není to tak dávno, co se válely ušmudlaný po bazarech tak do tisícovky...... a dneska, když bych si nějakou chtěl ze srandy pořídit jen tak " pro doma" ...tak toho za 5 tis mnoho nekoupím.....
no vidíš .. ani ty ji nepotrebuješ , lepši službu udelá levná kytara z číny a tyhle jolany a pod. si koupíš akorát do vitrýnky, tak se nediv že ceny jedou smerem k umeleckym dílum .
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
povedal by som že ľudia ich kupujú skôr z nostalgie, ako spomienku na nástroje na ktorých začínali, alebo ako zberatelia . . . aj keď teda niekedy sú tie ceny fakt prehnané. Pár som ich mal a pár ešte mám a moja skúsenosť je asi táká že že ľudia v Jolane sa s tými nástrojmi príliš nebavili, takisto použité drevá nie sú buhvico, ale aj napriek tomu ich mám rád, mám slabosť hlavne na pololubovky . . . keď sa im človek trochu povenuje dá sa z toho spraviť hrateľný nástroj . . . momentálne mám "pojazdnú" Graziellu v pôvodnom stave a čo sa týka hrateľnosti musím povedať že má veľmi príjemný krk
No já si tak zrovna na nějakou pololubovku "myslím"...., ale dávat za Tornádo 6.000,- kč se mi fakt nechce.
Možná se někde válí zapomenutá v kultůráku......, ale natrefit na ní-to je umění...!!
mirda píše:No já si tak zrovna na nějakou pololubovku "myslím"...., ale dávat za Tornádo 6.000,- kč se mi fakt nechce.
Možná se někde válí zapomenutá v kultůráku......, ale natrefit na ní-to je umění...!!
ono zrovna Tornáda sú medzi zberateľmi dosť cenené, pre Jolaňákov je to niečo ako základný kameň zbierky, "must have guitar"
Je to model od modelu, exemplare v dokonalem stavu obecne byvaji cenenejsi (kolem ctyrky max). Nektery povedenejsi modely jako alexis a alexandra jsou vyhleavanejsi a tudiz i drazsi.
nejaký ten čas už to sledujem, poznám aj pár zberateľov a čo viem tak Tornádo je gitara ktorú každý správny zberateľ Jolán proste musí mať . . . a keď nerátam Grazioso čo je extrém, tak Tornádo patrí k tým drahším na bazári . . . naopak najlacnejšie zohnateľné Jolany sú asi Galaxis a Proxima
ricardo píše:to tornado nebo neco podobnyho sme v 96ym
asi to bylo ješte o neco drív .. ja sem to nekupoval ale byl sem u toho .. nebral bych to ani vtedy ani dnes
enem vím že to byly slovensky .. jestli i český nevím .. a nulovou hodnotu mela ta kytara dle mýho
edit .. A tak dobrá .. má to nejakou hodnotu historicky vzato .. ale me ty jolany pripadaly nejak nevábny neopracovaný , neco jako žiguli , vydrželo to ale byla to morda.
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
Obrousili,nalakovali, osadili novou elektrikou a snímači a vypadá to hodně dobře. Takže koho to baví a je šikovnej-tak může mít Jolanu jako " vstupní polotovar" a výsledek může stát za to.
Pokud bych dal za Jolču řekněme 1-1.500,- tak by se o tom dalo docela uvažovat, ale pokud dám za ní 5.tis + tu celou práci + nové díly, tak jsem v součtu někde na 10.tis---a to už je poměrně dosti....