Kytara a PC

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytara a PC

Příspěvek od pavlii »

Jakákoli, co má dva linkové vstupy (případně i S/PDIF vstup). Vzhledem k tomu, že ti na kvalitě nesejde, tak jsou karty rozdaný, tak si prosurfuj pár e-shopů a je vymalováno 8) M-audio, Presonus, Alesis, ...

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Stovi

Příspěvek od Stovi »

Zkoušel jsem hrát přes reaper s ASIO4all v2 na notebooku, jde to vpohodě, ale přes mic vstup je to prasárna, šel jsem to zkusit na stolní a mám problém se kterým si moc nevim rady..
mám 2 zvukovky, z toho jedna v biosu vyplá, jenže..
v ASIO se mi t ovšechno přiklání k tý vypnutý, přes ní by to mělo jít( kdyby fungovala) vypdadá to přesně jak na ntb , přes druhou(funkční) mi to píše "In use by another application" - myslim že jen u inputu, output mi to chce posílat nějak přes digital, nebo to píše u obou, neivm přesně.. netušíte jak to vyřešit ?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Proč je v BIOSu vyplá? Je to integrovaná na desce?

V tom případě bych jí zapnul a nastavil pro Win jako default. Systéme se ti pak nijak nebude obracet na tu druhou zvukovku, takže si jí v pohodě budeš moci využívat v Reaperu.

P.

Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

plus jeste obcas pomahaji ovladace od vyrobce karty nebo zakladni desky, pripadne cipu.
Neodym

Příspěvek od Neodym »

pavlii píše:Jakákoli, co má dva linkové vstupy (případně i S/PDIF vstup). Vzhledem k tomu, že ti na kvalitě nesejde, tak jsou karty rozdaný, tak si prosurfuj pár e-shopů a je vymalováno 8) M-audio, Presonus, Alesis, ...

P.
Diky Pavle,
2 linkove tak to staci ty male prdolky...dejme tomu do 3500,-, takze ktera z nich podle vas je nej?...>

Lexicon Omega - muzu mit z druhe ruky
Focusrite Scarlett 2i2
M-Audio FastTrack
Alesis iO|2
mozna neco od RME,MOTU?
Suhr S3 Pro
Framus Diablo Custom
Encore Strato
RIVERA TBR 1-SL
SOLDANO SLS105 Series II
TC Electronic G-Force
Rocktron Prophesy II
BBE Sonic Maximizer
Carvin stereo 4x12" B 400W
+kabely, pedaly, controlery...a další haraburdí
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Asi bych to nehrotil a vybral Scarlett.

Na RME zapomeň, to je - řekl bych pro tvůj účel - minimálně cenově dost mimo, MOTU má sice "micro BOOK", jak jsme koukal, ale u Thomanna je B-stock za 5500,- cca a stejnak vyprodaný. S Focusrite budeš určo spokojený.

P.

Neodym

Příspěvek od Neodym »

OK, taky myslim, diky za snahu a tipy...vypada to ze pujdu do Scarlett, ma alu sasi - bytelnejsi i do racku, potak Volume je vetsi coz hodne potesi, jinak Focusrite lidi chvali i za prevodniky (ale to tak nevyuziju).
Suhr S3 Pro
Framus Diablo Custom
Encore Strato
RIVERA TBR 1-SL
SOLDANO SLS105 Series II
TC Electronic G-Force
Rocktron Prophesy II
BBE Sonic Maximizer
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jeste mrkni na Presonus.
Stovi

Příspěvek od Stovi »

pavlii píše:Proč je v BIOSu vyplá? Je to integrovaná na desce?

V tom případě bych jí zapnul a nastavil pro Win jako default. Systéme se ti pak nijak nebude obracet na tu druhou zvukovku, takže si jí v pohodě budeš moci využívat v Reaperu.

P.
Jj integrovaná, vyplá je protože nefunguje, z ničeho nic se začal ztlumovat a zesilovat zvuk pořád, tak jsem tam dal z druhýho pc. Už si nepamatuju co přesně to dělalo když byly zaplý obě, ale vim že tam byl taky nějakej problém, no ale zkusim to.
Ty ovladače už jsem právě zkoušel a nic
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Aha. Mno - to je pak těžký. Jsi si zcela jistý, že ti v pozadí neběží žádná zvuková aplikace? Přehrávač apod. Ještě je možné vyzkoušet nastavení prostředí Win "Bez zvuku" nebo tak nějak; prostě aby to nepřehrávalo ty různé pípoty a zvuky koše a tak vůbec.

P.

Neodym

Příspěvek od Neodym »

Jeste ma zujala tahle od Steinbergu UR22>
http://www.thomann.de/cz/steinberg_ur22.htm

Presonus co jsem nasel>
http://www.thomann.de/cz/presonus_audio ... tock_2.htm
a jeste me trkla Lexicon Lambda
http://www.thomann.de/cz/lexicon_lambda_studio.htm
resp. v teto cen relaci.... a nebo jsem mrkal na bazarove kousky na http://www.midi.cz a http://www.hudebnibazar.cz, co se da za ty penize koupit pouziteho a je toho taky dost na vyber...
Suhr S3 Pro
Framus Diablo Custom
Encore Strato
RIVERA TBR 1-SL
SOLDANO SLS105 Series II
TC Electronic G-Force
Rocktron Prophesy II
BBE Sonic Maximizer
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Lexicon fakt ne....jinak je to celkem jedno. Steinberg dělá docela slušný HW (ona je v tom stejně nasáčkovaná už pár let Yamaha).

P.

Neodym

Příspěvek od Neodym »

pavlii píše:Lexicon fakt ne....jinak je to celkem jedno. Steinberg dělá docela slušný HW (ona je v tom stejně nasáčkovaná už pár let Yamaha).

P.
OK, Lexic vynecham, dik
Suhr S3 Pro
Framus Diablo Custom
Encore Strato
RIVERA TBR 1-SL
SOLDANO SLS105 Series II
TC Electronic G-Force
Rocktron Prophesy II
BBE Sonic Maximizer
Stovi

Příspěvek od Stovi »

pavlii píše:Aha. Mno - to je pak těžký. Jsi si zcela jistý, že ti v pozadí neběží žádná zvuková aplikace? Přehrávač apod. Ještě je možné vyzkoušet nastavení prostředí Win "Bez zvuku" nebo tak nějak; prostě aby to nepřehrávalo ty různé pípoty a zvuky koše a tak vůbec.

P.
Tak jsem se seknul, ona byla zaplá :shock: a (kdyby fungovala) šlo by to přes ní. Ta "neintegrovaná" je "In use" i když je integrovaná zaplá a ikdyž je vyplá. ez zvuku jsem zkoušel taky, nic by běžet nemělo, jen co naběhne win zapnu reaper, jinak nic.. chjo :-/
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

a ta druhá zvukovka, to je co za zvukovku?

Jinak, asi bych postupoval tak, že bych nefunkční zvukovku zakázal v biosu. Odinstaloval bych veškeré ovladače na zvukovky včetně asio4all.

Pokuď ta druhá zvukovka nemá své ASIO ovladače (stále nevíme co to je za zvukovku) tak bych znovu na čisto nainstaloval Asi4all.

V asio ovladačích nastav tu onu jednu funkční zvukovku. V reaperu pak v device settings nastav onu zvukovku/asio4all
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Stovi

Příspěvek od Stovi »

Já se v tom zas až tak moc nevyznám, tak moc ani nevim konkrétně co to je :D. Tak napůl už se mi to povedlo tu nefunkční(resp. line in na ní nejspíš funguje) jsem zapnul v biosu, kytaru píchnul do modrýho u tý "nefunkční" a repro do černýnho(zelenej nešel, nějakej SW problém) tý funkční :D Stejně celkem velká odezva na hraní, tak to už asi řešit nebudu a budu hrát přes ten mic v ntb, ono se to celkem dá. I tak Vám děkuju za rady :)
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

sice nechápu, proč kytara je v jedné zvukovce a reproduktor v jiné zvukovce, a už vůbec nechápu jak to tímpádem může hrát, ale budiž :D
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pomalu vzorová ukázka slepence, jaký tu už dloouho nebyl ;-) 8)

P.

Stovi

Příspěvek od Stovi »

pupack píše:sice nechápu, proč kytara je v jedné zvukovce a reproduktor v jiné zvukovce, a už vůbec nechápu jak to tímpádem může hrát, ale budiž :D
Taky nechápu že to hraje :D tak v tý integrovaný modrej( line in?) jde, ale když se do ní píchne repro a vytočí na max tak je zvuk sotva slyšet, u tý druhý je zas vstup v asio "in use".. je to celý zamotaný, nemám na to nervy :)
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

no protože zřejmě je z té první interní zvuk veden do vstupu té druhé (proto je in use). ale jak jsem psal výše, odinstaloval bych asio4all, zakázal to pokaženou zvukovku a nainstaloval znova asio4all a používal jak vstup tak výstup z té samé zvukovy...
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“