Hraní HC
Pravidla fóra
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
jeda mane, tak zacni hrat jejich valy a pak te budou napadat i tvy vlastnimachna píše:Ahoj no spíš inkliminuju ke stilu sick of the all,mudvayne,hatebreed,scorch,status praesents,agnostic front a podobný stilli,ale nevim jak začít a jak do toho dkočit??
neo zkus hrat svy oblibeny punk veci ale posun je o prazec dal - ne o3 ale o 4 a tak
-
JOHNY Swamp Inc.
mít x v nicku je fakt HC jak prase
Na Hc.. trénuj hlavně Powerchordy a pak pořádný kila, což je...
Hlavně rychlá stacato hra prokládaná třeba poloviční dobou...
Věřim, že máš svojí představu o tom co chceš hrát, tak si naposlouchej svoje oblíbený kapely, HC je dle mě nejvíc o práci pravý ruky, atypický trhavý riffy s hodně zlomama, takže cvič hlavně přesnej rytmus, kterej je nejdůležitější má-li to pak v závěru sedět...
Na Hc.. trénuj hlavně Powerchordy a pak pořádný kila, což je...
Hlavně rychlá stacato hra prokládaná třeba poloviční dobou...
Věřim, že máš svojí představu o tom co chceš hrát, tak si naposlouchej svoje oblíbený kapely, HC je dle mě nejvíc o práci pravý ruky, atypický trhavý riffy s hodně zlomama, takže cvič hlavně přesnej rytmus, kterej je nejdůležitější má-li to pak v závěru sedět...
Používám jen nick "Swamp"
Ty seš mi ňákej chytrejxLENNYx píše:Hardcore punkrock sem teda jeste neslyselMozna tak hc punk a to pokud se nepletu je klasika jako:BOLD,SS Decontrol,Youth Of Today,Minor Threat,Bad Brians,Black Flag...
A navic Misfits hrali v TV a to je opradvu hardcore![]()
Je to nejakej horror punk,bo co...
Ale k tématu...k naučení HC riffů sou zrovna ty Casualties ideální, maj jak jednoduchý,tak i celkem technicky náročný kytary a člověk se na tom celkem přiučí
- Alexi_Laiho
[quote=
A navic Misfits hrali v TV a to je opradvu hardcore
Je to nejakej horror punk,bo co...[/quote]Ty seš mi ňákej chytrej
Teď mi řekni,jakej je rozdíl mezi punkem a punkrockem hm? Punkýši odjakživa hráli punkrock, hudební styl punk je jenom zkrácenej punkrock a to je celý
Do hardcore hodně zabrousil tehdá neopunk, jako the eploited, pak casualties...a hned tu máme hardcore punk, a jak ti každej kromě čecha/slováka řekne, tak punk a punkrock je to samý, nevim jakej chytrák z toho udělal takovej bordel u nás,ale to čemu se u nás řiká neopunk, neni neopunk, to čemu se u nás řiká punkrock, je punkrock, čemu se řiká punk, je nemlich to samý 
/quote]
Neni punk nááhodou nalitej ,vyfetovanej , špinavej a punkrock vyvoněnej , zkouřenej a přihřátej
A navic Misfits hrali v TV a to je opradvu hardcore
Je to nejakej horror punk,bo co...[/quote]Ty seš mi ňákej chytrej
/quote]
Neni punk nááhodou nalitej ,vyfetovanej , špinavej a punkrock vyvoněnej , zkouřenej a přihřátej
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12
zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
- Alexi_Laiho
mno já mam čas od času punkovej pokojStanley píše:Alexi, záleží kdy: před koncertem je to punkrock a pak z toho jdou udělat punk
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
kdepak děcka tady kolega má pravdu... ale nechme toho slovíčkařeníMrDuck píše:Ty seš mi ňákej chytrejxLENNYx píše:Hardcore punkrock sem teda jeste neslyselMozna tak hc punk a to pokud se nepletu je klasika jako:BOLD,SS Decontrol,Youth Of Today,Minor Threat,Bad Brians,Black Flag...
A navic Misfits hrali v TV a to je opradvu hardcore![]()
Je to nejakej horror punk,bo co...Teď mi řekni,jakej je rozdíl mezi punkem a punkrockem hm? Punkýši odjakživa hráli punkrock, hudební styl punk je jenom zkrácenej punkrock a to je celý
Do hardcore hodně zabrousil tehdá neopunk, jako the eploited, pak casualties...a hned tu máme hardcore punk, a jak ti každej kromě čecha/slováka řekne, tak punk a punkrock je to samý, nevim jakej chytrák z toho udělal takovej bordel u nás,ale to čemu se u nás řiká neopunk, neni neopunk, to čemu se u nás řiká punkrock, je punkrock, čemu se řiká punk, je nemlich to samý
Ale k tématu...k naučení HC riffů sou zrovna ty Casualties ideální, maj jak jednoduchý,tak i celkem technicky náročný kytary a člověk se na tom celkem přiučíAle jak tu psal prasoničitel, nejlepší je hrát ty kapely cos psal, co se líběj a pak jak začneš něco vymejšlet,tak to přijde samo
(tudíž já teď vymejšlim jak podle kopíráku od punk floid/konflikt :\)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
2: JOHNY Swamp Inc.
Netusim proc se do me obouvas...Xka v mem nicku maji svuj vyznam,mozna na to nekdy prijdes,zkus se vic zajimat...
2: MrDuck
Hardcore zacinal na prelomu 70. a 80. let,tak kde se ti zapomel ten neopunk..?
Doporucuju vsem kouknout aspon na tenhle dokument...
http://youtube.com/watch?v=l1ZnFT2qAJU
Netusim proc se do me obouvas...Xka v mem nicku maji svuj vyznam,mozna na to nekdy prijdes,zkus se vic zajimat...
2: MrDuck
Hardcore zacinal na prelomu 70. a 80. let,tak kde se ti zapomel ten neopunk..?
Doporucuju vsem kouknout aspon na tenhle dokument...
http://youtube.com/watch?v=l1ZnFT2qAJU
A neni to jedno ty woe...Prostě punk a punkrock je to samí...někdo si dokonce myslí že punk sou prostě sex pistols, visáči atd... a punkrock sou green day, blink (Nějaký čísla), sum (nějaký čísla), apod......Ale hlavně ten člověk se ptal na to jak by měl hrát HC ve stylu status praesents a všichni mu začali řikat co je to HC
a že status praesents neni to pravý HC...Myslim že v době kdy se všude mluví o punkový kapele tokio hotel nebo punkový princezně avril nám to může bejt stejně jedno 
Statusové jsou taky na bandzone.cz.machna píše:jjale zase se tady člověk doví aspoň historii,ale to co bych potřeboval to není,ale neva rád tohle téma sleduju,jo a taby na status praesents asi někdo nemáte
,vim že to není HC,ale nějáký jádro to z HC má podle mě,řekl bych že je to NuHC,jestli se to dá takle napsat
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
spíš taby ne? nevim jestli bys s akordama uspělmachna píše:jo jasan vim,ale potřebuju k tomu i akordy,jsem tak trochu hluchej a nepoznám co tam hraje
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
proč ne... akordama se dá zahrát všechnoafektband píše:spíš taby ne? nevim jestli bys s akordama uspělmachna píše:jo jasan vim,ale potřebuju k tomu i akordy,jsem tak trochu hluchej a nepoznám co tam hraje.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Fakt nevim jak do akordů zapíšeš solo, vyhrávku, nebo prostě jiný kravinky. Powerchordy zamozřejmě jo, ale zbytek...turbo_MaCk píše:proč ne... akordama se dá zahrát všechnoafektband píše:spíš taby ne? nevim jestli bys s akordama uspělmachna píše:jo jasan vim,ale potřebuju k tomu i akordy,jsem tak trochu hluchej a nepoznám co tam hraje.