Jolana Kolor - Hotovo

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Bezmozek

Re: Jolana Kolor

Příspěvek od Bezmozek »

No s tím bude kupa práce to udělat aby to bylo co k čemu. Je to zase takovej rozdíl? :roll:

edit:
úhel strun za kobylkou.
Obrázek
Nakonec jsem jí oblík do D´Addario 10-46 a vypadá to dobře, nechám to vytáhnout a pak se uvidí co bude ještě třeba ladit
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Spoj krku s telem je nejdulezitejsi detail z cely kytary, podivej jak nadavaji na cinany, co jim do loze strcili smirgl papir..
nastroje-f71/zabrouseni-sroubovaneho-kr ... A1en%C3%AD
Zda se mi to nebo patka krku lezi v lozi jenom na tom centimetrovym prouzku svetlejsiho dreva?
Obrázek
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

ne ne, to je korpus, tam se spojujou výztuhy uvnitř těla, já udělal klínek tak na 1/3 dýlky lože a sešrouboval, ale právě sustain mě překvapil, že se mi to ani nechce rozebírat. Ale asi se do toho teda pustím, stejně jsem počítal, že to budu dělat na několikrát a proto jsou tam ty závitový futra, ale tys to dělal, ne? Fakt je to slyšet?
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Delal a bylo to slyset dost. Rozhodne bych to vybrousil, mozna i trochu zvetsil uhel krku at ziskas trochu rezervy na kobylce a treba pujde i trochu zmensit dohmat.
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Myslíš takhle?
Obrázek
Solné pláně bonnevillské, nakonec to nebyla tak děsná práce, že bych slyšel rozdíl to ne, ale aspoň mám dobrej pocit, že to je dřevo na překližku a není v tom žádnej kentus 8)
Bezmozek

Re: Jolana Kolor - Hotovo

Příspěvek od Bezmozek »

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Nebo http://superstepa.rajce.idnes.cz/Jolana_Kolor/#

Pickguard je plexisklo, zespodu přejetý smirkem aby to bylo trochu mléčný, srážeče jsou tři fendří kousky a tímto jsem s tím hotov, takže se račte pokochat :twisted:
muflon

Příspěvek od muflon »

Odvedl teda kus práce! Vypadá teda o hodně líp jak původně - hlavně ten nulák je luxusní. a co zvuk? budou nějaké nahrávky?
Fender Standart Strat + POD HD500X
V případě nouze :D : Peavey Royal 8 - předěláno na hlavu + 112 box (Eminence Stonehedge)
lathur

Příspěvek od lathur »

Moc se povedla, je to krasavice...JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Někteří tě od toho odrazovali (respektive jeden), ale já si myslím, že se to vyplatilo a udělal jsi z toho krásnou kytaru a tu radost a zkušenost z práce ti nikdo nevezme. Z kutilsky zmršeného torza kytary nádherný nástroj.
Zaujal mě pickguard, který není plácnutý na těle a jde i přes rámečky snímačů. Co jsi použil na tu dilataci, nějaké válečky?
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Díky, přesně pro tu radost z toho něco sám tvořit jsem to dělal a že to i hraje je jen bonus, každopádně nahrávku nemám čím vytvořit a z telefonu by to nemělo smysl. Třeba časem.
Pickguard je skoro podle originálu, tam jde taky přes rámečky, jen ten můj jde víc ke kraji těla. Sice leží na těch šroubech co jsou po ním, takže je opravdu jen lehce prohnutej, ale aspoň nebude chrastit. A sloupky jsou...eeee...nooo... tak jo, prásknu se, ze zverimexu, pružná hadička na vzduchování akvaria. Použil jsem jí i u snímačů místo pružinek protože jsem se bál aby to nedělalo neplechu kov na kov a funguje to.

A na to odrazování jsem vlastně skoro zapomněl.
mirostrat píše:.... a né vykopávat z hrobu takuto obludu, podla mna je to vyslovene hnusná gitara..
Nechceš to odvolat? :mrgreen:
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Bezmozek píše: A sloupky jsou...eeee...nooo... tak jo, prásknu se, ze zverimexu, pružná hadička na vzduchování akvaria.
No a co? Na moření jsi ten hypermangan kupoval zase v lékárně, ne? :D :D
carver

Příspěvek od carver »

pekná práca :) si mi teraz narobil chúťky :D dúfam že v zime už konečne pohnem aj ja s tymi mojimi gitarami :)
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Tak nějak, účel světí prostředky.
2carver: No i Tobě díky, hlavní je nadšení a nenechat se odradit :wink:
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

jasné že chcem :oops: parádny stroj si z obludy vytesal , hlavne si sa tomu venoval a dotiahol do zdarného konca , mne sa páči hlavne farba prednej dosky a potaky , ten nulák by som si ja osadil miesto prvého pražca , ale ked sa ti to lubi tak OK :!: , chcel by som si na tom zahrat alebo aspon ukážky ,
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Není problém, až budeš mít cestu přes Prahu, dej vědět, jsi zván :wink:
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

vrelé dík za pozvání :) a ja som akože neni zásadne proti hociakemu nástroju , len mi na jolanách vadia krky , zle sa mi na nich hrá a to mi ich prešlo hodne rukami za 30 rokou hrania , šak za socíku nič iné nebolo , prvý lepší nastroj bol robený strat , no ked nerátam diamantku , sranda je ,že moja mamka na každú elektrickú gitaru hovorí odjakžija-- FENDERKA
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
carver

Příspěvek od carver »

DSCF8511.JPG
Kedže sa jedná o podobnú gitaru, nejdem zakladať nové vlákno. Mám v úmysle skombinovať toto telo z jolany alexandra s krkom z diamantky. Kedže mám ešte pár dní voľna chcel by som s tým konečne trocha pohnúť. Od vás kutilov :) by som potreboval nejakú radu alebo skôr nápad, ako zapchať tie dve diery po pôvodných potenciometroch? :?: (teda ani nie zapchať, ale skôr nahradiť nejakým napr. ornamentom) pretože ako ľavák si chcem spraviť nové na druhej strane . . . uvažujem nad nejakou vhodnou intarziou ale nejak mi zlyháva fantázia a neviem vymyslieť nič čo by sa tam hodilo :oops: Takže ak by ste mali nejaké nápady, obrázky, prípadne vedeli o nejakej stránke so zaujímavými fotkami, sem s nimi, budem vďačný za každý nápad :)
Podotýkam že plánujem spraviť sunburst s viditeľným drevom, takže nejaké kolíkovanie a tmelenie neprichádza do úvahy :)
lathur

Příspěvek od lathur »

carver píše:
DSCF8511.JPG
Kedže sa jedná o podobnú gitaru, nejdem zakladať nové vlákno. Mám v úmysle skombinovať toto telo z jolany alexandra s krkom z diamantky. Kedže mám ešte pár dní voľna chcel by som s tým konečne trocha pohnúť. Od vás kutilov :) by som potreboval nejakú radu alebo skôr nápad, ako zapchať tie dve diery po pôvodných potenciometroch? :?: (teda ani nie zapchať, ale skôr nahradiť nejakým napr. ornamentom) pretože ako ľavák si chcem spraviť nové na druhej strane . . . uvažujem nad nejakou vhodnou intarziou ale nejak mi zlyháva fantázia a neviem vymyslieť nič čo by sa tam hodilo :oops: Takže ak by ste mali nejaké nápady, obrázky, prípadne vedeli o nejakej stránke so zaujímavými fotkami, sem s nimi, budem vďačný za každý nápad :)
Podotýkam že plánujem spraviť sunburst s viditeľným drevom, takže nejaké kolíkovanie a tmelenie neprichádza do úvahy :)
Štítek s názvem kytary? Byť na nezvyklém místě.
proč to kupovat, když se to dá postavit
carver

Příspěvek od carver »

noo, to by teoreticky šlo, aj keď nápis by som riešil radšej klasicky na hlave . .. ešte porozmýšľam, ale dik za nápad :)
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Zdá se mi to, nebo si se s tím moc nemazal a v těle jsou rejhy?
Jestli to půjde do laku, tak normálně zevnitř papírovou lepenku, epoxid a piliny a pak shora přebrousit do roviny, jestli to hodáš mořit, tak stejně zalepit a pak na to nějakou stikerku ala starý krabičky lucky strike, nebo tak něco :roll:
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“