Výměna ladících mechanik za rozměrově větší

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
gunyz

Výměna ladících mechanik za rozměrově větší

Příspěvek od gunyz »

Dobrý den, potřebuji poradit ohledně výměny ladící mechaniky. Potřebuji vyměnit ladící mechaniku za novou, protože mi stará praskla. No a tak jsem si koupil novou která má jiné průměry i délky kolíků, tak se chci se zeptat, jestli můžu klidně vrtat i do hloubky, aby mi kolíky přesně délkově pasovaly. Děkuji moc za odpověď. :)
MilanT

Re: výměna ladící mechaniky

Příspěvek od MilanT »

Pokud by byl průměr kolíků stejný, tak bych raději zkrátil ty kolíky než vrtal do hloubky té středové části hlavy.
Pokud máš větší délku i průměr kolíků, tak bych osobně koupil vhodné ladící mechaniky. Né že bych se bál vrtat skrz materiál-nic-materiál :D , ale nerad bych tu hlavu nějak mechanicky zeslabil. Taky záleží o kolik moc větší jsi ty mechaniky koupil. Ale třeba jsem zbytečně hysterický a běžně se to tak převrtává. Já to ale nikdy nedělal.
Tedy pokud jsem z tvého nejasného dotazu pochopil, že máš tuto hlavu:
Obrázek
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Jaká je to kytara? Předpokládám, že klasika,španěla, produkce ČSSR (?). Pokud ano, tak je pro nové mechaniky třeba převrtat průměr i hloubku. Upravovat mechaniku by byl daleko větší opruz. Osobně jsem takto zprznil "šnajdrovku" a na funkci ani vzhled to nemá vliv.

EDIT Milan T: Pokud je to starší česká španěla, tak běžně prodávané mechaniky jsou o chlup větší než ty původní na průměru a délce osy. Jestli to není nějaký historický kus, tak bych se toho nebál.
Naposledy upravil(a) jbiker dne 25.02.2013 21:02, celkem upraveno 1 x.
gunyz

Příspěvek od gunyz »

omlouvám se za svůj nejasný popis, jsem na to ještě tak trochu ventil:D ano je to klasická španělka s hlavou jaká je výše na obrazku:) právě jsem měl strach z toho abych tu kytaru nějak tím vyvrtaním nějak nepoškodil

rozdíl v délce je cca 4mm
Naposledy upravil(a) MilanT dne 25.02.2013 21:11, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

jbiker píše:EDIT Milan T: Pokud je to starší česká španěla, tak běžně prodávané mechaniky jsou o chlup větší než ty původní na průměru a délce osy. Jestli to není nějaký historický kus, tak bych se toho nebál.
Díky za vysvětlení. Já starou Cremonu Luby mám, ale s plnou hlavou.
A jinak jsem byl rád, že jsem trochu rozluštil gunyzův dotaz. :D Ty jsi vyluštil ten zbytek a dotáhl to do konce.
Tengli

Re: Výměna ladících mechanik za rozměrově větší

Příspěvek od Tengli »

Jj. Převrtat. Do "okének" si šprajcni nějaký špalík ať to při vrtání moc nerozsekáš... Tož tak...
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“