Výměna ladících mechanik za rozměrově větší
Pravidla fóra
Výměna ladících mechanik za rozměrově větší
Dobrý den, potřebuji poradit ohledně výměny ladící mechaniky. Potřebuji vyměnit ladící mechaniku za novou, protože mi stará praskla. No a tak jsem si koupil novou která má jiné průměry i délky kolíků, tak se chci se zeptat, jestli můžu klidně vrtat i do hloubky, aby mi kolíky přesně délkově pasovaly. Děkuji moc za odpověď. 
Re: výměna ladící mechaniky
Pokud by byl průměr kolíků stejný, tak bych raději zkrátil ty kolíky než vrtal do hloubky té středové části hlavy.
Pokud máš větší délku i průměr kolíků, tak bych osobně koupil vhodné ladící mechaniky. Né že bych se bál vrtat skrz materiál-nic-materiál
, ale nerad bych tu hlavu nějak mechanicky zeslabil. Taky záleží o kolik moc větší jsi ty mechaniky koupil. Ale třeba jsem zbytečně hysterický a běžně se to tak převrtává. Já to ale nikdy nedělal.
Tedy pokud jsem z tvého nejasného dotazu pochopil, že máš tuto hlavu:

Pokud máš větší délku i průměr kolíků, tak bych osobně koupil vhodné ladící mechaniky. Né že bych se bál vrtat skrz materiál-nic-materiál
Tedy pokud jsem z tvého nejasného dotazu pochopil, že máš tuto hlavu:
Jaká je to kytara? Předpokládám, že klasika,španěla, produkce ČSSR (?). Pokud ano, tak je pro nové mechaniky třeba převrtat průměr i hloubku. Upravovat mechaniku by byl daleko větší opruz. Osobně jsem takto zprznil "šnajdrovku" a na funkci ani vzhled to nemá vliv.
EDIT Milan T: Pokud je to starší česká španěla, tak běžně prodávané mechaniky jsou o chlup větší než ty původní na průměru a délce osy. Jestli to není nějaký historický kus, tak bych se toho nebál.
EDIT Milan T: Pokud je to starší česká španěla, tak běžně prodávané mechaniky jsou o chlup větší než ty původní na průměru a délce osy. Jestli to není nějaký historický kus, tak bych se toho nebál.
Naposledy upravil(a) jbiker dne 25.02.2013 21:02, celkem upraveno 1 x.
omlouvám se za svůj nejasný popis, jsem na to ještě tak trochu ventil:D ano je to klasická španělka s hlavou jaká je výše na obrazku:) právě jsem měl strach z toho abych tu kytaru nějak tím vyvrtaním nějak nepoškodil
rozdíl v délce je cca 4mm
rozdíl v délce je cca 4mm
Naposledy upravil(a) MilanT dne 25.02.2013 21:11, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.
Díky za vysvětlení. Já starou Cremonu Luby mám, ale s plnou hlavou.jbiker píše:EDIT Milan T: Pokud je to starší česká španěla, tak běžně prodávané mechaniky jsou o chlup větší než ty původní na průměru a délce osy. Jestli to není nějaký historický kus, tak bych se toho nebál.
A jinak jsem byl rád, že jsem trochu rozluštil gunyzův dotaz.
Re: Výměna ladících mechanik za rozměrově větší
Jj. Převrtat. Do "okének" si šprajcni nějaký špalík ať to při vrtání moc nerozsekáš... Tož tak...