli rušení. Třeba.
A nebo prostě jen tak, aby někdo neremcal.
Jasně, kvůli rušení. Třeba.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Tady už zacházíme do hodně obecné diskuze.
Dovolil jsem si tedy to téma o Class D zesilovačích odklonit SEM.
Dovolil jsem si tedy to téma o Class D zesilovačích odklonit SEM.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že se to dalo čekat.
Spíš mě přijde vtipné jak vyzdvihují v tomhle videu, že to má oversized PCB a oversized transformer.
Klasická marketingová vymývárna. 
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
No tyhle Bad Caty s "pravými" Bad Caty moc společného nemají. Vyrabí je firma Hanser (která má na svědomí třeba dnešní aparáty Kustom). Bývalý vlastník Bad Catu prodal před x lety licenci na logo a taky se v tomhle projektu maličko angažoval. Zesilovače to prý nejsou až tak špatné - asi tak na úrovni Fenderů a Marshallů za 15-25t.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
A kde to vyrábí?qwer píše:No tyhle Bad Caty s "pravými" Bad Caty moc společného nemají. Vyrabí je firma Hanser (která má na svědomí třeba dnešní aparáty Kustom).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Designed v USA a výroba v Čajně
On by to nemusel být asi žádný průšvih, borec, co ty aparáty navrhoval, má na svědomí třeba Peavey 5150. I tak ale ten projekt nejspíš čeká krach, neexistují žádné stránky a ani marketinogvá podpora, asi u Hanseru nepochopili, že prodávají aparáty a ne rohlíky, což mě docela udivuje, protože u x jejich dalších značek to tak není. Ono ale stejně asi moc lidí nebere koupit si Bad Cat, který s pravým Bad Catem má společné jen logo, které prodal bývalý vlastník značky nejspíše v pomatení smyslů.
Škoda, že nikde nejsou nějaké schopnější ukázky, třeba ta 15W nevypadá špatně, určitě to nebude méně konstrukčně odbyté než třeba Fender Blues Junior nebo Vox AC15C1, nikdo ale neví, jak to vlastně hraje.
Škoda, že nikde nejsou nějaké schopnější ukázky, třeba ta 15W nevypadá špatně, určitě to nebude méně konstrukčně odbyté než třeba Fender Blues Junior nebo Vox AC15C1, nikdo ale neví, jak to vlastně hraje.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
no mně včera google náhodou vyhodil tyhle stránky to jsem je ani nehledal 
www.badcatcougarseries.com
www.badcatcougarseries.com
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Ha, tak mají konečně stránky 
Edit: No tak z těch keců v "about" musí mít současné vedené Californského Bad Catu asi těžké spaní, to snad ani není možný.
Btw - u toho 15w modelu jsou koncovky samozřejmě EL84 a ne EL34, tak jak mají na těch stránkách.
Edit: No tak z těch keců v "about" musí mít současné vedené Californského Bad Catu asi těžké spaní, to snad ani není možný.
Btw - u toho 15w modelu jsou koncovky samozřejmě EL84 a ne EL34, tak jak mají na těch stránkách.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To "About" je jen skopírované z oficiálního Bad Catu, ne?
Nicméně celé to moc nechápu - majitel BC prodal právo na užívání loga, takže teď to stejné jméno a logo užívají dvě firmy, a vše je v pořádku? To je mi matení spotřebitele...
Nicméně celé to moc nechápu - majitel BC prodal právo na užívání loga, takže teď to stejné jméno a logo užívají dvě firmy, a vše je v pořádku? To je mi matení spotřebitele...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No s Bad Cat je to trošku komplikované
J. Heinrich je hlavně návrhář, firmu sice dlouhá leta vedl, ale až taková sláva to nebyla - špatné stránky, žádný velký tlak na trh, nic moc CRM. Hanseru pak prodal práva na Bad Caty dělané v Číně a dokonce prý nějak spolupracoval na vývoji (btw - hlavním návrhářem téhle Cougar řady je J. Brown, má prsty třeba v Peavey 5150). Od letošního roku má Bad Cat nového vlastníka, který tu firmu konečně rozjel. Bývalý šéf Heinrich už je teď jen u vývoje.
Ten Cougar 15 má úplně stejnou bednu, jako má můj Blackstar HT-Club 40. Stejná továrna?
Já jsem na to narazil před pár dny právě u Thomanna na stránkách a myslel jsem si,že Bad Cat udělal dostupnější variantu vyráběnou v Číně. Ale zarazilo mě,že to není na jejich stránkách,ale má to stránky sólo.
ta patnáctka by se mi líbila,jen škoda těch ukázek
ta patnáctka by se mi líbila,jen škoda těch ukázek
No nevěřím tomu, že si nějaký butique výrobce troufne něco nechat vyrábět od jiné firmy, je jedno, jestli to bude firma v Číně nebo v Anglii. Jde o to, že třeba Bad Caty jsou dotažené do posledních detailů, v zesících jsou třeba tři druhy odporů, různé značky svitkových kondíků, vše je vybírané při návrhu podle "ucha", každý díl se proměřuje, navíc ty aparáty staví jen pár lidí - myslím, že jeden potahuje tolexem bedny, dva pájí součástky do šasi, dva borci jsou u vývoje (Bad Cat má prý desítky různých zesilovačů, které ještě nespatřily světlo světa). Podobně to samozřejmě mají i jiné firmy, třeba Matchless zkusil šílenou kupu různých traf než vybral to pravé. Je to prostě dělané v min. ohledem na náklady.
Přitom ty zesilovače nejsou imho až tak drahé, teď mám samozřejmě na mysli ceny v USA. Kdybych si měl vybrat třeba mezi Black Cat za 2850 USD a nebo třeba Orangem AD30TC, který tam stojí 2300 USD, tak asi ani moc nepřemýšlím. Samozřejmě ten Orange tam je drahý kvůli tomu clu, ale nevím, jeslti bych si nepřiplatil 20% za to, že nebudu mít v aparátu čínskou pcb s nejlevnějšíma součástkama, FS budu měnit na čtyřikrát, než narazím na kus, který pořádně funguje, protože výrobce bohužel použil ten nejlevnější switch na trhu, budu se třepat, jestli se mi neodpálí trafo, pokud teda nepřepájím silovou kabeláž k repráku (takovou, jaká je u Orangů za 40t. jsem totiž viděl leda tak u aparátů za 2-5t. Kč) a už se nebudu bát, že mi káblík sám vypadne nebo tam bude špatný kontakt (už se mi u Orange stalo oboje).
Přitom ty zesilovače nejsou imho až tak drahé, teď mám samozřejmě na mysli ceny v USA. Kdybych si měl vybrat třeba mezi Black Cat za 2850 USD a nebo třeba Orangem AD30TC, který tam stojí 2300 USD, tak asi ani moc nepřemýšlím. Samozřejmě ten Orange tam je drahý kvůli tomu clu, ale nevím, jeslti bych si nepřiplatil 20% za to, že nebudu mít v aparátu čínskou pcb s nejlevnějšíma součástkama, FS budu měnit na čtyřikrát, než narazím na kus, který pořádně funguje, protože výrobce bohužel použil ten nejlevnější switch na trhu, budu se třepat, jestli se mi neodpálí trafo, pokud teda nepřepájím silovou kabeláž k repráku (takovou, jaká je u Orangů za 40t. jsem totiž viděl leda tak u aparátů za 2-5t. Kč) a už se nebudu bát, že mi káblík sám vypadne nebo tam bude špatný kontakt (už se mi u Orange stalo oboje).
qwer: Jestli to je reakce na mě, tak že je to ta samá bedna, za tím si stojím. Jediný faktický rozdíl, který jsem našel, je ten, že zesilovač u Bad Catu shora drží jen čtyři černé šrouby, zatímco u mě je jich šest chromovaných a stejně tak u zadní stěny je jich méně. Ale ty, co tam jsou, jsou na stejných místech. Dokonce i ucho mají obě bedny úplně stejné.
O tom, co je uvnitř, to samozřejmě nic nevypovídá (to si povíme, až bude nějaká fotka vnitřku k dispozici
).
O tom, co je uvnitř, to samozřejmě nic nevypovídá (to si povíme, až bude nějaká fotka vnitřku k dispozici
Nene ten můj poslední post byl o Bad Catu obecně, byla to reakce na post od Luke666, který vnesl domněnku v tom smuslu, že to jsou "dostupnější" verze klasického Bad Catu, k té bedně jsem se nevyjadřoval vůbec.
Tyhle výrobky firmy Hanser vůbec neberu jako Bad Cat, to je podobná věc jako třeba současné čínské VHT a staré VHT S. Fryetta, prostě je tam akorát shoda loga a tím to končí. Tím samozřejmě vůbec neříkám, že tyhle Hanser Bad Caty jsou špatné, nemám s nimi zkušenost, co jsem vyčetl na webu, tak jsou reakce uživatelů velmi pozitivní.
To, že tady ten "Hanser BadCat" má stejnou bednu jako Blackstar, je klidně možné, vždyť tady ta výroba v číně probíhá v jedné fabrice pro x značek. A třeba jedna korejská fabrika (teď mě vypadlo jméno) dělá taky kytary jak pro Fendera, tak i pro PRS, Duesenberg, Cort a x dalších, nikomu to nevadí, tohle je v dnešní době už dá se říct klasika
Tyhle výrobky firmy Hanser vůbec neberu jako Bad Cat, to je podobná věc jako třeba současné čínské VHT a staré VHT S. Fryetta, prostě je tam akorát shoda loga a tím to končí. Tím samozřejmě vůbec neříkám, že tyhle Hanser Bad Caty jsou špatné, nemám s nimi zkušenost, co jsem vyčetl na webu, tak jsou reakce uživatelů velmi pozitivní.
To, že tady ten "Hanser BadCat" má stejnou bednu jako Blackstar, je klidně možné, vždyť tady ta výroba v číně probíhá v jedné fabrice pro x značek. A třeba jedna korejská fabrika (teď mě vypadlo jméno) dělá taky kytary jak pro Fendera, tak i pro PRS, Duesenberg, Cort a x dalších, nikomu to nevadí, tohle je v dnešní době už dá se říct klasika
Tak brzy asi budou ke koupi první pravé "levné" Bad Caty.
Cena bude prý cca o 30-40% nižší než u klasických modelů, už se nebude používat point to point, ale pouze handwired na očka, velký to ústupek ve kvalitě
No jsem na tu Player series, jak tu lenější třídu nazývají, fakt zvědavý.
A samozřejmě ukázka:
http://www.youtube.com/watch?v=aLA-Od0h ... ture=share
Cena bude prý cca o 30-40% nižší než u klasických modelů, už se nebude používat point to point, ale pouze handwired na očka, velký to ústupek ve kvalitě
No jsem na tu Player series, jak tu lenější třídu nazývají, fakt zvědavý.
A samozřejmě ukázka:
http://www.youtube.com/watch?v=aLA-Od0h ... ture=share