Rezonanční blána Amati

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Rezonanční blána Amati

Příspěvek od pavlii »

Aha :-D tak dík a vidím (nemůžu napsat "slyším"), že rozhodně o nic nepřicházím.

Pěkný den!

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Amati píše:Je to jednoduché. Je tam charakter zvuku blan REMO PIN STRIPE.

Naprostý souhlas!!
Sama jsem si vyzkoušela a vždy budu doporučovat, že pokud někdo chce hutný zvuk a nemá k tomu kvalitní soupravu, pak PinStripe samy o sobě na jakémkoliv jinak "nehrajícím" bubnu udělají solidní zvuk.
Ve spojitosti s kvalitnějším korpusem pak jsou skvěle rockově dunivé a společně vytváří velice kvalitní nástroj.

Bacha, tady však mluvíme o té první variantě...
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Amati

Příspěvek od Amati »

Je více bubeníků, kteří úspěšně hraji na AMATI a na ty samé bubny ve studiích natáčejí CD. Proto se mi nelíbí názory některých zdejších, kteří se snaží všeobecně tvrdit, že AMATI hrát dobře nemohou. Od počátku této diskuse čtu jen samé:
"AMATI dobře nikdy hrát nemohou"
"Kdo hraje na AMATI je blbec nebo je hluchý, nejspíše obojí"

apod. atd....

Chtělo by to opravdu více tolerance k názorům zkušených bubeníků, kteří zajisté mají důvody na AMATI hrát. Zdejší názory obvykle pocházejí od těch, kteří si kdysi AMATI v bazaru koupili z druhé ruky. Obvykle šlo zřejmě o soupravy, které se v bazaru objevily zejména právě proto, že špatně hrály. A na na zkušenostech s takovými soupravami se těžko dá udělat názor na značku jako takovou. Já jsem koupil AMATI tehdy úplně nové a protože je celých 30 let dobře udržuji, hrají dobře, na rozdíl od těch, které se válí po bazarech, a které většinou pocházejí odněkud z vlhkých sklepů, půd, garáží apod.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Koupil jsem si Amati někdy v r. 1991 a byly úplně nové. Prodejna LídlMusic Uherské Hradiště. Hrál jsem na ně cca do r. 1997. (blány Remo controlled sound, dále pin stripe, virbl ambassador a PWS3).
Poté jsem přesedlal na svoje první Tamy... S čistým svědomím můžu říct, že Amati nikdy více. Rozdíl byl obrovský. To je zase moje zkušenost.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Amati

Příspěvek od Amati »

V roce 1991? To již šla výroba AMATI někam do řiti a kusy z té poslední doby bych nepovažoval za povedené. Tam šlo také o cenovou konkurenci. Vždyť AMATI stály například v roce 1988 asi 15 000 Kč, což bylo více než sedm měsíčních platů běžného dělníka (nepočítám do toho platy komunistických funkcionářů, tzv. úderníků a horníků, těch by na jedny AMATI stačilo pět, horník by si na ně možná našetřil i za dva měsíce, kdyby nebydlel a nejedl...) :-)
Výroba byla drahá, a aby nebyla prodělečná, musela by cena těch bubnů stoupnout cca na 40 000 Kč za sadu, což už ovšem nebyla konkurenceschoná cena na trhu proti dováženým levným bubnům z Číny. Proto výroba AMATI končila a na jejich posledních sadách se už snažili ušetřit, co se dalo a stejně jím to nepomohlo.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Amati píše:Obvykle šlo zřejmě o soupravy, které se v bazaru objevily zejména právě proto, že špatně hrály. A na na zkušenostech s takovými soupravami se těžko dá udělat názor na značku jako takovou.
Fajn, pak tu máš ještě další zkušenost (tedy mou), tedy že nehrály ani bubny r.v kolem 1990. Takže které to amatky vlastně hrají dobře? Furt se motáme dokola. Jsi zřejmě šťastlivcem nějaké velmi povedené sady, možná nějaké zakázkové sady, nebo limitované série - já nevím. Ale jsi evidentně velmi ojeďinělý případ spokojeného majitele. Nikdo ti tvůj názor nebere, ale když tě někdo požádá o ukázku (z profesních důvodů), tak ho pošleš někam. Ty jsi ale opravdu perfektní chlap do diskuze...

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Amati

Příspěvek od Amati »

Tak odhadem ještě v době, kdy nebalili krám a necítili cenový tlak , tedy tak ještě max. do roku 1988. Ale opravdu jen odhadem. Já mám sadu z roku 1986. Neříkám, že ani později nebylo možné kápnout na povedenou sadu. Produkce AMATI bubnů nebyla vyrovnaná kvalitou, když se kupovaly bubny, bylo nutné si vybírat a brát jen to dobré.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Amati píše:Produkce AMATI bubnů nebyla vyrovnaná kvalitou
Bingo!
Když se k tomu přidá katastrofální stav mechaniky po krátkém užívání a spousta dalších "much", závěrečné resumé zní ??? Odpověz si sám a dobře važ slova...

a spousta No name...
Amati

Příspěvek od Amati »

S mechanikou na bubnech jsem problémy nikdy neměl Pouze nesmím ztratit ladící klíč, jelikož ty dnešní nepasují. :-) A na nějeké "muchy" jsme nenarazil. Mám obavy právě z těch levných čínských sad, protože za ty levné peníze ty mechaniky asi nebudou nejlepší. Viděl jsem například šlapku TAMA, po roce vysypané ložisko, jelikož zinková slitina si s ocelí "nerozuměla" a ložisko se vydřelo a vysypalo. Šlapka AMATI bezvadně funguje skoro 30 let.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

:roll: :roll:
Jsi člověk z jiné planety. Promiň, tohle celé vlákno je úplně o ničem. Ostatním nepřináší vůbec nic.

a spousta No name...
Medák
Bandzone: http://bandzone.cz/prvnihore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Medák »

I Tama se může pokazit, ale jejich hardware je pověstný právě spolehlivostí a vysokou životností, což sám potvrzuju! Máš asi na mechaniku štěstí a zacházíš s tím v rukavičkách, protože ta je u Amátek hodně špatná.
mskvr

Příspěvek od mskvr »

Že podobnou diskuzi, vyvolá na Gibson fóru fráze "fendej je lepší, nebo na Fender foru "Gibson je lepší" se dá čekat.
Ale kdyby na jakékoli forum někdo přispěl "Jolana je nejlepší" tak budou všichni ohleduplnější :D
Amati

Já ve skutečnosti nejsem bubeník

Příspěvek od Amati »

Proč by podobná beseda měla v diskusi o kytarách vyšší úroveň a proč by tam byli všichni ohleduplnější, to možná vysvětlují i vtipy o bubenících. Například tento:

Vsadí se dva chlapi, že ten druhej se dokáže bavit s každým v hospodě.
Ten jde od stolu ke stolu a začíná vždy dotazem jaký má kdo IQ.
"150"
"Jakej myslíš, že bude mít dopad pokles Tokijský burzy na těžbu mědi v Viktoriině poušti?"
"130"
"Co si myslíš o dopadu el nina na Skandinávii v nejbližších 200 letech"
"100"
"Tak na co bys lovil tu blondýnku u baru?"
"65"
"Jakejma hraješ paličkama?"
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Pro kolegu s nickem AMATI:

Náš kolega ZZBAR se pochlubil zkušeností se soupravou z roku 1990 a sejmul si ho s tím, že tehdy to stálo za prd s kavlitou, že lépe hrály bubny starší výroby.....nebo že snad TAMA je zlá (ano může, ale zapomínáš specifikovat jakou konkrétní třídu nebo řadu bubnů myslíš...... u levných sad stojí mechanika celkem za nic naprosto globálně, bez ohledu na značku.... i když čest vyjímkám)..... každopádně máš svoji řadu AMATek z roku 86 a to už prý to hrálo.... já mám zkušenos se starší, dozvím se že tehdy ty soupravy "ještě" nestály za nic??? Pravděpodobně se dozvíme že nejpovedenější soupravy AMATI se vyráběly kolem roku 86 tak nějak kolem období slunovratu ze dřeva získaného zšibenice, zkácené někdy za úplňku, že??? :shock: ne sorry za tuhle hloupou ironii.... neudržela jsem se......

Ale vážně fakta:
Kromě mnoha bazarových kousků jsem byla v roce 1984 (přesně první týden v červenci) hrdou majitelkou NOVE bicí soupravy AMATI Jazz set z obchodního domu KOTVA v Praze. Byly k tomu i paličky a celá ta nádhera stále 8.029,20 Kčs. ještě bych našla účtenku....... souprava byla krásná a fungl nová, moje první... opečovávala jsem si ji jak jen to šlo a sčistým svědomím řeknu, že neprošly nikdy žádným nešetrným zacházením. Obměnila jsem snad Xkrát neustále rozbíjející se HW, po revoluci oblanila REMO PinStripkama a sadou činelů MEINL Lazer které tehdy byly celkem populární.
Zvuk té soupravy nebyl zlý, ale takový tupý a neustále se muselo něco někde tlumit a olepovat, aby nepřeznívalo víc, než je zdrávo.
pryč jsem to dala někdy v půlce 90tých let, kdy místo nich mi do ruky přišla opět fungl nová souprava TAMA SWingstar (což dnešním pohledem není taky žádné terno) ale rozdíl byl propastný i při stejném oblanění! na podiu i ve studiu to byla neskutečná prda směrem nahoru!!
Ač jsem česká patriotka, vím od té doby, že cokoliv bicího od AMATI mi už nesmí přez práh.

Tolik zase moje lety prověřená zkušenost :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Amati

Příspěvek od Amati »

Někomu nesmí přes práh, jiný na ně hraje. A o tom to je. Jak by to vypadalo, kdyby všichni hráli na stejné škopky? A já nikomu nevyčítám, že mu nesmí přes práh. :-)
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

mskvr píše:Ale kdyby na jakékoli forum někdo přispěl "Jolana je nejlepší" tak budou všichni ohleduplnější :D
Copak nejsem ohleduplný? Naopak se divím, kam až moje trpělivost může jít :D :D

Moniko, vidím že začátky máme téměř totožné (+-roky neřeším). Krom té účtenky, tu už nemám :) . Ale je fajn sledovat Tvoje příspěvky. Pak si většinou můžu říct - tak a já už nemám o čem bych vlastně psal... :)

a spousta No name...
mskvr

Příspěvek od mskvr »

zzbar píše:
mskvr píše:Ale kdyby na jakékoli forum někdo přispěl "Jolana je nejlepší" tak budou všichni ohleduplnější :D
Copak nejsem ohleduplný? Naopak se divím, kam až moje trpělivost může jít :D :D
Chápeš doufám, kam jsem tím mířil, že budou všichni ohleduplnější...a nechají Jolaňáka vypět ódy na palubkové dřevo. A hlavně, nebudou mu odporovat. A proč, to už je snad jasný :D
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Úplně :D .

a spousta No name...
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

No když ty amátky tak ukrutně chválej zvukaři, nevím proč jsem si vzpoměl na Aničku dajdou, tý maminka taky určitě říkala, že hezky zpívá :mrgreen:
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Děcka, já už bych v tomto tématu absolutně na nic od Amatiho nereagovala ... jemu evidentně dělá dobře, jak se tu všichni nad jeho příspěvkama rozčilují a "bojují" ... nechme to tak, že on má svou Amati soupravu a svůj svět, kde mu jí všichni chválí a "naše čínské šmejdi se jí nemohou vyrovnati" .... pojďme už na nic od něj nereagovat - prosím (ani na tento můj příspěvek)!!!! :wink:
(jak se říká - chytrému napověz ..... :wink: )
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“