Rozdíl mezi levnější a dražší kytarou

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Alternátor

Re: Rozdíl mezi levnější a dražší kytarou

Příspěvek od Alternátor »

Nero píše:Exp při klasickém držení je při sezení zcela pohodlný :)
No, nějakou dobu jsem si musel zvykat na menzuru, tak jsem to radši zdůraznil. Mít kratší ruce, tak se na to nehraje úplně ideálně.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Alternátor píše:Ohledně Exploreru, velká kytara s velkou menzurou, takže menším lidem se na to bude hrát blbě.
explorer ma menzuru jako LP, tj kratkou.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Hm, pak je to moje blbost. Nicméně pocitově ta kytara měla delší krk. Možná to bylo způsobený tvarem (velkej kus dřeva za kobylou).
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Na Explorera se hralo dobre i me a to merim 175cm :wink:
Je to krasna kytara, originalni tvar a pritom klasika ktera i dobre sedi na tele. A rozhodne se na to nehraje jenom metal, pouzivaji ji i punkaci, jizani a bluesmeni (ti tvrdsi) -
http://flaresnseagulls.files.wordpress. ... .jpg?w=500
http://kultura.idnes.cz/foto.aspx?serve ... _zluty.jpg
Jednou si ho taky poridim, ikdyz asi ne takovou cernou smrtku jako ma Kurt Robertson na ty fotce, spis by se mi libilo prirodni drevo... 8)
Hraju výhradně na šrot.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Kinx píše:
Alternátor píše:Ohledně Exploreru, velká kytara s velkou menzurou, takže menším lidem se na to bude hrát blbě.
explorer ma menzuru jako LP, tj kratkou.
Přesně tak explorer je kytara s krátkou mezurou, pokud si nekupuješ nějaké Arie, Kramery nebo staré ibanezy. Každopádně pozor na tloušťku krku... už jsem držel takové co byly absolutně v klidu a zase takové co byly pádla jako blázen. Za tu dobu co hraju jsem vystřídal Fokus, Bach, Epiphone a Kopii KL a musím říct, že nejlepší poměr mezi zvukem a hratelností byl Fokus, velmi příjemný krk. Zato zvukově se mi líbil víc Epiphone Goth a KL, které mám teď. Epiphone Goth měl trochu pádloidní krk, ale velmi pohodlné bylo to, že fošna těla byla cca o 5mm užší než Fokus a Bach takže byla kytara celkově lehčí a dobře se s tím lítalo po podiu. KL co mám teďje sice zvukově supr, ale krk je taky pěkné pádlo, takže se buď odhodlám a přes nějaké volno zužím profil nebo půjde z domu. :D
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
LukasMrazoun

Příspěvek od LukasMrazoun »

Musíš si to ozkoušet. Hrál jsem na LP Zakka Wylda za 200 000 Kč a svojí Ibanezku bych za to vyměnil leda z komerečních důvodu.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“