Výběr kytary kolem 2500

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Paris
Rádce

Re: Výběr kytary kolem 2500

Příspěvek od Paris »

b.a.rr.a.96 píše:Potřebovala bych nějaký tip. Slyšela jsem že kytary CORT jsou dobré. Díky za tipy.
AF580 NS
http://www.guitarpark.cz/standard-serie ... 80-ns.html

Obrázek

Mimochodem ... to puvodni tema je tady.
Axlik

Příspěvek od Axlik »

Je úplně stejná (zvukově) jak moje 810 co jsem poslouchal, ale je ohodně krásnější, hrozně se mi líbí to lemování :-) na prokapelu.cz mají teď zlevněnou 880NS je to uplně to stejný, za 2250,- :-)
Jsem majitelem levnější akustické kytary, o to dražší je má láska k ní! :-)
Cort -> AD 810 / X1
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Axlik píše:ale je ohodně krásnější, hrozně se mi líbí to lemování
Ano, na kytare za takovou cenu to vypada az neuveritelne...
Axlik píše:mají teď zlevněnou 880NS je to uplně to stejný
Co je uplne to stejny? Jestli myslis 580 a 880 - tak ne, to neni uplne stejny. Ty kytary maji jiny tvar tela...
b.a.rr.a.96

Příspěvek od b.a.rr.a.96 »

ta vypadá dobře, ale příjde mi docela malá. Už teď mám malou španělku a jelikož jsem holka a měřím snad 180 cm, vypadám s malou kytarou jak s dětskou :-D Ale pokoumám to. Kdyžtak hažte další tipy. Děkuju moc :-)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

nemyslim, ze by ta kytara byla nejak vyrazne mala. ale kdyz ... tak klidne tu 880 jak pise Axlik ... krome tvaru/velikosti by to melo byt v podobne kvalite.
b.a.rr.a.96

ta vypadá taky dobře, teď koumám tu CORT AD 810 NS - https://www.youtube.com/watch?v=6c2H6nCZfsI a zvuk mi příjde docela fajn, nevím jako nejsém žádný pokročilý tak uvažuju jestli něco takového nebude stačit
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jasneze ... krome lemovani by to melo byt stejne.

ale na to "tak uvazuju" (... a tak dale) neni zadna stoprocentni odpoved - uz sme to resili minule, a resi se to v kazdem tematu o kupovani levne kytary. ale kdyz v dotazu predem deklarujes, ze budes objednavat pres net, tak se holt neda nic delat ;)
b.a.rr.a.96

tak ja nevím, nemůžu si dovolit více než 3000 kč, tu co mi doporučujete tak ta vypadá dobře i zvukově ale štve mě ta velikost, nic ještě nekupuju musím si pořádně rozhodnout tak pokud máte zkušenosti ještě s nějakýma prosím házejte tipy. Nechcu koupit něco, o čem ani nebudu pořádně vědet jak to hraje atd...díky
Axlik

Příspěvek od Axlik »

Paris píše:
Axlik píše:ale je ohodně krásnější, hrozně se mi líbí to lemování
Ano, na kytare za takovou cenu to vypada az neuveritelne...
Axlik píše:mají teď zlevněnou 880NS je to uplně to stejný
Co je uplne to stejny? Jestli myslis 580 a 880 - tak ne, to neni uplne stejny. Ty kytary maji jiny tvar tela...
Aha splet jsem se, no každopádně je pro mě 880 a 810 to stejné, krom vzhledu se neliší, stejně jako dnes asi nesehnatelná 850, má ji kámoš, je vzhledově jiná ale kvalitou a zvukem naprosto stejná...
Jsem majitelem levnější akustické kytary, o to dražší je má láska k ní! :-)
Cort -> AD 810 / X1
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Rozhodne zkus i Dowinu marris D 306

http://www.dumhudby.cz/eshop/kyt-west-m ... 74415.html

V teto venove kategorii take velmi chvalena,takze taky na ni mrkni.i na You tube jsou nejake videa.
b.a.rr.a.96

tady je ta marris 306 NT - http://www.youtube.com/watch?v=_ujUi8wA ... re=related
a tady ta cort AD 810 - https://www.youtube.com/watch?v=6c2H6nCZfsI

ta marris se mi zdá že má takový víc výrazný zvuk ale možná je to tím jak ten chlapík hraje ... :D Co myslíte ? kterou ? Ta první mi příjde víc jak španělka
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

To takhle uplne nejde srovnavat. To by ty kytary museli natacet ve stejnem/podobnem prostoru, stejnym/podobnym mikrofonem a za stejnych/podobnych podminek, aby to srovnani melo nejakou hodnotu. Nebo bys toho musela poslechnout opravdu hodne, abys ziskala nejakou obecnou predstavu. A stejne to nic nerika o kytare, kterou nakonec koupis, lisit se muze kus od kusu. Nakup na dalku ma proste svoje velky minusy, a s tim se moc udelat neda...
b.a.rr.a.96

to věřím ... :roll: já právě pojedu do sousedního města na kytary kouknout třeba se tam najde nějaká fajná protože tady u nás už jsem byla a žádná se mi nelíbila hrozný zvuk a taky potichu...
kamculenka

Příspěvek od kamculenka »

Ahoj,
jak poznám, že kytara je z překližky, když si vezmu tu, co mám vybranou, tak píšou prostě názvy stromů, jakožto dřev, tak pak já nevím, proč tam nenapíšou překližka...? Ach jo ach jo...
http://kytary.cz/cort-ad-810-t-ns/HN134961/

Ještě u nás okouknu bazarové věci, ale asi koupím tuhle CORTku, manžel teda chce na mě šetřit, takže nejlíp okamžitě něco zničeného za 300, však ono to stačí, že :evil: ale tahle CORTka mě zaujala.
Nehraju nijak profi, jsem ráda, že zahraju táborákový a vydrnkám na lepší úrovni metallicu nothing else matters (kdo ji nehraje, není frajer, že? :D ) ale zas nechci něco, co budu po každé písničce ladit a nervovat se s tím.

Jen ladění bude sranda, dlouhodobě jsem zpívala, hrála na flétnu, ale prostě nějak nemám v uchu, jak maj ty struny znít (klasika Eadghe) takže na čase se to konečně nějak naučit, závidím lidem, jak vezmou kytaru, hrábnou do strun a už ladí a ejhle to je blbě párkrát otočí a je to :twisted: nemám Vás ráda!!

Víc peněz do investice nemám (čekáme mimčo), měla jsem teď 38 let starou španělu, ale komplet se urvala kobyla i s kusem rez.desky, takže lepení nebo šrouby již nepřichází v úvahu. Tak snad tohle nebude krok vedle.

Nebo nějaký tip, jak poznat dobrou bazarovku...? Hodně vídám tady s tou kovovou kobylkou, ale to se mi zdá už trochu úlet... http://hudba.bazos.cz/inzerat/28012803/Kytara--obal.php

to bych měla strach že ji v životě už nedám dokupy.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

kamculenka píše:Ahoj,
jak poznám, že kytara je z překližky, když si vezmu tu, co mám vybranou, tak píšou prostě názvy stromů, jakožto dřev, tak pak já nevím, proč tam nenapíšou překližka...?
To je uplne jednoduche, kdyz se v teto cenovce vyslovne nepise ze deska je z masivu (solid top) tak je to preklizka. Tim se kazdy chlubi jako vyhodou.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
kamculenka

Aha tak jsem zas chytřejší. Ale tak proc tam vypisuji jmena drev? To tak vypadaji ty preklizky jak ta dreva? I krk je z preklizky? To nemuze vydrzet tah strun ne?

A jak to poznam na bazarove?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Protože každé dřevo má svůj zvuk, i když čím levnější kytara, tím méně kvalitní dřevo a tím menší rozdíly mezi jednotlivými druhy.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Ne, krky nejsou z preklizky, krky jsou masivni (s vyjimkami stratabondu atd..).
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Osobně si nemyslím,že je jedno z jakých dřev je překližka sklížená... Ale jinak v této cenové hladině jdi do toho Corta. Bazarová pádla s rezavým struníkem za 3 kila Tě rozhodně neuspokojí. Klidně se vsaď...!!! :wink:
kamculenka

No to si pis ze neuspokoji! :))
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“