Peavey vs Vox vs Kustom

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

do toho bych asi šel...
Die Hard or Die Home
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Ragnar píše:Ještě sem teď na bazaru zahlíd Hlavu marshall valvestate 8100 (100W+4x12 repro) za dost dobrou cenu. Co myslíte? Je to sice hybrid, ale zase s boxem 4x12 by ten zvuk byl možná lepší než z valvekinga s jednou dvanáctkou, nebo ne?
Jde o to že VS je hybrid - to znemená že budej jinej charakter zvuku a jiná dynamika...pokud ale používáš převážně zkreslený kanál tak by to mohlo být ideální - dobrý hi gain aparát :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

8100 je opravdu hodně kvalitní aparát, akorát si dej bacha, v jakým ude stavu - může se ti dostat v super stavu a pak máš vyhráno a nebo taky ve stavu horším a to máš pak celkem těžce prohráno
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Jens Ludwig píše:8100 je opravdu hodně kvalitní aparát, akorát si dej bacha, v jakým ude stavu - může se ti dostat v super stavu a pak máš vyhráno a nebo taky ve stavu horším a to máš pak celkem těžce prohráno
A na co si davat pozor, jasně, zvuk a potenciometry ještě checknu... ale jak víc to ověřit?
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

nemělo by to bejt omlácený a zkoušej jí trošku dýl - mohlo by se zdát, že třeba po minutě nebo dvou vleze do zvuku bordel - vadný kondíky nebo lampa, ale ta se dá vyměnit.... nemělo by to bejt nějak ojebaný kolem vstupů a výstupů a tak - a taky jí vyhul na max, abys zjistil, jestli je v pohodě konec
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Scorpion20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpion20 »

Heh já sem hrál před pár dny na toho Peavey Valve King a zvuk se mi moc líbil ;)
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Tak dneska sem stravil nejakej cas v obchodě a zkoušel, a zkoušel...
A i když se vám to líbit nebude... Zvolil sem nakonec hybrida...
Voxe...AD 100 VT
To kombo hraje skvěle, hodně sem porovnával s valvekingem a moje ucho toho voxe bralo nejlíp...
Rikal sem si že půjdu do peavyho kvuli dynamice a takový čistosti lampy... jenže ta u toho valvekinga neni tak závratná.
Zatimco s tim voxem sem si hrál dost dlouho a ty čistý zvuky v něm určitě předčí celolampovýho valvekinga i mýho Laneyho LC15. Zkreslenej je cejtit tranzistorem, ale je s tim peaveym je to furt víc jak srovnatelný. Kdybych otáčel gain hodně doprava, tak bych možná bral valvekinga. Ale ve všem ostatním vede VOX na plný čáře.
Takže, pokud se někdo bude ptát na kombo do 15ti K, určitě se ho nebojte, i když je to hybrid. Nejakej ten rok vám poslouží, a až se ho budete zbavovat, budete vědět jakej zvuk chcete.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

myslim ze dobra volba chlape.. uz ho mas doma?
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

JJ... ted s tim uz asi od osmi laboruju... Zapsal sem si asi už deset nastavení(pomalu na každej cover co hrajem jiný:) ) ale klasicky už mám vybranej clean s trošku reverbem a zkreslenej ala marshal na UK 80´s...
Jinak vzal sem 100W verzi, vzádu to má regulaci výkonu takže pohoda, a aspon si muzu bejt jistej, ze s tim uhraju cokoliv, kde by sme v blizky dobe mohli hrát.
Jediný co mě mrzí je to, že zejtra pojede do zkušebny a uvidim ho max dvakrát týdně... :cry:
Naposledy upravil(a) Ragnar dne 30.01.2008 22:31, celkem upraveno 1 x.
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Další postřeh...
Opravdu mě překvapila ta Noise redukce, co tam je. Vubec to nehatí zvuk a hraní to delá o dost jednodušší...neni slyšet každá prkotina a hlavně se ty tony tak neslejvaj a nepřekrejvaj, ani při fakt velkym gainu.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jo ta '80 je podle me idealni. zbytek me prijde takovy trochu "na domaci hrani"... ale '80 je uplne super... taky ac15, ac30, bassman, twin :) to je parada.. mel jsem 30w verzi...

no stejne neni podle me moc dobre menit na koncertech zvuky.. myslim, ze si tam udelas jeden hezky cisty, k tomu zkresleny a na druhy prepinac hodis bud manual mod (treba nakraply) a nebo nejake efektik... 100w musi rvat jako prase... no chtel jsem poridit XL verzi, abych se konecne nabazil i nejakych tvrdsich zvuku, ale dva raty zapnute naraz me to docela vynahrazuji :lol:
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“