Zesáky Kodiac

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
afektband

Příspěvek od afektband »

turbo_MaCk píše:přesně jak říká rocktime... s těma impedancema moc nečachruj... elektronkový aparáty mají na výstupu transformátor tudíž musíš počítat transformační poměry (nic složitýho). Nemůžeš dát 16ohmovej box do 8 ohmovýho vstupu protože proud se transformuje nepřímo úměrně takže by na straně elektronek lítali větší proudy... já bych se na to vykašlal a píchnul 16 ohmu do 16 ohmové díry. Asi bys mohl dát 8ohmovej box do 16 díry a nic by to nedělalo (myslím) ale stejně máš 16ohmovej takže rači nic 8)
Já myslim že by se stalo, asi bys odkouřil zesík.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Sinfected

Příspěvek od Sinfected »

Turbo_mack > Spis me napada ze pruser by bylo prave pripojit 8 ohm box do 16 ohm vystupu - slo by do toho vic proudu takze by se to muselo nekde spalit. Kdyz se to bude palit v reprakach, budou se civky prehrivat a to predpokladam ze zadny soucastky nemaj rady. V krajnim pripade, pokud by byl odpor moc malej, se muze hlava vyzkratovat (minimum proudu se spotřebuje v obvodu a vsechno se to zene zpet do zdroje.)
Mno, tak jsem se chvili vratil do stredoskolske fyziky, jestli sou my uvahy spatne, prosim opravte me :)
Live out HeartCore & Loud! Love is a VERB
kapela: SequelOfDecay.wz.cz
Cort EVL Z4, Guyatone Flip Valve Metal Monster, Kodiac BSM 60, samodomobox 2x50W Eminence Legend
Sinfected

Příspěvek od Sinfected »

Jeste jedna otazka - da se pouzit normalni kytarovej kabel na propojeni zesilovace s boxem? Mam pocit ze jsem si asi podelal kabel - na mym Proelu je "noiseless LOW CAPACITY guitar cable" Ja s tim propojil zesik s boxem. Kdyz ho ted zapojim do kytary tak hraje o hodne potisejsi nez ostatni kabely a jakoby pridava tonovou clonu - vubec nevyniknou vejsky. Je to mozny?
Cort EVL Z4, Guyatone Flip Valve Metal Monster, Kodiac BSM 60, samodomobox 2x50W Eminence Legend
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Sinfected píše:Turbo_mack > Spis me napada ze pruser by bylo prave pripojit 8 ohm box do 16 ohm vystupu - slo by do toho vic proudu takze by se to muselo nekde spalit. Kdyz se to bude palit v reprakach, budou se civky prehrivat a to predpokladam ze zadny soucastky nemaj rady. V krajnim pripade, pokud by byl odpor moc malej, se muze hlava vyzkratovat (minimum proudu se spotřebuje v obvodu a vsechno se to zene zpet do zdroje.)
Mno, tak jsem se chvili vratil do stredoskolske fyziky, jestli sou my uvahy spatne, prosim opravte me :)
počký...uvědom si že tam je transformátor.... čím míň proudu na jedný straně tím víc na 2.... tudíž buď to bude lítat v reprákách nebo v elektronkách..
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Sinfected píše:Jeste jedna otazka - da se pouzit normalni kytarovej kabel na propojeni zesilovace s boxem? Mam pocit ze jsem si asi podelal kabel - na mym Proelu je "noiseless LOW CAPACITY guitar cable" Ja s tim propojil zesik s boxem. Kdyz ho ted zapojim do kytary tak hraje o hodne potisejsi nez ostatni kabely a jakoby pridava tonovou clonu - vubec nevyniknou vejsky. Je to mozny?
no já tam mám normální nástrojovej :wink:
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
afektband

Příspěvek od afektband »

turbo_MaCk píše:
Sinfected píše:Jeste jedna otazka - da se pouzit normalni kytarovej kabel na propojeni zesilovace s boxem? Mam pocit ze jsem si asi podelal kabel - na mym Proelu je "noiseless LOW CAPACITY guitar cable" Ja s tim propojil zesik s boxem. Kdyz ho ted zapojim do kytary tak hraje o hodne potisejsi nez ostatni kabely a jakoby pridava tonovou clonu - vubec nevyniknou vejsky. Je to mozny?
Nebuď blázen odkouříš zesík-vlastní zkušenost, pořiď si silovej kabel...Taky jsem si myslel že se stane h***o, no ale kabel jaksi nezvlád ten výkon a vodkouřil jsem konec.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

afektband píše:
turbo_MaCk píše:
Nebuď blázen odkouříš zesík-vlastní zkušenost, pořiď si silovej kabel...Taky jsem si myslel že se stane h***o, no ale kabel jaksi nezvlád ten výkon a vodkouřil jsem konec.
jjj vím... však já to šetřím... ale zajímalo by mě kde takovej kábl sehnat... já ho nemám protože sem ho nesehlnal... No a pak sem na to nějak pozapoměl :lol:
afektband

Příspěvek od afektband »

turbo_MaCk píše:
afektband píše: ...
jjj vím... však já to šetřím... ale zajímalo by mě kde takovej kábl sehnat... já ho nemám protože sem ho nesehlnal... No a pak sem na to nějak pozapoměl :lol:
Bud si ho udělej sám, myslim, že ho ale maj i tady na kytarách,nebo napiš třeba do ESH, já ho mam taky odtamtud, protože jsem tam měl na přelampování konce, právě kvůli tomu špatnýmu kabelu.

//odkazy
http://eshop.kytary.cz/?par=SE650%3A0%3 ... v%FD+kabel

turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

objednal sem tento:
http://eshop.kytary.cz/planet-waves-sil ... 50:0:0:2:0

dělat ho moc nechcu páč kdyby vynechal tak je to vhajzlu. Jako nebojím se do toho vrtat ale myslím že moje pájení se tomu továrnímu nevyrovná minimálně teplotně a okolníma podmínkama takže teto kábl rači koupím :wink:
Sinfected

Příspěvek od Sinfected »

tak jsem si kabel vyrobil - vzal jsem klasickej na 220 a napajil na to jackovy koncovky. doufam ze je to ok? to by melo vydrzet
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Co blbnete s těma drahejma kabelama? Měla by stačit obyč. hifi kábl většího průměru (2,5 - 4 mm). Jen to nevypadá dost profi.
Pro sichr a na věky je nejlepší kroucená měděná ele. čtyř linka - CYSY (4×1,5mm by mohlo stačit) spojených křížem. To utáhne i kilowat. Na kuchyň jsem dával 2,5 mm (2× na dva okruhy) a tam je něco kilowatů.

Sinfected to vystih velmi stručně :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“