Jaké používáte struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět

Jaké používáte struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

shoooter

Re: třináctky na akustiku

Příspěvek od shoooter »

Tengli píše:
cherokee156 píše:Elixiry rády praskají...ale ten zvuk zase stojí za to.
U Elixiru je velké plus výdrž, a relativní odolnost na agresivní pot, a špatné zacházení (čištění).
Zvuk je ale agresivní - proto to dostane tón i z levné kytary. Výdrž je i důvod proč to nasazují výrobci, když to půl roku někdo zkouší na krámu, než se to prodá, je to nejlepší volba.
Na lepších nástrojích to ale není žádná hitparáda. Zkus někdy na pořádné kytaře třeba John Pears.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
cherokee156

Příspěvek od cherokee156 »

jojo, hraju jako prase :-D šíleně do toho řežu, naproti tomu používám nejměkčí možná trsátka, pražce se skutečně zdají být v pořádku a moje prsty si holt budou muset zvyknout, trochu té bolesti není nic co bych nevydržel... spíš je prostě problém když hraju dvouhodinovku a v půlce prd! a je po struně, našěstí mívám v záloze náhradní kytaru ale už se mi to povedlo i u ní... třikrát prasklo g a dneska mi prdlo d, jednou to ale bylo tím že jsem hrál s kapem bez těsnění, ale to d mě dneska fakt překvapilo... zkusím ty martin, děkuju za radu :-)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

shoooter píše: Příště hledej je to tady dost, případně se ptej v existujících vláknech - ale na tu je tu Milan
Tentokrát za něj zaskočím a sloučím to s hlavním "strunovým" tématem :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Sektor

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od Sektor »

cherokee156:

Pokud ti prdlo D-čko a běžné je i G-čko, viděl bych to možná ve špatném stylu hraní. Obzvláště, pokud začínáš a udělalo to i na jiné kytaře. Možná za to může i položení kytary na těle. Známý si kdysi řekl, že bude hrát zásadně jen ve stoje (aby s tím prý v budoucnu neměl problémy ... ) a nenaučil se hrát ani po třech letech. Ze začátku to byly neustále praskající struny, skončilo to zánětem šlach či co. Bylo mi ho líto, ale někteří mají asi prostě smůlu na rukou.

Osobně mi za 3 roky praskla struna při hraní 3x, z toho 1x na elektrice. Je fakt, že „hruběji" hraji na akustiku až tak poslední rok a to pouze doma, ale struny drží. Řekl bych, a má to i svou logiku, že postupem času do kytary řežu víc a víc. Struny však paradoxně také déle vydrží. Na druhou stranu nemám problémy s potem a nikdy jsem na akustice neměl menší (ani větší) struny jak 0.12.

Možná by stálo za to někomu říct, ať tě při hře sleduje. Třeba najde problém lépe než ty sám a pravděpodobně také s větší účinností, než my zde na fóru :)
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

cherokee156 píše:jednou to ale bylo tím že jsem hrál s kapem bez těsnění)
Cože ???
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Jejda, další kolo soutěže o titul "žvanil roku" (nebo jak se to jmenuje) zřejmě odstartovalo...
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Sektor

Příspěvek od Sektor »

Ol'Dawg píše:
Jejda, další kolo soutěže o titul "žvanil roku" (nebo jak se to jmenuje) zřejmě odstartovalo...
Třeba si udělal kapodastr z tkaničky od bot a zapomněl ji omotat gumou ? :roll: :twisted: :D :mrgreen:
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
cherokee156

cha chá reznou ti elixírky co? mě taky ale to je tím že oba máme ultra nejvíc extrémě agresivní pot! když na ně hraje normální muzikant tak nekorodujou skoro vůbec
Sektor

Příspěvek od Sektor »

cherokee156 píše:cha chá reznou ti elixírky co? mě taky ale to je tím že oba máme ultra nejvíc extrémě agresivní pot! když na ně hraje normální muzikant tak nekorodujou skoro vůbec
Normální muzikant se nepotí, nebo jak jsi to myslel ? :-D Viděl jsi někdy kytaristu třeba na koncertu ? :mrgreen: Podívej se na jednoho z těch nejznámějších a nejlepších, kytaristu AC/DC. Ten hraje doslova pod vodou :)
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Sektor píše:cha chá reznou ti elixírky co? mě taky ale to je tím že oba máme ultra nejvíc extrémě agresivní pot! když na ně hraje normální muzikant tak nekorodujou skoro
Pokud se tedy nebavíme o období kdy měli problémy ve fabrice a alibisticky vynechávali na krabičkách nápis "antirust" pro plain steel struny... ...které rezly i při dýchnutí na ně. Kdo ví odkud je tehdy brali? Ještě stále je možné na tyto sady narazit. Už si zase koleduji,co? Ach jo... :roll:
cherokee156

tak normální hudebníci se potěj ale zdaleka ne tolik jako třeba já a nemaj zdaleka tak agresivní pot, hraju v kapele s jedním klukem, šáhl jsem mu na elpéčko a když ho pak vzal do ruky tak mě málem vyrazil... protě sou nějaký lidi co mají extrémě agresivní pot....

ne, ale mám středověký kapo, z dob kdy ještě neexistovala guma korkové "těsnění" na hmatník postupem času vzalo za své a tak můj kapodastr doléhal na struny přímo kovem. a jelikož kov měl ostrou hranu struny to nepřežili...
shoooter

Příspěvek od shoooter »

cherokee156 píše: ne, ale mám středověký kapo, z dob kdy ještě neexistovala guma korkové "těsnění" na hmatník postupem času vzalo za své a tak můj kapodastr doléhal na struny přímo kovem. a jelikož kov měl ostrou hranu struny to nepřežili...
Psal jsi, že hraješ jako prase, zacházíš s kytarou jako prase, a na fórum se přijdeš ptát proč ti praskají struny?
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Volil jsem John Pearse na které jsem přešel z Martin SP. Pearse sice hned po natažení nejsou tak, řekněme výrazné, jako Martin, ale SP-čka hrajou líp tak 10 hodin (odhad) a pak jdou rapidně do kytek. U těch JP bych věřil, že by vydržely hrát dobře i těch 130 hodin. Ale - když jsem je kupoval, přihodil jsem do košíku jedno balení AER a mám nové favoritky. Pátral jsem po netu, kdo jim to vyrábí, ale marně. Zvukově (pro moje "ucha") lepší než JP a stejné držáky. A abych si přisadil k Elixírům - koupil jednou a nikdy více. Loupání čehosi po pár dnech = opruz nedůstojný ceny, a jak struny skoro netrhám, tak mi za pár týdnů ulítlo géčko.
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Nicolas píše:Tak jsem natáhl struny Dadi,jak jsem psal,jsou to dvanáctky a musím říct,že mně se zdají dobré.Měl jsem tam teď 11 ernie ball phosphor bronze a tyhle jsou taky phosphor bronze.zvukově kytara díky silnějším strunám získala na síle a zvuk se mi zdá naprosto bezproblémový,hezký.Za 100 kč si myslím,že na domácí hraní výborné struny.nebo-li dávat 2x tolik za Ernie Ball moc význam pro mě nemá.Ale jelikož jsem v podstatě začátečník,tak nevím,jestli můj sluch je dostatečně erudovaný,abych kvalitu strun dokázal posoudit.Mně se prostě zdají dobré a žádnou plechovost,nebo nějaké nedostatky prostě nepozoruji.
Zhruba po 20 dnech od natáhnutí těchto strun musím konstatovat,že žádné zvukové změny nepociťuju.Struny drží ladění a mají stále výborný sustain,takže zatím jsem velmi spokojen.při další výměně si je určitě koupím zase a možná zkusím 13.Akorát mi není moc jasné,proč když jsem přecházel z 11 (dadario) na tyto 12,že na ty 12 se mi hraje docela o dost líp (rozuměj bezproblémové chytání akordů,kdy s původníma 11 mi občas dělalo neplechu baré).
Jen ještě dodám,že jsem začátečník a jsou to jen mé subjektivní pocity.Na případné reklamace nebude brán ohled:-)
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Seřizoval jsi nějak krk nebo dohmat? Že by se nijak (nebo dokonce pozitivně) zlepšila "hratelnost" při přechodu na "tvrdší" struny bez zásahu do nástroje je rozhodně zajímavé...
Může být souvislost,s výše uvedeným přechodem na dvanáctky,v síle opletu strun? Tenčí jádro opletené hrubším bronzem x tlustší jádro opletené tenším? Jaké byly,prosím,průměry těch minulých a stávajicích drátů? (11-51,11-53x12-53,12-56?)
Když už jsme u Ernie Ball... máte někdo zkušenost s potaženou verzí ( tuším Everlast PhBr)?
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Před výměnou tam byly tyhle http://www.webareal.cz/akmusic/eshop/10 ... Slinky-011 a momentálně jsou tam tyhle http://www.ebay.co.uk/itm/380445688642? ... 1423.l2649

No právě nebylo třeba kytaru vůbec seřizovat a dohmat se ještě o fousek snížil,aniž by nějaká struna drnčela,takže tomu moc nerozumím.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Tak dej,prosím,vědět co udělaly ty případné třináctky...? Jakou kytaru to vlastně hraješ(pokud jsi to již nepsal...)?
P.S. Snad se ozvou fundovanější s případným vysvětlením(hypotézami). Mi to fakt hlava nebere... Snad jen ta tloušťka jádra v opletených strunách...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

doporucte mi prosim v cechach dostupne struny na akustiku (Dcko s vyrezem), neco mezi 11/52 a 10/48 co se tvrdosti tyce, silne struny spis na strane tech 52 a slabe spis mekkci :) dvanactky a pod neuhraju, ted mam natazeny Ashton 11/52 (za kilo si nestezuju, akorat me nastvalo ze tenke E prdlo hned pri natahovani) a je to tak na hrane - neco s mensim tahem ale podobnou tloustkou by bylo lepsi. Tu .52 preferuju zejmena kvuli alternativnim ladeni, hraju par veci v CGDGHE, zbytek pul na pul drop D a standard. Vetsinu casu strumming trsatkem, slap a fingerpicking spis min.

samozrejme cim levnejsi tim lepsi, struny jsou u me ryze spotrebni material :)
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Mám tuhle kytaru http://kytary.cz/washburn-wd7s-atbm/HN113863/ akorát starší model,kdy místo mahagonu je katalpa,jinak by to mělo být asi stejné.
Amityville

Příspěvek od Amityville »

Ernie Ball Super Slinky Acoustic
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“