Z interní zvukové karty externí

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Nitram3

Z interní zvukové karty externí

Příspěvek od Nitram3 »

Dobrý den, předem se omlouvám jestli jsem tento dotaz zařadil do špatné kategorie. Dnes jsem rozebíral staré pc od známého a objevil jsem tam zvukovou kartu Sound Blaster live. Řekl jsem si že by se mi moc hodila jako externí karta k notebooku. Chci se zeptat jestli se to nějak dá udělat popř. jak anebo jestli je to úplná hloupost a mám na to zapomenout. Předem děkuji za odpovědi.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Z interní zvukové karty externí

Příspěvek od pupack »

:) no, když pominu že to je po technické stránce kravina, nějak nechápu smysl toho proč by jsi chtěl mít soundblaster mimo notebook, notebook nemá zvukovku?
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Nitram3

Příspěvek od Nitram3 »

Notebook zvukovku má, (Realtek) ale má jenom zdířky na sluchátka a mikrofon. Já bych potřeboval vstup line-in, který je právě na tom soundblasteru. A original externí zvukovku se mi kupovat nechce.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

a není ten mikrofonní vstup zároveň linkový? někdy to bývá společné, nechci to zlehčovat ale u těhle zvukovek ala realtek / soundlbaster je to defacto jedno ...

každopádně ten soundblaster potřebuje být ve slotu na desce a potřebuje ovladače čili nevidím reaálnou možnost z toho udělat "externí zvukovku"
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Nitram3

Příspěvek od Nitram3 »

Je možné že je to dohromady, ale nikde jsem o tom nečetl a nevím jak to mám přepnout. Mám notebook s W7. Dokázal by mi někdo poradit? Popř. dá se ten soundblaster dát přímo dovnitř do noťasu místo toho Realteku? Díky
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

:roll: ty vo*e PCI chceš udelat jako USB ? nebo chceš najit Pci kompatibilni slot v notasu ? jooj , kuli live soundblastu bych to nedelal , snad audigy ješte myšlenku zapne.
popremýšlaj jesli nenaškubeš na tohle http://zvukove-karty.heureka.cz/behringer-uca202/ jinak zvracim když na tu praci pomyslim :?
Nitram3 píše:Já bych potřeboval vstup line-in, který je právě na tom soundblasteru. .
mam pocit že každy notas co má jen mikrofonni vstup má softwareowý vypinaní mikrofoniho predzesilovače a pak funguje jako line in , treba pohledat nejaky ovladaci software.
Naposledy upravil(a) MilanT dne 23.03.2013 12:28, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Možnost jak použít PCI zvukovku s NTB je, ale spíše teoretická.
Dá se to použitím docku s PCI slotem. A ten se pro mnoho NTB nedělá. Kdysi jsem ho i míval.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

A i kdyby se dělal, tak ho ta sranda přijde na víc, než kolik by dal za nějakou normální low-end zvukovku 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
shoooter

Příspěvek od shoooter »

pavlii píše:A i kdyby se dělal, tak ho ta sranda přijde na víc, než kolik by dal za nějakou normální low-end zvukovku 8)

P.
No, ty docky pro starší NTB se dají někdy koupit u firem co dělají repasované PC, a potom to ani moc nestojí. Navíc máš dock, druhý adaptér (někdy), víc portů (co do počtu i druhů). Ale je to jen pár modelů (IBM ... ).

Otázka ale zněla, jestli se to dá, nebo jestli je to úplná hloupost.
Takže má teď kompletní odpověď - ano dá se to, ale je to úplná hloupost :lol:
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

:-D no dyk to píšu...!

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Sadam.S píše:Tak JSOU varianty, ale...

http://www.virtuavia.eu/shop/expresscar ... html?sl=EN
Drtivá většina dnešních NTB nemá Express Card. Takže nejen cena ...
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“