Hraní HC

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
machna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od machna »

Ahoj no spíš inkliminuju ke stilu sick of the all,mudvayne,hatebreed,scorch,status praesents,agnostic front a podobný stilli,ale nevim jak začít a jak do toho dkočit?? :P
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

machna píše:Ahoj no spíš inkliminuju ke stilu sick of the all,mudvayne,hatebreed,scorch,status praesents,agnostic front a podobný stilli,ale nevim jak začít a jak do toho dkočit?? :P
jeda mane, tak zacni hrat jejich valy a pak te budou napadat i tvy vlastni :)
neo zkus hrat svy oblibeny punk veci ale posun je o prazec dal - ne o3 ale o 4 a tak :)
JOHNY Swamp Inc.

Příspěvek od JOHNY Swamp Inc. »

mít x v nicku je fakt HC jak prase :wink:

Na Hc.. trénuj hlavně Powerchordy a pak pořádný kila, což je...

Hlavně rychlá stacato hra prokládaná třeba poloviční dobou...

Věřim, že máš svojí představu o tom co chceš hrát, tak si naposlouchej svoje oblíbený kapely, HC je dle mě nejvíc o práci pravý ruky, atypický trhavý riffy s hodně zlomama, takže cvič hlavně přesnej rytmus, kterej je nejdůležitější má-li to pak v závěru sedět...
Používám jen nick "Swamp"
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

xLENNYx píše:Hardcore punkrock sem teda jeste neslysel :lol: Mozna tak hc punk a to pokud se nepletu je klasika jako:BOLD,SS Decontrol,Youth Of Today,Minor Threat,Bad Brians,Black Flag...

A navic Misfits hrali v TV a to je opradvu hardcore :lol:
Je to nejakej horror punk,bo co...
Ty seš mi ňákej chytrej :P Teď mi řekni,jakej je rozdíl mezi punkem a punkrockem hm? Punkýši odjakživa hráli punkrock, hudební styl punk je jenom zkrácenej punkrock a to je celý ;) Do hardcore hodně zabrousil tehdá neopunk, jako the eploited, pak casualties...a hned tu máme hardcore punk, a jak ti každej kromě čecha/slováka řekne, tak punk a punkrock je to samý, nevim jakej chytrák z toho udělal takovej bordel u nás,ale to čemu se u nás řiká neopunk, neni neopunk, to čemu se u nás řiká punkrock, je punkrock, čemu se řiká punk, je nemlich to samý :P

Ale k tématu...k naučení HC riffů sou zrovna ty Casualties ideální, maj jak jednoduchý,tak i celkem technicky náročný kytary a člověk se na tom celkem přiučí :-) Ale jak tu psal prasoničitel, nejlepší je hrát ty kapely cos psal, co se líběj a pak jak začneš něco vymejšlet,tak to přijde samo :-) (tudíž já teď vymejšlim jak podle kopíráku od punk floid/konflikt :\)
Yamaha RGX320 -> Hartke GT60 -> Celestion G12T-100
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Alexi_Laiho

Příspěvek od Alexi_Laiho »

[quote=
Je to nejakej horror punk,bo co...[/quote]Ty seš mi ňákej chytrej :P Teď mi řekni,jakej je rozdíl mezi punkem a punkrockem hm? Punkýši odjakživa hráli punkrock, hudební styl punk je jenom zkrácenej punkrock a to je celý ;) Do hardcore hodně zabrousil tehdá neopunk, jako the eploited, pak casualties...a hned tu máme hardcore punk, a jak ti každej kromě čecha/slováka řekne, tak punk a punkrock je to samý, nevim jakej chytrák z toho udělal takovej bordel u nás,ale to čemu se u nás řiká neopunk, neni neopunk, to čemu se u nás řiká punkrock, je punkrock, čemu se řiká punk, je nemlich to samý :P

/quote]

Neni punk nááhodou nalitej ,vyfetovanej , špinavej a punkrock vyvoněnej , zkouřenej a přihřátej :roll:
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12

zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Alexi, záleží kdy: před koncertem je to punkrock a pak z toho jdou udělat punk :lol:
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Alexi_Laiho

Příspěvek od Alexi_Laiho »

Stanley píše:Alexi, záleží kdy: před koncertem je to punkrock a pak z toho jdou udělat punk :lol:
mno já mam čas od času punkovej pokoj :D
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12

zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

casualties jesi hrajou HC tak to teda nevim ale uz to nechcu resit. zakladatel diskuze se ptal jak se dostat do toho new school nyhc 90. let ne na rozdil punk x punkrock nebo co kera kapela hraje.. to bysme se mohli taky hadat. taky muzu tvrdit ze u2 hraji deathmetal :?
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

MrDuck píše:
xLENNYx píše:Hardcore punkrock sem teda jeste neslysel :lol: Mozna tak hc punk a to pokud se nepletu je klasika jako:BOLD,SS Decontrol,Youth Of Today,Minor Threat,Bad Brians,Black Flag...

Je to nejakej horror punk,bo co...
Ty seš mi ňákej chytrej :P Teď mi řekni,jakej je rozdíl mezi punkem a punkrockem hm? Punkýši odjakživa hráli punkrock, hudební styl punk je jenom zkrácenej punkrock a to je celý ;) Do hardcore hodně zabrousil tehdá neopunk, jako the eploited, pak casualties...a hned tu máme hardcore punk, a jak ti každej kromě čecha/slováka řekne, tak punk a punkrock je to samý, nevim jakej chytrák z toho udělal takovej bordel u nás,ale to čemu se u nás řiká neopunk, neni neopunk, to čemu se u nás řiká punkrock, je punkrock, čemu se řiká punk, je nemlich to samý :P

Ale k tématu...k naučení HC riffů sou zrovna ty Casualties ideální, maj jak jednoduchý,tak i celkem technicky náročný kytary a člověk se na tom celkem přiučí :-) Ale jak tu psal prasoničitel, nejlepší je hrát ty kapely cos psal, co se líběj a pak jak začneš něco vymejšlet,tak to přijde samo :-) (tudíž já teď vymejšlim jak podle kopíráku od punk floid/konflikt :\)
kdepak děcka tady kolega má pravdu... ale nechme toho slovíčkaření
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
xLENNYx

Příspěvek od xLENNYx »

2: JOHNY Swamp Inc.

Netusim proc se do me obouvas...Xka v mem nicku maji svuj vyznam,mozna na to nekdy prijdes,zkus se vic zajimat...

2: MrDuck

Hardcore zacinal na prelomu 70. a 80. let,tak kde se ti zapomel ten neopunk..?

Doporucuju vsem kouknout aspon na tenhle dokument...

http://youtube.com/watch?v=l1ZnFT2qAJU
Zoom

Příspěvek od Zoom »

A neni to jedno ty woe...Prostě punk a punkrock je to samí...někdo si dokonce myslí že punk sou prostě sex pistols, visáči atd... a punkrock sou green day, blink (Nějaký čísla), sum (nějaký čísla), apod......Ale hlavně ten člověk se ptal na to jak by měl hrát HC ve stylu status praesents a všichni mu začali řikat co je to HC :lol: a že status praesents neni to pravý HC...Myslim že v době kdy se všude mluví o punkový kapele tokio hotel nebo punkový princezně avril nám to může bejt stejně jedno :D
Obrázek
Obrázek
Zoom

Příspěvek od Zoom »

MrDuck: Zdar hele budeš psát ty taby na ty born to lose?... :wink:
Obrázek
Obrázek
machna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od machna »

jj :lol: ale zase se tady člověk doví aspoň historii,ale to co bych potřeboval to není,ale neva rád tohle téma sleduju,jo a taby na status praesents asi někdo nemáte 8) ,vim že to není HC,ale nějáký jádro to z HC má podle mě,řekl bych že je to NuHC,jestli se to dá takle napsat
afektband

Příspěvek od afektband »

machna píše:jj :lol: ale zase se tady člověk doví aspoň historii,ale to co bych potřeboval to není,ale neva rád tohle téma sleduju,jo a taby na status praesents asi někdo nemáte 8) ,vim že to není HC,ale nějáký jádro to z HC má podle mě,řekl bych že je to NuHC,jestli se to dá takle napsat
Statusové jsou taky na bandzone.cz.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
machna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od machna »

jo jasan vim,ale potřebuju k tomu i akordy,jsem tak trochu hluchej a nepoznám co tam hraje :P
afektband

Příspěvek od afektband »

machna píše:jo jasan vim,ale potřebuju k tomu i akordy,jsem tak trochu hluchej a nepoznám co tam hraje :P
spíš taby ne? nevim jestli bys s akordama uspěl :lol: .

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

afektband píše:
machna píše:jo jasan vim,ale potřebuju k tomu i akordy,jsem tak trochu hluchej a nepoznám co tam hraje :P
bude mit napsany akordy na to co hraji powerchordama. tak si to muze zahrat.. nirvana se da taky napsat do akordu ... a punk taky.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

afektband píše:
proč ne... akordama se dá zahrát všechno
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
afektband

Příspěvek od afektband »

turbo_MaCk píše:
afektband píše:
proč ne... akordama se dá zahrát všechno
Fakt nevim jak do akordů zapíšeš solo, vyhrávku, nebo prostě jiný kravinky. Powerchordy zamozřejmě jo, ale zbytek...

machna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od machna »

jojo,ale asi ty taby někdo nemáte že jo??? :lol:
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“