P.
Kytara a PC
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kytara a PC
Jakákoli, co má dva linkové vstupy (případně i S/PDIF vstup). Vzhledem k tomu, že ti na kvalitě nesejde, tak jsou karty rozdaný, tak si prosurfuj pár e-shopů a je vymalováno
M-audio, Presonus, Alesis, ...
P.
P.
-
Stovi
Zkoušel jsem hrát přes reaper s ASIO4all v2 na notebooku, jde to vpohodě, ale přes mic vstup je to prasárna, šel jsem to zkusit na stolní a mám problém se kterým si moc nevim rady..
mám 2 zvukovky, z toho jedna v biosu vyplá, jenže..
v ASIO se mi t ovšechno přiklání k tý vypnutý, přes ní by to mělo jít( kdyby fungovala) vypdadá to přesně jak na ntb , přes druhou(funkční) mi to píše "In use by another application" - myslim že jen u inputu, output mi to chce posílat nějak přes digital, nebo to píše u obou, neivm přesně.. netušíte jak to vyřešit ?
mám 2 zvukovky, z toho jedna v biosu vyplá, jenže..
v ASIO se mi t ovšechno přiklání k tý vypnutý, přes ní by to mělo jít( kdyby fungovala) vypdadá to přesně jak na ntb , přes druhou(funkční) mi to píše "In use by another application" - myslim že jen u inputu, output mi to chce posílat nějak přes digital, nebo to píše u obou, neivm přesně.. netušíte jak to vyřešit ?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Proč je v BIOSu vyplá? Je to integrovaná na desce?
V tom případě bych jí zapnul a nastavil pro Win jako default. Systéme se ti pak nijak nebude obracet na tu druhou zvukovku, takže si jí v pohodě budeš moci využívat v Reaperu.
P.
V tom případě bych jí zapnul a nastavil pro Win jako default. Systéme se ti pak nijak nebude obracet na tu druhou zvukovku, takže si jí v pohodě budeš moci využívat v Reaperu.
P.
plus jeste obcas pomahaji ovladace od vyrobce karty nebo zakladni desky, pripadne cipu.
Diky Pavle,pavlii píše:Jakákoli, co má dva linkové vstupy (případně i S/PDIF vstup). Vzhledem k tomu, že ti na kvalitě nesejde, tak jsou karty rozdaný, tak si prosurfuj pár e-shopů a je vymalovánoM-audio, Presonus, Alesis, ...
P.
2 linkove tak to staci ty male prdolky...dejme tomu do 3500,-, takze ktera z nich podle vas je nej?...>
Lexicon Omega - muzu mit z druhe ruky
Focusrite Scarlett 2i2
M-Audio FastTrack
Alesis iO|2
mozna neco od RME,MOTU?
Suhr S3 Pro
Framus Diablo Custom
Encore Strato
RIVERA TBR 1-SL
SOLDANO SLS105 Series II
TC Electronic G-Force
Rocktron Prophesy II
BBE Sonic Maximizer
Carvin stereo 4x12" B 400W
+kabely, pedaly, controlery...a další haraburdí
Framus Diablo Custom
Encore Strato
RIVERA TBR 1-SL
SOLDANO SLS105 Series II
TC Electronic G-Force
Rocktron Prophesy II
BBE Sonic Maximizer
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Asi bych to nehrotil a vybral Scarlett.
Na RME zapomeň, to je - řekl bych pro tvůj účel - minimálně cenově dost mimo, MOTU má sice "micro BOOK", jak jsme koukal, ale u Thomanna je B-stock za 5500,- cca a stejnak vyprodaný. S Focusrite budeš určo spokojený.
P.
Na RME zapomeň, to je - řekl bych pro tvůj účel - minimálně cenově dost mimo, MOTU má sice "micro BOOK", jak jsme koukal, ale u Thomanna je B-stock za 5500,- cca a stejnak vyprodaný. S Focusrite budeš určo spokojený.
P.
OK, taky myslim, diky za snahu a tipy...vypada to ze pujdu do Scarlett, ma alu sasi - bytelnejsi i do racku, potak Volume je vetsi coz hodne potesi, jinak Focusrite lidi chvali i za prevodniky (ale to tak nevyuziju).
Suhr S3 Pro
Framus Diablo Custom
Encore Strato
RIVERA TBR 1-SL
SOLDANO SLS105 Series II
TC Electronic G-Force
Rocktron Prophesy II
BBE Sonic Maximizer
Framus Diablo Custom
Encore Strato
RIVERA TBR 1-SL
SOLDANO SLS105 Series II
TC Electronic G-Force
Rocktron Prophesy II
BBE Sonic Maximizer
jeste mrkni na Presonus.
-
Stovi
Jj integrovaná, vyplá je protože nefunguje, z ničeho nic se začal ztlumovat a zesilovat zvuk pořád, tak jsem tam dal z druhýho pc. Už si nepamatuju co přesně to dělalo když byly zaplý obě, ale vim že tam byl taky nějakej problém, no ale zkusim to.pavlii píše:Proč je v BIOSu vyplá? Je to integrovaná na desce?
P.
Ty ovladače už jsem právě zkoušel a nic
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Aha. Mno - to je pak těžký. Jsi si zcela jistý, že ti v pozadí neběží žádná zvuková aplikace? Přehrávač apod. Ještě je možné vyzkoušet nastavení prostředí Win "Bez zvuku" nebo tak nějak; prostě aby to nepřehrávalo ty různé pípoty a zvuky koše a tak vůbec.
P.
P.
Jeste ma zujala tahle od Steinbergu UR22>
http://www.thomann.de/cz/steinberg_ur22.htm
Presonus co jsem nasel>
http://www.thomann.de/cz/presonus_audio ... tock_2.htm
a jeste me trkla Lexicon Lambda
http://www.thomann.de/cz/lexicon_lambda_studio.htm
resp. v teto cen relaci.... a nebo jsem mrkal na bazarove kousky na http://www.midi.cz a http://www.hudebnibazar.cz, co se da za ty penize koupit pouziteho a je toho taky dost na vyber...
http://www.thomann.de/cz/steinberg_ur22.htm
Presonus co jsem nasel>
http://www.thomann.de/cz/presonus_audio ... tock_2.htm
a jeste me trkla Lexicon Lambda
http://www.thomann.de/cz/lexicon_lambda_studio.htm
resp. v teto cen relaci.... a nebo jsem mrkal na bazarove kousky na http://www.midi.cz a http://www.hudebnibazar.cz, co se da za ty penize koupit pouziteho a je toho taky dost na vyber...
Suhr S3 Pro
Framus Diablo Custom
Encore Strato
RIVERA TBR 1-SL
SOLDANO SLS105 Series II
TC Electronic G-Force
Rocktron Prophesy II
BBE Sonic Maximizer
Framus Diablo Custom
Encore Strato
RIVERA TBR 1-SL
SOLDANO SLS105 Series II
TC Electronic G-Force
Rocktron Prophesy II
BBE Sonic Maximizer
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Lexicon fakt ne....jinak je to celkem jedno. Steinberg dělá docela slušný HW (ona je v tom stejně nasáčkovaná už pár let Yamaha).
P.
P.
OK, Lexic vynecham, dikpavlii píše:Lexicon fakt ne....jinak je to celkem jedno. Steinberg dělá docela slušný HW (ona je v tom stejně nasáčkovaná už pár let Yamaha).
P.
Suhr S3 Pro
Framus Diablo Custom
Encore Strato
RIVERA TBR 1-SL
SOLDANO SLS105 Series II
TC Electronic G-Force
Rocktron Prophesy II
BBE Sonic Maximizer
Framus Diablo Custom
Encore Strato
RIVERA TBR 1-SL
SOLDANO SLS105 Series II
TC Electronic G-Force
Rocktron Prophesy II
BBE Sonic Maximizer
-
Stovi
Tak jsem se seknul, ona byla zaplápavlii píše:Aha. Mno - to je pak těžký. Jsi si zcela jistý, že ti v pozadí neběží žádná zvuková aplikace? Přehrávač apod. Ještě je možné vyzkoušet nastavení prostředí Win "Bez zvuku" nebo tak nějak; prostě aby to nepřehrávalo ty různé pípoty a zvuky koše a tak vůbec.
P.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
a ta druhá zvukovka, to je co za zvukovku?
Jinak, asi bych postupoval tak, že bych nefunkční zvukovku zakázal v biosu. Odinstaloval bych veškeré ovladače na zvukovky včetně asio4all.
Pokuď ta druhá zvukovka nemá své ASIO ovladače (stále nevíme co to je za zvukovku) tak bych znovu na čisto nainstaloval Asi4all.
V asio ovladačích nastav tu onu jednu funkční zvukovku. V reaperu pak v device settings nastav onu zvukovku/asio4all
Jinak, asi bych postupoval tak, že bych nefunkční zvukovku zakázal v biosu. Odinstaloval bych veškeré ovladače na zvukovky včetně asio4all.
Pokuď ta druhá zvukovka nemá své ASIO ovladače (stále nevíme co to je za zvukovku) tak bych znovu na čisto nainstaloval Asi4all.
V asio ovladačích nastav tu onu jednu funkční zvukovku. V reaperu pak v device settings nastav onu zvukovku/asio4all
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
-
Stovi
Já se v tom zas až tak moc nevyznám, tak moc ani nevim konkrétně co to je
. Tak napůl už se mi to povedlo tu nefunkční(resp. line in na ní nejspíš funguje) jsem zapnul v biosu, kytaru píchnul do modrýho u tý "nefunkční" a repro do černýnho(zelenej nešel, nějakej SW problém) tý funkční
Stejně celkem velká odezva na hraní, tak to už asi řešit nebudu a budu hrát přes ten mic v ntb, ono se to celkem dá. I tak Vám děkuju za rady 
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
sice nechápu, proč kytara je v jedné zvukovce a reproduktor v jiné zvukovce, a už vůbec nechápu jak to tímpádem může hrát, ale budiž 
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pomalu vzorová ukázka slepence, jaký tu už dloouho nebyl

P.
P.
-
Stovi
Taky nechápu že to hrajepupack píše:sice nechápu, proč kytara je v jedné zvukovce a reproduktor v jiné zvukovce, a už vůbec nechápu jak to tímpádem může hrát, ale budiž
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
no protože zřejmě je z té první interní zvuk veden do vstupu té druhé (proto je in use). ale jak jsem psal výše, odinstaloval bych asio4all, zakázal to pokaženou zvukovku a nainstaloval znova asio4all a používal jak vstup tak výstup z té samé zvukovy...