Multiefekt na cvičení (I domácí nahrávání) do 6000

Pedály, multiefekty, procesory, ...
EvilMind
Kontaktovat uživatele:

Multiefekt na cvičení (I domácí nahrávání) do 6000

Příspěvek od EvilMind »

Ahoj,delší dobu řeším takovou věc, často se v noci vracím z práce a mám šílenou chuť "šredit" ,jenže je hloupost pouštět Marshalla a i když na sucho hraju docela rád a spoustu věcí cvičím na sucho záměrně,chci taky hrát na zkreslení, s nahrávkou, na cestách a "venku" Hledám věcičku,do který bych píchl kytaru a mohl hrát do sluchátek. Míval jsem AmPlug a jsem guma,že jsem ho dal pryč,ale chtěl bych věc se simulací zesilovače a jak čistým,tak zkresleným zvukem a další podmínka je výstup,abych mohl případně svoje nápady ihned hrnout do PC. Zkoušel jsem si Pandoru,ale ta mě spíš zklamala..... Vůbec by mi nevadil ani nějaký větší mulťák i pro ten bych našel využití :D Zkrátka se pořád motám v kruhu Multiefekt/minikombo/sluchátkový zesilovač/modelingový preamp..... Za vaše zkušenosti a nápady budu moc rád :) PS. Amplitube už nechci,ne že by se mi zvuk nelíbil,ale i přes velmi dobrou exterku jsem měl latenci...sice mizivou,ale i tak mě s**la :mrgreen:
Fender Blues Deluxe, BBE Green Screamer, TC Electronics Polytune, EHX Soul Preacher, Fender Stratocaster 50', Fender USA Standard HH, Alvarez RD110
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Multiefekt na cvičení (I domácí nahrávání)

Příspěvek od McKozias »

s timdle chybu neudelas:) http://kytary.cz/line-6-pod-hd500/HN113942/
YT je plne ukazek..
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Nemáš tady napsanou cenovou relaci, tak bych doporučil BOSS JS-8, nebo JS-10 jestli už teda je.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Teorge píše:Nemáš tady napsanou cenovou relaci, tak bych doporučil
... proč ne rovnou Axe FX a podobné :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
filo01

Příspěvek od filo01 »

EvilMind: "chci taky hrát na zkreslení, s nahrávkou, na cestách a "venku" .... z toho usuzuju, že by to mělo cvičítko být (i) na baterky, jest tak?
Já používám na tyhle účely BR-80, vyblbneš se s tím dosytosti. Funguje i jako externí zvukovka.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
EvilMind
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvilMind »

Jooo,mít na Axe FX,tak neváhám ani vteřinku :D No chtěl bych se vejít do 6000,- Jinak být to na baterky tak budu jen rád,ale obejdu se bez toho,pro mě je hlavní to nahrávání + cvičení do sluchátek. Na POD jsem koukal a líbí se mi to,viděl jsem hodně videí na třístovku, myslím,že takováhle věc by mohla být ta pravá,svým způsobem vlastně hledám mulťák s USB a výstupem na sluchátka se simulací reproboxu,nebo tak nějak :mrgreen:
Fender Blues Deluxe, BBE Green Screamer, TC Electronics Polytune, EHX Soul Preacher, Fender Stratocaster 50', Fender USA Standard HH, Alvarez RD110
Cotouch

Příspěvek od Cotouch »

řeším to samý a zatím to vypadá že půjdu do POD HD 300
Epiphone Les Paul Custom / Cube 15X
JakubSoska

Re: Multiefekt na cvičení (I domácí nahrávání) do 6000

Příspěvek od JakubSoska »

Zdravím všechny, potřeboval bych pomoct s výběrem multiefektu do 6 popř. 7 tisíc.
Co od něj očekávám? Především aby to mělo kvákadlo, distortion, hi-gain(metalovej)distortion, overdrive, delay, flanger avšak i další by si našli své použití.
Potřeboval bych ho do všech podmínek (domácí hraní, zkušebna, koncerty, nahrávání) takže ideální podlahový abych mohl alespoň mezi 3 efekty přepínat nohou.
Nějaké doporučení? Jaké jsou vaše zkušenosti s multiefekty? Doteď jsem používal pouze jednotlivé krabičky jenomže mám v plánu svůj zvuk obohatit vším možným co dokáže zvuk zkreslit nebo si s ním jakkoliv pohrát a dávat aspoň litra za nějakou lepší krabičku + adaptér k tomu se mi fakt nechce.. Takže.. Nějaké doporučení? :)
Epiphone SG G-400 PRO EB - AXL Headliner (s HB u kobylky) - Roland Cube 15XL- Razzor British Sound - Razzor Digitar Delay
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Na multiefekt toho chceš věru hodně... Obecně je známo, že zkreslení u multiefektů není moc dobré...
JakubSoska

Příspěvek od JakubSoska »

zázraky neočekávám, jen bych chtěl aby to plnilo svůj účel, a za tu cenu aby to plnilo svůj účel co nejlépe
Epiphone SG G-400 PRO EB - AXL Headliner (s HB u kobylky) - Roland Cube 15XL- Razzor British Sound - Razzor Digitar Delay
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Asi bych bral něco z toho, co je na bazaru, jsou tam teď celkem zajímavé kousky za dobré ceny. Např. Boss GT-8, nebo HD 300
EvilMind
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvilMind »

Ten Boss se mi jeví moc dobře,totiž zrovna včera jsem si zkoušel u kamaráda Boss GT10, koupil ho taky tady na hudebním bazaru a musím konstatovat,že jsem byl opravdu překvapenej,ten "svůj" zvuk jsem si nastavil do 20ti minut, do sluchátek to hrálo slušně a přes jeho homemade lampový kombíčko to hrálo i na moje mlsný uši hezky. Jinak se mi ještě krom dalších zalíbila i ME-25...Takže příští,možná tuhle sobotu zajedu do kytar.cz a snad už si vyberu :D
EvilMind
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvilMind »

Tak jsem si na hudebnimbazaru vyhlídl rackovýho V-Amp Pro od Behringer....No...je to kup na slepo,někdo to chválí,někdo by si to nevzal ani zadarmo,některý ukázky zněly překvapivě slušně,některé znějí až neobvykle špatně :mrgreen: No,já myslím,že na to šoulíchání do sluchátek,občasný domácí recording by to mohlo postačit...jestli postačí,tak jsem ušetřil,což znamená,že mladá dostane dražší dárek :twisted: A pokud se mi to líbit nebude,tak to jde dál do světa :D
Lachim

Příspěvek od Lachim »

No já za sebe můžu doporučit ZOOM G3. Doteď valim bulvy, jak dobře to hraje. A bez skrupulí používám simulace zkreslujících krabiček. Hrajou vážně výborně (a to mám výborný zkreslovadla a i můj HOT zkresluje parádně, ale občas je třeba přepnout víc věcí...). A ovládání je neuvěřitelně jednoduchý.
A ta cena :)
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Lime

Příspěvek od Lime »

Zdravím, zkus BOSS DR 880, jde sice o automatického bubeníka, ale má i simulace aparátů a krabiček. Tzn. můžeš ke cvičení využít bicí a basu jako podklad (dají se do toho stáhnout midi soobory). Zvuk kytary, popř. basy je obstojný i pro nahrávání do PC (pouze analogově). Jinak ty basové vzorky jsou dost dobrý. Na kytarové hraní je to spíš na doma, živě bych to asi nepoužíval. A nahrávat audio to neumí. Mrkni na Youtube a uvidíš. Na bazaru se dá sehnat cca 5-6 t.
Guitars: Fender: Telecaster, American Deluxe Stratocaster; Ovation Ultra series; Gibson Chet Atkins CEC
Effects: Line 6 HX STOMP; BOSS: SD-1, ES-8; TONEX Pedal; Origin Effects Cali76; Salva Tonewheel
Amplifier: Laney LC-30II; Mackie HD 1221
Strings: ERNIE BALL; Black Smith; MARTIN ACOUSTIC GUITAR STRINGS; D´Addario
Tuners: BOSS-TU12H

http://www.youtube.com/@jerusalemCZ
Lime

Příspěvek od Lime »

EvilMind píše:Tak jsem si na hudebnimbazaru vyhlídl rackovýho V-Amp Pro od Behringer....No...je to kup na slepo,někdo to chválí,někdo by si to nevzal ani zadarmo,některý ukázky zněly překvapivě slušně,některé znějí až neobvykle špatně :mrgreen: No,já myslím,že na to šoulíchání do sluchátek,občasný domácí recording by to mohlo postačit...jestli postačí,tak jsem ušetřil,což znamená,že mladá dostane dražší dárek :twisted: A pokud se mi to líbit nebude,tak to jde dál do světa :D
Jinak V Amp pro jsem měl a vzhledem k ceně je to taky v pohodě. Nahrávat do PC úplně bez problému, ale je fakt, že už je to starej cajk...
Guitars: Fender: Telecaster, American Deluxe Stratocaster; Ovation Ultra series; Gibson Chet Atkins CEC
Effects: Line 6 HX STOMP; BOSS: SD-1, ES-8; TONEX Pedal; Origin Effects Cali76; Salva Tonewheel
Amplifier: Laney LC-30II; Mackie HD 1221
Strings: ERNIE BALL; Black Smith; MARTIN ACOUSTIC GUITAR STRINGS; D´Addario
Tuners: BOSS-TU12H

http://www.youtube.com/@jerusalemCZ
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Nad V-Ampem jsem dlouho uvažoval a několikrát málem koupil (motal jsem se kolem verze 3, Pro a hlavy V-Ampire, což je údajně Pro verze s koncákem).
Aniž bych ho vyzkoušel, myslím, že nejslabším článkem řetězu bude simulace reproboxu, a proto doporučuji stáhnout Reaper a impulse loader typu LeCab. Naučíš se dobré věci okolo skládání zvuku, nejspíš to bude znít o moc lépe.
Já zakotvil u POD HD 500, pokud bych měl menší rozpočet, šel bych do nižší verze, třeba nový HD 300.
moravlu

Příspěvek od moravlu »

Zdravím,

měl bych dotaz ohledně http://kytary.cz/vox-tonelab-ex/HN114747/ je to lampový multieffekt ? Mám doma Behringer GMX 212 Vtone ... zajímalo by mě pokud toto připojím mezi kytaru a kombo bude to mít lepší zvuk jako lampa třeba ? :lol:

Za 4500 je to dobrá volba ? Nebo za 2500 RP-355, sám mám zatím RP-250 ale to není žádná sláva co se týče zvuku prezentů zesilovačů.
José

Příspěvek od José »

Za nízký peníz: zoom G1On. více viz jeho vlákno. Míval jsem velkýho tonelaba a ten byl docela príma, ale ty menší jsou prý šidítka. A jestli to má/nemá lampu je asi ouplně jedno, důležité bývá jak to hraje a lampa-zvuk spolu nijak nekorelují..
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

G1On nebo G3 - obě se s přehledem vejdou do kapsy bagu, umožňují nahrávání a jejich obsluha je nadmíru jednoduchá.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“