Elektrická kytara do 28 tis.
Pravidla fóra
Re: Elektrická kytara do 28 tis.
K ceně Fenderů - ty bys dal 25 za jetého, když za 28 můžeš mít nového? http://www.music-city.cz/fender-america ... 12389.html normální cena na bazaru je 65% ceny nového.
Co by tě mohlo hodně zajímat http://www.music-city.cz/fender-america ... -2441.html - zlevněná ze 42 táců:)
Co by tě mohlo hodně zajímat http://www.music-city.cz/fender-america ... -2441.html - zlevněná ze 42 táců:)
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
s tolkými prachmi by som po robenákoch určite nekukal , nehovorím že to hrá zle ,ale za tie prachy máš nádherný strat , máš to daleko do nemecka alebo wiedne ? malý výlet si urobit a pobehat bazáre , ja som vo wiedni narazil na velmi pekné kúsky a aj ten CS strat 94-54 mám odtial , a ked kupiš a nebude sa ti lubit tak ho aj predáš zatolko alebo viac , to pri robenákoch nehrozí ani zdaleka
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order= tento roland strat može byt zaujímavý , s roland midi snímačom , keby si o gitarovom syntaku rozmýšlal jaj teraz kukam ze to je mexiko , ja som mal požičaný takýto strat s midi http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order= + synťák roland gr 20 a super to bolo
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Asi má Miro pravdu. Důležitá je dnes značka, abys to pak mohl dobře prodat. Já mám "robenky" 2 a nikdy bych je neprodal, protože mi sedí, hrají, jak potřebuji. Vím z jakého jsou materiálu, jaký je tam lak. Navíc mám záruku "nafurt". Ale je každého věc, co mu sedne líp.
Největší sranda je, když našetříš velký prachy, jdeš si něco koupit a pak ti do ruky sedne paradoxně něco podstatně levnějšího a tím pádem i by se dalo předpokládt, horšího. A teď babo raď! Vzít si drahý nástroj, který mi až tak nesedí, nebo levnější, u kterého zase máš podvědomý strach, že když je levnější,bude horší, než ten drahý? Já tohle dilema vyřešil tak, že jsem se na obchod vyprdnul a šel za kytarářem. A nelituju.
Největší sranda je, když našetříš velký prachy, jdeš si něco koupit a pak ti do ruky sedne paradoxně něco podstatně levnějšího a tím pádem i by se dalo předpokládt, horšího. A teď babo raď! Vzít si drahý nástroj, který mi až tak nesedí, nebo levnější, u kterého zase máš podvědomý strach, že když je levnější,bude horší, než ten drahý? Já tohle dilema vyřešil tak, že jsem se na obchod vyprdnul a šel za kytarářem. A nelituju.
je to jen mexiko s rolandackym snimacem, v tomto rozpoctu bych se urcite koukal spis po necem zajimavejsimmirostrat píše:http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order= tento roland strat može byt zaujímavý , s roland midi snímačom , keby si o gitarovom syntaku rozmýšlal jaj teraz kukam ze to je mexiko , ja som mal požičaný takýto strat s midi http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order= + synťák roland gr 20 a super to bolo
- Alternátor
Jo, tohle znám. Už dlouho uvažuju nad Les Paulem. Sice tu kytaru vlastně vůbec nepotřebuju a SGčko mi perfektně vyhovuje, ale prostě ji chci. A teď zase to dilema. Koupit bazarovku, nebo nechat postavit? Nový Gibson Les Pauly zavrhuju jednak díky těm jejich super novejm hmatníkům a i ceně, když vezmu, že i studia se teď pohybujou okolo třicítky. Navíc co jsem zkoušel, tak mě nijak extra nenadchlo žádný. Takže to taky směřuje spíš k zakázkový práci. Ten pocit: "je to Gibson" tyhle nevýhody prostě nepřeváží.jenyceg píše:Asi má Miro pravdu. Důležitá je dnes značka, abys to pak mohl dobře prodat. Já mám "robenky" 2 a nikdy bych je neprodal, protože mi sedí, hrají, jak potřebuji. Vím z jakého jsou materiálu, jaký je tam lak. Navíc mám záruku "nafurt". Ale je každého věc, co mu sedne líp.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Na bazaru je i USA Fender Ready Roland strat! Ten už nový nekoupíš...
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Hele tak jestli uvažuješ nad Les Paulkou, zkus tu Jolanu. Vím že jsi nad ní už jednou přemýšlel. Mně to nedalo, nechal jsem se zviklat a vyzkoušel ji. Perfektní kytary, s Gibsonem absolutně srovnatelné, dle mýho určitě lepší investice. Domluvil jsem se pak s NBE a emailem napsal požadavky. Napsal jsem věci z uvedený nabídky a pak jsem se okrajově zeptal, jestli by byli mi ochotni udělat hmatník bez značek. Že samozřejmě počítám s navýšením ceny za individuální požadavek a že se ptám teoreticky. No a oni mi napsali že mi ho klidně udělají, a že pokud mám jiný požadavky není problém uvést. A v ceně ! Pokud bys chtěl něco specifickýho ohledně elektroniky apod. pak už by sis asi připlácel. Ale stejně za to ta kytara do posledního halíře stojíAlternátor píše:
Jo, tohle znám. Už dlouho uvažuju nad Les Paulem. Sice tu kytaru vlastně vůbec nepotřebuju a SGčko mi perfektně vyhovuje, ale prostě ji chci. A teď zase to dilema. Koupit bazarovku, nebo nechat postavit? Nový Gibson Les Pauly zavrhuju jednak díky těm jejich super novejm hmatníkům a i ceně, když vezmu, že i studia se teď pohybujou okolo třicítky. Navíc co jsem zkoušel, tak mě nijak extra nenadchlo žádný. Takže to taky směřuje spíš k zakázkový práci. Ten pocit: "je to Gibson" tyhle nevýhody prostě nepřeváží.
.: NBE Jolana Diamant 2008 :: Epiphone Les Paul Standard :.
.: Line6 Relay G30 :: Widara A/B Lax Box :: Dunlop MXR M222 TalkBox :: Hotone Soulpress :: Boss TU-3 :: Boss SD-1 :: Boss NS-2 :: Razzor Delay Box :: GuitarTech GTE-005 Volume Pedal :.
.: Blackstar HT Studio 20-H :: Blackstar HTV-112 :.
.: Line6 Relay G30 :: Widara A/B Lax Box :: Dunlop MXR M222 TalkBox :: Hotone Soulpress :: Boss TU-3 :: Boss SD-1 :: Boss NS-2 :: Razzor Delay Box :: GuitarTech GTE-005 Volume Pedal :.
- Alternátor
Taky že nad ní uvažuju pořád. Je to tak nějak 40:60 Jolana vs Jurča. Zvažuju nevýhodu polyesteru proti nitru, pak u Jolany není moc velkej výběr snímačů, chtěl bych tam něco trochu jinýho. Proti Jurčovi zas mluví až moc velká vzdálenost a neumím si představit, že bych s ním komunikoval jen na dálku. Uvidím, ještě trochu přišetřím a nakonec možná skončím zas u něčeho jinýho.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
robenáky vs. origo značka to je fakt dilema , ja medzi nimi rozdiel nerobím , jasné že sa teším z originálu , ale mám špecifické požiadavky , malá strat hlava , 24 pražec , telo plné s jedným hb pri kobyle bez PG , farba satansko -červeno- čierna
, no kde takú gitku splaším ? dám si ju spravit , a viem že ju nebudem predávat , ale ked niekto kupuje drahší jediný nástroj , tak by si mal kupit niečo origo , zahrat si , naučit sa a potom laborovat , záleží od penazí , čo je fasa tak dnes je všetko relatívne lacné a dobré , vačšina lacákou ladí , proste dá sa na tom hrat , toto je údajne výborný obchod http://www.klangfarbe.at/ , ja už do Wiedne nechodím , všetko mám , ale ked som chodil tak sa tam dá velice dobre nakúpit ,
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Alternátor píše:Taky že nad ní uvažuju pořád. Je to tak nějak 40:60 Jolana vs Jurča. Zvažuju nevýhodu polyesteru proti nitru, pak u Jolany není moc velkej výběr snímačů, chtěl bych tam něco trochu jinýho. Proti Jurčovi zas mluví až moc velká vzdálenost a neumím si představit, že bych s ním komunikoval jen na dálku. Uvidím, ještě trochu přišetřím a nakonec možná skončím zas u něčeho jinýho.
To chápu no. Já nakonec na tu Jolku nechal nasadit Duncany. Zvukově mi fakt sedly dobře, ty Ambery nezní špatně, ale něco mi tam nějak chybělo. A EMG jsem zavrhl hnedka, aktivy mi nesedí vůbec. Jináč parádní kytary. Samozřejmě jsem nad Jurčou taky uvažoval, ale když jsem u tý Jolany zjistil možnost volby požadavků i mimo nabídku a k tomu v ceně, bylo mi to jasný. Přece jen ta Jolka stojí okolo těch 22, u Jurči by takovej Les Paul vyšel min na 28 - 30 tisíc. Sice by asi kvalita byla jinde, ale Jolka mi prostě sedla a líbí se mi, takže pro mně bylo jasno. Netřeba řešit dále
.: NBE Jolana Diamant 2008 :: Epiphone Les Paul Standard :.
a je tam nejakej rozdil oproti american std. ze stejneho obdobi + roland elektrice? znamej ted koupil GK2A + prevodnik za trojkugrock píše:Na bazaru je i USA Fender Ready Roland strat! Ten už nový nekoupíš...
Rozdíl je v tom, že jen ten snímač u Ready strata kytaru nehyzdí (vše ukryto pod pg) jako ten dodatečný,který trčí na povrchu a kde musíš vést navíc 2 kabely venkem na kytaře (myslím MIDI snímač - ovládání a kyt. jack- ovládání). Třeba na bílé kytaře je fakt hrůza. Také se to při hře hůř ovládá, protože je ten ovladač až vzadu za kobylkou. Také se dá výška MIDI snímače nastavovat šroubky u Ready modelu a tedy kdykoliv ihned změnit a ta je pro přesnost snímání dost důležitá. Blbé je, že ty přídavné MIDI snímače jsou jen v černé barvě..Já si kvůli bílému stratu z CS musel koupit mexický Ready a použít z něj ten snímač 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
hm, tak takove poradi priorit teda u midi kytar nemam
nejvic me asi stvou dva kabely (midi + jack), ale to tenhle strat neresi. zrovna vcera jsem na to nahraval (GK2A na Ibanez Musician) a tak hrozny mi to ovladani neprislo 
Většině lidí ten dodatečný snímač navch kytary trhá játra (třeba mému kytaráři také)...
K tomu ovládání- záleží jak to používáš a jak při hře přepínáš. Jo a taky - u toho Ready snímače při přepínání signálu kyt-synt nedochází k lupanci jako u gk kitu. Nejde to odstranit,asi bych musel zapojit i LEDku, co k tomu dávají a co jsem nezapojil
. Já několikrát četl, jak je nutné používat 2 kabely, ale já používám jen jeden a kyt.signál pak táhnu až ze syntíku do ampu. Rozdíl oproti kabelu přímo z kytary jsem nezaznamenal, resp. vidím ho jen v životnosti. Ale já to používám na live.
K tomu ovládání- záleží jak to používáš a jak při hře přepínáš. Jo a taky - u toho Ready snímače při přepínání signálu kyt-synt nedochází k lupanci jako u gk kitu. Nejde to odstranit,asi bych musel zapojit i LEDku, co k tomu dávají a co jsem nezapojil
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
ja som to iba počul , že osadenie toho midi snímača je fakt vélice doležité na presnost , neni to údajne len tak a musí sa to vedet osadit aby hrali všetky struny a chytali signál , a čo som mal to mexiko s midi snimačom ,tak hrali skoro všetky struny
viac menej , na origo Roland gitarke to bola hrúza jak to hralo na GR 55