Jak z pocitace vytahnout slusny high-gain zvuk

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak z pocitace vytahnout slusny high-gain zvuk

Příspěvek od Wohma »

Vyborne!
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
majso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majso »

Dík feki, doplňujem zbierku :wink:
Jari de Gusto

Příspěvek od Jari de Gusto »

Ahoj.
Mám problém s nahráváním. Mám zvukovku Line 6 UX1 a docela slušnej VST aparát. Zvukově se mi to fakt líbí, ale má to dvě nevýhody. Za prvé nemůžu hrát "live"...prostě to má pořád zpoždění, a to i kdyz na ovladači zvukovky snížím buffer...ale to bych ještě přežil, ale mě fakt štve je to, že když dohraje akord, ještě tam je tak vteřina šumění a praskání než to opravdu utichne..zejmena kdyz hraju do nejakyho breakdownu tluměně a sekaně..Při vyhrávkách a solech atd..se to neprojevují, jen když zatlumím struny zkrátka...tak je tam plno bordelu, kterej pak musím složitě vyřezávat...Když vypnu VST tak v čistý kytaře nic takovýho není, tzn to vypadá na špatně nastavenej aparát, popř mi tam chybí nějakej prvek, kterej by ty frekvence potlačil sám..
Nevěděl by někdo co s tím?
Díky
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ano. Dáváš moc gainu, výšek, presence a bůhví čeho ještě a to celé ti usekává noise gate. Co s tím? Uber gain, na bráně nastav větší threshold.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Jari de Gusto píše:Ahoj.
Mám problém s nahráváním. Mám zvukovku Line 6 UX1 a docela slušnej VST aparát. Zvukově se mi to fakt líbí, ale má to dvě nevýhody. Za prvé nemůžu hrát "live"...
Je to pořád stejné téma. První věc když jsem poupil NB baly jasná:
- odinstalovat veškeré nepotřebné aplikace mino systém, žádný antivir, internet, zakázat vidi , vifi, bluet., live udapte, atualizace, v podstatě všechno včetně toho debilního REALTEKU na zákl.desce.
Nainstalovat driver zvukovky, a program files mít jen DAW a sobory s VST + nějaký pehrávač ( já používám Jetaudio)
kontrola DSP/CPU/latence - http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml
Spolehni se, že od 2GhZ a 4Gb ramky ti takhle s XP poběží bezproblémů každej NB.
Jasně že tohle někdy nejde, ale je mít na net a všechny ty ostatní čičarády jinej komp.

Live jsem zkoušel, a funguje to dobře, někde jsem to už psal, Je těch virtual ampů už podstatně více, včetně VST boardů , vždy je třeba je něčím ovládat. Zkoušel jsem i program na přepínání controleru notou, co se převede s analogu, ale nejsem tak zdatnej "MIDImen" a čím více toto studuju, tím méně hraju :-) Takže jsem se s tím přestal zabývat - než se to naučím stejně vyleze zase něco nového.
jinak blok k mému live, ještě jednou zde: http://feki99.wix.com/feki/apps/blog/live-vst

Teď spíše uvažuji jak dlouhý kabel miniUSB se dá použít, klidně bych si ten malej LPD8 pad dal na sucháče na kytaru místo FCB :-)
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Ahoj po několika hodinovym googlení jsem pořád nevykoumal jak v cubase rozchodit impulzní odezvy přes lecab 2 od poulin. Takže našla by se dobrá duše která by mi opravdu polopaticky (jsem s nahrávánim fakt uplnej začátečník) řekla jak to rozchodit?
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Co ti tam nefunguje? Cubase nemám, ale ony VST efekty z podstaty věci vypadají všude stejně.
Předpokládám, že nějaký řetězec efektů už máš, tak LeCab dáš na jeho konec (nebo hned za poslední zkreslení -- dle chuti). Pak v LeCab prostě klikneš na tlačítko s obrázkem složky v jednom z těch šesti dostupných slotů, najdeš ten wav s impulsem a potvrdíš. Já pak ještě nahoře dávám Master na 1, aby to zabíralo úplně a je hotovo. Na doladění tam je pak ten zbytek knoflíků a hejblátek a pět slotů na další impulsy. Žádná věda. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Jasný výtěz je Poulin Legion, X-30 , a v podstatě všechny tyhle verze.
První dávám Gate >> Legion >> LeCab >> pak na solo delay, a nakonec EQ,
Ten má pak největší podíl na konečném zvuku, základní rozsahy platí zhruba :
80-150 Hz: spodní základ zvuku
200-300 Hz: zcela zásadní oblast pro sytost zvuku ( pozor na kolem 215, dost nekontrolovatelná, často likvidační oblast )
300-800 Hz: zvýraznění způsobuje typický středový zvuk elektrické kytary, přílišné zvýraznění vede ke krabicovému zvuku
1 kHz: pokud je zvuk příliš nosový, plechový, lze to obvykle vylepšit potlačením kolem této frekvence
3-5 kHz: ostrost zvuku, zejména při zkreslení
5 kHz: presence
vše pod 50h ořezat - záleží ale na nastavení .
Někde v Zhodnoťte naše nahrávky mam i video ke skladbě co jsem dělal jen s VST s Pouliny.
Jinak kejtu dělam na dvě mono stopy se stejnými pluginy, jedna 100% L a 100% R
S gainem opatrně, používám tak kolem 1/3.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Snil

Příspěvek od Snil »

Lze použivat pluginy i během samotného hraní? Nebo je jediná možnost nahrát kytaru a poté do nahrávky aplikovat nějaký to VSTčko s impulsem. Narazil jsem na nějaký RTAS pluginy! Nevím jestli sem to pochopil správně že tenhle plugin se dá použít tak že slyším zvuk přímo s impulsem už běhěm samotného hraní a nikoliv až po nahrátí. Myslím že ty RTAS podporuje Pro Tools. A ten dodávají v ořezané verzi ke zvukovkám M Audio. Chtěl jsem právě píchnou kytaru z lampovýho preampu do pc a použít impuls. Máte s tím někdo zkušenosti?
Aria Pe Dlx, Seymour Duncan Alnico Pro II, Monster Cable Rock,
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Použít samozřejmě lze (nejen RTAS), ale jsi omezen latencí (=zpožděním audia) tvého systému. Pokud je větší než nějakých 5-10ms (celková!), tak na hraní v reálném čase rovnou zapomeň (platí i pro RTAS).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Snil

Příspěvek od Snil »

co tedy potřebuji abych se dostal 0-2ms latenci? Moje pc má 4 jádrový procesor, 8Gb paměti a zatím jen integrovanou zvukovku. Pomůže třeba taková M Audio fastrack nebo je zapotřebí úplně jiná třída zvukových karet? A nebo je to v domácích podmínkách neuskutečnitelná cesta? Jaké jsou ještě možnosti pro reálnou hru přes pluginy ? Tak že všechny pluginy jedou přes asio?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

0-2 ms? :D

No řekněme, že s M-Audio Fast Track se tak nízko nedostaneš. Ale jinak na domácí hraní bohatě stačí, s latencí jsem nikdy problém neměl.

Moleek

Příspěvek od Moleek »

s čtyřjádrem a 8 gb paměti bych se toho nebál. NAvíc pokud chceš použít jen impulz a né nějaký velký množství dalších efektů... Hoď si k integrované zvukovce ASIO4ALL drivery a zkoušej.
BTW i VST pluginy se dají používat tak, abys živě slyšel zefektovaný zvuk
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Pokud bys chtel nizkou latenci, musel bys asi pouzit PCI/PCIe kartu, o neco horsich hodnot dosahnes s Firewire kartama, a pak s USB kartama (neplati to uplne obecne, zalezi vzdycky na hardveru a ovladacich). Ale ani s USB to obvykle nijak kriticke neni, a latenci nekde mezi 10 a 20 ms by nemel byt problem dosahnout.

A jestli ti pomuze nejaky popis k predstave, jak se ta latence zhruba projevuje - tak si treba zkus predstavit, ze se pri hrani postavis o neco dal od aparatu... a kazdy metr znamena priblizne 3 milisekundy (myslim, ted nemam naladu to overovat) - takze kdyz by celkova latence byla 18ms, je to jako bys od aparatu stal 6 metru.
Snil

Příspěvek od Snil »

Zdarec. Zrovná včera mi kámoš pujčil usb zvukovku M Audio Fast Track a tak sem si s tím zkoušel trochu hrát. Povedlo se mi rozehrát v Sonaru reverb s impulsem a zvuk byl luxusní ale spoždění bylo šílený. Ovšem používal sem to přes driver mod wdm/ks. Pak jsem zkusil Amplitube kde jsem nechal zaplou jen simulaci slashovy bedny a zvuk byl taky relativně slušnej a s minimální latencí. Tady už jsem jel přes asio z M audia. Zkusím nějak ještě ponastavovat ty ovladače v Sonaru abych jel taky přes asio driver M Audia. Když by to jelo s takovým spoždením jako v tom Amplitubu tak jsem našel svuj zlatej zvuk ve spojení s lampovými krabičky:) Existuje nějakej prográmek kterej mi změří skutečnou celkovou latenci? Dostal jsem do Amplitube VSTčko Kefiru ale nevim jak jej editovat abych do něj načetl impuls :( V budocnu bych si rád koupil svoji zvukovku a kvuli latenci bych klidně bral interní ale celkem by mě potešila možnost s dvěma vstupy 6,3 pro kytaru. 6e bych moch nahrávat kytaru i basu naráz. Jen nevím jeli podobná varinta na trhu. Nemáte někdo nějakej tip? Díky moc za vaše rady a postřehy .-)
Naposledy upravil(a) Snil dne 1.12.2012 21:40, celkem upraveno 1 x.
FLAMING.RECORDS

Příspěvek od FLAMING.RECORDS »

Na Sonar se vykašli :D Je to sice o tom komu se co líbí, ale já jsem se v něm ztratil a nestojí za tolik co např. Cubase nebo ProTools, jen můj názor. Já používám Cubase, zdá se mi až příliš lehký a přehledný :D
Snil

Příspěvek od Snil »

FLAMING.RECORDS: Já nejsem žádnej extra Sonarista tak že rád zkusím i alternativní prográmky .-)

Ale zkusil sem to v Sonaru přes Asio M Audia a ta latence je hrozná :(
imput latence 5,0ms 240samples
output latence 5,0ms 240samples.
Zajimavý že ten Amplitube jede přes stejný ovladače a přitom to šlape jak má.
majso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majso »

A akú by si chcel? :D
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

feki píše:Sosnout si můžete i z mé zahrádky : http://www.feki.hostuju.cz/impuls/
Soubory .wav z Recabinet položky (nejspíš z dema, názvy začínající na 6L6 nebo EL34) jsou plnohodnotné impulsy?
Snil

Příspěvek od Snil »

majso: Jestli je to dotaz na tu latenci tak samozřejmě co nejnižší. Ovšem spíše mě zaraží rozdíl Amplitubu a v Sonaru. Když oba jedou přes Asio.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“