Hartke 350W do 300W beden + zapojení

Baskytarová aparatura ...
Odpovědět
pěťa

Hartke 350W do 300W beden + zapojení

Příspěvek od pěťa »

Jsem hrdým majitelem Hartke HA3500 s boxem TP410 (4 hliníkový desítky) a nyní plánuju pořídit ještě VX115 (papírová patnáctka). Problém je v tom, že zesák má 350W do 4Ohm a ty bedny každá 300W. Je mi jasný, že to nebudu hnát na max, už teď hraje dostatečně, ale mám strach abych bedny neodpálil, co si o tom myslíte?
A ještě jedna věc, jak to mám zapojit? Zesák má dva výstupy, zapojit teda každou zvlášť nebo je propojit? Dík :)

Upraven název - Nero
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Když to nebdueš opravdu moc přehánět, tak by to mělo byt v pohodě...ale stejěn se divím že kupuješ bedny s menším výkonem..
Pokud jde o zapojení, tak pichni normálně každou bednu do jednoho a druhou do druhýho vstupu...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
pěťa

Příspěvek od pěťa »

No, u té první jsem netušil že budu něco přikupovat, má 8Ohm, Hartke tam pustí jen 240W nebo kolik, tak sem to neřešil.. U téhle druhé ještě nejsem úplně rozhodlej, ale Hartke myslím silnější nedělá.. Aspoň jsem ho zatím nenašel..
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Hartke dělá i 400W...a pak ty 8x10 to už jsou extrémy :-) Ale já nevim..boxy hartke moc nemusím, hrál jsem an poseldním koncertě právě na ten 410Tp a Hartke 5500 a jako..zvuk by lsice dobrej, ale mě se nelíbil...ty hliníky se mi zdají spíš na trsátko a hoblování... :-)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

tvojamatka

Příspěvek od tvojamatka »

hi, tiez mam hartke 3500ku...precitaj si manual. bud napojis jeden 4ohm repro na 350W, alebo dve 8 ohm repro a spolu to bude 350W. ku hlinik 410 by som kupil 115 hlinik a bude to ohmicky sediet...a k tomu aj dobre vyzerat.,.bye
Kus dreva, 4 struny, zosik a bedna-krava tazka
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

tvojamatka píše:hi, tiez mam hartke 3500ku...precitaj si manual. bud napojis jeden 4ohm repro na 350W, alebo dve 8 ohm repro a spolu to bude 350W. ku hlinik 410 by som kupil 115 hlinik a bude to ohmicky sediet...a k tomu aj dobre vyzerat.,.bye
akorát, že to nebude vůbec hrát, je to sh*t, věř mi měl jsem 410 XL a to je ještě lepší než tan TP, v kapele se stím zvukem neprosadíš, osobně si myslím, že nejlepší box se 4 reprákama za dobré prachy bude ta 4*11 + horna od warwicka, to musí hrát jak blázen. A jestli trváš na hartke, tak určitě VX 410, hrál sem na to a má to skvělý zvuk i tlak, slyšel jsem, že nevydrží, ale když má člověk záruku 2 roky, tak to neřeší a nemyslím, že by ta nekvalita musela být pravidlem....
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Myslím že to že je to sh*t je torcu neobjektivnínázor...ono to hrál dobře, ale...ne pro mě, prostě ty hliníky se na mě moc nehodí. Ten kamoš kterýmu to patří je mellař takže je spokojenej...ale já bych to nechtěl.
Pravdou je že jsem měl problémy s tím že to netlačilo vůbec...

pěťa

Příspěvek od pěťa »

S tím sh*tem taky nesouhlasím, TP 410 už mám víc jak rok a vzhledem k tomu, že hrajeme punk rock, mám rád jednoduchou basovou linku a hraju trsátkem (OK, sem prase :) ) mi tenhle zvuk naprosto vyhovuje. V kapele se prosadí naprosto v pohodě, kluby kde jsme hráli nechtěl zvukař basu ani zvučit, fakt se prosadí. 15" řeším proto, abych k tomu konkrétnímu zvuku dodal právě spodek.
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

KIWI píše:Myslím že to že je to sh*t je torcu neobjektivnínázor...ono to hrál dobře, ale...ne pro mě, prostě ty hliníky se na mě moc nehodí. Ten kamoš kterýmu to patří je mellař takže je spokojenej...ale já bych to nechtěl.
Pravdou je že jsem měl problémy s tím že to netlačilo vůbec...
já jsem taky metlař, valím to prstama a spokojený sem nebyl ani za mák, ty hliníky prostě mají takový plechový zvuk, má to středy, ale ne tak pěkně kulaté, jak z papírové membrány, basy to nemělo vůbec. Strašně to řve, ale nehraje...ok je to můj názor, ale myslím, že časem k němu stejně každý dospěje, když jsem začínal, měl jsem taky jiné představy o ideálním zvuku...
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

pěťa píše:V kapele se prosadí naprosto v pohodě, kluby kde jsme hráli nechtěl zvukař basu ani zvučit, fakt se prosadí. 15" řeším proto, abych k tomu konkrétnímu zvuku dodal právě spodek.
to bych ho pěkně poslal do prdele...jinak s tou papírovou 15"kou souhlasím, navíc myslím, že má i hornu, takže to udělá i nějaký ten tlak, zkrátka...zkusil jsem hliník a už nikdy víc...
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Nomak píše:
pěťa píše:V kapele se prosadí naprosto v pohodě, kluby kde jsme hráli nechtěl zvukař basu ani zvučit, fakt se prosadí. 15" řeším proto, abych k tomu konkrétnímu zvuku dodal právě spodek.
to bych ho pěkně poslal do prdele...
Kdybych toho zvukaře měl platit, tak bych ho asi neplatil, na zvukaře-flákače jsem dost alergickej poslední dobou :)
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
pěťa

Příspěvek od pěťa »

No, byl to malej klubík, blbá akustika, ale basa fakt jela.. Už se ale dostáváme trošku jinam od tématu, nechtěl jsem řešit, jestli hliník nebo papír:)
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

pěťa píše:No, byl to malej klubík, blbá akustika, ale basa fakt jela.. Už se ale dostáváme trošku jinam od tématu, nechtěl jsem řešit, jestli hliník nebo papír:)
ale to je dost podstatné...
du-lo

Příspěvek od du-lo »

Stanley píše:
Nomak píše:
to bych ho pěkně poslal do prdele...
Kdybych toho zvukaře měl platit, tak bych ho asi neplatil, na zvukaře-flákače jsem dost alergickej poslední dobou :)
Stanley: vem si to z druhe strany. Myslis ze zvukare to bavi, kdyz se mu ta kapela nelibi? Muzete si nasetrit a poridit si vlastniho zvukare :)
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

du-lo: Já vim, ale když si někdo vezme peníze za práci, tak se předpokládá, že jí udělá. Pokud jim na to kejvne, tak je to jeho boj. Tak to prostě je a je naprosto jedno, jestli ho to baví nebo ne. Vím, jsi zvukař, tak to vidíš i z druhé stránky. Takhle nás už taky zvučili, že prej se mam akorát přidat, pak jsem ale pro samou basu neslyšel na pódiu ani bicí, a pak jsem vypadal jak kretén, co neumí hrát podle bicích a že jsem neslyšel ani kopák, to už nikomu nevysvětlíš, navíc se ten trouba někam zdejchnul, tak jsem se aspoň po první písničce ubral a v publiku už slyšet pak basa nebyla skoro vůbec, ale furt lepší než rozhodit celou kapelu. Jakožto muzikant vim, že špatnej zvuk může totálně shodit výkon kapely a jako organizátorovi se mi taky příčí vybírat vstupné na špatně nazvučenou akci. Když domlouvam zvukaře, tak mu taky řeknu, co tam bude hrát, můj oblíbený zvukař třeba odmítá zvučit punk a tak na akce s ním punk necpu. Pokud jsme s kapelkou pozvaní a zvuk se mi nelíbí tak můžu jen prskat a maximálně pak říct orgošovi, že by měl příště hledat jinýho zvukaře. Předpokládám, že k těmto flákačům nepatříš, takže to nemyslím nijak zle. Omlouvám se za OT :oops:
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Ahoj, jsem čerstvým majitelem Hartke HA3500 a mam dotazy k boxu.
1.) Hraju na 300W repro (15´) který má 4Ohmy, tak se bojim, abych ho třeba neodkouřil, když tam posílám 350W.
2.) Chtěl jsem v budoucnu koupit ještě box 4x10 (příp 2x10) k tej 15´ ale teď nevim, jak to vykoumat. Kolik by měl mít ten box výkon a hlavně kolik ohmů, aby to hrálo na těch 350W. To je asi neřešitelnej problém co?
3.) Nebylo by teda vůbec nejlepší koupit 1 box 4x10 (např 500W) do 4Ohmů, aby to hrálo rovnou na plno?
Moc se v těch odporech a výkonech nevyznám. Tak bych chtěl zasvěcenější radu. Díky
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

no jestli ta bedna, co máš má 4 ohmy, tak už tam žádnou jinou zapojit nemůžeš... potřebuješ buď dvě 8-mi ohmové nebo jednu 4-ohmovou
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Nomak píše:no jestli ta bedna, co máš má 4 ohmy, tak už tam žádnou jinou zapojit nemůžeš... potřebuješ buď dvě 8-mi ohmové nebo jednu 4-ohmovou
Hm, já právě myslel, že to pude třeba nějak šikovně propojit, abych mohl používat tuhle 4ohmovku a třeba ještě nějakou k ní. Škoda no. Nemam na 2 nový bedny :(
Nestane se teda nic s tim boxem, když má o 50W míň? Nijak to nehulim. Hraju max na půlku. Asi teda vyhledám nějakou 4x10 box s 4ohmama a min s 400watama a budu hrát jen na to. Nebo byste mi doporučili něco jinýho?
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Pepe píše:
Nomak píše:no jestli ta bedna, co máš má 4 ohmy, tak už tam žádnou jinou zapojit nemůžeš... potřebuješ buď dvě 8-mi ohmové nebo jednu 4-ohmovou
Hm, já právě myslel, že to pude třeba nějak šikovně propojit, abych mohl používat tuhle 4ohmovku a třeba ještě nějakou k ní. Škoda no. Nemam na 2 nový bedny :(
Nestane se teda nic s tim boxem, když má o 50W míň? Nijak to nehulim. Hraju max na půlku. Asi teda vyhledám nějakou 4x10 box s 4ohmama a min s 400watama a budu hrát jen na to. Nebo byste mi doporučili něco jinýho?
Na samostatný hraní je dělanej Ampeg SVT410HLF...sám sem ho chtěl kupovat když sem uvažoval o jednom boxu...

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“