Takže, jsem strávil pár hodin testováním několika trsátek a rád bych vám sdělil svoje dojmy.
Dunlop Delrin 2mm ; 0,96mm
Jelikož hraju Tortexem, tak mě hned zaujmulo. Hladký povrch, nemá to prsknutí té struny, na druhou stranu po ní struny kloužou. Má svůj identický zvuk. Težko popsat, spíš takový ladný jak agresivní. Hraje na ně Alex Lifeson(Rush) a pěkně se mi na to hrálo i Guns 'n Roses.
Moc se mi líbí jeho povrch, padne mi do ruky.
To tlustější má samozřejmě spíš sklony pro tvrdý úhoz, ale to užší mi příjde vhodnější, dává vyniknout charakteru toho trsátka. U širšího mi vadilo, že musím držet v ruce 2mm, nejsem na to zvyklej.
Dunlop Big Stubby 1mm
Tohle trsátko se celkem podobá Delrinu. Píšou u něj, že je pro tvrdší hru, no nevím

. Je poměrně dost ohebné na 1mm, ještě o něco víc než 0,96 delrin. Má příjemné tvarování, ale z hlediska dlouhodobého hraní se mi moc nepozdává, mohlo by to klouzat

. Možná to zní dobře u akordů a cleanu celkově, ale třeba takové Smells Like Teen Spirit se s tím nehrálo moc pěkně.
George Dennis Sharp 1,05mm
Mohlo by být trochu delší. Ten protiskluz povrch je plus, ale nylon není můj oblíbený materiál. Nelíbí se mi jeho tón, je takový nudný . Nelíbí se mi. Spička je sice pro můj tvrdší styl fajn, ale vzhledem k tomu, že se celkem ohýbá...
Dunlop Standard Nylon 1mm
Kdysi jsem hrál s 0,6mm, to byly ale úplné začátky, nechal jsem si ho vymluvit, teď už vím proč

. Prý na něj hraje May z Queenů a Eddie Van Halen. U stylu Maye ho chápu, ale u Van Halena tomu moc nevěřím . Ohýbá se ještě víc jak George Dennis Sharp, na clean se mi s ním hrálo dobře, ale pak mě už nudilo. Ke všemu se mi po cca 20 minutách hraní trošku oštípala špička. Nevýhoda nylonových trsátek je, že se drolí a tohle není vyjímkou.
Dunlop Jazz III
První reakce byla- no ty vole ono je fakt malý!

Nevěřil jsem, že by mi nestačilo, ale fakt je drobný. Nicméně hraje dobře, je tvrdé. Vůbec mi s tím nejde arpeggio, ale to bude menší velikostí. Moc nemůžu soudit, skoro všechno je menší velikostí. Možná si na něj jen budu muset zvyknouta nebo prostě obědnat XL verzi.
Dunlop Tortex 0,88 Sharp

Tenhle typ Tortexů vidím prvně v životě, takže jsem to hned bral. Na obrázku je oříznutá špička, v reálu je to fakt dokonale špičatý. Je to prostě klasickej Tortex se špičkou, má svůj škrt, praskání při zlomení struny. Prostě Metallica, nářez, materiál okamžitě absorbuje teplotu.
Dunlop Tortex 1mm
Opakoval bych se. Je to klasickej Tortex. Akoráť mi při téhle tloušťce chybí ta akcelerace. Nevím jak to popsat. Takový dutější, hlubší tóny. Možná to je jen můj subjektivní dojem-psychika, ale prostě nesedí mi tolik jako 0,88.
Dunlop Ultex 1mm

Na první pohled mě zaujalo, možná tím, že jsem ho musel koupit po balíčku

. Ale prostě je fakt perfektní, povrch sice není tak příjemný na dotek, ale za to neklouže, skoro vůbec nepruží. Krásný tvrdý úhoz, myslel jsem si že to bude v podstatě Tortex, ale mýlil jsem se, je to jiné, trošku dokonalejší, netvrdím, že Tortex nepasuje víc k Metallice, ale tohle je univerzálnější. Zní to skvěle, vypadá i o dost bytelněji.
Dunlop Ultex Sharp 0,9mm
Heureka, to co jsem hledal, má všechny kladné vlastnosti co normální Ultex(viz. výše) a ještě má špičku. Je trošku užší, ale to neva. Rozdíl mezi tímto a Tortexem v ohebnosti je na první pohled nepatrný. Na druhý jsem si všiml, že se rychleji ohne,ale jen do určitého úhlu(minimálního) a poté se už ani nehne. Kdežto Tortex se ohýbá, jak bych to řekl... konstantě.
Hledal jsem a našel jsem, Sharp je úžasnej

.