První lampové kombo do 14 000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
FilipRocker

Re: První lampové kombo do 14 000

Příspěvek od FilipRocker »

Respektuji tvé rozhodnutí :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Pokud máš možnost vyzkoušet si alespoň toho Hot Rod Deluxe, tak to udělej, je to pořád ve stejné stáji jako Blues Deluxe a určitě ti to podá nějaké info o tom, co zhruba můžeš od Blues Deluxe čekat. Teď se bavím hlavně o čistém kanálu. Zkreslený je u Hot Roda dost jiný, ale imho zkreslené kanály jen tak někde v hudebninách nevyzkoušíš, je nutné to mít dost nahlas, aby vynikl charakter toho zvuku a nehrálo to úplně debilně...
FilipRocker

qwer píše:Pokud máš možnost vyzkoušet si alespoň toho Hot Rod Deluxe, tak to udělej, je to pořád ve stejné stáji jako Blues Deluxe a určitě ti to podá nějaké info o tom, co zhruba můžeš od Blues Deluxe čekat. Teď se bavím hlavně o čistém kanálu. Zkreslený je u Hot Roda dost jiný, ale imho zkreslené kanály jen tak někde v hudebninách nevyzkoušíš, je nutné to mít dost nahlas, aby vynikl charakter toho zvuku a nehrálo to úplně debilně...
A třeba se ti zalíbí tak, že si ho ode mě koupíš :D :D
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Trošku off topic - škoda,že nevěřím aukcím na aukru :D ( vím,že cena není konečná,aby se s tím někdo neozval :) ale jinak by to za hřích stálo)

http://aukro.cz/vox-ac30c2-kytarove-lam ... tabsAnchor

Jinak co se týče mé nynější situace, tak pořád sleduju bazar a čekám. Příští pátek jedu na otočku Brno. Času bude strašně málo,ale měl bych si snad urvat aspoň 20-30 minut, abych zkusil v Audioteku Blues deluxe. :) Pak uvidím.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tak proč nekoupíš Vox AC15C2? Teď byl někde nový za 16t., na bazaru se určo časem něco za slušný peníz objeví. A klasická AC15C1 stojí snad 12t., takže pokud by tě Voxy bavily, tak máš funglovku a ještě jsi pod limitem.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Voxe plánuju taky vyzkoušet. :) Nicméně asi 2 roky zpět jsem na něj hrál. Co si pamatuju,tak to nebylo pro mě úplně ono. Ale třeba si to od té doby uši rozmyslely, tak je třeba to zkusit .:)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No je to zvukově úplně jinde než Tweed Deluxe. Tweed Deluxe je pro moje uši tlustý s hutným spodkem a trochu tupými výškami, Vox je zvukově více tenký s menšími basy. U Voxe basy dost lidech chybí, u Tweed Deluxu zase prý dost přebývají a zvuk v mixu může být zahuhlaný. Je ale určitě nejlepší si na oboje zahrát a udělat si obrázek sám.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Určitě :) V Brně ho nemají v audioteku,ale zkusím tam aspoň toho Fendera a uvidím,jak mi sedne.

( ale celkově mi přijde,že čím víc přemýšlím tak tím míň vlastně vím,co vůbec chci :D )
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Sajmon píše:Určitě :) V Brně ho nemají v audioteku,ale zkusím tam aspoň toho Fendera a uvidím,jak mi sedne.

( ale celkově mi přijde,že čím víc přemýšlím tak tím míň vlastně vím,co vůbec chci :D )
maj ho v kytarach tusim
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

McKozias:Já vím, C1 tam mají. Ale já jednu jen na skok na den otevřených dveří. To bude tak do desíti a po 11 musím frčet zpátky,neb víc času nemám. A nejblíž mám audiotek s blues deluxe.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

tyjo ono to je kousicek od sebe..nebo aspon mam ten pocit, ze jsem tez stravil cca hodku po kramech a stihnul jsem oboje
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Já vím,že to není tak daleko. Ale posledně jsem si nezjistil,kde to je,tak jsem docela chodil oklikou. :) Ale VOXe odzkouším snad i u nás.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

McKozias píše:tyjo ono to je kousicek od sebe..nebo aspon mam ten pocit
Je to fakt kousek :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Ještě jsem narazil na záložní plán,kdyby Fender byl moc velkej zabiják,co se týče hlasitosti.

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum

Co říkáte? Moc recenzí jsem nenašel,ale byly vesměs kladné tady na fóru. Jen nevím,kolik by tak stál. Našel jsem,,že jako nový stál kolem 14 tisíc asi.
grock

Příspěvek od grock »

Recenze na YT Muzikusu. Podle mě výborný čistý na HB, ale opravdu hnusný zkreslený pichlavý . Cena z druhé ruky cca 7t.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Tak včera jsem teda absolvoval Brno. Měl jsem v audioteku cca 30 minut,abych něco vyzkoušel. Měl jsem z chození po Brně v té zimě docela fest zmrzlý prsty,tak se mi nehrálo nejlíp,nicméně mé poznatky:

1) Fender blues deluxe mi zvukově sednul. A co je důležité,tak nebyl problém ho dostat na hlasitost,se kterou bych mohl hrát i doma. I prodavač mi předtím,než jsem ho šel zkoušet říkal,že se ztlumit dá poměrně dobře. Zatím je teda asi favorit.

2) Na popud prodavače,který si to strašně chválil jsem vyzkoušel pro mě úplnou novinku - Egnater tweaker. Neměl už jsem tolik času,abych vyzkoušel všechny přepínače ( http://www.audiostar.cz/cz/eshopobr-egn ... a-15w-2269) ale přišlo mi,že se na tom dají nakroutit zvuky, které by mě zaujaly. Jako nevýhodu ovšem beru to, že to není rozšířené, na bazaru jsem to ještě za tu dobu,co ho sleduju, neviděl. A dohromady ta hlava s boxem vyjde na 15 000. Za tu cenu si asi raději pořídím BD.
FilipRocker

Sajmon píše:Tak včera jsem teda absolvoval Brno. Měl jsem v audioteku cca 30 minut,abych něco vyzkoušel. Měl jsem z chození po Brně v té zimě docela fest zmrzlý prsty,tak se mi nehrálo nejlíp,nicméně mé poznatky:

1) Fender blues deluxe mi zvukově sednul. A co je důležité,tak nebyl problém ho dostat na hlasitost,se kterou bych mohl hrát i doma. I prodavač mi předtím,než jsem ho šel zkoušet říkal,že se ztlumit dá poměrně dobře. Zatím je teda asi favorit.

2) Na popud prodavače,který si to strašně chválil jsem vyzkoušel pro mě úplnou novinku - Egnater tweaker. Neměl už jsem tolik času,abych vyzkoušel všechny přepínače ( http://www.audiostar.cz/cz/eshopobr-egn ... a-15w-2269) ale přišlo mi,že se na tom dají nakroutit zvuky, které by mě zaujaly. Jako nevýhodu ovšem beru to, že to není rozšířené, na bazaru jsem to ještě za tu dobu,co ho sleduju, neviděl. A dohromady ta hlava s boxem vyjde na 15 000. Za tu cenu si asi raději pořídím BD.
Já už ho teda párkrát na bazaru viděl, stačí bejt trpělivej, ten zvuk je víceméně úžasnej
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Sakra. Na audioteku je slevněný box k tweakeru o 35 procent. Kdyby zlevnili i tu hlavu o 35 procent,tak není co řešit :P
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Tubemeister 18 za 10 000, nový včetně footswitche a povlaku na hlavu. Ve váknu zde o něm založeném jsem o něm moc informací nenašel. Někdo má od té doby nějaké zprávy,poznatky,zkušenosti, prosím? :) Druhý kanál by na mě byl docela ostřejší asi,ale do půlky gainu by měl být využitelný a docela se mi líbil nakřáplej čistej kanál na youtubu. Děkuji za jakékoliv poznatky :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“