Ceny " starých" Jolan.....

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
mirda

Ceny " starých" Jolan.....

Příspěvek od mirda »

Tak mě napadá...co říkáte na současné ceny kytar Jolana, které se u nás od šedesátých let vyráběly???

Trochu to občas sleduju a nestačím se divit za jaký ceny se ty kytary dneska kupujou resp. prodávaji :oops:

Co vaše postřehy a názory na tohle téma???

je to " starý dříví" fakt tak dobrý nebo už je to jen snobárna zazobanců....????
Naposledy upravil(a) mirda dne 17.03.2013 13:26, celkem upraveno 1 x.
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Ceny " starých" Jolan.....

Příspěvek od ricardo »

to zvedaj cenu pametnici komunistických omezení a ti co nemaj čim topit :) letos byla tuhá zima tak to ješte poroste .
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
karel-d

Příspěvek od karel-d »

Jakože za moc nebo málo? Pokud to není zrovna Grazioso nebo Big beat, tak jsou ceny maximálně 10k.
Fender Std. Strat, Laney CUB12
Adonis Jazz Bass, Roland CB-30
mirda

Příspěvek od mirda »

No jasně, že se mi zdaj drahý.....

není to tak dávno, co se válely ušmudlaný po bazarech tak do tisícovky...... a dneska, když bych si nějakou chtěl ze srandy pořídit jen tak " pro doma" ...tak toho za 5 tis mnoho nekoupím..... :(
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

no vidíš .. ani ty ji nepotrebuješ , lepši službu udelá levná kytara z číny a tyhle jolany a pod. si koupíš akorát do vitrýnky, tak se nediv že ceny jedou smerem k umeleckym dílum . :lol:
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
carver

Příspěvek od carver »

povedal by som že ľudia ich kupujú skôr z nostalgie, ako spomienku na nástroje na ktorých začínali, alebo ako zberatelia . . . aj keď teda niekedy sú tie ceny fakt prehnané. Pár som ich mal a pár ešte mám a moja skúsenosť je asi táká že že ľudia v Jolane sa s tými nástrojmi príliš nebavili, takisto použité drevá nie sú buhvico, ale aj napriek tomu ich mám rád, mám slabosť hlavne na pololubovky . . . keď sa im človek trochu povenuje dá sa z toho spraviť hrateľný nástroj . . . momentálne mám "pojazdnú" Graziellu v pôvodnom stave a čo sa týka hrateľnosti musím povedať že má veľmi príjemný krk
mirda

Příspěvek od mirda »

No já si tak zrovna na nějakou pololubovku "myslím"...., ale dávat za Tornádo 6.000,- kč se mi fakt nechce.
Možná se někde válí zapomenutá v kultůráku......, ale natrefit na ní-to je umění...!!
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

Já prodával tři jolany za
Galaxis 1500.-kč
studio bass 2000,-kč
a ještě proxima za 1500,-kč
myslím, že akorát a byly plně funkční...

EDIT: a za to jsem si koupil skvělého rolanda cube 40xl...
Naposledy upravil(a) viwalda dne 17.03.2013 20:19, celkem upraveno 2 x.
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
mirda

Příspěvek od mirda »

Jo- tak podobně bych ty ceny asi viděl........

No-třeba se zadaří.
kdybyste někdo nějakou Jolanu měl na prodej -tak mi dejte prosím vědět. Dík
carver

Příspěvek od carver »

mirda píše:No já si tak zrovna na nějakou pololubovku "myslím"...., ale dávat za Tornádo 6.000,- kč se mi fakt nechce.
Možná se někde válí zapomenutá v kultůráku......, ale natrefit na ní-to je umění...!!
ono zrovna Tornáda sú medzi zberateľmi dosť cenené, pre Jolaňákov je to niečo ako základný kameň zbierky, "must have guitar"
carver

Příspěvek od carver »

len tak mimochodom, pekné video na Tornádo :)
http://www.youtube.com/watch?v=GTzQtB3YqWQ
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Je to model od modelu, exemplare v dokonalem stavu obecne byvaji cenenejsi (kolem ctyrky max). Nektery povedenejsi modely jako alexis a alexandra jsou vyhleavanejsi a tudiz i drazsi.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Btw nevim coje na tonadu nejak ceneneho, vyrobilos se jich ze vsech jolan skoro nejvic
carver

Příspěvek od carver »

Kinx píše:Btw nevim coje na tonadu nejak ceneneho, vyrobilos se jich ze vsech jolan skoro nejvic
to neviem ani ja, ale to tak
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

prave ze mi to ani neprijde :) proste jedna z hromady jolan.
carver

Příspěvek od carver »

nejaký ten čas už to sledujem, poznám aj pár zberateľov a čo viem tak Tornádo je gitara ktorú každý správny zberateľ Jolán proste musí mať . . . a keď nerátam Grazioso čo je extrém, tak Tornádo patrí k tým drahším na bazári . . . naopak najlacnejšie zohnateľné Jolany sú asi Galaxis a Proxima
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

to tornado nebo neco podobnyho sme v 96ym roce koupili asi za 4000 kčs , tak en nevim 8)
Naposledy upravil(a) ricardo dne 17.03.2013 16:45, celkem upraveno 2 x.
dArtagnan

Příspěvek od dArtagnan »

ricardo píše:...asi za 4000 kčs...
To mi přijde akorát, za tolik by se Jolany prodávat měly. /Kčs už tehdy měly nulovou hodnotu/ 8)
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

ricardo píše:to tornado nebo neco podobnyho sme v 96ym
asi to bylo ješte o neco drív .. ja sem to nekupoval ale byl sem u toho .. nebral bych to :? ani vtedy ani dnes
enem vím že to byly slovensky .. jestli i český nevím .. a nulovou hodnotu mela ta kytara dle mýho :lol:
edit .. A tak dobrá .. má to nejakou hodnotu historicky vzato .. ale me ty jolany pripadaly nejak nevábny neopracovaný , neco jako žiguli , vydrželo to ale byla to morda.
mirda

Příspěvek od mirda »

Pravda je, že na youtube je pár příspěvků, kde lidi ze starých jolan udělali fakt pěkný kytary.
třeba tenhle Rubín..

rekonstrukce:
http://www.youtube.com/watch?v=xZ5A5sQK-PE

ukázky hry:
http://www.youtube.com/watch?v=dx9_QymF_so
http://www.youtube.com/watch?v=_Lc1XYViZeQ

Obrousili,nalakovali, osadili novou elektrikou a snímači a vypadá to hodně dobře. Takže koho to baví a je šikovnej-tak může mít Jolanu jako " vstupní polotovar" a výsledek může stát za to.
Pokud bych dal za Jolču řekněme 1-1.500,- tak by se o tom dalo docela uvažovat, ale pokud dám za ní 5.tis + tu celou práci + nové díly, tak jsem v součtu někde na 10.tis---a to už je poměrně dosti.... :(
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“