SSS vs HSS
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: SSS vs HSS
Proč by mělo být?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ahoj,drahec píše:Chcete teda říct, že na hard rock se dá vystačit s SSS a není třeba mít humbucker/humbucker velikosti singlu u kobylky?
já hraju občas i docela tvrdý věci(Zkreslení na 3. a 4. kanálu Screamera na 2 hodiny) a hraju to všechno na singly(ty tvrdý většinou na kobylkovej). Zrovna předevčírem jsem zas váhal, jestli nekoupit malej HB, ale tomu zvuku prostě něco chybí... Přiznávám, že na malejch pódiích je brum dost otravnej, ale když hraješ v něčem větším, nebo třeba venku, skoro nic neslyšíš...
edit: "skoro nic neslyšíš" jako brum, jestli slyšíš kytaru je záležitost odposlechů
Ivan: Pokud chceš zhruba singlový zvuk u kobylky, není. Pokud bys ho nevyužil, je... Rozdíl ve zvuku je výrazný, jestli ses ptal na tohle
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
no ci je tam nejaky markantny rozdiel vo zvuku ked ho rozopnem, alebo ci to nejak zbytocne nekomplikuje elektroniku gitary. fakt ma nic lepsie nenapada...Nero píše:Proč by mělo být?
Ano tohle jsem myslel jako hard rock, ale máš pravdu, že jen se singlama to asi nejde, takže buďto víc kytar nebo kompromis(strat s hb). No ono asi bude stejně nejlepší, když si to sám ozkoušímNero píše:Hard rock jsou Rainbow, Led Zeppelin, Queen, Black Sabbath, Van Halen, Judas Priest, Aerosmith, Nickelback, Foo Fighters, Creed, Motorhead ... ?
Na něco z toho singly stačí, na něco ne...
No na podia se nechystám, takže si to radší prvně ozkouším, jak už jsem psal výš.Asanoth píše: Ahoj,
já hraju občas i docela tvrdý věci(Zkreslení na 3. a 4. kanálu Screamera na 2 hodiny) a hraju to všechno na singly(ty tvrdý většinou na kobylkovej). Zrovna předevčírem jsem zas váhal, jestli nekoupit malej HB, ale tomu zvuku prostě něco chybí... Přiznávám, že na malejch pódiích je brum dost otravnej, ale když hraješ v něčem větším, nebo třeba venku, skoro nic neslyšíš...
- Nero
- Rádce
Je to znatelný rozdíl. Dost jiný zvuk.Ivan píše: no ci je tam nejaky markantny rozdiel vo zvuku ked ho rozopnem, alebo ci to nejak zbytocne nekomplikuje elektroniku gitary. fakt ma nic lepsie nenapada...
No jo, jenže v tom výčtu jsou kapely s úplně jiným zvukem. U Led Zep nebo Rainbow si často vystačíš se singlem (hodně lidí by asi bylo překvapeno, kolik toho Page nahrál na tele), u Creed by sis s SC asi moc neškrtl.drahec píše:Ano tohle jsem myslel jako hard rock, ale máš pravdu, že jen se singlama to asi nejde, takže buďto víc kytar nebo kompromis(strat s hb). No ono asi bude stejně nejlepší, když si to sám ozkoušímNero píše:Hard rock jsou Rainbow, Led Zeppelin, Queen, Black Sabbath, Van Halen, Judas Priest, Aerosmith, Nickelback, Foo Fighters, Creed, Motorhead ... ?
Na něco z toho singly stačí, na něco ne...![]()
Nicméně ano - chce to zkoušet
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tady bych si dovolil nesouhlasit, nebo spíš poukázat i na jinou možnost interpretace, proč nehrát Creed na SC? Bude to jinej zvuk, ale neznamená to, že to bude znít špatně, že joNero píše: Creed by sis s SC asi moc neškrtl.
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- Nero
- Rádce
a poslechni si víc než 40 vteřin
Já se nehodlám bavit o tom, že "se to dá hrát i na to a to"... Hrát se dá i na Stagg, že, aspoň to tvrdil Mirek Linhart. Ale když se mě někdo zeptá, jaký snímač na zvuk ve stylu Creed, nebudu mu tvrdit, že si má koupit singl a hrát to jinak.
PetrPeter 1975 - 2008
Tohle přesně jsem poslouchal včera(přeci nepudem dál než za první odkaz
)...
Jasně, že pokud chceš, aby to hrálo takhle přesně, je to lepší s HB, ale když někdo hraje svůj styl a hodí do koncertu cover od creed, nemyslím si, že s telecasterem by to nutně muselo znít zle
Spíš takhle, jasně, když někdo bude chtít stejnej zvuk, pude po stejný výbavě, ale to cos napsal znělo dost bezkompromisně a jakožto singloidní člověk jsem měl potřebu to poopravit 
Jasně, že pokud chceš, aby to hrálo takhle přesně, je to lepší s HB, ale když někdo hraje svůj styl a hodí do koncertu cover od creed, nemyslím si, že s telecasterem by to nutně muselo znít zle
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- Nero
- Rádce
Já u tý nekompromisnosti zůstanu - hrát tohle se singlem je hovadina. Pokud tu někdo řeší vhodnost SC nebo HB na hard rock a hard rock je pro něj tenhle zvuk, tak mu říkat, aby si koupil SC, že to nějak hrát půjde, je blbost.
Kdo si hraje Claptona a čas od času si chce brnknout něco tvrdšího, tak si holt vystačí se singly, když nemá druhou kytaru, ale o tom tohle téma (nebo minimálně jeho část, ve které jsme) není.
Každopádně bych rád viděl někoho, jak vezme telecastera, optimálně s nějakými vintage laděnými singly, zapojí to do Bognera Uberschall nebo Diezela VH4, které Tremonti používá (narozdíl od kytar se singly), a hraje takovouhle hudbu. Mohlo by to být docela zábavné...
Kdo si hraje Claptona a čas od času si chce brnknout něco tvrdšího, tak si holt vystačí se singly, když nemá druhou kytaru, ale o tom tohle téma (nebo minimálně jeho část, ve které jsme) není.
Každopádně bych rád viděl někoho, jak vezme telecastera, optimálně s nějakými vintage laděnými singly, zapojí to do Bognera Uberschall nebo Diezela VH4, které Tremonti používá (narozdíl od kytar se singly), a hraje takovouhle hudbu. Mohlo by to být docela zábavné...
PetrPeter 1975 - 2008
Pokud se nemýlím,tak tohle téma je "snímač na strata (ne najinou kytaru!) u kobylky na hard rock pro kluka, co se nechystá na podia", alespoň tohle my vychází, když shrnu otázky do jedné. Takže na domácí brnkání a nejde o život, ne? Moje rada:
Nezáleží jen na typu snímače, ale i na konkrétním modelu (třeba noiseless ?) a velmi na dalším řetězci krabička-aparát! To opravdu není jen o snímači. Rozhodně na hard rock u singlu bych doporučil zapojit na kobylkový snímač tonovou clonu a POUŽÍVAT ji .
Nezáleží jen na typu snímače, ale i na konkrétním modelu (třeba noiseless ?) a velmi na dalším řetězci krabička-aparát! To opravdu není jen o snímači. Rozhodně na hard rock u singlu bych doporučil zapojit na kobylkový snímač tonovou clonu a POUŽÍVAT ji .
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Případně si přeinstalovat 1 z poťáků za push-pull a vyrobit si přepínání na sériovou kombinaci kobylkového a prostřednbího snímače. Není to sice plnohodnotný HB, ale rozhodně je to blíž než samotný singl nebo paralelní kombinace.
Sériové zapojení na SSS mám na stratovi a mockrát jsem to tady doporučoval. Je to kousek dál než na půl cesty k HB. Protože ten středovej singl je už dost daleko od kobyly, má to moc basů, zahuhlanější zvuk. NxM je výborná kombinace. Když je to dobré pro Briana Maye, proč ne pro nás?
Tak záleží na tom jaký jsou to singly. Třeba takovej DiMarzio injector je singl a myslim že s tim by nějakej tvrdší zvuk šel úplně vpoho, zase třeba singly který mám já ve stratu jsou takový spíš vintage a na ty to moc nejde. 
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- Nero
- Rádce
Zrovna Injector je ale hum-cancelling díky parazitní cívce, takže to je takový pseudo-SC...
PetrPeter 1975 - 2008
Jestli to dobře chápu, tak to máš zapojený takto: A jak máš prosím tě zapojený tónový clony?kmensik píše:Sériové zapojení na SSS mám na stratovi a mockrát jsem to tady doporučoval. Je to kousek dál než na půl cesty k HB. Protože ten středovej singl je už dost daleko od kobyly, má to moc basů, zahuhlanější zvuk. NxM je výborná kombinace. Když je to dobré pro Briana Maye, proč ne pro nás?
Nee, mám to takto:
http://www.geocities.jp/dgb_studio/3svari_e.htm#16
Místo druhé tónovky je blend mezi sériovým a paralelním. První tónovka je společná pro všechny kombinace. Nemusí se dokupovat pušpul ani jiný switch, v tom je to geniální. Předrátuješ jeden pot a 5pol. přepínač.
Místo druhé tónovky je blend mezi sériovým a paralelním. První tónovka je společná pro všechny kombinace. Nemusí se dokupovat pušpul ani jiný switch, v tom je to geniální. Předrátuješ jeden pot a 5pol. přepínač.
Aha, zvládl bys to prosím ještě napsat i pro laika?kmensik píše:Nee, mám to takto:
Co že je s tou druhou tónovkou?
Jaký vzniknou kombinace?
Nejspodnější knoflík na stratu se předrátuje tak, že funguje jako plynulý přechod mezi standardním zapojením a sériovým. Po otočení tohoto knoflíku na nulu se polohy pětipol. přepínače chovají takto:
1. kobylka + střed sériově (jakoby humbucker u kobylky)
2. krk - střed v protifázi paralelně
3. střed normálně
4. kobylka - střed v protifázi paralelně
5. krk + střed sériově (jakoby humbucker u krku)
Při otočení knoflíku na 10 je to úplně standartdní strat. Za málo peněz 4 kombinace navíc a všechny dobré. Geniální.
1. kobylka + střed sériově (jakoby humbucker u kobylky)
2. krk - střed v protifázi paralelně
3. střed normálně
4. kobylka - střed v protifázi paralelně
5. krk + střed sériově (jakoby humbucker u krku)
Při otočení knoflíku na 10 je to úplně standartdní strat. Za málo peněz 4 kombinace navíc a všechny dobré. Geniální.
To vypadá suprově, díky moc. Možná se ještě ozvu, kdybych úplně nepochopil to zapojení..kmensik píše:
Koukám Brno, neznáme se? Kdyby bylo nejhůř, můžu ti s tím helfnout.