Digitální piano do 20 000

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké el.piano pro začátečníka do 20 000

Příspěvek od Ivan.ps »

PtJaa píše:---u stage piána je nutné vyřešit dobrý stojan (ne normální "X"-ko)
Dôvod? Mám stojan so zdvojeným X a nespozoroval som žiadny problém. Piano absolútne stabilné aj pri dynamickejšom hraní...

...menší problém som mal iba v začiatkoch hrania, že som mal tendenciu sedieť veľmi blízko klaviatúry a tie X-kové nohy mi nedovolili, aby som mal svoje nohy dostatočne zasunuté pod pianom. Ale potom som zistil, že sedieť ďalej od klaviatúry je pohodlnejšie a správnejšie...

Pôvodne som plánoval kúpiť k môjmu Rolandu aj originál stojan na RD700-ku, ale dať 230,00 Eur iba za samotný stojan? :roll:
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Ivan.ps: Důvod - zkušenost ze setkání s několika stojany v prodejnách (ale možná stejný výrobce, nezkoumal jsem), při hraní akordů hlavně na konci klaviatury jsem v prstech cítil pružení, které mě rušilo. Možná se to týká hlavně jednoduchých X-ek? Každopádně u 88-klávesových kláves s kladívkovou mechanikou mám zkušenost, že stojan není jedno a je dobré dát si pozor, aby byl dost pevný.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

PtJaa píše:...při hraní akordů hlavně na konci klaviatury jsem v prstech cítil pružení,
Ako to takto píšeš, tak asi aj máš pravdu, iba som si to nikdy neuvedomil, respektíve som tomu nepripisoval veľkú váhu. Mám doma aj jednoduchý X stojan a ten je na tažké stage piano naozaj nepoužiteľný. Niežeby neuniesol váhu nástroja, ale pri dynamickom hraní sa nástroj aj s celým stojanom dosť začína hýbať a pružiť.

Pri dvoj X-kovom stojane je nástroj pevný aj pri silnejšom hraní, no mierne pruženie je tu cítiť vždy.

Otázkou je, nakoľko je toto mierne pruženie na závadu a nakoľko človeka obmedzuje pri hraní a či stojí za to investovať rádovo stovky Eur či tisíce korún do originál pevných stojanov, v mojom prípade tento: http://www.roland.com/products/en/KS-G8/
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Roland KS-G8 je podle zpráv uživatelů výborný.
Kdyby sis chtěl kupovat nový stojan, mohlo by stát za to se podívat i na "table" stojany, jako například http://www.music-city.cz/proel-el270-78.html . Četl jsem, že bývají pevnější než X-ka.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
gumacek

Digitální piáno do 20 000 po X-té

Příspěvek od gumacek »

Zdravím,
je toho tu spousta, ale po přečtemí celého fóra jsem na odpověď nenarazil, proto prosím ještě jednou :)

Sháním dig. piano, klidně jeté, bazarové. Požadavky mám vlastně jen na klaviaturu - co nejvěrnější, s Ivory feel, různý odpor kláves pro hloubky a výšky.. Cena do 20 tis..
Vracím se po deseti letech k hraní a potřebuji co nejvěrnější feel ze hry.

Btw. Nevíte, kde se dají sehnat bazarové kousky? Na internetu jsem defacto nic nenašel, pouze sh*ty..

Děkuji všem za inspiraci.
shoooter

Re: Digitální piáno po X-té

Příspěvek od shoooter »

gumacek píše:Zdravím,
je toho tu spousta, ale po přečtemí celého fóra jsem na odpověď nenarazil, proto prosím ještě jednou :)

Sháním dig. piano, klidně jeté, bazarové. Požadavky mám vlastně jen na klaviaturu - co nejvěrnější, s Ivory feel, různý odpor kláves pro hloubky a výšky.. Cena do 20 tis..
Vracím se po deseti letech k hraní a potřebuji co nejvěrnější feel ze hry.

Btw. Nevíte, kde se dají sehnat bazarové kousky? Na internetu jsem defacto nic nenašel, pouze sh*ty..

Děkuji všem za inspiraci.
Já něco dražil ne německém ebay - je potřeba zvážit vzdálenost. U nás je toho málo.
Nakonec jsem se stejně rozhodl pro funglovku.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Když si jen trochu připlatíš (2000-3000), koupíš nové Kawai CL 36. Klávesnice by měla být stejná jako Kawai CN23, která je super (před pár týdny jsme CN23 koupili u Thomanna). Tato piana se tu už někde řešila.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Fořt píše:Když si jen trochu připlatíš (2000-3000), koupíš nové Kawai CL 36. Klávesnice by měla být stejná jako Kawai CN23, která je super (před pár týdny jsme CN23 koupili u Thomanna). Tato piana se tu už někde řešila.
Já dal za CN23 u nás 26.000,- ,za tu cenu jsem neřešil bazar, i když v DE se vybírat dá.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
martas309

Výběr digitálního piána

Příspěvek od martas309 »

Zdravím, chci si kupovat nějaké digitální piáno. Doteď jsem měl keyboard Yamaha E323 asi za 4000,
ale už mi to nestačí. Vadí mi, že když pak chci něco zahrát na klavíru, skoro si zlámu prsty na té tvrdší klaviatuře. No a taky kvůli rozsahu, jelikož to má jenom 61 kláves.
Takže co bych chtěl na novém:
- 88 kláves
- co nejvěrnější tvrdost klavíru, kladívkové mechaniky..
- přenosnost
- cena tak do 13-14 000

Nepotřebuju velký výběr zvuků, stačil by mi i ten jeden grand piano. Zatím jsem našel tyhle:

http://kytary.cz/casio-cdp-120/HN120229/
http://kytary.cz/yamaha-p-35b/HN132899/
http://kytary.cz/korg-sp-170s-bk/HN117316/
http://kytary.cz/yamaha-p-95s/HN111161/

Podle parametrů budou nejspíš nejlepší ty poslední dvě položky, ale čím míň peněz, tím líp, protože budu nejspíš ještě muset koupit stojan, možná i pedál. Hlavně bych potřeboval vědět, jestli má někdo zkušenosti s tím prvním Casiem. Nevypadá úplně špatně. Včera jsem ho zkoušel a bylo celkem v pohodě. Hraju asi 2 roky a nejsem si jistej, jestli hned potřebuju třeba Korg... Díky za případné odpovědi :)
Naposledy upravil(a) MilanT dne 4.12.2012 7:09, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Vyjímečně jsem tvůj příspěvek přesunul do duplicitního vlákna. Pokud nebudeš příště hledat a zakládat duplicitní témata se stejným názvem, tak bez milosti zamykám.
PtJaa
Moderátor

Re: Výběr digitálního piána

Příspěvek od PtJaa »

martas309:
- P35 a P95 by měly být prakticky stejné (klaviatura a zvuk), až na poloviční polyfonii P35. P35 je novější. Pokud jsi je nezkoušel a P95 nevypadá lépe mechanicky vyrobená, volil bych mezi nimi možná levnější P35. Jejich GHS klaviatura je ale velmi měkká, rozhodně to není "nejvěrnější tvrdost klavíru". Z nabízených typů mají nejlepší zvuk.

- Korg SP170 - nejlevnější klaviatura Korgu. Všeobecně se moc nedoporučuje.

- Casio CDP 120 - pokud se ti líbí klaviatura, tak se proti ní nedá moc namítat. Přibalený pedál býval dost nouzové řešení, koupě lepšího je skoro nutností. Nástroj nepodporuje half-pedal (tj. pedál je buď zmáčklý nebo ne). Zvuk je hodně zastaralý, bývá hodnocen jako dost horší než u těch Yamah.

Celkově, vybíráš si na spodní kvalitativní a cenové hranici. Kdyby sis mohl připlatit, kvalita by výrazně vzrostla. Například nejnovější Casio PX150 za ~16000 má hodně lépe hodnocenou klaviaturu, mnohem pokročilejší zvuk, half-pedal apod.

Pokud je prioritou klavírovitá klaviatura a současný rozpočet opravdu určitě nejde zvýšit, je možné koupit třeba to CDP120 a časem připojit k počítači, za pár tisíc navíc se dá z počítače dostat mnohem lepší zvuk než co se dá koupit v piánech (např. Galaxy Vintage D za 130€). CDP120 ale nepodporuje half-pedal, což by zůstalo omezením navždy. Z jiných možností je hodně zajímavé Casio PX150.

Píšeš, že jsi zkoušel to Casio, ale nepíšeš, zda jsi zkoušel zbytek. Doporučuji určitě vyzkoušet všechny uvažované nástroje (zejména Yamahy - měkčí klaviatury ale lepší zvuk a ostatní Casia (řady PX.30 a PX.50)
fyk_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fyk_cz »

martas309:
Já bych volil Korg SP250 http://kytary.cz/korg-sp-250-bk/HN120087/
Current gear: Korg Krome, Vox ToneLab ST, Epiphone Gold Top LP
Past gear: Hartke KM200, Korg M50, Korg microX, Korg X50
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

fyk_cz píše:martas309:
No, já bych jej doporučil taky, kdyby nebyl mimo cenovou relaci. Jistěže bude lepší, než ty výše uvedené. Máme jej na živé hraní a jsem s ním spokojený. Asi před měsícem byl na bazaru za pěkný peníz, ale teď už tam není. Limit je stanoven na 14tis, tak bych to moc nehrotil, za ty peníze budou +/- všechny piana na jedno brdo. Klaviatura bude vždy měkkčí než u klasického piana. Je to o kompromisu, jak moc jsi ochotný přimhouřit oči/uši..
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 5.12.2012 10:33, celkem upraveno 1 x.
fyk_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fyk_cz »

Hendrek píše:
fyk_cz píše:martas309:
No, já bych jej doporučil taky, kdyby nebyl mimo cenovou relaci. Jistěže bude lepší, než ty výše uvedené. Máme jej na živé hraní a jsem s ním spokojený. Asi před měsícem byl na bazaru za pěkný peníz, ale teď už tam není. Ale limit je stanoven na 14tis, tak bych to moc nehrotil, za ty peníze budou +/- všechny piana na jedno brdo. Klaviatura bude vždy měkkčí než u klasického piana.
Jejda, nejak jsem se minul s tim financnim limitem ... nekdy se vyplati docitat prispevky az do konce :) . Mnojo, tak to jo ... i kdyz ja bych radsi ty 3k priplatil a mel solidni zvuky 8)
Current gear: Korg Krome, Vox ToneLab ST, Epiphone Gold Top LP
Past gear: Hartke KM200, Korg M50, Korg microX, Korg X50
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Hmm...Korg SP250 nemá špatnou klaviaturu, ale poměrně lehkou, což myslím neodpovídá požadavku tazatele.

Teď jsem se díval na Heuréce, a v jednom obchodě mají Casio PX 150 za 13 217 Kč. Ten obchod neznám, a chtělo by to asi opatrnost a vyptat se na záruku...ale kdyby to vyšlo, byl by to za tu cenu superkauf.

Casio PX150 je velmi nové, bylo uvedeno v létě, a proto může být problém najít ho někde na vyzkoušení. Proti starší generaci ale má zcela novou klaviaturu, poměrně tvrdou, s dobrými recenzemi (ještě jsem sám nezkoušel, protože jsem ho nikde nenašel) a nové klavírní samply zabírající 3x více místa než u jejich starších nástrojů. Nevýhodou je, že stojan není součástí dodávky a pedál, který je součástí dodávky, je jen on/off switch. Pro funkci plynulého pedálu je možné časem dokoupit jejich trojpedál za ~1500Kč a ten je zamýšlen k namontování na jejich stojan (i když si myslím, že s trochou šikovnosti by se to dalo namontovat kamkoli).

Zkušenosti uživatelů je např. zde, diskuze o nových modelech Casio je např. zde.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

PtJaa píše:Ten obchod neznám
Ja ho znam, kupoval sem tam piano. A ty ho taky asi znas, jde o hudebni-dum.cz.
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Máš pravdu, mám od hudebního-domu.cz piano také :)
Ale pod tímhle názvem jsem je ještě neviděl, na Heuréce neměla prokapelu.cz žádné hodnocení a hlavně - PX 150 za tuhle cenu je opravdu HODNĚ dobrá cena, tak jsem nechtěl vyvolávat falešné naděje, kdyby v tom byl háček...mimochodem, jsem si skoro jistý, že tahle cena tam ještě včera nebyla....
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Koukám že mám v orientaci v obchodech co dohánět a neměl bych se spoléhat jen na Heuréku. Omlouvám se za matení, budu si dávat větší pozor.

Co se týká 220R, pokud se nemýlím, je to v podstatě CDP120 + další zvuky. Pro martase309, který píše, že chce hlavně 1 dobrý zvuk klavíru a dobrou klaviaturu je myslím PX150 o několik tříd lepší volbou.
kejss

Výběr digitálního piana

Příspěvek od kejss »

Dobrý den,
pročítala jsem diskuse zpětně jako většina nově příchozích,přesto bych ráda požádala o odborný názor na dig.piano,které chceme kupovat dceři.Hraje 5.rokem na ZUŠ,tudíž není už úplný začátečník.Jde mi také především o co nejvěrnější simulaci úderů na klaviatuře.Bohužel máme cenové rozpětí omezené do 20.000,-kč.
Podle všeho co jsem si zatím nastudovala,jinak jsem totiž úplný laik co se týče nástrojů,tak se mi zamlouvá Yamaha YDP 141 nebo cenově velmi výhodné Suzuki HP3 - http://hudba.bazos.cz/inzerat/20836663/ ... 2-nove.php
Na suzuki jsem moc názorů nenašla,máte s ním někdo zkušenosti?

Předem díky za všechny odpovědi.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr digitálního piana

Příspěvek od Hendrek »

Vítám na fóru.
Toto téma je tu již tolikrát, že je to už tak nepřehledné. Proto předpokládám, že to tu z důvodu duplicity stejně moderátoři zamknou.
Zeptejte se, prosím, v některém z následujících vláken, abychom tu neměli další stejné téma :)
klavesove-nastroje/digitalni-piano-do-2 ... 34674.html
klavesove-nastroje/jake-el-piano-pro-za ... 33333.html
klavesove-nastroje/digitalni-piano-15-2 ... 35404.html
klavesove-nastroje/vyber-digitalniho-piana-t23420.html

Abych jen nekafral, do 20000 nebude mít žádné dig. piano klaviaturu jako akustické piano. Vždy bude měkčí. Do vaší cenové relace by spadalo např. i Casio PX 800 Privia, které mám doma. Nicméně přímé porovnání např s Yamahou bude možné jen někde v hudebninách. Chce to vyzkoušet osobně.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“