Najde se někdo fundovaný, kdo by mi seřídil Furcha?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
sergej.fedorov

Najde se někdo fundovaný, kdo by mi seřídil Furcha?

Příspěvek od sergej.fedorov »

Zdravím všechny příznivce kytar, nenašel by se někdo, kdy by mi uměl udělat radost z mojí kytary? Typ kytary je G-41-CM cut.(a je to myslim ta základní řada-číslo bylo myslám 20 nebo 21, ale už si to nepamatuju přesně a na kytaře to napsané není) Už od novoty (2007) mi drnčí některé struny v některých polohách. První po čem jsem šel byla výška dohmatu, ale ať byl dohmat vysoký nebo nízký drnčení je pořád stejné. Jinak v prodejne Furch v Brně říkali, že to je v pohodě a že do toho asi moc mlátím, jenže mě to drnčí i při vybrnkávání, takže nevim :), nedávno jsem byl přímo v "továrně" u p. Furcha, a tam se mi věnoval velmi ochotně místní kytarmistr, ale drnčení sme stejně neodstranili (rovnání krku, zbroušení pražců, výměna kobylky a strun)...Možná moje technika pravé ruky není nejlepší, ale hrál jsem už i na jiné kytary a takhle otravně nedrnčely...Díky :) Jinak jsem z Lipníka nad Bečvou, takže když se najde někdo v okolí Olomouce,Přerova, atd.. tak to bude dobré :), ale výlet si udělám samozřejmě kamkoliv :)

P.S. ukazoval sem kytaru i u p.Fily v Olomouckých hudebninách a ten mi potvrdil, že by takhle kytara drnčet neměla, takže snad nejsem úplný blázen :)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Najde se někdo fundovaný, kdo by mi seřídil Furcha?

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tak zkus zajet do Brna na zelňák do prodejny Furchu. Je to teda už dýl ale kamarád si tam kupoval kytaru a bez problému mu ji prodavač seřídil podle toho jak si řekl. Co si vzpomínám tak si tam nechal seštelovat i elektriku později. :D Možná už se to změnilo.

každopádně by to taky mohla být vada co nejde odstranit ale to by ti ve Furchu mohli říct když jsi tam byl.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
macantini

Příspěvek od macantini »

Zkus p.Macha z Hodslavic.Je to obec u Nového Jičína.Je to člověk s maximálním citem pro nástroj.Sjíždí se k němu lidé z celé moravy a není drahý...

Zdeněk Macho
Adresa: workHodslavice 130
74271
Telefon: +420 734 656 001
E-mail: z.macho@tiscali.cz
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Furch Yellow Plus CP 9 strings
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
sergej.fedorov

super, dekuju moc za tip ;)
macantini

Příspěvek od macantini »

Nemáš zač.Pak dej vědět jak jsi dopadl... :D
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
sergej.fedorov

tak už sem objednanej, tak sem zvědav...výsledek dám určitě vědět :)
sergej.fedorov

taak, dnes sem si svou kytaru dovezl od pana Macha a ma reprezentacni formu. Takze s praci spokojenost, dekuji za tip ;) .
macantini

Příspěvek od macantini »

Ahoj
není za co.Dopředu jsem věděl,že tě pan Macho nezklame.Hlavně,že se dobrá věc podařila... :D
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
Tengli

Příspěvek od Tengli »

sergej.fedorov píše:taak, dnes sem si svou kytaru dovezl od pana Macha a ma reprezentacni formu. Takze s praci spokojenost, dekuji za tip ;) .
Také jezdím k Machovi. A také s Furchem. Takže pro ostatní zákazníky..... .....cena? S prací jsi spokojený,jako asi všichni.... Co Ti na ní dělal a za kolik?
Čárls

Příspěvek od Čárls »

sergej.fedorov píše: 26.12.2012 17:00 Zdravím všechny příznivce kytar, nenašel by se někdo, kdy by mi uměl udělat radost z mojí kytary? Typ kytary je G-41-CM cut.(a je to myslim ta základní řada-číslo bylo myslám 20 nebo 21, ale už si to nepamatuju přesně a na kytaře to napsané není) Už od novoty (2007) mi drnčí některé struny v některých polohách. První po čem jsem šel byla výška dohmatu, ale ať byl dohmat vysoký nebo nízký drnčení je pořád stejné. Jinak v prodejne Furch v Brně říkali, že to je v pohodě a že do toho asi moc mlátím, jenže mě to drnčí i při vybrnkávání, takže nevim :), nedávno jsem byl přímo v "továrně" u p. Furcha, a tam se mi věnoval velmi ochotně místní kytarmistr, ale drnčení sme stejně neodstranili (rovnání krku, zbroušení pražců, výměna kobylky a strun)...Možná moje technika pravé ruky není nejlepší, ale hrál jsem už i na jiné kytary a takhle otravně nedrnčely...Díky :) Jinak jsem z Lipníka nad Bečvou, takže když se najde někdo v okolí Olomouce,Přerova, atd.. tak to bude dobré :), ale výlet si udělám samozřejmě kamkoliv :)

P.S. ukazoval sem kytaru i u p.Fily v Olomouckých hudebninách a ten mi potvrdil, že by takhle kytara drnčet neměla, takže snad nejsem úplný blázen :)
Měl jsem podobný problém a byla to povolená výztuha krku stačilo jemně přitáhnout a byl klid
Jo furch má kytary stavěný na 12 struny a pokud natáhnete 10 je krk skoro rovný a vyztuha se musí povolit ale musí zustat zapřená šroubem aspoň trochu Přišel jsem na to náhodou hned po koupi a výměně na 10 struny a štelování krku
Píši z jiného duvodu jaký pražce by jste dali na furcha Furch Violet D-EM 48mm CNR Active P%o roce hraní a učení sem musel přebrousit pražce a jsou dá se říci už nízko Jinak sem četl že prostě se to stává ale po roce hraní začátečníka duchodce Hrával jsem za mládí a vrátil jsem se k tomu před rokem po 40 letech Hraji jen pro sebe a manželce na nervy :lol:
cara

Příspěvek od cara »

Čárls píše: 15.12.2025 16:46 ... Po roce hraní a učení sem musel přebrousit pražce a jsou dá se říci už nízko Jinak sem četl že prostě se to stává ale po roce hraní začátečníka duchodce ...
Taky by mě zajímalo, jaké pražce dává/dával Furch na kytary. Dokonce jsem psal na support, ale tam mi to nesdělili. Možná jsem měl být víc otravný a dohledali by mi to :)
Čárls

Příspěvek od Čárls »

Tak asi dám nechat JESCAR FS55090-S Stainless Steel Odpovídá to tomu co jsem naměřil na kytaře
Teď už je to na kytaráři až vyndá a změří pražec pořádně
Materiál: Nerezová ocel
Výška koruny (E): 1,40
Šířka koruny (B): 2,28
Tvar koruny: Standard
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“