Bad Cat
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Bad Cat
Tak ještě aby se to k nám nějak dostalo 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No k nám se to as nedostane. Bad Catu zrovna moc dealerů v EU nemá, větší jsou snad jen 2 - nepříliš spolehlivý a špatně komunikující anglický Mansons a neměcký Station Musik, který má caty dost předražené a nové typy nenabízí :-/
Tak Judah má stát 1299 USD, 112 kombo udělají za 1499 USD.
Má to EF86 kanál a něco jako Top Boost kanál, preampy jsou přepínatelné footswitchem, Classic Tone trafa, svítící logo (hehe)
http://www.badcatamps.com/judah-20-amplifier.html
Tak Judah má stát 1299 USD, 112 kombo udělají za 1499 USD.
Má to EF86 kanál a něco jako Top Boost kanál, preampy jsou přepínatelné footswitchem, Classic Tone trafa, svítící logo (hehe)
http://www.badcatamps.com/judah-20-amplifier.html
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Já bych bral klidně nějaký low-cost box.
V Thomannovi jsem měl možnost vyzkoušet kombo Bad Cat Cougar 50 a ačkoliv jsem věděl, že ty Mizerný Kočky, co prodávají u MHT jsou čínský, opačnej placebo efekt to u mě nevyvolalo, hrálo hezky,sice se mi zdálo, že leze hodně do výšek,ale nakroutil jsem na tom i moc pěknej crunch, čistej zvuk na mě teda moc ukřičenej. Ale zkreslenej kanál mě hodně překvapil. Při gainu za půlkou z toho lezl solidní hi-gain s takovou zvláštní příchutí, vybíral jsem si tam Gibsonku a s tou to hrálo jak ďas
a na třech hodinách z toho lezla už hodně zkreslená prasárna
Je jasný, že s Americkýma opravdovýma Bad Catama se to určitě srovnávat nedá, ale za tu cenu, tuším kolem 18k to hrálo opravdu fajn. 
Fender Blues Deluxe, BBE Green Screamer, TC Electronics Polytune, EHX Soul Preacher, Fender Stratocaster 50', Fender USA Standard HH, Alvarez RD110
Tak ty aparáty Cougar nebudou špatné, tady spíš o to, že si tímto činem u Bad Catu tak trochu nas... do vlastního hnízda. Bad Cat je dá se říct kopírka Matchlesse (a nebo znovuotevřený zaprodaný Matchless?) a jejich hlavní myšlenka byla vždy stavit ty nej zesíky z těch nejlepších dílů tím nejlepším způsobem, Cougar jde samozřejmě dost mimo tento směr - je to prostě klasická kalkulačka jako Marshall / Fender apod.
Myslím si, že si tady tou řadou u Bad Catu docela zavařili. Nynější majitel Bad Catu dokonce někde napsal, že tu firmu koupil z toho důvodu, že byla před krachem (proto i bývalý majitel podepsal smlouvu na používání Bad Cat logo na Cougarech) a měla ji koupit úplně celou právě firma Hanser - mohli jsme se tedy dočkat nejen tady té Cougar řady, kdyby to všechno dopadlo trochu jinak
Myslím si, že si tady tou řadou u Bad Catu docela zavařili. Nynější majitel Bad Catu dokonce někde napsal, že tu firmu koupil z toho důvodu, že byla před krachem (proto i bývalý majitel podepsal smlouvu na používání Bad Cat logo na Cougarech) a měla ji koupit úplně celou právě firma Hanser - mohli jsme se tedy dočkat nejen tady té Cougar řady, kdyby to všechno dopadlo trochu jinak
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Kalkul to je, ale na druhou stranu staré dobré Marshally a Fendery na ceně neklesly. Samozřejmě, že by značka Bad Cat ztratila smysl bez boutique modelů. Ty low-costové jim mohou skvěle pomoci v prodeji. Dá se předpokládat, že člověk, co si koupí Cougar, tak časem dospěje k myšlence na plnohodnotný Bad Cat.
No ten nový majitel se těch Cougarů sice zastává jak může, ale někde psal, že je to spíš problém, který tak nějak podědil a co už teď má dělat... Myslím, že se za jeho vedení dalších "Cougarů" určitě nedočkáme.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Pokud Couragy budou jen "epizoda", pak celkem dobře splní účel propagace boutique značky.
- Nero
- Rádce
S tím bych si nebyl jistý... Možná zvýší povědomí, ale stávající zákazníci boutique modelů z toho nedšení nejsou a nebudou a ti, co koupí Cougar, dle mého nebudou nutně přesedlávat na vyšší modely - kdyby je chtěli, koupili by si je rovnou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Jasný, já se taky vyprdl na Calibery a z fleku si koupil Mark IV
hehe, to víš, že jo. Stejně tak mě, na rozdíl od qwera, nechávají celkem chladným ty levnější modely z důvodů, které jsem uvedl výš. Pokud to srazí cenu drahých Bad Catů, jen líp pro mě. Alespoň budou celkově cenově dostupnější.
trochu mi to pripomina cinske VHT versus Fryette, akorat zde to probiha pod jednou strechou. Cougar na me teda pusobi povedeneji nez ta zoufalost, ktera ted nosi placku VHT. Imho ti, kteri vedi co chteji pujdou do draheho badcata, zbytek dostane levne kombo se znackou.
- Nero
- Rádce
To by bylo fajn, ale nečekám todayslypper píše:Pokud to srazí cenu drahých Bad Catů, jen líp pro mě. Alespoň budou celkově cenově dostupnější.
Abych řekl pravdu, nevím, co je horší - v případě VHT je sice kvalita úplně někde jinde, ale aspoň se od toho Fryette distancoval (i když byla volovina tu značku prodávat), u BadCat to je zase pořád jedno jméno...Kinx píše:trochu mi to pripomina cinske VHT versus Fryette, akorat zde to probiha pod jednou strechou.
PetrPeter 1975 - 2008
Bad Cat už své ceny snížil před časem, myslím že cca o 10-20%. Bylo to krátce po nastoupení nového majitele. Nějakých větších slev se asi nedočkáme, když si člověk spočítá, kolik zesilovačů musí postavit, aby vůbec uživili těch x lidí, zaplatili nějaké ty prostory a vývoj, tak se i musí divit, že taková firma dávno nekrachla. Sice je na první pohled pěkné, že chtějí za zesík průměrně nějakých 2000 USD, ale taky jich nestaví desetitisíce a nedělá to za ně nějaká robotická linka v číně/mexiku, kdy se pak osazená pcb pošle někam do USA / Anglie a nějaký asi ne příliš chytrý dělník, co maká za pár korun, nahodí pár šroubků a super štítek Made in UK/USA.
Ale abych je pomalu nějak neglorifikoval, dělají chyby jako každý jiný a i ty návrhy jsou mnohdy trochu podivné, občas by něco i obyčejný začátečník udělal líp než ten jejich věhlasný Sampson, který jim ten kšeft pomohl rozjet :-/ No podrobnosti si nechám radši pro sebe...
A jak jsi vůbec spokojený s Classicem Dayslyppere? Občas se mi po něm i docela zasteskne
Ale abych je pomalu nějak neglorifikoval, dělají chyby jako každý jiný a i ty návrhy jsou mnohdy trochu podivné, občas by něco i obyčejný začátečník udělal líp než ten jejich věhlasný Sampson, který jim ten kšeft pomohl rozjet :-/ No podrobnosti si nechám radši pro sebe...
A jak jsi vůbec spokojený s Classicem Dayslyppere? Občas se mi po něm i docela zasteskne
Proč to vůbec načínáš? Na mou zvědavost to působí jako červený hadr...qwer píše:
Jinak ten Judah vypadá suprově. Už mě přestává bavit, že chci všechny věci na světě :/
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
qwer: Classic Cat je parádní. Akorát si ho teď hýčkám doma, protože klima v současné zkušebně pro něj moc není.
Sháním k němu proto nějakou levnější alternativu, vhodnou jak do zkušebny tak i na koncerty jako kamarád do sterea, případně jen jako kamarád do deště a vkusný podstavec.
Zatím je jedním z favoritů právě Cougar... samozřejmě především kvůli netypickým rozměrům, aby mi bedničky pěkně lícovaly.
Další možnost je zakázkový HOT, ten by už byl kvalitou zvuku i zpracování ekvivalentní.
Sháním k němu proto nějakou levnější alternativu, vhodnou jak do zkušebny tak i na koncerty jako kamarád do sterea, případně jen jako kamarád do deště a vkusný podstavec.
Zatím je jedním z favoritů právě Cougar... samozřejmě především kvůli netypickým rozměrům, aby mi bedničky pěkně lícovaly.
Další možnost je zakázkový HOT, ten by už byl kvalitou zvuku i zpracování ekvivalentní.
Co třeba Tony Bruno 18W od Voxe, teď je vyprodávají v Anglii za 13t. včetně pošty. Jen teda netuším, jak ten aparát hraje, chci brzy někde zkusit tu 35W verzi. To 18W kombo je jednokanál s dig. reverbem, v konci 2x6V6, bednu to má z překližky a ne z mdf.
Moc dalších aparátů s 6V6 v konci za pár peněz mě nenapadá.
Moc dalších aparátů s 6V6 v konci za pár peněz mě nenapadá.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
známý prodává HOT Bawler 25W s 6V6 v konci, za cca 16.5k, což je víc než zajímavý ekvivalent...
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Alternativu jsem nakonec našel v Ampegu GVT. V Evropě se už neprodává. Asi malý obrat.
http://www.ampeg.com/products/gvt/
https://www.flanger.cz/prodam?q=ampeg+gvt

Total low cost ještě jde Bugera V22.
http://www.ampeg.com/products/gvt/
https://www.flanger.cz/prodam?q=ampeg+gvt

Total low cost ještě jde Bugera V22.