Rezonanční blána Amati

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Nindras
Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
Kontaktovat uživatele:

Re: Rezonanční blána Amati

Příspěvek od Nindras »

Amati píše:
Monikad píše:
mskvr píše:Že se pletu do diskuze, ale zajímal by mne postup měření, jakým se měří lepší a horší zvuk. V jakých je pak jednotkách? Ve stupních, třídách, nebo úrovních?............ Mezi firmami, dodávající bicí, bylo pár známých jmen, ale jejich majitelé, se nijak nepředháněli. Byla to doba bigbítu, kde hodně záleželo na kytarách, base, klávesách, ale na bicí se zapomínalo. Byť ta doba, měla své dobré bubeníky. Zvučilo se jinak, vysněný zvuk byl jiný.

Další věcí je, že i horší amátky, budou správně naladěné znít líp, než špatně naladěné bicí, daleko vyšší kvality. A rezonančka, se tehdy často nedávala, ani na kopák. O pár let později, byly v módě rototomy, prostě takový období, kdy i hodně výrobců, teprve tápalo.

A co činely amati, a jejich signature series Magic bronze? ;)

Samozřejmě že zvuk v tomhle směru pohledu opravdu není měřitelný a je to subjektivní pohled každého. Souhlasím i s tím, že vše je poplatné své době a zvučilo se jinak (např mikrofon zespodu uvnitř tomu by byl dnes dost offtopic, tehdy docela běžná věc) a tomu odpovídal i jiný "ideál" výsledného zvuku.

Dál už ale tak souhlasně nekývám...Amati bicí byly jediná bicí souprava, co se zde dala pořídit. Jakékoliv jiné bubny ze "západního" světa se sem dostávali víceméně ilegálním způsobem případně vyžadovaly tuzexové konto ve valutách, což rozhodně neměl každý! Na bicí se asi skutečně zapomínalo, neb Amati jsou toho příkladem. Dřevo víceméně co dům dal, rozměry velice "nestandartní" mechanika co se opotřebuje málem v ten samý čas, jak se rozbalí z krabice. Prošlo mi rukama mnoho kousků Amati, dokonce jsem i měla jednu novou soupravu Amati....no naučilo nás to hodně o rukodělných pracích. každý bubeník v té době byl zároveň i jakýsi kutil nebo modelář z donucení.. To co se vydávalo tehdy ovšem za blány nebo činely Amati (později Magic Bronze) to je víceméně atrapa a už jen to nazývat "hudebním nástrojem" je urážka jakéhokoliv dnešního nástroje. Bylo to poplatné té době a všichni jsme na to začínali. přesto buďme hodně rádi, že tohle vše už je jen minulost a nás co to pamatujeme už zase tolik není!!
Chtěl jsem jeden čas koupit nějakou jinou bicí soupravu, zkoušel jsem všechno možné, ale nemohu za to, ten dnešní tzv. moderní zvuk s dozvukem "baum baum" se mi vůbec nelíbí. Když poslouchám například Metaliccu, jejichž zvuk bicích považuji za nejlepší, tak mohu říci, že zvuku jejich bicích se nejvíce přibližuje zvuk mých AMATI. Nevím, co budu dělat, až mi AMATI jednou doslouží, pokud se nenajde výrobce, který by jejich zvuk napodobil.

Myslím si, že právě to "baum baum" je přesně to, bez čeho bych se třeba já osobně neobešel... Ten dozvuk je na tom to "dokonalé", charakteristické a pro mě pocitově správné - zvuk, který lahodí uším a není to jen prázdný úder do něčeho, po čem příde "tón", který by se utnul skoro dřív, než se "ozval" - proč si tak barbarsky kazit pocit ze hry?... Já raději "baum baum" než nějaké "tu du nic" ;)
Na Amati sem začínal, protože doma nevěděli, jestli mi to vydrží - a mohu s čistým svědomím říct, že za dobu, co hraji, tak už jsem si nějakou tu soupravičku zkusil/oťukal (i když doma nemám zrovna to, po čem bych toužil) a rozhodně bych se neopovážil přirovnat jakýkoliv Amatky například k SQ2 od Sonoru, New Classic od Gretsch, případně masters Pearlům... etc. ;)
A vlastně bych si na takové přirovnání netroufl ani k nižším řadám, protože podle mě je to vskutku jiná liga - Amati sou dobrý, pokud si chce člověk pocvičit nějaký to kutilství a opravdu profi ladění (u Amatek dosti o nervy), protože nevím, jestli by to nějaký ucho dokázalo nějak alespoň trošku solidně naladit :D
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
Amati

Příspěvek od Amati »

Proč tedy to "baum baum" nemají na nahrávkách kapely jako Metalicca a jiné světové rockové a metalové kapely, když je to tak "pocitově správné"?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Protože to je pocitově správně pouze pro Nindrase - teda v kontextu téhle diskuse (takových lidí bude určo víc). Je to prostě otázka osobního pohledu na věc; prosím nezaměňovat s pojmy "hraje to správně/špatně" 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Amati píše: .....Chtěl jsem jeden čas koupit nějakou jinou bicí soupravu, zkoušel jsem všechno možné, ale nemohu za to, ten dnešní tzv. moderní zvuk s dozvukem "baum baum" se mi vůbec nelíbí. Když poslouchám například Metaliccu, jejichž zvuk bicích považuji za nejlepší, tak mohu říci, že zvuku jejich bicích se nejvíce přibližuje zvuk mých AMATI. Nevím, co budu dělat, až mi AMATI jednou doslouží, pokud se nenajde výrobce, který by jejich zvuk napodobil.

Človíčku, kolego,... ty to asi opravdu nemyslíš jako recesi...to je docela smutné zjištění.

Každopádně k Metalice...porovnáváš nějakou zakázkovou soupravu TAMA ke svým Amátkám za pár korun. Už to je nesrovnatelné, každopádně když už srovnáváš, tedy by bylo fajn vzít to svoje Amati nádobí a domluvit si návštěvu zkušebny Metalicy, případně přemluvit mistra Ulricha, aby pobalil svoje nářadí a přijel za tebou a porovnal si zvuk nástrje nasucho vedle sebe. Možná by si hodně koukal na to, jam moc jinak to zní!! Slyšel si někdy slova jako gate, ekvalizer, hall,a jiné podobné studiové efekty, kterými je prohnán zvuk každéh bubnu na kterékoliv nahrávce nejen Metalicy? Chtít porovnávat zvuk bubnu z desky se zvukem svého bubnu doma nasucho je jako chtít závodit na kole se sportovním autem!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Amati

Příspěvek od Amati »

Neporovnávám zvuk nasucho, ale z aparátu. Používám sadu mikrofonů, eqalizer, gate, hall a všechny ty efekty a to jak ve studiu, tak i při hraní naživo. Kromě AMATI jsem například nenašel jiné bubny, které by se daly plynule tlumit dusítky zevnitř. Není to ale jen těmi dusítky. Hrále jsem na PREMIER, na SONOR, na MAPEX, na PEARL, ale pokaždé mi ten zvuk oproti amatkám přijde takový neurčitý, rozplízlý, plechový. Takové to bauuum, bauuum, to mi tam silně vadí.
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Amati píše: ale pokaždé mi ten zvuk oproti amatkám přijde takový neurčitý, rozplízlý, plechový. Takové to bauuum, bauuum, to mi tam silně vadí.
Evidentně jsi nezkoušel zahrát si s kapelou .....
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Amati píše:... Kromě AMATI jsem například nenašel jiné bubny, které by se daly plynule tlumit dusítky zevnitř...
No tak to asi asi moc nehledal a nebo hledal na moderních soupravách. Dusítka jsou na trumpety, tlumítka o kterejch mluvíš jsou vidět hlavně na soupravách ze 60/70.let, měly to Rogersy, Ludwigy i Tamy a když to dnešní buben nemá a nemůžeš bez toho žít, dá se to dokoupit
http://www.e-audio.cz/e-audio/eshop/7-1 ... -Stagg-18A
Jinak proti amatkám nic nemám a kdybych měl volit mezi staggy a amatkama, tak beru amati, ale příměr ke stradivárkám... nezbylo Ti trochu toho hulení? To musel bejt pekelnej model :twisted: :mrgreen:
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Zastávám se Tě Amati !!!
Každý má právo považovat to svoje, co má rád za to nejlepší. Je to individuální vnímání každého jednoho hráče. Porovnávat si to taky mže jak chce a s čím chce. Myslím, že nikoho nenutíš, aby používal stejný nástroj jako máš Ty. Navíc, mě potěší, když vidím na podiu něco jného, než asijský výrobek, nebo špičkovou sadu té, či oné značky. Rád vidím, když někdo vybočuje z řady, nebo stojí kousek dál od stáda. Třeba se cítí svobodněji i když to stádo, to nechce pochopit. A s tím hulením, jak píše Bezmozek, to asi nebude fér.
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
Amati

Příspěvek od Amati »

Kajda píše:
Amati píše: ale pokaždé mi ten zvuk oproti amatkám přijde takový neurčitý, rozplízlý, plechový. Takové to bauuum, bauuum, to mi tam silně vadí.
Je mi 53 let a s kapelami hraji nepřetržitě od mých cca 15 let, tedy skoro 40 let. Prošel jsem několika módními vlnami, hrával jsem jeden čas na ROTOTOM i na elektronické bicí, které jsem zakrátko šťastně prodal a nikdy více je nechci. Vždy se mi líbil konkrétní jasný a čitelný krátký zvuk. Ty dnešní čínské sady s plechovým dlouhým zvukem mi opravdu nesedí. Nevím, kolik ti je a chápu, že jsi netušil, kolik toho mám s kapelami odehráté....
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Kajda píše:

PŘESNĚ!!!! :wink: :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Basspetr píše:Zastávám se Tě Amati !!!
Každý má právo považovat to svoje, co má rád za to nejlepší. Je to individuální vnímání každého jednoho hráče. Porovnávat si to taky mže jak chce a s čím chce. Myslím, že nikoho nenutíš, aby používal stejný nástroj jako máš Ty. Navíc, mě potěší, když vidím na podiu něco jného, než asijský výrobek, nebo špičkovou sadu té, či oné značky. Rád vidím, když někdo vybočuje z řady, nebo stojí kousek dál od stáda. Třeba se cítí svobodněji i když to stádo, to nechce pochopit. A s tím hulením, jak píše Bezmozek, to asi nebude fér.

Ano, jít si svoji cestu, řešit to co se líbí tobě a nedbat názoru jiných....... když pominu že umění hudby děláme všichni nejen pro sebe ale je fajn to naservírovat nějakým způsobem posluchačům, tak máš pravdu. Vlastní názor je důležitý a jak zde už zaznělo víckrát, tak nejde změřit nijak objektivně, co je a co není dobré. Stejně tak nejde říct, že to co není zrovna v módě (viz třeba ústup od těch vnitřních tlumítek, ústup od bubnů bez rezonančních blan, atd..) je nutně špatné. Každopádně ale v zájmu objektivity je potřeba říct, že bubny Amati se prostě nikdy nepovedly. Vždy to byla taková znouze ctnost a přirovnávat je k průměrnému nstroji je troufalost a srovnávat se špičkovým už je přímo urážka!

Tedy je třeba se objektivně a s chladnou hlavou podívat na to, že bubny amati sice hodně vydrží (když už se málem 1/4 století nedělají a po inzerátech se stále za pár stokorun prodávají) ale taky to že to nikdy nebyl žádný hit mezi nástroji, proto taky firma AMATI s bicíma skončila hned, jak se otevřel Česku západní trh. Amati převálcuje skoro každý nástroj. To je prostý fakt.
Amati

Příspěvek od Amati »

Převálcuje? V čem? V tom, že vypadá nově, že se vyrábí v Číně a že vydává nějaké to baum baum, z čehož dostávají zvukaři infarkt? Hrají s kapelami něco přes 40 let, zkoušel jsem všechno možné, ale asi ty AMATI nebudou tak špatné, když jsem u nich zůstal. Peněz mám dost, mohl bych si klidně nechat udělat bicí na zakázku... Takže o penězích to není. Nehraji na ně proto, že bych si nemohl dovolit něco jiného, ale proto, že mi zvukově sedí nejlépe. A není to jen můj názor, kluci z kapely mne na zkoušce slyšeli hrát na PEARL a řekli mi, že AMATI mají příjemnější zvuk. Posluchači a zvukaři mi říkají to samé. Asi mám nějakou vyjímečnou sadu... Ale asi ne,je to opravdu nejspíš tím, že na AMATI nerezonují korpusy a proto je zvuk krátký, příjemný a konkrétní. Tedy jejich předností je to, co dnes většina bubeníků považuje za nedostatek.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Hraju na bicí s kapelami bezmála 30roků a taky jsem pár let otloukala různé Amati. Je mi úplně šumák, co dnešní bubeníci považují za dostatek nebo nedostatek. Vím že překližka, ze které bývaly Amátky stočeny neměla žádný konkrétní a příjemně osobitý zvuk, cobych chtěla slyšet, zato to trpělo na "nenaladitelnost" a neustálé zahoukávání a nežádoucí přezvuky. dalo se to buď hodně tlumit a nebo to nějak ignorovat, což je velice nepříjemné pro hru a pro výsldený efekt celé kapely zvukově. Navíc je to dost loterie vůbec sehnat blány, které na to padnou... myslím rozměrově.... centimetrové rozměry Amátek vždy trošku nesedí s palcovými rozměry které jsou v bubenickém světě standardem.
nemám tolik peněz, abych si nechala postavit bubny na zakázku, ale chci dělat muziku jak nejlíp umím, chci aby se to dalo poslouchat a zvukově to nějak sedělo, proto je první na co jsem kdy peníze dala, bylo kvalitní vybavení co se týče nástroje. Amati je pro mě maximálně nostalgie mládí a už bych je nechtěla ani ve zkušebně....už mi to stačilo.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Amati píše:Převálcuje? V čem? .....

Otázka je v čem by cokoliv z nabídky bicích souprav nepřeválcovalo Amátky :D
Amati

Příspěvek od Amati »

Monikad píše:Hraju na bicí s kapelami bezmála 30roků a taky jsem pár let otloukala různé Amati. Je mi úplně šumák, co dnešní bubeníci považují za dostatek nebo nedostatek. Vím že překližka, ze které bývaly Amátky stočeny neměla žádný konkrétní a příjemně osobitý zvuk, cobych chtěla slyšet, zato to trpělo na "nenaladitelnost" a neustálé zahoukávání a nežádoucí přezvuky. dalo se to buď hodně tlumit a nebo to nějak ignorovat, což je velice nepříjemné pro hru a pro výsldený efekt celé kapely zvukově. Navíc je to dost loterie vůbec sehnat blány, které na to padnou... myslím rozměrově.... centimetrové rozměry Amátek vždy trošku nesedí s palcovými rozměry které jsou v bubenickém světě standardem.
nemám tolik peněz, abych si nechala postavit bubny na zakázku, ale chci dělat muziku jak nejlíp umím, chci aby se to dalo poslouchat a zvukově to nějak sedělo, proto je první na co jsem kdy peníze dala, bylo kvalitní vybavení co se týče nástroje. Amati je pro mě maximálně nostalgie mládí a už bych je nechtěla ani ve zkušebně....už mi to stačilo.
Asi šlo u tebe o nějakou jinou řadu. Na ty mé pasují všechny dnešní blány (mám na nich REMO PIN STRIPE),neboť rozměry všech bubnů jsou v palcích. Přechody 12, 13. kotel 16. Virbl mám MAPEX, jelokož ten plechový AMATI je opravdu mimo mísu. A co se týká zahoukávání, s tím jsou problémy u všech těch činských šuntů, co se dnes prodávají. Amatky prostě na rozdíl od nich nehoukají. A materiál? Pokud jsem se díval na materiál, ze kterého jsou vyrobeny MAPEX, SONOR, PREMIER, tak pokaždé je to překlížka. Takže pomlouvat AMATI, že jsou vyrobeny ze stejného materiálu jako dnešní produkce z Číny, je opravdu jaksi mimo mísu. Chápu, pokud někdo neměl štěstí na dobrou řadu nebo dobrý kus z dílny AMATI, tak bude pomlouvat jak může.
Naposledy upravil(a) Amati dne 2.12.2012 15:54, celkem upraveno 1 x.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Někam se mi to ztratilo, tak znovu 8) Já chci slyšet vzorek! Jaožto zvukaři mi nic neříká "baum baum". Takže chci slyšet, o co (ne)přicházím.

Díky, Pavel

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Nindras
Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nindras »

Amati píše:
Monikad píše:Hraju na bicí s kapelami bezmála 30roků a taky jsem pár let otloukala různé Amati. Je mi úplně šumák, co dnešní bubeníci považují za dostatek nebo nedostatek. Vím že překližka, ze které bývaly Amátky stočeny neměla žádný konkrétní a příjemně osobitý zvuk, cobych chtěla slyšet, zato to trpělo na "nenaladitelnost" a neustálé zahoukávání a nežádoucí přezvuky. dalo se to buď hodně tlumit a nebo to nějak ignorovat, což je velice nepříjemné pro hru a pro výsldený efekt celé kapely zvukově. Navíc je to dost loterie vůbec sehnat blány, které na to padnou... myslím rozměrově.... centimetrové rozměry Amátek vždy trošku nesedí s palcovými rozměry které jsou v bubenickém světě standardem.
Asi šlo u tebe o nějakou jinou řadu. Na ty mé pasují všechny dnešní blány (mám na nich REMO PIN STRIPE),neboť rozměry všech bubnů jsou v palcích. Přechody 12, 13. kotel 14. Virbl mám MAPEX, jelokož ten plechový AMATI je opravdu mimo mísu. A co se týká zahoukávání, s tím jsou problémy u všech těch činských šuntů, co se dnes prodávají. Amatky prostě na rozdíl od nich nehoukají. A materiál? Pokud jsem se díval na materiál, ze kterého jsou vyrobeny MAPEX, SONOR, PREMIER, tak pokaždé je to překlížka. Takže pomlouvat AMATI, že jsou vyrobeny ze stejného materiálu jako dnešní produkce z Číny, je opravdu jaksi mimo mísu. Chápu, pokud někdo neměl štěstí na dobrou řadu nebo dobrý kus z dílny AMATI, tak bude pomlouvat jak může.
Já si zase myslím, že si ty spíš měl velké štěstí na jakýsi "jedinečný kousek", když se Amatek tak zastáváš :) I to se mohlo stát.
Každopádně - setkal-li jsem se s kýmkoliv, kdo kdy hrál na Amati, tak takový člověk měl vůči Amati zpravidla většinou negativní postoj - a to oprávněně, protože to vskutku znělo příšerně, ať už šlo třeba jen o ty "bitvy" s jaksi dostačujícím laděním.
Jeden kousek ze sta se mohl nějakým způsobem "soudruhům" vydařit, ale pochybuji, že to bylo tak, jak si psal - že údajně "někdo neměl štěstí"... Zpravidla nemělo to "štěstí" 95% bubeníků, se kterými jsem se kdy setkal, takže buď jsou ti bubeníci takoví s odpuštěním šašci a trotlové (včetně mě)... nebo už vážně nevím, co jiného si o tom mám myslet :)
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
Amati

Příspěvek od Amati »

Vždyť já nikoho nenutím, aby hrál na AMATI, pouze konstatuji, že mi vyhovují nejvíc. Proto nechápu ty expresivní až napadající výrazy.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Amati píše:.....Asi šlo u tebe o nějakou jinou řadu. Na ty mé pasují všechny dnešní blány (mám na nich REMO PIN STRIPE),neboť rozměry všech bubnů jsou v palcích. Přechody 12, 13. kotel 14. Virbl mám MAPEX, jelokož ten plechový AMATI je opravdu mimo mísu. A co se týká zahoukávání, s tím jsou problémy u všech těch činských šuntů, co se dnes prodávají. Amatky prostě na rozdíl od nich nehoukají. A materiál? Pokud jsem se díval na materiál, ze kterého jsou vyrobeny MAPEX, SONOR, PREMIER, tak pokaždé je to překlížka. Takže pomlouvat AMATI, že jsou vyrobeny ze stejného materiálu jako dnešní produkce z Číny, je opravdu jaksi mimo mísu. Chápu, pokud někdo neměl štěstí na dobrou řadu nebo dobrý kus z dílny AMATI, tak bude pomlouvat jak může.

Kolego, předně, nepomlouvám ale konstatuji obecně uznávaný fakt,se kterým na základě osobních zkušeností souhlasím bezezbytku. měla jsem v prvních letech svého hraní možnost otloukat vícero kousků a soupravtéhle "báječné" kraslické značky, nakonec za soudruhů to ani jinak možné nebylo, jak jistě sám pamatuješ.
Pár věcí mi přesto u tebe nepasuje:
- AMATI nikdy nevyráběli bubny v palcích, jejich rozměry byly vždy datovány centimetrovou škálou a to ještě poměrně s velkou tolerancí, tedy ne že by na to nešly "západní" blány dát (taky jsem to oblaňovala REMO PinStripe) ale prostě na některý buben se to muselo rvát, jinde byla ta blána prostě kousek větší než buben a muselo se to zastrkovat do ráfku násilím

- nechci se hádat, ale tak na 90% jsem přesvěčená, že AMATI nikdy nevyráběla kompletní sadu v rozměrech TT 12+13 + 14 palců (ať mluvíme soudbou terminologií měření) ale vždy buď 12-13-16, případně 12-14-16. Pochopitelně u některých sad bylo i kotel 18" a úplně nejkrásnější kousky, myšleno ironicky, byly ty úžasná "bonga" co se dělay buď spolu 6+8, nebo trojčátka 6-8-10, případně 8-10". A pak pochopitelně dva druhy kopáků 20 a 22"....... ale sada kde by v základu bylo 12-13-14 snad opravdu nebyla. Možná že spolu s kotlem 16 v tom hlubokém provedení na legendární amáťácké rampě z 80tých let. O té ale nemluvíš, neb ta sada zahoukávala jen se na ní člověk podíval, nemuselo se do toho ani praštit...

- materiál... ano překlika. Možná je to pro tebe nové, ale překližka a "překližka" je rozdíl. jen ty nejdražší dřevěné sady bubnů jsou z masivu. Většina ostatních low end i vyšších řad všech renomovaných značek je z překližky, tedy vrstveného dřeva, víc nebo míň ušlechtilého a jeho kvalita i počet vrstev a jejich druhová kombnace, to je přesně to, co tvoří zvuk, a potažmo i cenovo hladinu, té které soupravy. U Amati se bubny ělaly z překližky, kde nikdo moc neřešil jaký materiál tam dá. prostě se udělala překližka ze dřeva a hotovo... podle toho to taky vypadalo.

- poslední věcí je snare. ne že by to bylo nějaké hi-fi, ale chromované plecháče Amati z profilovaného plechu byly asi relativně nejpovedenějším výrobkem bicí sekce fabriky v Kraslicích. Sice povrchová úprava se někdy tak úplně nepovedla a mechanismus napínání struníku i struník sám moc nechodilo, ale budiž. To jediné jakž takž s trochou péče hraálo.

Proč mám ocit že ty si tím obhajováním AMATI bubnů děláš z nás všech tady šoufky?? Že se za tím pro nás neznámým tvým nickem skrývá nějaký zkušený muzikant, který se dobře baví a zkouší co vydržíme?? :roll: :twisted:
Amati

Příspěvek od Amati »

" Většina ostatních low end i vyšších řad všech renomovaných značek je z překližky, tedy vrstveného dřeva, víc nebo míň ušlechtilého a jeho kvalita i počet vrstev a jejich druhová kombnace, to je přesně to, co tvoří zvuk, a potažmo i cenovo hladinu, té které soupravy."

S tím vrstveným dřevem různých druhů si z nás výrobci a obchodníci očividně dělají legraci. Jsou to jen obchodní nesmysly. Například u jedněch a těch samých bubnů (MAPEX) se na jednom servru dozvím, že jsou lepeny z břízy a lípy, na druhém serveru, v jiném obchodě jsou ty samé bubny údajně z břizy a topolu. V Kraslicích materiál zřejmě neřešili, nikde neuváděli druhy dřev, použili jakoukoli překližku a důležité je, že bubny dodnes hrají.

Od nákupu novější sady mne odrazuje zejména fakt, že překlížka, ze které tyto bubny vyrábějí v Číně, nemůže být dostatečně vyzrálá natolik, aby se časem nemohla začít kroutit a měnít tvar. U takových bubnů nikdy nevíte, co vám to za pár let udělá, zatímco 30 let staré AMATI jsou již natolik ustálené a vyzrálé, že změna nehrozí.
Naposledy upravil(a) Amati dne 2.12.2012 13:06, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“