Marshall

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
viktorka

Re: Marshall

Příspěvek od viktorka »

Zdravím.Chtěl bych se zeptat? Nemáte někdo český manuál k JVM 205H? Dík
xaero

Příspěvek od xaero »

Upřímně nechápu k čemu bys ho potřeboval ;) ... http://www.marshallamps.com/downloads/f ... %20Eng.pdf tady máš anglickej tak kdyby jsi potřeboval něco konkrétního přeložit tak řekni.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
viktorka

Příspěvek od viktorka »

Dají se tam nastavovat a ukládat zvuky tak by mě zajímal postup.
xaero

Příspěvek od xaero »

Zmáčkneš tlačítko FOOTSWITCH (jednou) a podržíš tlačítko na který to chceš nastavit (na Footswitchi) 3 sekundy >>> Tím nastavíš na to tlačítko stav v jakym je zrovna tvuj aparát nastavenej (Master volume, kanál, mód, reverb a efektovou smyčku ... !ne nastavení EQ!)

Pokud chceš aby nějaký tlačítko na FS fungovalo jako jedno z těch co je na aparátu tak podržíš FS tlačítko na 3s a přitom zmáčkneš to tlačítko na aparátu který chceš ovládat.

Pokud chceš resetovat nastavení FS na jeho tovární nastavení tak odpojíš kabel od switche, zmáčkneš a podržíš 4. tlačítko na FS, připojíš kabel a pustíš tlačítko.

Snad to pomohlo pokud byl problém s porozuměním AJ ;). Jenom pro úplnost to jsem převzal z toho manuálu, tento aparát nevlastním.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
viktorka

Příspěvek od viktorka »

Ok.Dík za info.Hned to vyskouším
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Zdravím přátelé, mám jen menší dotaz. Setkali jste se někdo s kombem JTM60 a máte s ním nějaký zkušenosti? Četl jsem o něm na zahraničních forech, že je špatně koncepčně řešené a žár z lamp po čase začne tavit obvody, nicméně pozdější modely už by měly být vychytané. Docela mě to kombíčko zaujalo, obzvlášť za tu cenu http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum .
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Marshall SL5
poprvé po dlouhé době, co mě nějaký Marshall zaujal na první poslech z ukázky...
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

To sice ano, ale u Thomanna je předběžná cena 18 000Kč za tohoto 5W prcka. Takže nas*at a rozmazat za tuhle cenu :shock: .
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Nezní to špatně.
Jinak mě napadá, ten Marshall má nějakou zálibu v levácích? :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Alternátor

Dobrý je, že se konečně poučili a i do nízkowattovýho komba konečně dali 12" repro a navíc V30. Ta EL34 v konci mi na pětiwatt příjde zvláštní a zajímalo by mě, jestli vůbec půjde vytavit. Sice zajímavá hračka, ale působí to na mě stejně, jako ty 50th anniversary. Plácnem na to Slashův podpis a pěkně našponujem cenu.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

V konci toho Slashe by měla být EL84, oni to nejspíš popletli.
Alternátor

Je to možný, ale na Marshallským foru už jedou komentáře o tom, jak z toho všichni tu EL34 slyší a jak skvěle z toho hraje. No nevím, já to nepoznám.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Já jsem tohle kombo zahlédl v premierguitar a tam uváděli EL84, ale třeba je tam fakt EL34, což by bylo asi docela fajn :) Jsem na to zvědavý, z ukázek to nezní špatně, mohlo by to být po dlouhé době kombo od Marshallu, které se povedlo :twisted:
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ano, zvukově vypadá zatím zajímavě- bohužel ale kvůli té ceně si na něj většina z nás zahraje možná tak v hudebninách :D. A to mi přijde fakt škoda:(. Jen aby Marshall neztratil obchod v další konkurenci. Poslední dobou fakt nic zajímavého neudělal, ale prodává to za neuvěřitelné ceny.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No hele Bejku, na druhou stranu -- jestliže za ty prachy dostaneš hi-end aparát, tak je ta cena dobrá. Pokojíčkových hráčů, kteří vyhodili za svou aparaturu nesrovnatelně víc je určitě hodně. Srovnej to s Bad Caty, Matchless a pod. a jseš zpátky na zemi.

Mně se to z té ukázky taky docela líbilo. Rozhodně víc než ty DSL. S tou slashovou osmistovkou to takhle z videa zní srovnatelně.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Joo, jasně, že někdo kdo je zakačkovanej a má rád Slashe může mít v každý místnosti jedno :). Stejně si ale myslím, že to už alespoň podle ukázek zní obstojně, ale stejně tam bude nejvíc dělat nápis Marshall a podpis Slashe k tomu- takže si myslím, že to zas takovej Hi-end nebude za ty peníze (těžko soudit dopředu, ale takhle to zatím vidím já). Těžko soudit podle jedný ukázky, ale počkáme si až bude někde k vyzkoušení. Ale neodpustím si říct, že 18 000Kč bych za to nedal ani kdybys byl v balíku a to mám zvuk Slashe rád. Ale nějak ztrácím důvěru v Marshallovské "nové" koncepty tak snad už to SL5 nějak prolomí alespoň zvukově.
Jezek

Příspěvek od Jezek »

SX Stratocaster
Alternátor

Nevím no, ale určitě bych dal radši 18 000,- za tenhle pětiwatt s 12" V30 než 19 500,- za DSL1 s 8" reprem... Jinak Marshall ve svém oficiálním videu u SL5 opravdu uvádí EL34. Nicméně já jsem plně spokojen s DSL15, takže místo ní žádnou další náhradu hledat nepotřebuju :)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Vypadá hodně dobře. Škoda, že nedělají i hlavu.Už dlouho mi hlodá v hlavě JCM 1, tohle by byl zajímavý konkurent i přes mou averzi k V30
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“