Multiefekt na cvičení (I domácí nahrávání) do 6000
Pravidla fóra
Multiefekt na cvičení (I domácí nahrávání) do 6000
Ahoj,delší dobu řeším takovou věc, často se v noci vracím z práce a mám šílenou chuť "šredit" ,jenže je hloupost pouštět Marshalla a i když na sucho hraju docela rád a spoustu věcí cvičím na sucho záměrně,chci taky hrát na zkreslení, s nahrávkou, na cestách a "venku" Hledám věcičku,do který bych píchl kytaru a mohl hrát do sluchátek. Míval jsem AmPlug a jsem guma,že jsem ho dal pryč,ale chtěl bych věc se simulací zesilovače a jak čistým,tak zkresleným zvukem a další podmínka je výstup,abych mohl případně svoje nápady ihned hrnout do PC. Zkoušel jsem si Pandoru,ale ta mě spíš zklamala..... Vůbec by mi nevadil ani nějaký větší mulťák i pro ten bych našel využití
Zkrátka se pořád motám v kruhu Multiefekt/minikombo/sluchátkový zesilovač/modelingový preamp..... Za vaše zkušenosti a nápady budu moc rád
PS. Amplitube už nechci,ne že by se mi zvuk nelíbil,ale i přes velmi dobrou exterku jsem měl latenci...sice mizivou,ale i tak mě s**la 
Fender Blues Deluxe, BBE Green Screamer, TC Electronics Polytune, EHX Soul Preacher, Fender Stratocaster 50', Fender USA Standard HH, Alvarez RD110
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Multiefekt na cvičení (I domácí nahrávání)
s timdle chybu neudelas:) http://kytary.cz/line-6-pod-hd500/HN113942/
YT je plne ukazek..
YT je plne ukazek..
-
Teorge
Nemáš tady napsanou cenovou relaci, tak bych doporučil BOSS JS-8, nebo JS-10 jestli už teda je.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
... proč ne rovnou Axe FX a podobnéTeorge píše:Nemáš tady napsanou cenovou relaci, tak bych doporučil
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
EvilMind: "chci taky hrát na zkreslení, s nahrávkou, na cestách a "venku" .... z toho usuzuju, že by to mělo cvičítko být (i) na baterky, jest tak?
Já používám na tyhle účely BR-80, vyblbneš se s tím dosytosti. Funguje i jako externí zvukovka.
Já používám na tyhle účely BR-80, vyblbneš se s tím dosytosti. Funguje i jako externí zvukovka.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Jooo,mít na Axe FX,tak neváhám ani vteřinku
No chtěl bych se vejít do 6000,- Jinak být to na baterky tak budu jen rád,ale obejdu se bez toho,pro mě je hlavní to nahrávání + cvičení do sluchátek. Na POD jsem koukal a líbí se mi to,viděl jsem hodně videí na třístovku, myslím,že takováhle věc by mohla být ta pravá,svým způsobem vlastně hledám mulťák s USB a výstupem na sluchátka se simulací reproboxu,nebo tak nějak 
Fender Blues Deluxe, BBE Green Screamer, TC Electronics Polytune, EHX Soul Preacher, Fender Stratocaster 50', Fender USA Standard HH, Alvarez RD110
řeším to samý a zatím to vypadá že půjdu do POD HD 300
Epiphone Les Paul Custom / Cube 15X
- JakubSoska
Re: Multiefekt na cvičení (I domácí nahrávání) do 6000
Zdravím všechny, potřeboval bych pomoct s výběrem multiefektu do 6 popř. 7 tisíc.
Co od něj očekávám? Především aby to mělo kvákadlo, distortion, hi-gain(metalovej)distortion, overdrive, delay, flanger avšak i další by si našli své použití.
Potřeboval bych ho do všech podmínek (domácí hraní, zkušebna, koncerty, nahrávání) takže ideální podlahový abych mohl alespoň mezi 3 efekty přepínat nohou.
Nějaké doporučení? Jaké jsou vaše zkušenosti s multiefekty? Doteď jsem používal pouze jednotlivé krabičky jenomže mám v plánu svůj zvuk obohatit vším možným co dokáže zvuk zkreslit nebo si s ním jakkoliv pohrát a dávat aspoň litra za nějakou lepší krabičku + adaptér k tomu se mi fakt nechce.. Takže.. Nějaké doporučení?
Co od něj očekávám? Především aby to mělo kvákadlo, distortion, hi-gain(metalovej)distortion, overdrive, delay, flanger avšak i další by si našli své použití.
Potřeboval bych ho do všech podmínek (domácí hraní, zkušebna, koncerty, nahrávání) takže ideální podlahový abych mohl alespoň mezi 3 efekty přepínat nohou.
Nějaké doporučení? Jaké jsou vaše zkušenosti s multiefekty? Doteď jsem používal pouze jednotlivé krabičky jenomže mám v plánu svůj zvuk obohatit vším možným co dokáže zvuk zkreslit nebo si s ním jakkoliv pohrát a dávat aspoň litra za nějakou lepší krabičku + adaptér k tomu se mi fakt nechce.. Takže.. Nějaké doporučení?
Epiphone SG G-400 PRO EB - AXL Headliner (s HB u kobylky) - Roland Cube 15XL- Razzor British Sound - Razzor Digitar Delay
Na multiefekt toho chceš věru hodně... Obecně je známo, že zkreslení u multiefektů není moc dobré...
- JakubSoska
zázraky neočekávám, jen bych chtěl aby to plnilo svůj účel, a za tu cenu aby to plnilo svůj účel co nejlépe
Epiphone SG G-400 PRO EB - AXL Headliner (s HB u kobylky) - Roland Cube 15XL- Razzor British Sound - Razzor Digitar Delay
Ten Boss se mi jeví moc dobře,totiž zrovna včera jsem si zkoušel u kamaráda Boss GT10, koupil ho taky tady na hudebním bazaru a musím konstatovat,že jsem byl opravdu překvapenej,ten "svůj" zvuk jsem si nastavil do 20ti minut, do sluchátek to hrálo slušně a přes jeho homemade lampový kombíčko to hrálo i na moje mlsný uši hezky. Jinak se mi ještě krom dalších zalíbila i ME-25...Takže příští,možná tuhle sobotu zajedu do kytar.cz a snad už si vyberu 
Tak jsem si na hudebnimbazaru vyhlídl rackovýho V-Amp Pro od Behringer....No...je to kup na slepo,někdo to chválí,někdo by si to nevzal ani zadarmo,některý ukázky zněly překvapivě slušně,některé znějí až neobvykle špatně
No,já myslím,že na to šoulíchání do sluchátek,občasný domácí recording by to mohlo postačit...jestli postačí,tak jsem ušetřil,což znamená,že mladá dostane dražší dárek
A pokud se mi to líbit nebude,tak to jde dál do světa 
No já za sebe můžu doporučit ZOOM G3. Doteď valim bulvy, jak dobře to hraje. A bez skrupulí používám simulace zkreslujících krabiček. Hrajou vážně výborně (a to mám výborný zkreslovadla a i můj HOT zkresluje parádně, ale občas je třeba přepnout víc věcí...). A ovládání je neuvěřitelně jednoduchý.
A ta cena
A ta cena
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Zdravím, zkus BOSS DR 880, jde sice o automatického bubeníka, ale má i simulace aparátů a krabiček. Tzn. můžeš ke cvičení využít bicí a basu jako podklad (dají se do toho stáhnout midi soobory). Zvuk kytary, popř. basy je obstojný i pro nahrávání do PC (pouze analogově). Jinak ty basové vzorky jsou dost dobrý. Na kytarové hraní je to spíš na doma, živě bych to asi nepoužíval. A nahrávat audio to neumí. Mrkni na Youtube a uvidíš. Na bazaru se dá sehnat cca 5-6 t.
Guitars: Fender: Telecaster, American Deluxe Stratocaster; Ovation Ultra series; Gibson Chet Atkins CEC
Effects: Line 6 HX STOMP; BOSS: SD-1, ES-8; TONEX Pedal; Origin Effects Cali76; Salva Tonewheel
Amplifier: Laney LC-30II; Mackie HD 1221
Strings: ERNIE BALL; Black Smith; MARTIN ACOUSTIC GUITAR STRINGS; D´Addario
Tuners: BOSS-TU12H
http://www.youtube.com/@jerusalemCZ
Effects: Line 6 HX STOMP; BOSS: SD-1, ES-8; TONEX Pedal; Origin Effects Cali76; Salva Tonewheel
Jinak V Amp pro jsem měl a vzhledem k ceně je to taky v pohodě. Nahrávat do PC úplně bez problému, ale je fakt, že už je to starej cajk...EvilMind píše:Tak jsem si na hudebnimbazaru vyhlídl rackovýho V-Amp Pro od Behringer....No...je to kup na slepo,někdo to chválí,někdo by si to nevzal ani zadarmo,některý ukázky zněly překvapivě slušně,některé znějí až neobvykle špatněNo,já myslím,že na to šoulíchání do sluchátek,občasný domácí recording by to mohlo postačit...jestli postačí,tak jsem ušetřil,což znamená,že mladá dostane dražší dárek
A pokud se mi to líbit nebude,tak to jde dál do světa
Guitars: Fender: Telecaster, American Deluxe Stratocaster; Ovation Ultra series; Gibson Chet Atkins CEC
Nad V-Ampem jsem dlouho uvažoval a několikrát málem koupil (motal jsem se kolem verze 3, Pro a hlavy V-Ampire, což je údajně Pro verze s koncákem).
Aniž bych ho vyzkoušel, myslím, že nejslabším článkem řetězu bude simulace reproboxu, a proto doporučuji stáhnout Reaper a impulse loader typu LeCab. Naučíš se dobré věci okolo skládání zvuku, nejspíš to bude znít o moc lépe.
Já zakotvil u POD HD 500, pokud bych měl menší rozpočet, šel bych do nižší verze, třeba nový HD 300.
Aniž bych ho vyzkoušel, myslím, že nejslabším článkem řetězu bude simulace reproboxu, a proto doporučuji stáhnout Reaper a impulse loader typu LeCab. Naučíš se dobré věci okolo skládání zvuku, nejspíš to bude znít o moc lépe.
Já zakotvil u POD HD 500, pokud bych měl menší rozpočet, šel bych do nižší verze, třeba nový HD 300.
Zdravím,
měl bych dotaz ohledně http://kytary.cz/vox-tonelab-ex/HN114747/ je to lampový multieffekt ? Mám doma Behringer GMX 212 Vtone ... zajímalo by mě pokud toto připojím mezi kytaru a kombo bude to mít lepší zvuk jako lampa třeba ?
Za 4500 je to dobrá volba ? Nebo za 2500 RP-355, sám mám zatím RP-250 ale to není žádná sláva co se týče zvuku prezentů zesilovačů.
měl bych dotaz ohledně http://kytary.cz/vox-tonelab-ex/HN114747/ je to lampový multieffekt ? Mám doma Behringer GMX 212 Vtone ... zajímalo by mě pokud toto připojím mezi kytaru a kombo bude to mít lepší zvuk jako lampa třeba ?
Za 4500 je to dobrá volba ? Nebo za 2500 RP-355, sám mám zatím RP-250 ale to není žádná sláva co se týče zvuku prezentů zesilovačů.
Za nízký peníz: zoom G1On. více viz jeho vlákno. Míval jsem velkýho tonelaba a ten byl docela príma, ale ty menší jsou prý šidítka. A jestli to má/nemá lampu je asi ouplně jedno, důležité bývá jak to hraje a lampa-zvuk spolu nijak nekorelují..
G1On nebo G3 - obě se s přehledem vejdou do kapsy bagu, umožňují nahrávání a jejich obsluha je nadmíru jednoduchá.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
https://soundcloud.com/darwan23