To je to o čem jsem psal. Já osobně mám rád tenky paličku kvůli tomu citu, ale zas to musí mít nějaky meze. Lehká a kratší palička zas hůř odskakuje a tak.jarji píše:Ja ak hrajem (niesom bubenník, ale rád si zahrám + chodím na bicie do zušky), tak hrajem s úplne najkratšími a najtenšími paličkami s akými sa len dá. Mám v nich oveľa vačší cit, ako v nejakých dlhších paličkách, ale to už je len vec zvyku a názoru.Criser píše:Tak já osobně jsem dřív hrával ještě s tenčíma - Balbex Swing Hikory - a byl jsem spokojenej. Pro mě je třeba nepochopitelny, jak někdo může hrát s nějakýma kládama. Mám poměrně maly ruce a nedokázal bych to tak dobře korigovat nehledě na to, že většinou tlustší/větší paličky jsou težší...Jinak kdysi jsem dostal na koncertě od bubeníka paličku Pro Mark 5A, zkusil jsem si s ní párkrát ťuknout a hned sem si ji zamiloval, takže teď už jen ty tebou zmiňované 5Anecibici píše:Osobně dost dobře nechápu,jak někdo může normálně hrát třeba s 5A,já se s potom s takovýma párátkama akorát víc nadřu,protože to fakt málo hraje.![]()
Jinak co se týče toho hraní přes ráfek, tak nejsem tak zkušenej bubeník na to, abych ti řekl přesně co to dělá, ale podle mě i logicky to těm paličkám neprospívá. Není to asi úplně tak, jak když hraješ hranou na hajtku, ale pořád mlátíš do tvrdýho ráfku.