ESP Snakebyte

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Kali
Kontaktovat uživatele:

ESP Snakebyte

Příspěvek od Kali »

Všeci Zdar!!!
Rád bych sesbíral co nejvíce informací o téhle kytaře.
Už se tu o ní psalo místy jen tak okrajově.Pokud má někdo osobní zkušenosti,tak prosím piště,piště,pište....
Četl jsem českou recenzi v Muzikusu a našel i nějakou polskou recenzi.
Kytara je to velice zajímavá a zatím sem na ní slyšel samou chválu.Rád bych si poslechnul Vaše názory.
Možná bych o ní i uvažoval,každopádně je to ESP,které něco stojí....
Díky všem,kteří se "rozumně" zapojí. :wink:
Mastr

Re: ESP Snakebyte

Příspěvek od Mastr »

Je to ESP, které něco stojí hlavně kvůli jménu Jamese Hetfielda. Jinak je to normální mahagonová kytara s pevnou kobylkou, kvalitním hardwarem a EMG snímači - takže to samé jako 90% produkce ESP. Nic unikátního, jednoduché, ale hrát to bude solidně. Každopádně stejně kvalitní zvuk dostaneš z lecčeho levnějšího. Tady u tohohle modelu jde spíš o vzhled a jméno JH.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Mastr píše:Je to ESP, které něco stojí hlavně kvůli jménu Jamese Hetfielda. Jinak je to normální mahagonová kytara s pevnou kobylkou, kvalitním hardwarem a EMG snímači - takže to samé jako 90% produkce ESP. Nic unikátního, jednoduché, ale hrát to bude solidně. Každopádně stejně kvalitní zvuk dostaneš z lecčeho levnějšího. Tady u tohohle modelu jde spíš o vzhled a jméno JH.
a kolik jsi na ni nahrál ? Klidně mi doporuč něco levnějšího , z čeho leze takový zvuk. A pokus se neztrapnit tím, že z čehokoliv z mahagonu a EMG snímači. Díky
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Ale prosímtě.... ty se pokus neztrapnit tím, že věříš v kouzelného snakebyta, který je diametrálně odlišný od všech "explorerů" na trhu svými parametry a používají se na něj úplně jiné materiály a proto je tak strašně výjimečný. Tady v tomhle případě jde hlavně o to že je to hetfield Signatura a o Design. Herní vlastnosti budou úplně normální. Žádné kouzlo se nekoná. Určitě to bude moc fajn kytara s top hardwarem a elektronikou na úrovni, o tom žádná, ale profil krku, materiály i mezura je úplně standartní jako na všech expech pokud se nepletu. Takže jediný hlavní rozdíl je tvar těla. Chtěl ať se rozumě zapojím, což jsem učinil. Bude to hrát jako většina expů, do kterých by se dal JH set (když samozřejmě nebudu řešit specifické rozdíly způsobené dřevem, které se budou lišit i v rámci snakebytů mezi sebou). Krom toho jestli jsi někdy viděl na stránkách Jamese Hutchinsona (který dělá hetfieldovi ty steampunkové kytary) snakebyta bez laku, tak nic extra zvláštního se nekonalo tělo ze tří kusů mahagonu, které barevně nelícovaly (což je pod lakem v celku jedno). Každopádně co se zpracování týče tak to bude určitě dobře odvedená práce.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Každopádně abych to shrnul:
Za ty peníze určitě dostaneš high-endovou kytaru, která by měla být nástroj na úrovni (pokud by jsi neměl smůlu na špatný kus), ale myslím, že kytara se stejně kvalitníma komponentama se dá koupit i levněji, takže teď už je to na tobě. Jestli ti jde o ten styl a design, čemuž bych se nedivil protože je pěkný, tak klidně kupuj. Pokud ti jde o to mít stejně kvalitní za míň peněz tak bych možná pouvažoval.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

já jsem nikde nepsal, že hraje diametrálně odlišně, akorát že hraje ku*evsky dobře a dostat stejný zvuk za polovinu peněz nebude tak jednoduché. V přímém porovnání s Gibson Explorerem a jejich pořizovacích cen je ten rozdíl za kvalitu ESP ospravedlnitelný.
Když porovnám např. japonskou Ibanez RG /lípa, javorový šroubovaný krk, palisandrový hmatník a dokonce i stejné snímače/ s Musicmanem JP6 který má stejnou konfiguraci, ale přesto hraje znatelně líp ve všech ohledech, tak mi z toho vyplyne, že když dva dělají to samé, není to to samé. Ta kytara hraje /od oka střelím/ o 20% líp, ale stojí o 60% víc a představ si, že mi stálo za to si tu kytaru koupit...
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Ano i to se může stát, ale nejde ani tak moc o to kdo to dělá, ale o fyzické vlastnosti toho daného špalku. Takže prostě měli zrovna v té fabrice o trošku lepší špalek... což je ten pidi rozdíl. Příště to zase klidně může být na opak. To o čem ty mluvíš je faktor, který z velké části není způsobený cenou komponentů na výrobu toho nástroje. Tzn se to nepromítne ani ve výsledné ceně. Dovezený mahagon je stojí pořád stejně, ať je to lepší či horší špalek. Samozřejmě jsou nějaké kvalitní třídění, ale bavím se o špalcích v rámci stejné třídy.
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

Zdar Mastře.
Tvé názory zcela chápu a na tom co říkáš,tak je kus pravdy.Každopádně v tohle směru spekulací nemá cenu dále pokračovat...Tvůj názor je vlastně "neobjektivní",jelikož jsi to neměl v ruce.Já bych raději slyšel názor lidí,kteří stím přišli přímo do styku,jako třeba Bubucci.To by jsme tady byli snad do důchodu,kdyby sme tímhle způsobem řešili všechno,tak nějak jen teoreticky...No zpět k tématu...
Cena je na prd,to víme všichni.Né jen,že se platí love za iniciály JH,ale už jen to samotné logo ESP se platí.
Každopádně všichni přece víme,že ESP patří mezi elitní špičku.Cena je sice neúměrná,ale co člověku zbyde za možnosti,když by chtěl něco naprosto ultimátního.Rozumné řešení nabízejí kytaráři,ale i tam si nemůže být člověk jist,že to bude stát za to.No a pak je blbý to,že mě oslovil ten tvar Snakebyta.Model Gibson Snakebyte za 30 000 neexistuje,takže leda ESP Snakebyte za 50 000.Já mám origo Gibsona EX.Koupil jsem ho už z druhé ruky za 25 000 a musím říct.že z mého pohledu to byl jeden zmých nejlepší investicí doposud.Za ty peníze jsem jaksi nehrál na kytaru,která by se tomu(podle mě) vyrovnala.Zatím jsem na to ESP slyšel jen samou chválu a pozitiva.Mluvilo se tu i o tom,že je to opravdu lepší kytara,než ty Gibsony.Co nám z toho vyplívá?Když bych si prostě chtěl koupit naprosto ultimátní kytaru,tak za to budu muset bohužel zaplatit.
Proto tady rád uslyším názory tipu-"Já na to hrál a mít na to love,tak neváhám".Nebo-Já na to hrál a v životě bych si to určitě nekoupil".
Takže díky za pochopení. :twisted:
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Otázka je jestli chceš ušetřit a nebo ti nevadí dát za kytaru, která bude jak říkáš ultimátní o 20000 víc než za jinou kytaru, která by byla zvukově stejně ultimátní. Každopádně jestli na to máš a líbí se ti design. Tak ozkoušej a klidně do toho běž. Chybu určitě neuděláš. Zpracováním je to moc pěkný nástroj, který rozhodně hrát bude. Pouze jsem se snažil říct, že jsou i stejně kvalitní nástroje v nižší cenové relaci než 55000. Pokud ti jde o to mít kvalitní nástroj + je tvým snem snakebyte a peníze jsou druhořadý faktor tak do něj prostě jdi B-) chybu neuděláš.
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

No vidím,že Master si nedá pokoj s těma financema... :D
Zamyslel jsem už nad tou cenou s porovnáním jiných ESP?Víme všichni,že ESP stojí škaredé peníze...
Každopádně zkus se někdy podívat na zahraniční E-bay za kolik se tam prodávají např.starší ESP Explorery.
Kolikrát úplně domlácený vraky se všema domlácenýma rohama a popraskaným lakem na více místech.
Je mě jasný,že se na to dá argumentovat tím,že to jsou pouze kosmetické vady,ale zvuk bude OK.
Podívej se na tohle,jestli ti to půjde zobrazit.....
http://www.ebay.co.uk/itm/ESP-MX-MX2-MX ... 2ec3862630

Takže můj "logický" rozum mi říká,že je lepší koupit úplně nového Snakebyta za 55,než koupit vrak za 60.
Asi chápou všichni,jak to myslím.... 8)
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Mě spíš překvapuje jeho vyjadřování, prvně nám tu poví, že nejde o nic unikátního a v jiném příspěvku píše o ultimátním zvuku...
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Kali: jinak v tom ebay shopu jsem kupoval ESP a sleduju ho nějakou dobu a do půl roku prodá většinu ESP i jiných kytar s cenou nad 3k USD.
reason

Příspěvek od reason »

mám dojem, že za signaturu se principielně platí podobně jako za značku. o tom ten byznys taky je, že jo. každopádně když jsem kupoval wah pedál, zkoušel jsem několik modelů ve vyšší cenové kategorii. jednoznačně u mě zvítězil dunlop KH. nebyl bohužel nejlevnější, ale hrál jako potvora. chci tím říct, že jsem nezaplatil pouze za signaturu, ale i za skvělý zvuk. podobně to vidím i u snakebyte. raritní kytara s excelentním zvukem, zajímavým designem a lákavou signaturou. kdybych kupoval kytaru v podobné relaci, určitě bych ji chtěl porovnat mezi stejnými modely i napříč spektrem konkurenčních značek, protože by pro mě byl směrodatný zvuk, který budu posléze platit
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Řekl jsem pouze, že za ty peníze opravdu dostaneš to co od toho čekáš, ale že si myslím se to samé dá sehnat za míň toť vše. Cena kytar kor s aktivními snímači v poměru ke zvukové kvalitě se od 30000 výše nijak zvlášť neliší. Proto říkám, že stejně kvalitní nástroj se dá koupit i o 20000 levněji, ale pokud je tento design a typ jeho vysněný tak je jasné, že si za něj chce připlatit a na peníze tolik nehledí. Což mu schvaluju. Proto říkám, že jeslti mu nejde o prachy tak ať ho klidně koupí, zvukově chybu neudělá.
Co na tomto názoru nechápete?

A ano dobrý (ultimátní když chcete) zvuk to mít bude (jako 80% kytar s JH snímači) konstrukčně to taky není žádný zázrak prostě klasický kvalitní tom + sperzel zamykací mechaniky. Proto jsem psal že to není nic unikátního. Unikátnost se zde koná jen ve tvaru těla + že na to hraje James.
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

No jen tak pro přehled jsem vložím recenzi z Muzikusu....
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... eden~2012/

Tady je polská recenze.Jde to přeložit v Googlu.Je to samozřejmně krkolomné,ale jde z toho vyčíst vše podstatné....
http://www.magazyngitarzysta.pl/sprzet/ ... ebyte.html

V těchto dvou recenzí se tak nějak nezávisle shodují,že jde o kytaru nejvyšších kvalit.
Nejdříve jsem uvažoval o levnější LTD verzi,ale po přečtění názorů na netu,mi přišlo,že je rozumnější si
koupit originál,který je dokonalý,než ořezanou kopii.
Jen tak pro srovnání....Mám Explorera LTD FX-360 a na to,že se tady prodává za 17 000,tak to pro mě bylo celkem zklamání.Naštěstí jsem jí koupil ve výprodeji za 13,ale i tak nic světoborného za ty love.
A to tady na fóru dokonce i Nero prohlašoval,že ty LTD jsou v dané cenové kategorii na tom nejlépe.(Doufám,že se za to prohlášení na mě nebude zlobit a nezakáže mě tu :/ )
Takže z mého pohledu tedy ESP,než LTD....rozhodně. :twisted:
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Nevyhazuj peníze oknem, Mastr ti přece napsal, že nad 30k se kytary s EMG neliší od těch kolem 30, je to přece stejné dřevo, žádná magie, žádné zázraky, ne? :D Věř mu, on na ně určitě hrál, stejně jako na toho Snakebyta :twisted:
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Ltd jsou na tom v té cenové kategorii dobře co se komponentů týče. Kolem 20ky už mají Dost kvalitní hardware a snímače + Třeba Eclipse mají i Kompenzovaný nulťák (který sám o sobě stojí kolem 800) a takové vychytávky, které třeba spoustu kytar v téhle cenové kategorii nemá. Zase na druhou stranu, když si vezmeš, že originál ESP často mají totožný hardware a snímače tak ten cenový rozdíl bude hlavně viset na tom, že to není made in USA nebo Japan + na dřevě a zpracování... Každopádně co se těch nejlevnějších Ltd(kolem 6k) týče, tak to je hrůza děs a běs... nechápu jak za to mohou chtít 6000! Po tom co vidím kvalitu některých cortů v téhle cenové relaci tak je to fakt nehoráznost.
Skypas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skypas »

Kdybych byl milionar tak si tech Snakebytu koupim kolik chci, ale kdyz nejsem? Vedel jsem ze chci kytaru od ESP nebo LTD. Hral jsem na spousty kytar teto rodiny. A nakonec jsem si vybral LTD. A proc? Protoze ta sama od ESP byla o 10k drazsi, ale se stejnym HW. Jediny rozdil? Ze mam na krku LTD a mam ji z Korei. Kasly na nazory. Kdyz se ti libi tak si ji kup. Hrat bude jako dabel.
Kytara: ESP VIPER CAMO, LTD 600 VIPER
Aparat: EVH 5150 III 100W, Mesa Boogie oversized 4x12
Efekty: ???
reason

Příspěvek od reason »

Mastr píše:Řekl jsem pouze, že za ty peníze opravdu dostaneš to co od toho čekáš, ale že si myslím se to samé dá sehnat za míň toť vše. Cena kytar kor s aktivními snímači v poměru ke zvukové kvalitě se od 30000 výše nijak zvlášť neliší. Proto říkám, že stejně kvalitní nástroj se dá koupit i o 20000 levněji, ale pokud je tento design a typ jeho vysněný tak je jasné, že si za něj chce připlatit a na peníze tolik nehledí. Což mu schvaluju. Proto říkám, že jeslti mu nejde o prachy tak ať ho klidně koupí, zvukově chybu neudělá.
Co na tomto názoru nechápete?
ale dyť jo. jen dodám. hraje to, vypadá to, žije to = stojí to

vůči které kytaře vůbec ten snakebyte poměřujem?

http://www.thomann.de/cz/esp_ex_std_sw.htm
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kali píše: A to tady na fóru dokonce i Nero prohlašoval,že ty LTD jsou v dané cenové kategorii na tom nejlépe.(Doufám,že se za to prohlášení na mě nebude zlobit a nezakáže mě tu :/ )
No to si ještě rozmyslím :twisted:

Víš co, vždy musíš řešit kusovost a srovnávat s možnostma kolem - stojím si za tím, že LTD expy, co jsem zkoušel nějaké 3 - 4 roky zpět na tom byly fakt dobře a v té době bych nenašel srovnatelnou kytaru (stejné koncepce) za stejné peníze. Dnes je zase situace jiná a vybírat se dá mezi víc věcma...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“