Jak často měnit struny?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

hele já nevim, já žádný dunlopy fastfret atd nepouživam, jednou mi to kámoš pučil a pak sem měl lepkavý struny, já občas vemu nějakej kus látky co najdu doma a jenom ty struny tak jako "ojedu" :D normalne suchym hadrem..
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

já přešel na elixiry a mam klid... driv jsem struny po kazdem hrani utiral jak debil, nikdy me sice nejak nezrezly nebo nebo, ale po 3 tydnech byl zvuk pryc...

poridil jsem elixiry, na struny hadrem ani nesahnu, mam je tam uz min. 2 mesice a mam klid. zvuk porad skoro stejny, porad krasne klouzou.. parada... a myslim, ze klido dalsi 2 mesice vydrzi...

fast fret jsem zkousel taky a nebylo to nic pro me
Pastor
Bandzone: http://bandzone.cz/pastor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pastor »

Jak pise qwer mam je taky a za tri mesice neni videt zadny rozdil proste nic,parada.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mam pocit, ze jich je vic druhu, jakej mate? Resp. je tohle ono?
http://cgi.ebay.com/Elixir-Nanoweb-Elec ... dZViewItem
Za tyhle penizky to klidne hodlam vyzkouset :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

timac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timac »

Zdravím, když už jste nahodili struny Elixir, také mohu jenom doporučit. Dle mého Elixir nanoweb kvalitativně převyšují běžné značky strun, které jsou u nás k dostání. Pravda, jsou sice dražší (V Brně Music centrum - 370 Kč, u Furcha jsem je ale koupil za 350 Kč), ale když je zvukově srovnám s několikráte odzkoušenými GHS, D'Addario, Fender... rozdíl je citelný jak ve zvukových vlastnostech, tak i životnosti.

Před týdnem jsem zrovna z kytary stáhnul Elixiry 009 nanoweb, protože mi po třech měsících praskla struna a poprvé vyzkoušel Ernie Ball. Byl jsem však trochu zklamán, protože zvukově mi nepřišly tak čisté (chcete-li zvonivé) jako předešlé Elixíry. Každopádně ve frontě u mě čekají ještě DR a poté se zřejmě vrátím zpět k Elixírům. No stejně už je mám koupené (010 nanoweb) :)

Ještě bych se zmínil o takové drobnosti, která mě na Elixirech překvapila. Opletené struny, především E a A, jsou ošetřeny právě nanoweb vinutím. Po čase se však vlivem úderů trsátka toto vinutí začne na struně trhat a je dokonce viditelné. Nemá to však vliv na zvuk struny. Spíše se v místech poškození vinutí stává více náchylná na usazování drobných nečistot. Přidávám fotografii struny A (Elixir 009 nanoweb):

Obrázek
Někomu toto může vadit, protože není zvyklý, že se mu "povrch struny trhá", ale já osobně v tom nevidím žádný významný problém. Řekl bych, že jde spíše o vizuální vadu.

Obrázek

Co se týče čištění, dopřávám strunám očistu Fast Fretem a čistým hadrem. Především po dlouhém či náročném hraní. Struny jsou potom příjemnější při hraní, zvláště při slidech.

Zdraví Honza
woro90

Příspěvek od woro90 »

DaveMurray píše:Ták! Já měním struny podle toho, jaké to jsou. Musím bohužel říct, že když jsem měl D'adária, měl jsem za 2 týdny tupý zvuk a drnčely jak noha... Ale Dean Markley třeba měsíc a furt čistý zvuk, u těch jde spíš o to, že mi začnou reznout, ale to se tak po měsíci stává.
Souhlas, záleží na tom, co jsou struny zač. D'Addaria mi taky odešly dost brzo, ty DM musím zkusit, hrál bych na ně klidně až do úplného proreznutí kdyby si udržely zvuk.
jaroslav.celujko
last.fm: http://www.last.fm/user/celujkojaroslav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaroslav.celujko »

A jake zkusenosti mate z Zakk Wylde Boomers(0.10, 0.11)? Jak dlouho vydrzi a jaky je zvuk?Ta tloustka je pro me prave akorat, a jeste, co presne ten Fast Fret je? Je to jen to cistitko nebo ma i nejaky prostredek? Pomaha hodne?
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak často měnit struny?

Příspěvek od turbo_MaCk »

Struny měním, když je prasknu... To je cca 2x za měsíc (hraju jen na zkouškách 2x týdně). Ocelové Ernie Ball 11ky.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

turbo_MaCk píše:Struny měním, když je prasknu... To je cca 2x za měsíc (hraju jen na zkouškách 2x týdně). Ocelové Ernie Ball 11ky.
to sa ti ako podarí prasknúť strunu 2x za Mesiac? :shock: a ešte aj 11ky :shock: :shock: :shock:
ja mám struny Peavey 10ky a struny my vydržia asi 2mesiace jedna sada a struna mi ešte na el. gitare nepraskla nikdy.... :mrgreen: mením ich len preto lebo sú čierne po 2mesiacoch 8)
This account don't exist longer.
flower-go

Příspěvek od flower-go »

http://kytary.cz/daddario-exp11/HN073716/

Ahojte, objednala jsem si teď tyhle struny, protože ty samé byly natažené na kytaře z výroby. Někdo mi ale doporučoval tyto: http://www.guitarpark.cz/pro-akustickou ... t-011.html
protože mají lepší zvuk, na druhou stranu ty první by měly vydržet 3× déle než normální, kvůli povrchové úpravě. (a taky jsem trošku soudila podle ceny ), ale nemám vůbec zkušenosti, protože předchozí nylonky na španělce mi vydržely min. 2 roky natažené a pak ještě celou dobu co jsem se učila (cca 6 měsíců) a nic moc se s nima nedělo, jen na konci špinily (a samozřejmě nezněly moc extra, což byl i vliv toho pádla, na který jsem hrála :D ) Takže závěrem, za jak dlouho je teda vyměnit ? Když začnou špinit ? černat ? a jaký koupit potom? Větší investice se nebojím, lépe dražší a na dýl, než levný, který za chvíli prdnou a nebo nebudou znít...
Jo a typ kytary : http://kytary.cz/cort-ad-810-ns/HN108716/
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Hoj. Nechal bych si ty EXP11. Mám je vyzkoušené, vydrží fakt dlouho a hrají taky pěkně. Za ty peníze se vyplatí. A na té kytaře určitě udělají pořádný kus práce, co se zvuku týče. A nezapomínat čistit po hraní hadříkem a případně nanést Fastfret nebo Dunlop 65. Pak se životnost ještě víc prodlouží.
flower-go

Příspěvek od flower-go »

Hendrek píše:Hoj. Nechal bych si ty EXP11. Mám je vyzkoušené, vydrží fakt dlouho a hrají taky pěkně. Za ty peníze se vyplatí. A na té kytaře určitě udělají pořádný kus práce, co se zvuku týče. A nezapomínat čistit po hraní hadříkem a případně nanést Fastfret nebo Dunlop 65. Pak se životnost ještě víc prodlouží.
Tak jsem je koupila, mám už je dva měsíce, ale musím říct, že to zase taková sláva není. resp. když jsem je koupila, tak byly krásně hebké, ale začali černit prakticky ihned, což by zase tak nevadilo, ale nějak si s mojí kytarou nesedí...hrozně duní a zvuk je takový rozpláclý po celém tom těle, takže buď zkusím ty druhé, nebo nějaký Elixír...nemáte někdo zkušenosti konkrétně s tímhle typem kytary ?
José

Příspěvek od José »

Elixiry mi moc nesedli po zvukové stránce, moje volba jsou cleartone. Vydrží stejně dlouho jak elixiry, ale zvuk je na tom podstatně lépe. Jasnější, perkusivnější, zvonivější...(ale na elektriku, na akustiku sem nezkoušel)
LukasMrazoun

Příspěvek od LukasMrazoun »

To jak struny praskaj, taky hodně záleží na kvalitě kytary. Jinak já je měním 1x za měsíc. Když zrovna nejsem línej, tak to umyji jakýmsi prostředkem, který mám už asi tak 2 roky( něco jako Dr.String nebo tak nák vážně nevím) každopádně ty čistidla maj něco do sebe. Nepoužívám hadříky, ale dělám to papírem.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

LukasMrazoun píše:To jak struny praskaj, taky hodně záleží na kvalitě kytary.
Jak? Kromě ostrých hran, které se mohou vyskytnout i na dražších modelech a stačí je zabrousit, mě nic nenapadá...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
LukasMrazoun

Příspěvek od LukasMrazoun »

Tak to nevim, ale na strarym křápu, co jsem měl, mi to praskalo kolikrát za měsíc.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak jsi tam měl ostrý hrany.

(Občas mě překvapuje, jaké lidé přisuzují kytarám nadpřirozené schopnosti.)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Amityville

Příspěvek od Amityville »

Tak ja mením po 3 mesiacoch a čistím len handrou...
moravlu

Kdy vyměnit struny ?

Příspěvek od moravlu »

Zdravím,

chtěl bych se vás zkušenějších kdy vyměňovat struny, respektive jak a podle čeho poznám že struny už chtějí vyměnit. Vím že je zde sekce co se týká výběru strun ale když už sem budete psát jak to poznat tak byste mi mohli napsat jaké struny doporučujete na westernku cca do 400 kč

Děkuji předem za vaše rady 8)
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 25.07.2013 17:19, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“