Česká hudební scéna v zahraničí

Vše o kapelách a hudebnících ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Česká hudební scéna v zahraničí

Příspěvek od Nero »

Já se držel jen toho hudbeního / filmového tématu, co VaclaIV. nadhodil. JInak to samozřejmě může jít dál a dál.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MilanT

Příspěvek od MilanT »

No tak já tedy kromě prvních tří ještě přidal spisovatele, malíře, fotografa a obuvníka :D
VaclaIV.

Příspěvek od VaclaIV. »

jes
Naposledy upravil(a) VaclaIV. dne 11.01.2013 23:44, celkem upraveno 1 x.
Arogantní žvanil
MilanT

Příspěvek od MilanT »

VaclaIV. píše:Tak takhle hluboku do minulosti nejdu
To je smutné, že tě nezajímá historie rodné země. Ve škole se už dnes neučí předměty jako dějepis, hudební výchova...? Já vlastně ani nevím kolik ti je let a jestli je tohle vůbec tvoje rodná země.
VaclaIV. píše:Ti už neexistujou
Takhle bych psal o kávovaru, včerejším dni, starých strunách, ale rozhodně ne o zemřelých lidech.
Bože, nedovedl bych říct o svém tátovi, že už 16 let neexistuje :roll:
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Milan píše:To je smutné, že tě nezajímá historie rodné země.
O to smutnější, že má v nicku jakousi referenci na Václava IV.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

VaclaIV. píše:Svěrák radši no comment :DD
Jestli ti je autor jediného českého filmu oceněného Oscarem a Zlatým glóbem málo, tak opravdu nevím...
MilanT píše:Ve škole se už dnes neučí předměty jako dějepis, hudební výchova...?
Ale učí, jen to asi není natolik cool, abys tam musel dávat pozor.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Co jsem koukal tak jsem tu z českejch kapel co jsou známý i v zahraničí neviděl napsaný ještě Root a dnes už zaniklý Krabathor. Co se aktuálních kapel týče tak jsou známý mimo naše luhy a háje taky Modern Day Babylon ale to samozřejmě hlavně mezi lidma co poslouchaj djent.
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
stooges

Příspěvek od stooges »

Me spis zajimaji skupiny ktere maji ,,svuj sound,, a jejich tvorba je slyset v nejakem hudebnim zanru atd...

Neptal jsem se na to ktere kapely jsou zname v zahranici,kdo napsal nejvetsi HIT tady v CR. A co se tyce toho ze v hudebni tvorbe jsme prehlizeni jen kvuli tomu ze mame cestinu misto anglictiny je kravina. Je spousta hudebnich skupin ktere nezpivaji anglicky a dokazali udelat diru do sveta. (treba kraftwerk s pisnickou autobahn).
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

stooges píše: A co se tyce toho ze v hudebni tvorbe jsme prehlizeni jen kvuli tomu ze mame cestinu misto anglictiny je kravina. Je spousta hudebnich skupin ktere nezpivaji anglicky a dokazali udelat diru do sveta. (treba kraftwerk s pisnickou autobahn).
No, spousta jich není. Pokud pomineš španělštinu a jednoho korejského šílence, tak globálních neanglických hitmakerů najdeš hodně málo. Čest výjimkám, ale moc jich opravdu není.

Nicméně mám dojem, že tu nikdo netvrdil, že naše kapely jsou přehlíženy jen kvůli jazyku.

PetrPeter 1975 - 2008
grock

Příspěvek od grock »

Uvádět Root a Krabathor do tématu o mezinárodně stylotvorné české kapele, to je na cenu o nej OT příspěvek! 8)
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“