Aktivní či pasivní PA?
Pravidla fóra
Re: Aktivní či pasivní PA?
Kabely si pořiď http://www.audiotek.cz/kabely-prislusen ... eci-kabely
Jeden kabel k jedné bedně. Supr věc.
Jeden kabel k jedné bedně. Supr věc.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
- Jens Ludwig
- Odborník
tyhle kabely jsou blbost...
v případě bassů potřebuje signál dostat nejprv do bassu a z basu do vršku - timhle drátem je to hrozně nemotorný... daleko jednodušší je dovést ke každej straně jeden signál a pak prodlužku ze který napojim jak bass, tak vršek tak i třeba odposlech, mám-li...
v případě bassů potřebuje signál dostat nejprv do bassu a z basu do vršku - timhle drátem je to hrozně nemotorný... daleko jednodušší je dovést ke každej straně jeden signál a pak prodlužku ze který napojim jak bass, tak vršek tak i třeba odposlech, mám-li...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Podle mne to není blbost,mám podobné, kabely , strčím signál do mixu a 220V do zásuvky u mixu a u beden mám udělané kabely,jak proud ,tak signál a už nemusím tahat 220V a jen propojím ze subů do vršků.Šetří to čas a tahání dalších kabelů.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
911: asi tak.
Copak nejde kabel zapojit napřed do subbasu a potom krátkým ze subu do vrchu?
Důležité je, že po pódiu ti leze jen jeden (tlustší) kabel na stranu. Co si pak uděláš u beden je na tobě.
A kde nejvíc šlapeš???
nechápu proč?Jens Ludwig píše:tyhle kabely jsou blbost...
Copak nejde kabel zapojit napřed do subbasu a potom krátkým ze subu do vrchu?
Důležité je, že po pódiu ti leze jen jeden (tlustší) kabel na stranu. Co si pak uděláš u beden je na tobě.
A kde nejvíc šlapeš???
a spousta No name...
a spousta No name...
- Jens Ludwig
- Odborník
no, když opomenu bedny s POWERCON konektorem tak jsem moc průchozích beden (co se napájení týče) moc nepotkal...
P.S: ten multifunkční kabel je blbost: pokud budu mít kabel delší než potřebuju, musím ho pak stejně rozházet po podiu... stočit do úhledného smotku jej nemůžu, neb díky tomu že je tam i napájení tak mi to bude indukovat bordel do signálu - když mam ty dráty zvlášť, tak si je smotnu každej zvlášť kousek od sebe a jsem v pohodě...
P.S: ten multifunkční kabel je blbost: pokud budu mít kabel delší než potřebuju, musím ho pak stejně rozházet po podiu... stočit do úhledného smotku jej nemůžu, neb díky tomu že je tam i napájení tak mi to bude indukovat bordel do signálu - když mam ty dráty zvlášť, tak si je smotnu každej zvlášť kousek od sebe a jsem v pohodě...
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Prosimtě, a jak by se tam "indukoval" bordel? jednak ta signálka je stíněná, zadruhé pak symetrická, to bordel pochytá, v druhém případě vyruší - pokud by vůbec nějaký ruch vznikal....stočit do úhledného smotku jej nemůžu, neb díky tomu že je tam i napájení tak mi to bude indukovat bordel do signálu - když mam ty dráty zvlášť, tak si je smotnu každej zvlášť kousek od sebe a jsem v pohodě...
K indukci, pokud si dobře pamatuji ze školy, potřebuješ cívku, a ve většině případů, co tu píšeš, ta "cívka" má třeba dva "závity" --> v praxi ruch nespozoruješ, neboť je minimální, pokud vůbec je.
A vzpomeň si na drátování FOH, třeba třicet metrů páráku vedené hned vedle 230V kabelu. Pokud dodržíš symetrii, použiješ aspon nižší střední kvalitu kabeláže, tak se není o čem bavit.
Jak se pozná nižší střední kvalita kabeláže ?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Tobě to snad nemusím vysvětlovat, ne?
Podle mě je naprostý low-end nějaký no-name kabel dodáváný třeba spolu s některými levnějšími mikrofony, líp je na tom třeba Adam Hall (to je podle mě minimum, do kterého se vyplatí jít), pak jsou na stejné úrovni lepší Proely, Klotzy, Taskery, nejlepší z hlediska přenosu asi budou studiové (takové ty tužší, bývají přímo pojmenované, že jsou do studia a blbě se motají). Mluvím ted o mikrofonních, samozřejmě.
Podle mě je naprostý low-end nějaký no-name kabel dodáváný třeba spolu s některými levnějšími mikrofony, líp je na tom třeba Adam Hall (to je podle mě minimum, do kterého se vyplatí jít), pak jsou na stejné úrovni lepší Proely, Klotzy, Taskery, nejlepší z hlediska přenosu asi budou studiové (takové ty tužší, bývají přímo pojmenované, že jsou do studia a blbě se motají). Mluvím ted o mikrofonních, samozřejmě.
Dobře, já ty kabely nikomu nevnucuju. Jen tvrdím, že jsem s nimi maximálně spokojen, šetří mi čas, šetří mi místo na pódiu , je s nimi snadná manipulace a to hlavně po skončení akce je vítaná věc. Žádný bordel v aparátu mi to nedělá.
Každý jde svou cestou a já bych si nikdy nedovolil říct, že to co dělá/používá JENS je blbost. Protože vím, že k cíli vede mnoho cest.
Každý jde svou cestou a já bych si nikdy nedovolil říct, že to co dělá/používá JENS je blbost. Protože vím, že k cíli vede mnoho cest.
a spousta No name...
a spousta No name...
- Jens Ludwig
- Odborník
ano - FOH je v pohodě - protože mam cífku s párákem zvlášť a cífku s proudem taky zvlášť... v případě "dvojkáblu" to mam jako jednu cífku a toho bych se bál... další věcí je, že pokud si na FOH nezapojim přímotop, tak se málokdy dostanu na nějaký vyšší odběry, kdežto bedny cucaj daleko víc, tudíž protékající proud bude daleko víc indukovat...Letho píše: Prosimtě, a jak by se tam "indukoval" bordel? jednak ta signálka je stíněná, zadruhé pak symetrická, to bordel pochytá, v druhém případě vyruší - pokud by vůbec nějaký ruch vznikal.
K indukci, pokud si dobře pamatuji ze školy, potřebuješ cívku, a ve většině případů, co tu píšeš, ta "cívka" má třeba dva "závity" --> v praxi ruch nespozoruješ, neboť je minimální, pokud vůbec je.
A vzpomeň si na drátování FOH, třeba třicet metrů páráku vedené hned vedle 230V kabelu. Pokud dodržíš symetrii, použiješ aspon nižší střední kvalitu kabeláže, tak se není o čem bavit.
elmag. indukce nemusí okamžitě automaticky generovat šum a ruch do signálu, může však ovlivnit kvalitu signálu...
já neříkám, že použití těhle drátů je blbost, já jsem jen chtěl podotknout, že jejich samotná podstata nebo jak to říct je dle mě blbost... obzvlášť kouknu-li a jako první vidím 30m drát tohodle uzpůsobení...zzbar píše:... a já bych si nikdy nedovolil říct, že to co dělá/používá JENS je blbost. Protože vím, že k cíli vede mnoho cest.
Jens Ludwig píše:ten multifunkční kabel je blbost
aJens Ludwig píše:tyhle kabely jsou blbost...
Jens Ludwig píše:já neříkám, že použití těhle drátů je blbost
a spousta No name...
a spousta No name...
- Jens Ludwig
- Odborník
ano - první dvě teze se opíraj o podstatu těch kabelů to je blbost...
když už to ale teda někdo vymyslel a pak to ještě někdo jinej koupil, tak proč to nepoužít, když už je to skladem
taky používám DBX266 i když si o nich myslim, že nejsou dobrý, skoro i špatný - prostě ale už v racku jsou
ale přestaňme tu řešit drát respektive slovíčkaření, vraťmě se k PA
pokud to není na rental, ale k sebezvučení, aktiv je +- možná trochu výhodnější
když už to ale teda někdo vymyslel a pak to ještě někdo jinej koupil, tak proč to nepoužít, když už je to skladem
taky používám DBX266 i když si o nich myslim, že nejsou dobrý, skoro i špatný - prostě ale už v racku jsou
ale přestaňme tu řešit drát respektive slovíčkaření, vraťmě se k PA
pokud to není na rental, ale k sebezvučení, aktiv je +- možná trochu výhodnější
Čistě teoreticky...
Máme 2xRCF312a+2x aktivní RCF basovky 705.
Kdybych chtěl pasivní sestavu (satelity s 12", basovky 15") s odpovídající kvalitou zvuku, co byste navrhli? Na cestě signálu od mixu do konce. Takovej jako vzorovej template.
Máme 2xRCF312a+2x aktivní RCF basovky 705.
Kdybych chtěl pasivní sestavu (satelity s 12", basovky 15") s odpovídající kvalitou zvuku, co byste navrhli? Na cestě signálu od mixu do konce. Takovej jako vzorovej template.
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
- Jens Ludwig
- Odborník
navrhnout se dá věcí spousta - míň jich už funguje... spíš si vymysli praktický použití nebo praktickej důvod..
z hlavy mě napadá KME S4... ale hraje to víc
z komponent KME dokážeš poskládat set se stejnejma velokostma repro, ale já bych asi pod 12" dával 18" - ta 15" mi přijde akorát tak k 10"
z hlavy mě napadá KME S4... ale hraje to víc
z komponent KME dokážeš poskládat set se stejnejma velokostma repro, ale já bych asi pod 12" dával 18" - ta 15" mi přijde akorát tak k 10"