Moj povodny plan bola gitara bez tremola, ale kamos ma trochu "nahlodal" vyjadrenim, ze tremolo dava
pri hrani viac moznosti.
Aky je Vas nazor?
Pouzivate gitary s tremolom?
Ak nie, preco?
Ide mi o to, aby som neskor nelutoval...
Dik

U mý Yamahy byl rozdíl rozhodně slyšet. Když tremolo bylo aktivní a ,,vlálo'' na šroubech (měl jsem seřízeno na dvojzvrat) hrálo to jak jsem byl zvyklej, ale po přitažení k tělu určitě sustain byl poznat. Je to sice čína (vlastně IndonesieNero píše:Jen má teorie: Přitažení synchronizovaného tremola k tělu by mělo mít na sustain minimálně stejný, ne-li větší vliv než zašpalkování.
V okamžiku, kdy tremolo přitáhneš, ti pružiny už s ničím nepomůžou, to jen k prvním krokůmBejk píše: Tremolo přitáhneš a potom uděláš přesný špalík směrem ke krku, nacpeš ho tam (můžou se přidat i pružiny, aby opravdu dosedal) a potom uděláš přesně velký do větší mezery. Takhle to mám v plánu udělat já a problém v tom nevidím, kromě hraní si s přesnými rozměry, aby tam zapadly a nevznikly tak příliš velké mezery.
Přítlak na špalík koriguješ právě přesností a velikostí špalíku![]()
Ne "skoro žádný", ale žádný - jakmile je tremolo na těle a nemůže se hýbat, pružiny ztrácí smysl a jejich napínání je zbytečnéBejk píše:Ty pružiny jsou napsaný v závorce a spíš jen tak na oko. Nedávám jim skoro žádný význam, spíš jen tak pocitově.