Já myslim že by se stalo, asi bys odkouřil zesík.turbo_MaCk píše:přesně jak říká rocktime... s těma impedancema moc nečachruj... elektronkový aparáty mají na výstupu transformátor tudíž musíš počítat transformační poměry (nic složitýho). Nemůžeš dát 16ohmovej box do 8 ohmovýho vstupu protože proud se transformuje nepřímo úměrně takže by na straně elektronek lítali větší proudy... já bych se na to vykašlal a píchnul 16 ohmu do 16 ohmové díry. Asi bys mohl dát 8ohmovej box do 16 díry a nic by to nedělalo (myslím) ale stejně máš 16ohmovej takže rači nic
Zesáky Kodiac
Pravidla fóra
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Turbo_mack > Spis me napada ze pruser by bylo prave pripojit 8 ohm box do 16 ohm vystupu - slo by do toho vic proudu takze by se to muselo nekde spalit. Kdyz se to bude palit v reprakach, budou se civky prehrivat a to predpokladam ze zadny soucastky nemaj rady. V krajnim pripade, pokud by byl odpor moc malej, se muze hlava vyzkratovat (minimum proudu se spotřebuje v obvodu a vsechno se to zene zpet do zdroje.)
Mno, tak jsem se chvili vratil do stredoskolske fyziky, jestli sou my uvahy spatne, prosim opravte me
Mno, tak jsem se chvili vratil do stredoskolske fyziky, jestli sou my uvahy spatne, prosim opravte me
Live out HeartCore & Loud! Love is a VERB
kapela: SequelOfDecay.wz.cz
Cort EVL Z4, Guyatone Flip Valve Metal Monster, Kodiac BSM 60, samodomobox 2x50W Eminence Legend
Cort EVL Z4, Guyatone Flip Valve Metal Monster, Kodiac BSM 60, samodomobox 2x50W Eminence Legend
Jeste jedna otazka - da se pouzit normalni kytarovej kabel na propojeni zesilovace s boxem? Mam pocit ze jsem si asi podelal kabel - na mym Proelu je "noiseless LOW CAPACITY guitar cable" Ja s tim propojil zesik s boxem. Kdyz ho ted zapojim do kytary tak hraje o hodne potisejsi nez ostatni kabely a jakoby pridava tonovou clonu - vubec nevyniknou vejsky. Je to mozny?
Live out HeartCore & Loud! Love is a VERB
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
počký...uvědom si že tam je transformátor.... čím míň proudu na jedný straně tím víc na 2.... tudíž buď to bude lítat v reprákách nebo v elektronkách..Sinfected píše:Turbo_mack > Spis me napada ze pruser by bylo prave pripojit 8 ohm box do 16 ohm vystupu - slo by do toho vic proudu takze by se to muselo nekde spalit. Kdyz se to bude palit v reprakach, budou se civky prehrivat a to predpokladam ze zadny soucastky nemaj rady. V krajnim pripade, pokud by byl odpor moc malej, se muze hlava vyzkratovat (minimum proudu se spotřebuje v obvodu a vsechno se to zene zpet do zdroje.)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
no já tam mám normální nástrojovejSinfected píše:Jeste jedna otazka - da se pouzit normalni kytarovej kabel na propojeni zesilovace s boxem? Mam pocit ze jsem si asi podelal kabel - na mym Proelu je "noiseless LOW CAPACITY guitar cable" Ja s tim propojil zesik s boxem. Kdyz ho ted zapojim do kytary tak hraje o hodne potisejsi nez ostatni kabely a jakoby pridava tonovou clonu - vubec nevyniknou vejsky. Je to mozny?
Nebuď blázen odkouříš zesík-vlastní zkušenost, pořiď si silovej kabel...Taky jsem si myslel že se stane h***o, no ale kabel jaksi nezvlád ten výkon a vodkouřil jsem konec.turbo_MaCk píše:no já tam mám normální nástrojovejSinfected píše:Jeste jedna otazka - da se pouzit normalni kytarovej kabel na propojeni zesilovace s boxem? Mam pocit ze jsem si asi podelal kabel - na mym Proelu je "noiseless LOW CAPACITY guitar cable" Ja s tim propojil zesik s boxem. Kdyz ho ted zapojim do kytary tak hraje o hodne potisejsi nez ostatni kabely a jakoby pridava tonovou clonu - vubec nevyniknou vejsky. Je to mozny?
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
jjj vím... však já to šetřím... ale zajímalo by mě kde takovej kábl sehnat... já ho nemám protože sem ho nesehlnal... No a pak sem na to nějak pozapomělafektband píše:Nebuď blázen odkouříš zesík-vlastní zkušenost, pořiď si silovej kabel...Taky jsem si myslel že se stane h***o, no ale kabel jaksi nezvlád ten výkon a vodkouřil jsem konec.turbo_MaCk píše:no já tam mám normální nástrojovejSinfected píše:Jeste jedna otazka - da se pouzit normalni kytarovej kabel na propojeni zesilovace s boxem? Mam pocit ze jsem si asi podelal kabel - na mym Proelu je "noiseless LOW CAPACITY guitar cable" Ja s tim propojil zesik s boxem. Kdyz ho ted zapojim do kytary tak hraje o hodne potisejsi nez ostatni kabely a jakoby pridava tonovou clonu - vubec nevyniknou vejsky. Je to mozny?
Bud si ho udělej sám, myslim, že ho ale maj i tady na kytarách,nebo napiš třeba do ESH, já ho mam taky odtamtud, protože jsem tam měl na přelampování konce, právě kvůli tomu špatnýmu kabelu.turbo_MaCk píše:jjj vím... však já to šetřím... ale zajímalo by mě kde takovej kábl sehnat... já ho nemám protože sem ho nesehlnal... No a pak sem na to nějak pozapomělafektband píše: ...
//odkazy
http://eshop.kytary.cz/?par=SE650%3A0%3 ... v%FD+kabel
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
objednal sem tento:
http://eshop.kytary.cz/planet-waves-sil ... 50:0:0:2:0
dělat ho moc nechcu páč kdyby vynechal tak je to vhajzlu. Jako nebojím se do toho vrtat ale myslím že moje pájení se tomu továrnímu nevyrovná minimálně teplotně a okolníma podmínkama takže teto kábl rači koupím
http://eshop.kytary.cz/planet-waves-sil ... 50:0:0:2:0
dělat ho moc nechcu páč kdyby vynechal tak je to vhajzlu. Jako nebojím se do toho vrtat ale myslím že moje pájení se tomu továrnímu nevyrovná minimálně teplotně a okolníma podmínkama takže teto kábl rači koupím
Co blbnete s těma drahejma kabelama? Měla by stačit obyč. hifi kábl většího průměru (2,5 - 4 mm). Jen to nevypadá dost profi.
Pro sichr a na věky je nejlepší kroucená měděná ele. čtyř linka - CYSY (4×1,5mm by mohlo stačit) spojených křížem. To utáhne i kilowat. Na kuchyň jsem dával 2,5 mm (2× na dva okruhy) a tam je něco kilowatů.
Sinfected to vystih velmi stručně
Pro sichr a na věky je nejlepší kroucená měděná ele. čtyř linka - CYSY (4×1,5mm by mohlo stačit) spojených křížem. To utáhne i kilowat. Na kuchyň jsem dával 2,5 mm (2× na dva okruhy) a tam je něco kilowatů.
Sinfected to vystih velmi stručně