Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
Bob78

Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...

Příspěvek od Bob78 »

Bob78 píše:
syneda píše:core prosimtě dáš sem plánky na to co jsi posílal? Hlavně ten heavywatter se mi líbí :)
Ahoj,také přihodím nějaké schémata a zapojení.....
http://uloz.to/hledej?q=star%C3%A9+lampov%C3%A9
http://diyguitarfreak.wordpress.com/201 ... niamp-2-0/
Bob78 píše:
Bob78 píše:
syneda píše:core prosimtě dáš sem plánky na to co jsi posílal? Hlavně ten heavywatter se mi líbí :)
Ahoj,také přihodím nějaké schémata a zapojení.....
http://uloz.to/hledej?q=star%C3%A9+lampov%C3%A9
http://diyguitarfreak.wordpress.com/201 ... niamp-2-0/
http://translate.googleusercontent.com/ ... wHbXBTewFQ
Naposledy upravil(a) MilanT dne 27.03.2013 7:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Šetři s citacemi, ztěžuje to čtení. Díky.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tyjo zas to tu nezašlehej odkazama na schemata
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Bob78

Příspěvek od Bob78 »

core88 píše:tyjo zas to tu nezašlehej odkazama na schemata
Inspirace nutná :-) ležím v tom pořád.. :shock:
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Když už sem, bobe, posíláš schéma, tak očekávám, že ho máš vyzkoušené a doporučuješ ho. Ale mám pocit že to děláš stylem "hele, jak dobře umím hledat na googlu", to umíme všichni.
Bob78

Příspěvek od Bob78 »

simiruz píše:Když už sem, bobe, posíláš schéma, tak očekávám, že ho máš vyzkoušené a doporučuješ ho. Ale mám pocit že to děláš stylem "hele, jak dobře umím hledat na googlu", to umíme všichni.
To nemám,jen jsem se snažil pomoc,myslím že nevypadají zle,ať si každý vybere a prubne,pak se může pochlubit,byla to přátelská rada
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

elzes2.png
elzes2.png (5.94 KiB) Zobrazeno 1943 x
čaute vlčáci ! tak sa mi to podarilo zkonštruovat , je to konec plexi 5 W , od ohryzka , robili to tu viacerí ďakujem :!: ,predzosik som zobral od Danyka, parádne to hrá , musím vychytat korekcie , tie tam nemám :) , strášne to peckuje , idem ohluchnút a to mám na katóde el 84 od 6 - 11 mV , skúšal som to na 200 W no name repro , na 120W Framus , robenák 2 X Grennback , lahůdka dík všem :!:
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

No, blahopřeji, vlčáku.
Nechci Ti kazit radost. Až se nabažíš prvních dojmů, zkus to ještě poladit, ať zvýšíš provozuschopnost. Třeba si hoď do G2 u EL84 odpor tak 100R/2W...
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

plexi5w001 (1).jpg
jéj díky , samo že skusím , a ja som tam už mal okolo 30 mV , ked som mal iba koniec zapojený , má to aj trocha brumu , to ale budem ešte tuniť , škoda že nemám nejaké nahrávky ,časom , ked bude trocha času :) , a pls mmjuz , si myslel do tej schémy od danyka ? alebo od ohryzka ? či aj v jednej by to platilo aj v druhej ?
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

Zdar dneska jsem ve škole zrekvýroval 5 elektronek 6N1P dají se použít místo ecc83?
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Dobré odpoledne, přesný ekvivalent to sice není, ale za předpokladů, že nebude překročeno dovolené anodové napětí a bude stačit třetinový zesilovací činitel μ=33 oproti μ=100 u ECC83, je záměna možná. Vždy před záměnou elektronek, které nejsou přímými ekvivalenty je velmi vhodné až nutné porovnat datasheety:
http://www.hifitubes.nl/weblog/wp-conte ... -ecc83.pdf
http://www.hifitubes.nl/weblog/wp-conte ... n1p-eb.pdf
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

ok chci to dát do P1 z AX84 jako druhou lampu na hi-octane půjde to tam když to má jen třetinový zesilovací činitel? A ještě se chci zeptat koukal jsem do datasheedu a ta 6N1P má mezi triodami ještě jednu mřížku na pin 9, někde jsem četl že je to nějaké stínění, má se to zapojit normálně jako u ECC83 nebo nějak jinak?
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Safra kluku, vždyť sám píšeš "nějaké stínění" tak to asi nebudeš zapojovat jako druhý konec žhavení. To dá rozum. Můžeš ten pin 9 klidně nechat ladem. Jako druhý zesilovací člen to klidně použij, výsledek bude menší zkreslení.
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

jo myslel jsem si to, ale rači se zeptám, tak mě napadlo že bych jí dal jako první člen do P1 to chci mít jako čistý kanál a tu ecc83 bych dal jako druhý člen, tam bych chtěl mít větší zkreslení, mělo by to nějaký smysl?
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Dobrý večer, když si chcete postavit funkční zesilovač, radím držte se striktně schematu. Chcete-li experimentovat a tím se i učit, je nevyhnutelné nastudovat si teorii k základním obvodům elektronkového zesilovače. Není to nic nezvládnutelného, ale bez toho budete věčně tápat. Pochopíte co je příčinou "jiného" zvuku různých elektronek a kupodivu třeba i to, že ten jiný zvuk je dosažitelný i s původní lampou když se jí nastaví vhodné pracovní podmínky a přispějete tak trošku třeba i k tomu, aby se přestaly šířit BLUDY, že elektronka xx zní "tence", ale její náhradou lampou yy se dosáhne "tlustého" zvuku. V jednotlivém konkrétním případu se to tak může jevit, ale jen proto, že obvod byl nastaven pro lampu xx a elektronka yy se v těchto pracovních podmínkách chová jinak. Stejné změny by bylo možné dosáhnout s původní elektronkou změnou jejich provozních podmínek výměnou určitých pasivních součástek. :) A co je hlavní, když si to uděláte sám vyjde to i mnohem levněji.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

já vím že by se to dalo nastavit i u té ecc83 já bych jí tam i dal, ale jde o to že jsem dnes splašil 5 těch 6N1P tak jsem je chtěl využít a k té teorii, něco jsem o tom čet, ale většinou jsem toho z toho moc nepobral, nemáte tip na něco pokud možno uplně od začátku nejlépe v PDF?
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

Dneska jsem dodělal hrubou stavbu chlívečku pro zesík ještě na to musím koupit mořidlo, jen nevím jestli to udělat hnědé nebo černé co myslíte? V albu jsou i fotky střev, druhý kanál dodělám až budou peníze, zítra snad budou redukce na osyčky potenciometrů, tak tam dám i chicken heady.
http://syneda.rajce.idnes.cz/AX84_Zesik
Dan Rohanský

Tři věci. Proč je ta díra tak křivá? Proč přední desku drží šrouby a zadní je má skryté, nešlo by to obráceně? Nebude se to moc hřát takhle bez větrání?
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

díra je křivá protože se mi to líbí, zadní deska drží zatím jen silou vůle budou tam taky šrouby, jako větrání je tam ta díra ne?
Dan Rohanský

Na větrání potřebuješ aby vzduch proudil, do jeskyně a zpátky moc nebude...
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

tak do té zadní desky vyříznu taky díru, stejně jsem to měl původně v plánu :D
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“