Kytary MEIPET

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Badysak

Re: Kytary MEYPET

Příspěvek od Badysak »

mirda píše:Ahoj, mužu se Tě zeptat jak i k ní přišel a kolik tě tenkrát stála???

Ahoj, koupil jsem jí v K.V. MUSIC INSTRUMENTS -Robert Koryčánek a cena byla 19.490Kč +Doplňky: Kufr,struny, ladíčka,pás atd celkem 26.506Kč
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

"Doplňky" za 7 litrů? :shock: No má ucta :D
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
mirda

Příspěvek od mirda »

No-to ses tedy plácnul přes kapsu řádně!! Ale pokud je všekno OK a ty jsi spokojenej-tak je vše v pořádku. Já už měl a mám tolik kytar-a furt jako by to nebylo ono- že v souštu ně to už určitě stálo víc!
Ono to asi nebude jen " ´v kytaře" :cry: .

Já se ptal na cenu proto, že jsem myslel, jestli sis ji nenechával stavět přímo u mistra .Svýho času to šlo a dalo se tím spoustu peněz ušetřit. Když ji stavěl známýmu-tak ho to stálo 6,700,- a to byly tyhle kytary na krámě v ČB U Černý věže cca za 9.000,- +-./ tedy cca v r 95)
A ani vlastně nevím, kdy ten pán zemřel, respektive do kdy ty kytary stavěl. Nemáte někdo nějakou bližší povědomost o p. "meipetovi" Na netu se bohužel nic nenajde.

Jen vím, že tenkrát v čb říkali, že vězšinu kytar prodává do Německa, že tam je poptávka značná.
Badysak

Příspěvek od Badysak »

Ahoj, já jsem tam byl. ( to jméno je Petr Meindlschmid) a bylo to 11.05.2004 Dělal mi menší opravičku na kytaře,jelikož mi jí jedna Píííííííííí....................a !!!! Schodila u stolu na zem a kytara měla menší defekt. A na štěstí mistr dal vše do pořádku, tak že neni nic poznat. :-D Pak už jsem ho nikdy neviděl.
kohoutivan

Příspěvek od kohoutivan »

Tak mistři,mám meipety 3,po tayloru nejlepší kytary co mám,kdo máte hýčkejte,pokud vám nehraje dobře nechte vyměnit u kytaráře přední desku cedrovou za smrk vyjde to na 6-8 tisa budete mít dělo cenově cca 40 litříků.Mluvím o jambu,D-čko je polomasiv,to by bylo taky zajímavé.V jambu mám aktivního fischmana,hraje nádherně přez akustický kombo i lampovýho marshalla.Kdo chcete prodat,okamžitě koupím.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

rocky77 píše:"Doplňky" za 7 litrů? :shock: No má ucta :D
Já mám:
kufr 3500,-
řemen 1700.-
Ladička 900,-
Zvlhčovač 400,-
Kapo 900.-
Vlhkoměr 400,-

Takže v pohodě - a kdybych počítal D-Tar Wave Length Multi Source, tak stál 7tis. s montáží sám.
Je to asi úměrné kvalitě kytary.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Tak kufr za 3.500 je už docela luxus (ale kdybych měl tomu úměrnou kytaru, taky bych si něco takového pořídil) a řemen za 1.700 Kč máš prosím Tě co? Já mám na zakázku dělanej koženej s ornamenty a byl za litr...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
shoooter

Příspěvek od shoooter »

rocky77 píše:Tak kufr za 3.500 je už docela luxus (ale kdybych měl tomu úměrnou kytaru, taky bych si něco takového pořídil) a řemen za 1.700 Kč máš prosím Tě co? Já mám na zakázku dělanej koženej s ornamenty a byl za litr...
Mám toho víc :)
http://www.shuster.cz/e-shop/rada-profi ... mbo-2.html
http://www.shuster.cz/e-shop/zakladni-s ... mbo-3.html
http://www.thomann.de/cz/minotaur_black_zen_strap.htm
http://www.capekinstruments.com/index.p ... ek=Popruhy
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Kufr na kytaru typu Jambo (je co? :lol: )

Paní Čapková to s kůží umí ale pro mě je to pře.... hnané,zdobené,dražené,žité. Prostě PŘE!
kohoutivan píše:nechte vyměnit u kytaráře přední desku cedrovou za smrk vyjde to na 6-8 tisa budete mít dělo
:lol:
Naposledy upravil(a) MilanT dne 13.03.2013 8:44, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Tengli píše:Kufr na kytaru typu Jambo (je co? :lol: )
Je kufr na Déčko - forma původně pro Déčka od Furcha.
Pokud někdo lisuje ABS - nemusí být nutně muzikant nebo odborník na nástroje.
Dělá pouzdra pro renomované české výrobce.
Tengli píše:
kohoutivan píše:nechte vyměnit u kytaráře přední desku cedrovou za smrk vyjde to na 6-8 tisa budete mít dělo
Co je tak k smíchu?
Naposledy upravil(a) MilanT dne 13.03.2013 8:45, celkem upraveno 1 x.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

shoooter píše:
Tengli píše:Kufr na kytaru typu Jambo (je co? :lol: )
Je kufr na Déčko - forma původně pro Déčka od Furcha.
Pokud někdo lisuje ABS - nemusí být nutně muzikant nebo odborník na nástroje.
Dělá pouzdra pro renomované české výrobce.
:oops: sorry
shoooter píše:
Tengli píše:
Co je tak k smíchu?
Prostě musím za sebe nesouhlasit. Teorie,že když mi Maypet nehraje dobře,tak vrazím 7k do výměny desky s vírou,že z toho bude dělo mi příjde docela dobrodružná...
Kytara s kobylou této konstrukce mi příjde alibistická... Když to konstrukce nezvládne-dolaď oktávy..... Když Ti prdne struna-hledej kámen.... Když všechno selže vyměň desku.... (Tak trochu Babica,ne?)
Ale je to tak jako tak vše subjektivní,že ano,hmm...
Jo a mám tam chybu. Správně MEIPET
Naposledy upravil(a) MilanT dne 13.03.2013 8:49, celkem upraveno 1 x.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Tengli píše:
Prostě musím za sebe nesouhlasit. Teorie,že když mi Maypet nehraje dobře,tak vrazím 7k do výměny desky s vírou,že z toho bude dělo mi příjde docela dobrodružná...
Kytara s kobylou této konstrukce mi příjde alibistická... Když to konstrukce nezvládne-dolaď oktávy..... Když Ti prdne struna-hledej kámen.... Když všechno selže vyměň desku.... (Tak trochu Babica,ne?)
Ale je to tak jako tak vše subjektivní,že ano,hmm...
Jo a mám tam chybu. Správně MEIPET
No, já bych to do Maipeta taky nedal - natož měnit zdravou desku, tnz. že kytara jde prodat.
mirda

Re: Kytary MEIPET

Příspěvek od mirda »

No- ta případná výměna desky je asi otázka. A za pár šupů to žádnej kytarář dělat samozřejmě nebude. Ještě tak, kdyby to dělal původní stavitel kytary, kterej zná svojí konstrukci....ví jaký používal lepidla atd. A vždycky je to risk- jak to bude hrát. jediný, co bych tedy asi spolu s deskou řešil je výměna za " tradiční kobylku" s normálním můstkem.
jestli někdo máte s výměnou přední desky zkušenost-napište jí- docela mě to zajímá :oops:
anry5

Příspěvek od anry5 »

Ahoj,
prasknul mi u Meypetu kámen v kobylce. Kde ho sehnat? Jinak ho budu muset vyrobit vlastními silami.
Díky.
Anry
shoooter

Příspěvek od shoooter »

anry5 píše:Ahoj,
prasknul mi u Meypetu kámen v kobylce. Kde ho sehnat? Jinak ho budu muset vyrobit vlastními silami.
Díky.
Anry
Asi bych nesháněl, ale rovnou vyráběl.
mirda

Příspěvek od mirda »

kohoutivan píše:Tak mistři,mám meipety 3,po tayloru nejlepší kytary co mám,kdo máte hýčkejte,pokud vám nehraje dobře nechte vyměnit u kytaráře přední desku cedrovou za smrk vyjde to na 6-8 tisa budete mít dělo cenově cca 40 litříků.Mluvím o jambu,D-čko je polomasiv,to by bylo taky zajímavé.V jambu mám aktivního fischmana,hraje nádherně přez akustický kombo i lampovýho marshalla.Kdo chcete prodat,okamžitě koupím.

Dej sem foto těch Meipetů....,ať se pokocháme... :) ..Rád se podívám.
To byly z krámů nebo za zakázku stavěný???
Tengli

Příspěvek od Tengli »

anry5 píše:Ahoj,
prasknul mi u Meypetu kámen v kobylce.
Z čeho jsou ty kameny? ( Jsem "lín" hledat.) Tato konstrukce kobylky mě neoslovuje ale jestli potřebuješ pomoct s néjakým materiálem(kost,tvrdé dřevo) tak bych Ti kousek čehosi do obálky hodil... Tož tak...
Edit:Tak jsem mrknul a vypadá to,že palisandrová(asi)kobyla v ní javorový(?) "podkladek" a v něm ebenový kámen... Tak eben nemám... :? Zkus se zeptat v Home made DŘEVO. Asi bych je zkusil všechny vyměnit za kost nebo Tusq...
krysak

Příspěvek od krysak »

Ahoj lidi.
Nevim odkud jste ale v Plzni vim hned o dvou mistech, kde se kameny na Mepetku
daji bez problemu sehnat. Mam i kontekt na kytarare co je ochotnej je vyrobit napr
z kosti.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

krysak píše:Ahoj lidi.
Nevim odkud jste ale v Plzni vim hned o dvou mistech, kde se kameny na Mepetku
daji bez problemu sehnat. Mam i kontekt na kytarare co je ochotnej je vyrobit napr
z kosti.
Kaštánek v Plzni to známému profrézoval . vsadil palisandr a dal normální TUSQ sedlo.
Hraje to o dost líp.
krysak

Příspěvek od krysak »

Jasne z to jde resit i takhle. Ale dle myho nazoru ty kobylky s posuvnymi kameny
delaji Meipetku Meipetkou. Ja bych nemenil. Ja mam kameny plastovy, ale budu menit za
kosteny a uvidime.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“