Kryté vs. nekryté snímače

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
jaby

Kryté snímače

Příspěvek od jaby »

Jsem začátečník a chci si koupit elektrickou kytaru, a proto bych rád věděl jaký je rozdíl mezi snímači s krytem a bez krytu.
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Otevřené mají zvuk spíš do výšek.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

ale ní to tak patrný... spíš je to kosmetická úprava :wink:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

turbo_MaCk píše:ale ní to tak patrný... spíš je to kosmetická úprava :wink:
Áha plánuju zakrýt svoje snímače krytama alá Iommi z Raichu no takže změna bude minimální jo?
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud to neni z plastu, tak to urcite bude patrny... Cos mel z fyziky? :lol:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Co sem četl tak se seříznou o něco výšky (nevim přesně o kolik) a zvuk se zakulatí :idea:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Wohma píše:
Pokud to neni z plastu, tak to urcite bude patrny... Cos mel z fyziky? :lol:
tak různě ale vážně to není tak patrný... spíš je to konstrukcí snímače než jen toho krytu.... Ty kryty se tam dávali zezačátku pro estetiku - vypadalo to luxusně. Pak to začali lidi oddělávat že to má jasnější zvuk, tak se začali dělat i nezakrytý. no ale stejně není to tak žhavej rozdíl.. bych řekl že kábl to ovlivní víc. ikdyž sem vedle sebe neměl 2 kytary se stejnejma snímače a z nichž jeden byl krytý a 2. ne
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

rozdil to je, v hlavne ve vytahovani a v nějakych skluzech je to hodně slyšet, ale pro zacatecnika bych asi doporucoval odkryte. maji takovy.... jak to rict. konkretnejsi zvuk
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Caggan píše:rozdil to je, v hlavne ve vytahovani a v nějakych skluzech je to hodně slyšet, ale pro zacatecnika bych asi doporucoval odkryte. maji takovy.... jak to rict. konkretnejsi zvuk
no nevím jeslti poznáš ještě co je to zvuk když hraješ přez digitech a behringera ale zkusím schválně hodit přez lampu LP vs to moje. akorát LP má snímače fokus a já mám seymour ducan takže to bude krapet zavádějící ale zaměřím se na to jestli tam něco poznám....

Mě by ale zajímalo jak ste si toho vy všimly? to máte 2 stejný kytary se stejnýma snímačema ale jedny krytýa 2. ne???
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Vsude se doctes, ze spousta hudebniku si ty kryty sundava, asi to nedelaji z estetickych duvodu, nemyslis? :) Navic ta krytka - zvlast, pokud v sobe ani nema diry - funguje castecne jako odstineni, takze proste neco uzrat musi, to rika selskej rozum.
Somnus Aeternus
..SnOOpy..
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ..SnOOpy.. »

když zkusiš na stejny kytaře jeden snimač s krytkou a potom ten samej snimač bez krytky, tak na běžnym kombu nepoznaš rozdil :)
Epiphone Les Paul > Vox ToneLab ST > Roland Cube
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

..SnOOpy.. píše:když zkusiš na stejny kytaře jeden snimač s krytkou a potom ten samej snimač bez krytky, tak na běžnym kombu nepoznaš rozdil :)
A kdo si tady porizuje kytaru, aby hral na beznym kombu? :twisted: Dulezitej je prave pak ten zvuk, kdyz se dostanes k dobrymu kombu... Hlavne ze spousta lidi broji proti netruebypass krabkam, u kterych to casto nepoznate ani na dobre aparature, ale krytku na snimac si klidne date :lol:
Somnus Aeternus
..SnOOpy..
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ..SnOOpy.. »

já mám snímače bez krytek, ale ty krytky by mě tam vubec nevadily, protože pokud hraju na tyhle vobyč komba za par tis., tak to nema ani cenu řešit :D
Epiphone Les Paul > Vox ToneLab ST > Roland Cube
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

turbo_MaCk píše:no nevím jeslti poznáš ještě co je to zvuk když hraješ přez digitech a behringera ale zkusím schválně hodit přez lampu LP vs to moje. akorát LP má snímače fokus a já mám seymour ducan takže to bude krapet zavádějící ale zaměřím se na to jestli tam něco poznám....

Mě by ale zajímalo jak ste si toho vy všimly? to máte 2 stejný kytary se stejnýma snímačema ale jedny krytýa 2. ne???

1. odpust si nadavky na behringerra, hral si na něj někdy?? jak dlouho jsi na něj hral? ja sem s nim naprosto spokojenej, mam novy repra a hraje to suprově, a nekdo tady na foru rikal (mam dojem ze to byl smrtokvitek ale jisty si nejsu) ze efektova smicka vampu v některych ohledech prekonava PODa takze se prosim uklidni

2. nemam digitech, ale zoom.

3. myslim si ze tu neni snad nikdo kdo by tu měl naprosto stejnou kytaru, a naprosto stejne snimace akorat jeden s krytem a druhy bez krytu, a vychazime jen z toho co jsme si někde precetli, nebo to slyšeli od někoho kdo to povidal, popripade hrali na jednu kytaru s odkrytyma a na jinou se zakrytyma
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Wohma píše:
..SnOOpy.. píše:když zkusiš na stejny kytaře jeden snimač s krytkou a potom ten samej snimač bez krytky, tak na běžnym kombu nepoznaš rozdil :)
A kdo si tady porizuje kytaru, aby hral na beznym kombu? :twisted: Dulezitej je prave pak ten zvuk, kdyz se dostanes k dobrymu kombu... Hlavne ze spousta lidi broji proti netruebypass krabkam, u kterych to casto nepoznate ani na dobre aparature, ale krytku na snimac si klidne date :lol:
to tčefa ne... netruebypass poznáš i a kombu dimavery (ověřeno)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Caggan píše:1. odpust si nadavky na behringerra, hral si na něj někdy?? jak dlouho jsi na něj hral? ja sem s nim naprosto spokojenej, mam novy repra a hraje to suprově, a nekdo tady na foru rikal (mam dojem ze to byl smrtokvitek ale jisty si nejsu) ze efektova smicka vampu v některych ohledech prekonava PODa takze se prosim uklidni

2. nemam digitech, ale zoom.

3. myslim si ze tu neni snad nikdo kdo by tu měl naprosto stejnou kytaru, a naprosto stejne snimace akorat jeden s krytem a druhy bez krytu, a vychazime jen z toho co jsme si někde precetli, nebo to slyšeli od někoho kdo to povidal, popripade hrali na jednu kytaru s odkrytyma a na jinou se zakrytyma
možná je chyba že tu někdo někde přečte a pak to dává dál jako naprosté dogma... pak dochází k tomu že je něco zveličeno... já bych vycházel z toho co máš vyzkoušeno. Jinak na behringera hraju každej ýden v hudebce - děs, nic proti já nezhazuju tebe.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

turbo_MaCk píše: možná je chyba že tu někdo někde přečte a pak to dává dál jako naprosté dogma... pak dochází k tomu že je něco zveličeno... já bych vycházel z toho co máš vyzkoušeno. Jinak na behringera hraju každej ýden v hudebce - děs, nic proti já nezhazuju tebe.
já jen ze podle prvniho prispevku to vypadalo jako ze jsi jeden z tech chytraku co rekne "mas behringera, to se muzes jit rovnou zakopat, to nemuzes nikdy nic slusenho uhrat"
caroline22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od caroline22 »

tak, já mám tele a z krkového snímače sem si ten kryt zdělala...a abych řekla pravdu, změna zvuku mě celkem dost překvapila, opravdu ten zvuk byl o hodně ostřejší a takový přímočarejší...dřív sem na krkový téměř nehrála, od té doby skoro jenom na něj, takže něco na tom pravdy bude :roll:

every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Na sve nove kytare mam kryte snimace...rozdil proti odkrytym to je fest... Vetsinou to vytam:)...ale nekde by se hodili ty otevrene, ktere maji ostrejsi i podle me dravejsi zvuk...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Caggan píše:já jen ze podle prvniho prispevku to vypadalo jako ze jsi jeden z tech chytraku co rekne "mas behringera, to se muzes jit rovnou zakopat, to nemuzes nikdy nic slusenho uhrat"
mů učitel hraje na behringera... já mu to neberu ale že bych to chtěl i já?? né děkuju
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“