Odporucenie USB zvukovky s pribalenym CUBASE

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Ivan

Odporucenie USB zvukovky s pribalenym CUBASE

Příspěvek od Ivan »

no tak uz som nacisto stratil nervy s ProTools (aby 4jadrovy procesor i5 a 4gb pamate nesihali 5 stop tak to si myslim, ze inzinieri v Avid ci Digidesign ci kde sa ProTools robil, niekde spravili chybu...) a rozmyslam, ze prejdem na Cubase, ale - s novou zvukovkou. neviete mi doporucit relativne dobru 2-vstupovu zvukovku s pribalenym Cubase?
vdaka
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Odporucenie USB zvukovky s pribalenym CUBASE

Příspěvek od pavlii »

A nebo s nepřibaleným a začít pracovat v Reaperu? 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Steinberg má teď nový model UR22 s Cubase AI6.
Jinak je Cubase LE u Lexiconů.
Ovšem podotýkám, že mám zkušenosti jen s Lexicon Alpha, a jak je známo, u těch Lexiconů bývá někdy boj s drivery.

PS: možná bych to spojil s tématem studio-a-recording/rada-pri-vyberu-zvuk ... 27719.html, ale nechám na zvážení modů.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

reapear som mal trial verziu, nejako mi nesadol... Cubase vyzera byt taky intuitivnejsi. Cubase LE ma nejake obmedzenia v porovnani s Cubase s ciselnym oznacenim? okrem toho aj tak uz fungujem dost dlho na zakladnej usb zvukovke (M-audio Fast Track) a patrilo by sa mi uz asi nieco lepsie, chcel by som uz nahravat stereo... posuniem ju nejakemu zaciatocnikovi. vsak tak to chodi...
no ta UR22 sa mi velice pozdava... uz je aj na trhu u nas? vyzera ze ma vystupy jack 6,3mm. ja frcim cez hi-fi vezu s CINCH vstupmi. kabel jack 6,3-cinch je bezna zalezitost? :roll:
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ivan píše:Cubase vyzera byt taky intuitivnejsi.
No, myslím, že bez prostudování manálu se můžeš zaseknout.
Ivan píše:no ta UR22 sa mi velice pozdava... uz je aj na trhu u nas? vyzera ze ma vystupy jack 6,3mm. ja frcim cez hi-fi vezu s CINCH vstupmi. kabel jack 6,3-cinch je bezna zalezitost? :roll:
Jak zvukovku UR22 tak kabel Jack6,3-RCA mají u Thomanna. To je skoro jako kdyby to bylo u nás :).
http://www.thomann.de/cz/steinberg_ur22.htm
http://www.thomann.de/cz/cat_cableguy~ncx.html?ccmem=1 (v konfigurátoru si zvol jeden konektor Jack 6.3, druhý konektor cinch).
Ivan

Příspěvek od Ivan »

ano ano, u toho thomanna som ju nasiel, ale myslim, ze coskoro bude aj u nas a podporim asi radsej domaci HDP :) navyse, asi kym nepredam moju terajsiu zvukovku, asi nebudem kupovat novu, taku marnotratnost si teraz dovolit nemozem. uz ju ponukam na bazaroch... :)
inac este k tomu potaku mix-daw - Latency-free hardware monitoring - aku to ma vlastne funkciu? ked nahravam simultanne s nejakym efektom v DAW tak si tym mozem regulovat mnozstvo toho efektu do vystupu?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ne, tak to není. Lze tím regulovat poměr mezi signálem na vstupu zvukovky a na výstupu z DAW - potud je to dobře. Ale na výstupu z DAW je signál opožděn o latenci, takže by tě to mohlo mást.

Upřímně řečeno jsem nikdy nepochopil, jak lze produktivně využít tenhle plynulý mix mezi zmíněnými stavy - vzhledem k tomu, že jsem praxí nepolíben (tyhle věci neřeším díky on-board DSP), tak bych případně uvítal vyvedení z omylu 8) zatím mám prostě ten názor, že při nahrávání nemá smysl od určitých hodnot latence výš mít tenhle ovládací prvek natočený na jinou polohu než na "direct" (čili monitorování POUZE vstupního signálu).

P.

Ivan

Příspěvek od Ivan »

no v podstate som to pochopil spravne... ale tiez v tom nevidim zmysel, preco by mal niekto potrebu regulovat ten pomer. no vsak mozno niekto vysvetli "nevyhnutnost" tejto funkcie
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Může se to např. hodit, pokud bys nahrával kytaru a používal bys VST efekty (za předpokladu slušné latence, se kterou se dá ještě hrát). Přimícháš si zefektovaný signál, abys trochu slyšel výsledný zvuk, ale aby tě latence moc nerozhodila.
To mě jen tak teď napadlo, sám bych spíš nahrával už zefektovanou kytaru.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No to samozřejmě vím - ale přišlo by mi smysluplnější jen vypínač a ne "blend" kroutítko.....ale to je vcelku jedno. Slušná latence je pochopitelně předpoklad.

Nicméně jsem dotaz směřoval na to, jestli v tom není prostě něco jiného, než za co se ten ovladač tváří - ale asi ne....

P.

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

pavlii píše:No to samozřejmě vím - ale přišlo by mi smysluplnější jen vypínač a ne "blend" kroutítko
Myslel jsem to jináč. Kdyby byl jen přepínač, měl bys direct monitor vstupního signálu / monitor zefektovaného.
Což by v případě větší latence bylo na prd - nepoužitelné.
V případě blend kroutítka, můžeš přimíchat dle libosti zefektovaný signál s větší než použitelnou latencí, ale zase jen tolik, abys primárně slyšel dry signál a latence tě neprudila. Prostě jen pro představu, co VST se signálem provedou.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ahh - jo, to by mohlo být ;-)

P.

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ivan píše:inac este k tomu potaku mix-daw - Latency-free hardware monitoring - aku to ma vlastne funkciu? ked nahravam simultanne s nejakym efektom v DAW tak si tym mozem regulovat mnozstvo toho efektu do vystupu?
Teď jsem se nad tím znovu zamyslel a je to asi ještě trochu jináč. Funguje to prostě tak, že si do sluchátek smícháš v určitém poměru vstupní signál a to co se přehrává v DAW (čili playback). A pokud máš v DAW zakliknut i monitoring nahrávané stopy, tak tam slyšíš i tu právě nahrávanou stopu s efekty, které jsou na ní pověšené. Mám to samé na Alpha, ale nějak mi to nedošlo.

Viz. manuál, strana 5, bod 8.
[MIX] knob
Adjusts the signal level balance between the signal from the analog input jacks and the signal from an application software, such as DAW. This control does not affect the signal sent to the computer.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No však - ale abys to, co nahráváš, z DAW slyšel, musíš monitoring v něm zaškrtnout vždy; jinak bude tenhle poťák de-facto jen zeslabovat nahrávaný zvuk tím víc, čím blíž bude k poloze DAW (a tím víc budeš slyšet jen případné podklady, čili již nahrané stopy). Každopádně jakákoli operace s ním nemá na nahrávaný signál vliv, to je celkem logické.

P.

EDIT: A jo, to je ta mnou hledaná odpověď, která mi nedocvakla: já furt uvažoval o tom jednom nahrávaném signálu a úplně jsem zapomněl, že se třeba už dohrává do nějakého podkladu :oops: mamma mia......

Ivan

Příspěvek od Ivan »

chapem, ale nejak v tom stale nevidim vyznam. osobne ked nahravam a mam na nahravanu stopu zaveseny nejaky efekt/VST, tak akoze chcem pocut playback tej stopy v DAW, alebo opacne - nepotrebujem ho pocut vobec. aky ma nieco medzi tym vyznam fakt neviem... ak je to stiahnute na DIRECT, potom OK, ak je to namax MIX, potom tiez OK (pokial nie je latencia), ale ak si tym potakom zacnes primixovavat vystupny signal a mas teoreticky velku latenciu, tak ta to bude akurat tak mylit. ak latenciu nemas, nevidim dovod nenahravat s vystupnym signalom naplno

inac som sa informoval v muzikeri, kedy ju zavedu do ponuky - koncom marca a cena 129eur, ci mi pride podozrivo malo...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

chlapi, ten potenciometr nedělá nic jiného, než že reguluje hlasitost vstupního signálu (hlasitost mikrofonu v monitorech/sluchadlách) a hlasitost playbacku (přehrávaného podkladu). mám ho na saffire 6 a pořád ho mám na 50% jinak bych neslyšel podklad (je to jen pro vyladění jak nahlas se chce třeba zpěvák slyšet vůči podkladu). Takže je to šikovnej potenciometr, pač když točim akustiku, chce se dotyčný slyšet i ve sluchadlách ale chce slyšet i click track a ten poměr si tím upraví sám dle gusta a nemusím šahat na šavle.
s monitoringem efektů na stopě to nemá nic společného, jen je to tu nešťastně pojmenováno DAW místo PLAYBACK
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Ivan

Příspěvek od Ivan »

cize ked je na 100%, tak pocujes iba playback, ano? a na 0% pocujes iba suchy vstupny signal?
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

přesně tak, když točíš, tak si tím reguluješ jestli chceš slyšet i to co hraje z DAW vůči vstupu (než dojde do DAW čili holý input) a když mícháš/posloucháš dáš to na 100% DAW abys měl hlasitost a nehoukal Ti mic :) celá výhoda toho je, že nemusíš šahat na už dobře nastavený gain na vstupu a tak to ulehčuje práci.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tak tak.

P.

Ivan

Příspěvek od Ivan »

mojmu rozhodnutiu konkuruje este toto: http://www.proaudio.sk/software/baliky- ... -6---8882/
nejake poznatky/skusenosti?
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“